Boeken over exacte wetenschappen

 • Timothy (Timothy) Gowers boeken
  Timothy (Timothy) Gowers - Elementaire Deeltjes Wiskunde

  Het verschil tussen een simpele staartdeling en hogere vormen van wiskunde worden in dit Elementaire Deeltje begrijpelijk uitgelegd. Gowers gaat in op onderwerpen als oneindigheid en de wortel van min één. Maar hij bespreekt ook geheel andere kwesties, zoals… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Gemma Venhuizen boeken
  Gemma Venhuizen - Elementaire Deeltjes IJstijden

  Van de film 'Ice Age' tot de schilderijen van Hendrick Avercamp: iedereen heeft een beeld bij 'de ijstijd'. Wat maar weinig mensen weten, is dat ook vandaag de dag nog sporen van vroegere ijstijden in het Nederlandse landschap te zien zijn. In dit Elementaire… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Ionica Smeets boeken
  Ionica Smeets - Het exacte verhaal

  Als bètawetenschapper is het niet eenvoudig om je werk onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. Niet omdat exacte wetenschappen per se moeilijk zijn, maar omdat voor veel mensen Higgs-deeltjes en priemgetallen abstracter lijken dan oorlog en liefde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Erik Neyts boeken
  Erik Neyts - Algemene chemie

  Algemene chemie biedt een grondige inleiding in de onder- liggende fundamenten van de chemie. Het eerste deel gaat in op de microscopische grondslagen van de chemie en in het bijzonder op de structuur van atomen, de opbouw van moleculen en de aard van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Leo Goeyens boeken
  Leo Goeyens - Food and packaging: a chemical spark!

  Many people have their own views on the chemical substances which are needed for the synthesis of packaging and food contact materials, though their views may be coloured by a number of factors. Chemicals can be a blessing and a curse. The application of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Lee Billings boeken
  Lee Billings - Vijf miljard jaar eenzaamheid

  De intrigerende zoektocht naar leven buiten ons zonnestelsel Zijn wij de generatie die de geschiedenis zal ingaan als de ontdekkers van buitenaards leven? De kans is reëel: uit recent onderzoek blijkt dat alleen al onze Melkweg 40 miljard exoplaneten telt die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Mario Smet boeken
  Mario Smet - Organische chemie

  Dit boek is een begrijpelijke en praktisch toepasbare inleiding tot de organische chemie. De traditionele valkuil van een eindeloze opsomming van bereidingen en eigenschappen wordt hierbij omzeild. Het behandelt de belangrijkste reactietypes uit de organische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Thomas Ditzinger boeken
  Thomas Ditzinger - Optische Illusies

  Onze ogen kunnen ons maar wat gemakkelijk bedriegen. Dat laat de Duitse fysicus en publicist Thomas Ditzinger zien aan de hand van een achttal reizen door de wereld van de visuele waarneming. Als fysicus beschrijft hij niet alleen de fenomenen, maar levert hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Martijn van Calmthout boeken
  Martijn van Calmthout - Echt quantum

  In de deeltjeswereld gelden heel andere wetten dan in de wereld van alledag. Zo anders, dat natuurkundigen lang hebben gedacht dat de quantumwereld nooit tot de alledaagse wereld zou doordringen. Maar dat blijkt toch niet waar. Steeds meer gadgets maken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Minne Prust, Tom Roth boeken
  Minne Prust, Tom Roth - 360° mens. Interacties met het leven om ons heen

  Wij zijn de mens, één van de meest invloedrijke diersoorten op aarde. Onze arm strekt tot voorbij de randen van continenten en het oppervlak van deze planeet. Wij zijn alleen niet de enige bewoners. Op deze aardbol leven ontelbaar veel andere organismen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • K.G. Go boeken
  K.G. Go - Inkijk in de natuur

  Altijd al willen weten of er iets leeft op Antarctica? Of waarom sommige planten mooie bloemen hebben of heel bijzonder gebouwde bloemen? Heb je je weleens afgevraagd hoe de aarde er vroeger uitzag en hoe gebergten zijn ontstaan? Of er levende fossielen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,94
 • Laurence Plévert boeken
  Laurence Plévert - Pierre-Gilles de Gennes

  Pierre-Gilles de Gennes (1932-2007) wordt beschouwd als een van de meest briljante natuurkundigen van zijn generatie. Hij werkte in tal van gebieden, waaronder neutronenverstrooiing, magnetisme, supergeleiding, vloeibare kristallen en polymeren. Zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Deep Space

