Boeken over exacte wetenschappen

 • Arie Bos boeken
  Arie Bos - Mijn brein denkt niet, ik wel

  Het college dat mijn studenten neurofilosofie altijd het meest fascineert (en dat ze tegelijkertijd het meest haten omdat we er niet uitkomen) gaat over de vraag: hebben we een geest? En, zo ja, hoe verhoudt zich die tot het lichaam (inclusief het brein)? En… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Harm Habing boeken
  Harm Habing - Kosmos

  Wie wel eens in een heldere nacht naar boven heeft gestaard, begrijpt waarom de mensheid gefascineerd is door het heelal. Dit rijk geïllustreerde boek voedt die fascinatie. In een toegankelijke stijl schetst Harm Habing de geschiedenis van de sterrenkunde.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Stephen Hawking boeken
  Stephen Hawking - Mijn kleine geschiedenis

  Stephen Hawking verblufte lezers over de hele wereld met een reeks bestsellers over de mysteries van het heelal. Nu geeft de meest geprezen kosmoloog van deze tijd, voor het eerst, een onthullend kijkje in zijn eigen leven en intellectuele ontplooiing. Mijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rossana Tazzioli boeken
  Rossana Tazzioli - Riemann

  Bernhard Riemann (1826-1866) droomde als meetkundige van een theorie die alle natuurwetten zou omvatten. Stoutmoedig sloeg hij een richting in die het kader van de wiskunde te buiten ging - tot op het gebied van de fysica, filosofie en zelfs psychologie. Zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Harrie van den Akker, Rob Mudde boeken
  Harrie van den Akker, Rob Mudde - Fysische transportverschijnselen

  Fysische TransportverschijnselenVierde editie 2014De transport- en overdrachtsprocessen van warmte, massa en impuls worden in dit boek naar hun analogie behandeld. De processen worden beschreven met behulp van macro- en microbalansen die in veel gevallen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Liliane Pintelon, Frank van Puyvelde boeken
  Liliane Pintelon, Frank van Puyvelde - Asset management

  Physical asset management - maintenance management - is of increasing concern in industry for all-day operations of existing plants, as well as in the design of innovative new technology and in service organizations providing high-quality and highly reliable… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,00
 • Richard Watson boeken
  Richard Watson - 50 inzichten toekomst

  Niemand kan onze toekomst voorspellen maar de vermaarde futuroloog Richard Watson komt in de buurt. Hij beschrijft hoe 50 ideeën over de toekomst van wetenschap, technologie en ons dagelijks leven het lot van de mens zullen bepalen. Van biobrandstof,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jeremy Webb boeken
  Jeremy Webb - Niets

  Zonder datgene wat we lang voor niets hielden, zouden we nergens zijn. Misschien ligt daar juist de sleutel tot ons begrip van alles. Het begin en einde van het uitdijend heelal, massa, donkere energie, supergeleiding, bewustzijn - al die topics zijn spelers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Steven Stroeykens boeken
  Steven Stroeykens - Gevonden!

  D/2013/0034/839Steven Stroeykens vertelt het boeiende verhaal van de ontdekking van de eeuwZelden heeft een natuurkundige ontdekking zo veel media-aandacht gekregen als die van het Higgs-deeltje in 2012. Beelden van juichende en champagne drinkende fysici… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ian Stewart boeken
  Ian Stewart - Professor Stewart's verzameling van wiskundige raadsels

  Toen hij veertien jaar was, begon Ian Stewart, een van de beroemdste wiskundigen van nu, met een wiskundenotitieboekje. Als een ekster verzamelde hij alles wat hij kon vinden over wiskunde wat niet op school werd onderwezen (dus alle leuke en boeiende dingen).… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Paul Levrie, Rudi Penne boeken
  Paul Levrie, Rudi Penne - De pracht van priemgetallen

  Wie als eerste een priemgetal van minstens 100 miljoen cijfers vindt, krijgt een prijs van 150.000 dollar. Het grootste bekende priemgetal tot op heden telt 17.425.170 cijfers. Waarom zijn priemgetallen zo belangrijk? Wat maakt ze zo intrigerend? Je komt ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Denis Le Bihan boeken
  Denis Le Bihan - Brein in beeld

  Nieuwe hersenscantechnieken maken het mogelijk om te zien wat er in ons hoofd omgaat als we praten, lezen of gewoon nadenken. MRI-scans laten zelfs zien wat zich in de hersenen afspeelt vóórdat we een beslissing nemen. Met deze technologie kunnen we ook de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Joanne Baker boeken
  Joanne Baker - 50 inzichten quantumfysica

