Boeken over exacte wetenschappen

 • A. van der Meer boeken
  A. van der Meer - Wiskunde Toegepast deel 1

  Wiskunde Toegepast helpt je een goede wiskundige basis te leggen voor je technische opleiding. Ook laat het je zien hoe wiskunde functioneert in de beroepspraktijk. Het bevat allerlei voorbeelden uit vakgebieden als scheikunde, elektronica, mechanica,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  53,95
 • Cees Andriesse boeken
  Cees Andriesse - Het verborgen veld

  Het verhaal van de natuurkunde is ook een persoonlijk verhaal, want achter de feiten gaan altijd mensen schuil. Van Einstein, die Beethoven op zijn viool probeert te spelen, tot Van Swinden, die een lofzang aanheft als hij het planetarium in Franeker te zien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Peter Atkins boeken
  Peter Atkins - Elementaire Deeltjes Scheikunde

  Peter Atkins, een autoriteit op het gebied van de scheikunde, neemt je met prachtig geschreven zinnen mee langs de fundamenten en toepassingen van de scheikunde. Hij doet dat op zo'n beeldende en aansprekende wijze dat je moeiteloos vertrouwd raakt met het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Rob Walrecht boeken
  Rob Walrecht - Nederlandse vakantie planisfeer voor Zuid Europa (40 N)

  Nederlandse planisfeer voor 40º NB , zeer nauwkeurig voor elk gebied tussen 35º en 45º NB. De naam "vakantieplanisfeer voor Zuid-Europa" benadrukt dat men tijdens de vakantie juist vaak schitterende kansen heeft om een fraaie sterrenhemel te bewonderen. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Yvette Haezendonck, Karel Verbruggen boeken
  Yvette Haezendonck, Karel Verbruggen - Essentiële elementen van chemie editie 2016

  'Essentiële elementen van chemie' bevat alle theoretische kennis chemie die vereist is voor het toelatingsexamen arts en tandarts, dat elk jaar in België wordt georganiseerd. Het is dan ook onmisbaar voor wie zich op deze belangrijke proef wil voorbereiden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Bart van der Lugt boeken
  Bart van der Lugt - elementary

  Het al dan niet efficiënt zijn van een verlichtingsinstallatie valt of staat bij een goed beeld van diens toestand en een methode om deze efficiëntie te beoordelen. Ten behoeve hiervan wordt in dit boek de aandacht gericht op de volgende elementen. De wijze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • M.M.H. Starmans boeken
  M.M.H. Starmans - Volumestroom- en Massastroommetingen

  In de procestechniek komen veel vakgebieden samen. Een van deze vakgebieden is de meettechniek. Dit zijn de instrumenten die verbonden zijn met het proces om een bepaalde grootheid te meten. In dit boek gaan we in op de grootheden volumestroom en massastroom.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,95
 • Hayley Birch boeken
  Hayley Birch - 50 inzichten scheikunde

  Hoe wereken de siliciumchips in je computer en smartphone? Kunnen we kunstspieren bouwen? Dit boek leidt je rond in de wereld van de moderne scheikunde en geeft je de 50 inzichten die je écht moet weten. Lees alles over de moleculen die aan de wieg stonden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Einsteins gelijk

  Op 11 februari 2016 maakten wetenschappers de ontdekkingbekend van zwaartekrachtgolven. Honderd jaargeleden al voorspeld door Albert Einstein, maar nu pasvoor het eerst echt gemeten. Minieme rimpelingen in deruimtetijd, veroorzaakt door de meest extreme… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Susan Wise Bauer boeken
  Susan Wise Bauer - Het verhaal van de westerse wetenschap

  Een uitgebreide toelichting op het leven en onderzoek van de grote wetenschappers aan de hand van klassieke wetenschappelijke werken.'Het verhaal van de wetenschap' is een leeswijzer die tekst en uitleg biedt bij de belangrijkste, oorspronkelijke teksten die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marjolein Kool, Ed de Moor boeken
  Marjolein Kool, Ed de Moor - Rekenen is leuker dan/als je denkt

  Hoe werkt de staartdeling? Hoe deel je door een breuk? Wat zijn priemgetallen? Hoe denk je bij hoofdrekenen? Hoe werk je met procenten? Wat gebeurt er in de rekenles, wordt er wel genoeg geoefend? Waarom leren we nog rekenen nu iedereen een rekenmachine heeft?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • W. D'Haeseleer boeken
  W. D'Haeseleer - Energie vandaag en morgen

  In Energie vandaag en morgen wordt de energieproblematiek tot zijn essentie herleid: hoe kunnen we een betaalbare, betrouwbare en verantwoorde energievoorziening garanderen voor onze samenleving? Na een globale schets van de energieproblematiek belicht het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • De Schelde van bron tot monding

