Boeken over exacte wetenschappen

 • Richard Elwes boeken
  Richard Elwes - Rijk worden met wiskunde

  Onder het oppervlak Kan wiskunde me een betere leugenaar maken? Kan ik een apocalyptische zombie-uitbraak overleven? Zullen robots de wereld overheersen? Het antwoord op al deze vragen ligt verscholen in de wereld van getallen - of we het beseffen of niet. Met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Pierre Crépel boeken
  Pierre Crépel - d'Alembert

  In de 18e eeuw ontplooide de vondeling Jean Le Rond d'Alembert zich tot een begenadigd wiskundige, die zich naast Diderot wijdde aan de Encyclopédie. Aan d'Alembert dankt Diderots levenswerk de grondige wetenschappelijke betrouwbaarheid en het Europese succes… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • H.G. Dehling, J.N. Kalma boeken
  H.G. Dehling, J.N. Kalma - Kansrekening

  Dit boek bevat de basisbegrippen van de kansrekening met vele concrete toepassingen en voorbeelden. Het is de bedoeling van de auteurs om zoveel mogelijk de charme van het vak te laten zien zonder al te veel axiomatiek. Het resultaat is een stenische tekst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • W.T. van Horssen, A.H.P. van der Burgh boeken
  W.T. van Horssen, A.H.P. van der Burgh - Epsilon uitgaven Inleiding matrixrekening en lineaire optimalisering

  Dit boek geeft een inleiding in het rekenen met matrices en in lineaire optimalisering en programmering. De tekst is ontstaan uit colleges wiskunde voor bouwkundestudenten van de Technische Universiteit te Delft.Om verband met de beroepspraktijk te leggen zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Midas Dekkers boeken
  Midas Dekkers - De kleine verlossing

  Vergeleken bij alle aandacht voor koken en eten steekt die voor spijs verteren en poepen schril af. Net alsof al wat naar binnen gaat er nooit meer uit komt. Poep bevindt zich in het verdomhoekje waar eerder de seks huisde. Grootste obstakel bij praten over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • George van Hal boeken
  George van Hal - Robots, aliens en popcorn

  In Amerika stapt een jongen in een sportwagen, geeft gas en komt terecht in het verleden. In een woestijn in New Mexico ontvangt een vrouw bericht van een buitenaardse beschaving. En in Afghanistan bouwt een gevangengenomen ingenieur een robotpak en ontsnapt.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • J.J. Duistermaat, W. Eckhaus boeken
  J.J. Duistermaat, W. Eckhaus - Epsilon uitgaven Analyse van gewone differentiaalvergelijkingen

  Dit boek kan worden gekarakteriseerd als: 'elementaire gewone differentiaalvergelijkingen vanuit hoger standpunt belicht'. De analyse van differentiaalvergelijkingen heeft veel invloed gehad op begripsvorming in de analyse en de algebra. Voorbeelden zijn de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Cees Andriesse boeken
  Cees Andriesse - Het verborgen veld

  Het verhaal van de natuurkunde is ook een persoonlijk verhaal, want achter de feiten gaan altijd mensen schuil. Van Einstein, die Beethoven op zijn viool probeert te spelen, tot Van Swinden, die een lofzang aanheft als hij het planetarium in Franeker te zien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • W. Kleijne, T. Konings boeken
  W. Kleijne, T. Konings - Zebra-reeks De gulden snede

  De Gulden Snede is een verhouding die al twee en een half duizend jaar, sinds de Oude Grieken, een bijzondere plaats heeft in de wiskunde. Zo'n 800 jaar geleden ontdekte Fibonacci zijn beroemde rij. Het blijkt dat er vele, vaak verrassende, verbanden bestaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Ylva Poelman boeken
  Ylva Poelman - De natuur als uitvinder

  Miljarden jaren aan innovatie gratis beschikbaar 'Als er een Nobelprijs was voor de meest veelbelovende discipline van de toekomst, dan zou bionica een van de grootste kanshebbers zijn.' Als u aan de natuur denkt, waar denkt u dan aan? Bos? Bergen? Pluizige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • M.M.H. Starmans boeken
  M.M.H. Starmans - Niveaumetingen

  In de procestechniek komen veel vakgebieden samen. Een van deze vakgebieden is de meettechniek. Dit zijn de instrumenten die verbonden zijn met het proces om een bepaalde grootheid te meten. In dit boek gaan we in op de grootheid hoogte oftewel niveau. Ten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • K. van Harn, P.J. Holewijn boeken
  K. van Harn, P.J. Holewijn - Epsilon uitgaven Markov-ketens in diskrete tijd

  In het dagelijks leven wordt veel gemeten. Ook wordt vaak de maat van iets afgeleid uit andere gemeten waarden; denk aan lengte, gewicht, gemiddelde, oppervlakte, kans. De wiskundige beschrijving van deze activiteiten vindt plaats binnen de maat- en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Ludo Juurlink boeken
  Ludo Juurlink - Scheikunde voor in bed, op het toilet of in bad

  Scheikunde of chemie is de natuurwetenschap die zich bezighoudt met de samenstelling en bouw van stoffen, chemische veranderingen bij bepaalde omstandigheden en de wetmatigheden die je hieruit kunt destilleren. Voor veel mensen is deze omschrijving voldoende… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Leo Goeyens boeken
  Leo Goeyens - Food and packaging: a chemical spark!