  Het heelal is nu eenmaal niet ontworpen om ons voorstellingsvermogen te behagen.' Rode dwergen, hete Jupiters en starburst-stelsels: Govert Schilling neemt je mee op een rondreis door het uitdijende heelal en onthult de geheimen van de kosmos in deze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Stephen Hawking boeken
  Stephen Hawking - Het Heelal

  Van de iconische klassieker Het heelal zijn inmiddels over de hele wereld miljoenen exemplaren verkocht. Hawking gaf met dit boek een enorme impuls aan het wetenschappelijk onderzoek naar de micro- en macrokosmologie. Hij wordt alom beschouwd als een van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jean-Paul Keulen boeken
  Jean-Paul Keulen - De deeltjessafari

  Het vervolg op het succesvolle De deeltjesdierentuin In De deeltjesdierentuin leidde Jean-Paul Keulen ons langs de al ontdekte en bekende deeltjes. Maar er is meer, veel meer. Voor talloze raadsels in de fysica is in verleden én heden een oplossing bedacht in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Simon Koolstra, Jiri Tik Djiang Oen boeken
  Simon Koolstra, Jiri Tik Djiang Oen - Natuurkunde voor in bed, op het toilet of in bad

  Een GPS-systeem gebruikt de relativiteitstheorie van de Albert Einstein om precies te kunnen bepalen waar we ons bevinden. Zonder het baanbrekende werk van Maxwell op het gebied van elektromagnetisme hadden we nog geen dvd'tje kunnen afspelen. En wat waren de… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Steven Holzner boeken
  Steven Holzner - De kleine Natuurkunde voor Dummies

  Natuurkunde vind je overal om je heen. Dit toegankelijke boekje biedt je een prettige inleiding in de beginselen van de natuurkunde. De leukste onderwerpen uit je natuurkundelessen op school komen aan bod: van beweging tot zwaartekracht en van energie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Elementaire Deeltjes Sterrenkunde

  Benieuwd naar het verschil tussen de Grote en de Kleine Beer? Weten hoe een telescoop werkt? Wetenschapsjournalist Govert Schilling biedt een verfrissende inkijk in de kosmos. Hij schetst het heelal aan de hand van een aantal thema's. In 'gluren bij de buren'… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Charles Darwin boeken
  Charles Darwin - Over het ontstaan van soorten

  Over het ontstaan van soorten is het bekendste werk van Charles Darwin (1809--1882). Hierin ontvouwt hij in 'een lang argument' de evolutietheorie die vanaf de publicatie op 24 november 1859 tot de dag van vandaag zoveel opschudding heeft veroorzaakt. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Jaarboek sterrenkunde 2015

  Jaarboek sterrenkunde: de sterrenhemel voor het grijpen! - Inmiddels gerenommeerd jaarboek (sinds 2003), met alle verschijnselen aan de sterrenhemel in 2015 - Met sterrenkaarten, zon- en maankalenders en vele schitterende foto's - Geschreven voor een breed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Paul Delnooz boeken
  Paul Delnooz - Creatieve actie methodologie

  Op school leer je wat je wordt verteld. De docent legt bijvoorbeeld uit hoe je de grootte van een aselecte steekproef kunt berekenen, vertelt over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, doceert hoe een product ontwikkeld moet worden. De docent weet dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,50
 • M. de Gee boeken
  M. de Gee - Epsilon uitgaven Wiskunde in Werking 2

  De laatste jaren is het gebruik van wiskundige modellen opgekomen in uiteenlopende wetenschappen als biologie, economie, milieuwetenschappen, planologie en sociologie. Kennis van wiskunde is dan ook voor studenten en onderzoekers in deze disciplines van groot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,00
 • Bijzondere beta's

  Bijzondere Bèta's zit vol portretten en gesprekken met mensen die hun stempel zetten op de wereld van vandaag en morgen. U komt hier vrouwen en mannen tegen die - vanuit een grote gedrevenheid in hun bètatechnische vakken, disciplines en kennis - met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jaap Klouwen boeken
  Jaap Klouwen - Statistische toetsen in economische toepassingen

  Een chocoladefabriek wil bij een kwaliteitscontrole weten of het gewicht van hun repen inderdaad 100 gram is. Hoe kan men dit controleren? Als een bedrijf beweert dat de kosten tussen de E 100.000 en E 120.000 per maand liggen, hoe betrouwbaar is deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Annabel Bolck boeken
  Annabel Bolck - Aan de slag met statistiek

  Elke dag kom je wel in aanraking met statistiek. Denk aan grafieken op internet of in je studieboek, of tabellen (over het weer, sport en economie) in de krant en op het journaal. Maar statistiek is meer dan alleen grafieken en tabellen. Als je een onderzoek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  33,00