Boeken over biologie

 • Nico M. van Straalen boeken
  Nico M. van Straalen - Encyclopedie van de evolutiebiologie

  Waarom zijn elanden in het noorden van Zweden zwaarder dan in het zuiden? Hoe verklaren fruitvliegen en erwtenplanten onze evolutie? Waarom hebben vogels in een vochtig klimaat meer donkere kleuren in hun veren? Welke overblijfselen van onze voorouders zitten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  31,95
 • Dave Goulson boeken
  Dave Goulson - Geroezemoes in het gras

  In ‘Geroezemoes in het gras’ laat Dave Goulson zien hoe prachtig de natuur in al haar verschijningsvormen is, maar ook hoe kwetsbaar. Hij verlangt ernaar een stuk grond te bezitten dat hij naar believen kan beheren, alsof het zijn eigen natuurreservaat is.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Annie Dillard boeken
  Annie Dillard - Pelgrim langs Tinker Creek

  In 1971 woont Annie Dillard, schrijfster van ‘Pelgrim langs Tinker Creek’, een jaar in de Amerikaanse staat Virginia, in een vallei waardoor de rivier Tinker Creek stroomt. Bijna dagelijks zwerft ze langs de oevers, waar haar geen detail ontgaat. Energiek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Margreet Wesseling boeken
  Margreet Wesseling - Boerhaave botanicus

  Dit boek gaat over een onbekende kant van de beroemde Leidse arts Herman Boerhaave: zijn leven als plantkundige. In 1709 werd Boerhaave hoogleraar geneeskunde en kruidkunde, en prefect van de Leidse Hortus Botanicus. Binnen een jaar had hij een catalogus van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Olof Alexandersson boeken
  Olof Alexandersson - Levend Water

  Viktor Schauberger, der oberösterreichische Förster, Wasserbauer und Erfinder, verblüffte mit seinen Holzschwemmanlagen und Erkenntnissen über die Kraft des Wassers die gesamte Fachwelt seiner Zeit. Kein Wunder, dass sich Adolf Hitler und der amerikanische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Jelle W.F. Reumer boeken
  Jelle W.F. Reumer - De mierenmens

  Niets wijst erop dat de evolutie het ontstaan van de mens als doel heeft gehad. En niets wijst erop dat het leven draait om één enkel individu. Hoe komt het dan dat we onszelf toch zo belangrijk, zo uniek vinden? Hoewel de gedragingen van groepen mensen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jelle Reumer boeken
  Jelle Reumer - Wildpark Rotterdam

  In het kielzog van 's werelds meest succesvolle diersoort Homo sapiens hebben steeds meer dieren en planten hun leefgebied naar de stad uitgebreid. Bergketens van glas en beton, hoogindustriële savannes, metrogangen en vuilstortplaatsen vormen minstens zo'n… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Menno Reemer, Willem Renema, Wouter van Steenis, Theo Zeegers, Aat Barendregt, John T. Smit, Mark P. van Veen, Jeroen van Steenis, Laurens van der Leij boeken
  Menno Reemer, Willem Renema, Wouter van Steenis, Theo Zeegers, Aat Barendregt, John T. Smit, Mark P. van Veen, Jeroen van Steenis, Laurens van der Leij - De Nederlandse Zweefvliegen

  Voor het eerst is alle kennis over de zweefvliegen van Nederland gebundeld in één compleet naslagwerk. Behandelt ruim 300 soorten: herkenning, verspreiding, leefwijze en beheer. Rijk geïllustreerd.- behandelt 328 soorten zweefvliegen van Nederland-… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Jelyn Gerkema, Merel van Luyk boeken
  Jelyn Gerkema, Merel van Luyk - Een wereld vol signalen

  Het is de communicatie!Communicatie is één van de belangrijkste componenten van de biologie. We vinden de communicatie terug in alle kernprocessen van het leven. Bijen signaleren de precieze locatie van voedsel aan elkaar en we zien scholen vissen synchroon… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Michael C. Gerald, Gloria E. Gerald boeken
  Michael C. Gerald, Gloria E. Gerald - Het biologieboek

  Met Het biologieboek willen de auteurs op een leesbare en aangename manier inzicht verschaffen in de 250 belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de biologie. De beschrijvingen zijn begrijpelijk voor een breed publiek, maar bevatten ook nieuwe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Arie Bos boeken
  Arie Bos - gebruik je hersens

  Voor de meeste boeken o ver hersenen moet je een universitaire of ten minste een voortgezette opleiding hebben gevolgd om ze te kunnen lezen. Dat geldt ook voor zijn eigen boeken, bedacht Arie Bos. Terwijl hij eigenlijk vond, dat iedereen zou moeten kunnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Desmond Morris boeken
  Desmond Morris - De kale aap

  De kale aap van Desmond Morris, een van de beroemdste en belangrijkste boeken van de twintigste eeuw, viert zijn vijftigste verjaardag. Morris heeft onschatbare invloed gehad op de manier waarop de mens naar zichzelf kijkt. Het idee dat de mens een diersoort… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Evolutie