  De quantumfysica is intrigerend vanwege de vreemde fenomenen die deze nieuwe natuurkunde naar voren bracht. In dit boek weet Joanne Baker die zaken te verhelderen. 50 compacte teksten beslaan alle complexe quantumtheorieën en hun geavanceerde toepassingen -… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Rob Erven, Dirk van der Laan boeken
  Rob Erven, Dirk van der Laan - Statistiek in business

  Statistiek speelt een belangrijke rol in allerlei aspecten van de bedrijfsvoering, bijvoorbeeld bij marktonderzoek, investeringsbeslissingen, accountancycontrole, logistiek en communicatie.Statistiek in business biedt een heldere basis voor het toepassen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Bernard Valeur boeken
  Bernard Valeur - Licht en geluid

  Een inspirerende synthese van twee fysische fenomenen: licht en geluidKun je kleuren associëren met geluiden? Onder welke omstandigheden kan geluid worden omgezet in licht en omgekeerd? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen licht en geluid, die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Michele Ciliberto, G. Giorello boeken
  Michele Ciliberto, G. Giorello - Bruno

  De dominicaner monnik Giordano Bruno (1548-1600) is vooral bekend vanwege zijn dood op de brandstapel. Als vertegenwoordiger van de Renaissance ontwikkelde hij op basis van de inzichten van Copernicus een visie op de schepping waarin het heelal geen grenzen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Carlo Cercignani boeken
  Carlo Cercignani - Boltzmann

  Ludwig Boltzmann (1844-1906) was zijn tijd ver vooruit. Hij beschreef de snelheidsverdelingen van de verschillende vrijheidsgraden van moleculaire beweging en leidde hieruit een statistische formule af voor entropie. Dat ging de meeste van zijn collega s te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • J.A.M.M. Prinsen, F.R. van der Leij boeken
  J.A.M.M. Prinsen, F.R. van der Leij - De bouwstenen van het leven

  In "De bouwstenen van het leven" wordt - ook voor leken - op een toegankelijke wijze een overzicht gegeven van de basale kennis van de biochemie en de moleculaire celbiologie (ook wel Life Sciences genoemd). De wereld van DNA, RNA en eiwitten, van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,75
 • Midas Dekkers boeken
  Midas Dekkers - Lief dier

  Mensen houden van dieren. Hollandse honden en katten worden zelfs vaker gestreeld dan Hollandse vrouwen of mannen. Alleen dat ene plekje blijft onberoerd. Meestal tenminste. Als het not done is, het gebeurt wel: seks met dieren. Onze cultuur is, voor wie goed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • E. Roza boeken
  E. Roza - Ruimte, tijd en energie

  Wat is de leeftijd van het heelal? Waarom wordt licht door zwaartekracht afgebogen? Wat betekent de kromming van ruimte-tijd? Waarom volgen planeten niet de zuivere gesloten ellipsbaan die door de zwaartekrachtwet van Newton wordt voorspeld?Hoe zijn de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Mario Livio boeken
  Mario Livio - Briljante blunders

  Iedereen maakt fouten, ook de meest geniale geesten. Charles Darwin, Lord Kelvin, Linus Pauling, Fred Hoyle en Albert Einstein waren elk baanbrekend op hun wetenschapsgebied, maar ze blunderden ook. Deze geleerden verruimden onze kennis over het ontstaan van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Charles Darwin boeken
  Charles Darwin - Het uitdrukken van emoties bij mens en dier

  Waarom bijten we mensen die we graag mogen? Waarom kwispelen honden met hun staart? Waarom spinnen katten? Waarom zijn we verlegen en waarom doet verlegenheid ons blozen?De eerste editie van Darwins The Expression of the Emotions in Man and Animals werd bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Charles Darwin boeken
  Charles Darwin - Over het ontstaan van soorten

  Over het ontstaan van soorten is het bekendste werk van Charles Darwin (1809--1882). Hierin ontvouwt hij in 'een lang argument' de evolutietheorie die vanaf de publicatie op 24 november 1859 tot de dag van vandaag zoveel opschudding heeft veroorzaakt. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Larry Young, Brian Alexander boeken
  Larry Young, Brian Alexander - Chemie van de liefde

  Hoe word je verliefd? Waarom verlangen we naar een ander? Waarom zouden we monogaam zijn? Waarom hebben vrouwen grote borsten? Waarom trouwen mensen? En als sociale krachten zo sterk zijn, waarom spelen we dan toch vals? En waarom zijn de antwoorden op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Eric Drexler boeken
  Eric Drexler - Ongekende overvloed

  In 'Ongekende overvloed' vertelt K. Eric Drexler hoe nanotechnologie een plaats kreeg in de wetenschap en cultuur, en laat hij zien hoe onze wereld door de steeds snellere ontwikkeling in nanotechnologie hard op weg is om een heel ander aanzien te krijgen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95