  Many people have their own views on the chemical substances which are needed for the synthesis of packaging and food contact materials, though their views may be coloured by a number of factors. Chemicals can be a blessing and a curse. The application of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Bart van der Lugt boeken
  Bart van der Lugt - elementary

  Het al dan niet efficiënt zijn van een verlichtingsinstallatie valt of staat bij een goed beeld van diens toestand en een methode om deze efficiëntie te beoordelen. Ten behoeve hiervan wordt in dit boek de aandacht gericht op de volgende elementen. De wijze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Julius Michelet boeken
  Julius Michelet - De Vogel

  De Franse Ornitholoog Julius Michelet (1822-1898) beschrijft in zijn boek ‘Vogels’ de wereld van deze gevleugelde vrienden op een zeer poëtische wijze, die, naast het leerzame aspect, de lezer ook een gevoel geeft van warme betrokkenheid bij deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,75
 • Stephan van Duin boeken
  Stephan van Duin - Voortplanting voor in bed, op het toilet of in bad

  Voortplanting. Het is de ultieme manier van de natuur om het leuke met het aangename te verenigen. Of eigenlijk; om het nuttige aangenaam te máken. Want stel dat seks zo leuk zou zijn als het plakken van je fietsband, wie zou het dan ooit doen? Er zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Thomas Ditzinger boeken
  Thomas Ditzinger - Optische Illusies

  Onze ogen kunnen ons maar wat gemakkelijk bedriegen. Dat laat de Duitse fysicus en publicist Thomas Ditzinger zien aan de hand van een achttal reizen door de wereld van de visuele waarneming. Als fysicus beschrijft hij niet alleen de fenomenen, maar levert hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Minne Prust, Tom Roth boeken
  Minne Prust, Tom Roth - 360° mens. Interacties met het leven om ons heen

  Wij zijn de mens, één van de meest invloedrijke diersoorten op aarde. Onze arm strekt tot voorbij de randen van continenten en het oppervlak van deze planeet. Wij zijn alleen niet de enige bewoners. Op deze aardbol leven ontelbaar veel andere organismen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Laurence Plévert boeken
  Laurence Plévert - Pierre-Gilles de Gennes

  Pierre-Gilles de Gennes (1932-2007) wordt beschouwd als een van de meest briljante natuurkundigen van zijn generatie. Hij werkte in tal van gebieden, waaronder neutronenverstrooiing, magnetisme, supergeleiding, vloeibare kristallen en polymeren. Zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Jelle Reumer boeken
  Jelle Reumer - Jelle's weekdieren

  De geweldig saaie maar ook ontzettend interessante axolotl, het nare maar toch zeer geliefde lieveheersbeestje, de wonderlijke seksuele aantrekkingskracht van de minotaurusmot, de ernstig bedreigde bladstaartgekko en het bijzonder geëmancipeerde zeepaardje:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Martijn van Calmthout boeken
  Martijn van Calmthout - Echt quantum

  In de deeltjeswereld gelden heel andere wetten dan in de wereld van alledag. Zo anders, dat natuurkundigen lang hebben gedacht dat de quantumwereld nooit tot de alledaagse wereld zou doordringen. Maar dat blijkt toch niet waar. Steeds meer gadgets maken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Bart van der Lugt boeken
  Bart van der Lugt - elementary

  Het al dan niet efficiënt zijn van een verlichtingsinstallatie valt of staat bij een goed beeld van diens toestand en een methode om deze efficiëntie te beoordelen. Ten behoeve hiervan wordt in dit boek de aandacht gericht op de volgende elementen. De wijze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Vincent Massée boeken
  Vincent Massée - Vademecum Relativiteit

  Vincent Massée (1966) Schrijft vrij over de verschillende onderwerpen die hem bezighouden. Naast cultuur in algemene zin schrijft hij in dit werk over de deeltjes volgens Higgs. Ook het werk van de Nederlandse Gebroeders Huygens komt aan bod en hij stipt het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,85
 • Vincent Massée boeken
  Vincent Massée - Vademecum technologica 2015

  Vincent Massée (1966) schrijft over het leven en de wetenschap die daarin zijn plaats vindt. Als denker houd hij zich bezig met beschrijvende Fysica en Natuurkunde. In dit kleine werk houd hij zich bezig met de internaliteit van de licht gestuurde computer,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,66