  Hoe ontstaan nieuwe soorten? Hoe is het leven op aarde geëvolueerd? Welke weg hebben we zelf afgelegd en hoe merken we dat vandaag nog?Evolutie is een van de meest intrigerende fenomenen op onze planeet en het resultaat ervan zien we overal om ons heen. Aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,80
 • Jelle Reumer boeken
  Jelle Reumer - Jelle's weekdieren

  De geweldig saaie maar ook ontzettend interessante axolotl, het nare maar toch zeer geliefde lieveheersbeestje, de wonderlijke seksuele aantrekkingskracht van de minotaurusmot, de ernstig bedreigde bladstaartgekko en het bijzonder geëmancipeerde zeepaardje:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Wouter Droogers, Rients Visser boeken
  Wouter Droogers, Rients Visser - De nieuwe generatie

  De aarde, een prachtig stukje kunst in ons zonnestelsel. Het is een plaats vol mogelijkheden, extremen, schoonheden, orde en chaos, maar vooral een plek vol van leven. Deze plek vormt een thuishaven voor miljoenen organismen, waaronder de mens. Onze thuishaven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Celine van Bijsterveldt, Erik Schild boeken
  Celine van Bijsterveldt, Erik Schild - Life support

  Life Support laat zien hoe duurzaamheid bijdraagt aan de leefbaarheid van de aarde en wat de biologie daaraan kan bijdragen. Een jaar lang hebben de auteurs vol enthousiasme gewerkt aan dit onderwerp. Het boek staat vol met interessante feiten. Wist u… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Kees Blijleven, Willemijn Koppelaars boeken
  Kees Blijleven, Willemijn Koppelaars - De kunst van het samenleven

  Symbiose is een langdurige interactie tussen twee soorten. Deze universeel voorkomende relatie omvat meer dan de bloemetjes en de bijtjes of de vlooien van je hond. Het gaat om de sleutel tot complex meercellig leven, de kolonisatie van het land en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Denis Noble boeken
  Denis Noble - De muziek van het leven

  Een must-read voor iedereen die is geïnteresseerd in de vraag wat leven is. Niet leven als een verzameling genen of een collectie van eiwitten, maar leven als een web van interacties.Wat is leven? Decennia wetenschappelijk onderzoek heeft het menselijk genoom… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Nico M. van Straalen, Dick Roelofs boeken
  Nico M. van Straalen, Dick Roelofs - Evolueren wij nog?

  De evolutie van de mens staat meer dan ooit in de belangstelling, en nieuwe wetenschappelijke inzichten buitelen over elkaar heen. Wat weten we nu precies over onze voorouders? Hoe werkt evolutie eigenlijk, wat is de rol van onze genen in deze ontwikkeling?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Patrick Meire, Mark van Dyck boeken
  Patrick Meire, Mark van Dyck - Naar een duurzaam rivierbeheer

  Rivieren zoals de Schelde leveren voor miljarden euro's per jaar goederen en diensten aan de mens. Dat doen ze van nature, en dus geheel gratis. Ze bezorgen ons bijvoorbeeld drinkwater, vis, hout, vruchtbare grond en bouwmaterialen. Ze openen mogelijkheden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Carlos Magdalena boeken
  Carlos Magdalena - Heer der planten

  In Heer der planten ontmoeten we Carlos Magdalena, een man met een missie. Hij wil zoveel mogelijk zeldzame en bedreigde plantensoorten van de ondergang redden en ze uit de klauwen van dieven houden die in opdracht van rijke verzamelaars opereren. Hij reist af… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Pol Craeynest, Marnix Cokelaere boeken
  Pol Craeynest, Marnix Cokelaere - Onze genen

  Er gaat vrijwel geen dag voorbij zonder dat er sprake is van nieuwe ontdekkingen op het gebied van de erfelijkheid. Ook het gebruik van technieken die gebaseerd zijn op de kennis van de erfelijke code neemt hand over hand toe. Denk aan de genetische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,60
 • Charles Darwin boeken
  Charles Darwin - De reis van de Beagle

  Charles Darwins bijna vijf jaar durende reis aan boord van de H.M.S. Beagle, die begon toen hij pas 22 was, was een cruciale periode in het leven en de carrière van deze jonge natuurvorser. Dit verslag van zijn reis rond de wereld vestigde zijn reputatie in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,95
 • Jennifer Ackerman boeken
  Jennifer Ackerman - De genialiteit van vogels

  Vogels zijn verbluffend intelligente wezens. Diezelfde papegaaien die ons het woord 'papegaaien' hebben bezorgd, praten ons niet alleen na, maar blijken te kunnen antwoorden, rekenen en spellen. Sommige kraaiensoorten lossen ingewikkelde puzzels op en maken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Rascha Nuijten, Carien Mol boeken
  Rascha Nuijten, Carien Mol - Biologie in de 21ste eeuw

  Biologie is overal. Kijk maar om je heen! Overal zijn biologische processen aan de gang. De 21ste eeuw wordt de eeuw van de biologie genoemd omdat biologische kennis steeds belangrijker wordt bij het begrijpen en oplossen van grote maatschappelijke problemen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50