  Het Scheldeboek toont aan hoe verrassend veelzijdig deze rivier is. Het neemt de lezer mee naar oasen van rust waar hij kan genieten van de prachtige natuur, maar ook naar bruisende gebieden waar de Schelde een boost geeft aan de economie. Ook de vele… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Ian Stewart boeken
  Ian Stewart - Professor Stewart's schatkamer vol wiskundige uitdagingen

  Ian Stewart, de schrijver van de wereldwijde bestseller 'Professor Stewart's verzameling van wiskundige raadsels' presenteert een nieuwe magische mix van spelletjes, puzzels, paradoxen, hersenkrakers en raadsels, afgewisseld met grapjes en uitstapjes naar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Gerardo Soto y Koelemijer boeken
  Gerardo Soto y Koelemijer - Wiskundigen mogen niet huilen

  Hebben baby's al getalbegrip en hoe zouden we daar achter kunnen komen? Wanneer werden de eerste getallen geïntroduceerd? Kunnen we op de middelbare school niet zonder wiskunde? En wat is wiskunde eigenlijk?'Wiskundigen mogen niet huilen' van romanschrijver… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Ben Moore boeken
  Ben Moore - Hallo daar!

  De zoektocht naar leven elders in het universumHet is haast onvoorstelbaar: alleen al in ons Melkwegstelsel zouden zich meer dan tien miljard planeten met leven kunnen bevinden. Het onderzoek naar buitenaards leven is een serieuze wetenschappelijke discipline… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Charles Darwin boeken
  Charles Darwin - Over het ontstaan van soorten

  Over het ontstaan van soorten is het bekendste werk van Charles Darwin (1809--1882). Hierin ontvouwt hij in 'een lang argument' de evolutietheorie die vanaf de publicatie op 24 november 1859 tot de dag van vandaag zoveel opschudding heeft veroorzaakt. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jean-Paul Delahaye boeken
  Jean-Paul Delahaye - Wiskundige uitvindingen

  Wiskundige uitvindingen beschrijft de speelse, verrassende enn mysterieuze kanten van de wiskunde. De auteur legt uit welke wiskundige vraagstukken schuilgaan achter spelletjes, raadsels en rariteiten: de paradoxale meetkundige figuren zoals die van Escher,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Jaap Klouwen boeken
  Jaap Klouwen - Statistische toetsen in economische toepassingen

  Hoe kan een chocoladefabriek bij een kwaliteitscontrole vaststellen of het gewicht van de repen inderdaad 100 gram is? Hoe betrouwbaar is de mededeling van een bedrijf dat de kosten tussen de € 100.000 en € 120.000 per maand liggen? En wanneer mag je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Toon van den Ende boeken
  Toon van den Ende - De theorie van alles

  De theorie van alles of unificatietheorie is de theorie die de fundamentele theorien in de natuurkunde verenigt tot één theorie. Het brengt de fundamentele natuurkrachten en elementaire deeltjes samen in één model. Er is tot nu toe nooit een overtuigende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • F.M. de Rooy boeken
  F.M. de Rooy - GRIP 1 Wiskunde / statistiek

  GRIP 1 Wiskunde / StatistiekGrafische Rekenmachine in de Praktijk: GRIPWiskunde / Statistiek met de grafische rekenmachine geeft een overzicht van de gebruiksmogelijkheden voor het wiskunde- en statistiekonderwijs.Dit boek is met name bedoeld voor leerlingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,45
 • F.M. de Rooy boeken
  F.M. de Rooy - GRIP 2 Algemene Economie

  GRIP 2 Algemene economieGrafische Rekenmachine in de Praktijk: GRIPAlgemene Economie met de grafische rekenmachine geeft een overzicht van de gebruiksmogelijkheden voor het vakgebied Algemene Economie.Dit boek is bedoeld voor leerlingen bovenbouw HAVO en VWO… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,45
 • F.M. de Rooy boeken
  F.M. de Rooy - GRIP 3 Financiële Rekenkunde

  GRIP 3 Financiële rekenkundeGrafische Rekenmachine in de Praktijk: GRIPHet doel van dit boek is de student een overzicht aan te bieden van de mogelijkheden die de grafische rekenmachine (Texas Instruments 83/84) heeft voor het vak Financiële rekenkunde. Alle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,45
 • Christiaan J.A. Jorg boeken
  Christiaan J.A. Jorg - Een selectie uit de collectie Oosterse keramiek = A selection from the collection of oriental ceramics

  Dit tweede deel in de reeks Selecties uit de collectie van de Jan Menze van Diepen Stichting is gewijd aan export porselein uit China en Japan. Van de rijke verzameling (ca. 2500 stukken) van Van Diepen worden in dit boek (Nederlands/Engels) 145 afgebeeld en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Lieven Fransen boeken
  Lieven Fransen - ZWARTE STRALING Een mooi verhaal uit de natuurkunde

  Dit boek brengt het relaas van de zoektocht naar de spectrale stralingsformule van een zwart lichaam, die de natuurkundigen in de decennia rond 1900 hebben ondernomen en welke culmineert in het sublieme werk van Max Planck. Het verhaal is gebaseerd op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,00