Boeken over exacte wetenschappen

 • Stephan van Duin boeken
  Stephan van Duin - Voortplanting voor in bed, op het toilet of in bad

  Voortplanting. Het is de ultieme manier van de natuur om het leuke met het aangename te verenigen. Of eigenlijk; om het nuttige aangenaam te máken. Want stel dat seks zo leuk zou zijn als het plakken van je fietsband, wie zou het dan ooit doen? Er zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • C.D. Andriesse boeken
  C.D. Andriesse - Het verborgen veld

  Het verhaal van de natuurkunde is ook een persoonlijk verhaal, want achter de feiten gaan altijd mensen schuil. Van Einstein, die Beethoven op zijn viool probeert te spelen, tot Van Swinden, die jarenlang in het planetarium in Franeker werkt. Cees Andriesse,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Ylva Poelman boeken
  Ylva Poelman - De natuur als uitvinder

  Ylva Poelman, alias 'De Bionische Vrouw', is op een missie.Poelman raakte een aantal jaren geleden geïnspireerd door het kruispunt van innovatie en natuur: bionica. In deze wetenschap worden biologische oplossingen die in miljarden jaren zijn ontstaan, als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Steven Holzner boeken
  Steven Holzner - De kleine Natuurkunde voor Dummies

  Natuurkunde vind je overal om je heen. Dit toegankelijke boekje biedt je een prettige inleiding in de beginselen van de natuurkunde. De leukste onderwerpen uit je natuurkundelessen op school komen aan bod: van beweging tot zwaartekracht en van energie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Stephen Buchmann boeken
  Stephen Buchmann - Bloemen

  Bloemen, en hun vruchten, voeden, kleden, inspireren en verrijken onze maatschappij. We geven boeketten om belangrijke gebeurtenissen te vieren of te herdenken, om liefde te uiten, om troost te bieden, en ze vormen de basis van de wereldwijde productie van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Schitterend heelal

  Geen enkele telescoop is zo beroemd als de Hubble Space Telescope, die als een kunstmaan buiten de dampkring om de aarde cirkelt. Zo heeft Hubble in elk deelgebied van de sterrenkunde revolutionaire nieuwe inzichten opgeleverd. Ter gelegenheid van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Stephen Hawking boeken
  Stephen Hawking - Het Heelal

  Van de iconische klassieker Het heelal zijn inmiddels over de hele wereld miljoenen exemplaren verkocht. Hawking gaf met dit boek een enorme impuls aan het wetenschappelijk onderzoek naar de micro- en macrokosmologie. Hij wordt alom beschouwd als een van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Stuart Firestein boeken
  Stuart Firestein - Onwetendheid als drijfveer van de wetenschap

  We weten veel, maar er is veel meer dat we niet weten. En juist dat is de motor van de wetenschap - niet kennis. Wetenschap is geen doelbewuste methode om kennis te verwerven maar meer als het zoeken naar een zwarte kat in een donkere ruimte - als er al een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Georgio Israel, Ana Millán Gasca boeken
  Georgio Israel, Ana Millán Gasca - Von Neumann

  John von Neumann (1903-1957) was een Hongaars-Amerikaans wiskundig genie, dat ook voor de fysica en informatica heel veel heeft betekend. Enkele deelgebieden waarin hij actief was zijn de verzamelingenleer, quantummechanica, numerieke analyse en statistiek.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Sarah Brands boeken
  Sarah Brands - Sterrenkunde voor in bed, op het toilet of in bad

  Wie op een heldere avond vanaf een donkere plek naar de hemel kijkt, ziet honderden, misschien wel duizenden sterren. Behalve dat zo'n sterrenhemel er prachtig uitziet, bevat hij ook een schat aan informatie. Met behulp van telescopen hebben sterrenkundigen… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Jelle Reumer boeken
  Jelle Reumer - Wildpark Rotterdam

  In het kielzog van 's werelds meest succesvolle diersoort Homo sapiens hebben steeds meer dieren en planten hun leefgebied naar de stad uitgebreid. Bergketens van glas en beton, hoogindustriële savannes, metrogangen en vuilstortplaatsen vormen minstens zo'n… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Alex Bellos boeken
  Alex Bellos - Genieten van getallen

  In deze opvolger van Getallen ontraadseld neemt Alex Bellos je op een toegankelijke wijze mee op een reis naar de wereld van de getallen en van de wiskunde. Hij vertelt aan de hand van anekdotes en interviews over de betekenis van getallen en de relatie die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Vincent Icke boeken
  Vincent Icke - Zwaartekracht bestaat niet

  Dit fraai uitgevoerde coffee table boek verkent de hoofdvragen voor de natuurkunde en kosmologie in de 21ste eeuw.Dit fraai uitgevoerde boek verkent de hoofdvragen voor de natuurkunde en kosmologie in de 21e eeuw.In de zeventiende en achttiende eeuw bedachten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Cor van Dijkum, Louis Tavecchio boeken
  Cor van Dijkum, Louis Tavecchio - Praktijkonderzoek in ontwikkeling

  In 2011 hield de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op een symposium een pleidooi voor onderzoek dat beter aansluit bij de praktijk en minder vrijblijvend academisch is. In het besef dat een dergelijk pleidooi niet voor de eerste keer is gehouden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Gianfranco Bertone boeken
  Gianfranco Bertone - Achter de schermen van het heelal

  Aan het einde van de twintigste eeuw werd de wetenschap overrompeld door de conclusie dat ons heelal gevuld moet zijn met een onbekende substantie: donkere materie. Het lijkt er steeds meer op dat ons heelal voor maar liefst 85 procent uit deze ongrijpbare… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Oerknal

  Door ruimte en tijd op kraamvisite bij het universum Een revolutionaire ontdekking op de Zuidpool heeft de oerknal dichterbij gebracht dan ooit. Sterrenkundigen hebben het bewijs gevonden dat het heelal kort na de geboorte een enorme groeispurt doormaakte. Ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Arie Bos boeken
  Arie Bos - Mijn brein denkt niet, ik wel

  Het college dat mijn studenten neurofilosofie altijd het meest fascineert (en dat ze tegelijkertijd het meest haten omdat we er niet uitkomen) gaat over de vraag: hebben we een geest? En, zo ja, hoe verhoudt zich die tot het lichaam (inclusief het brein)? En… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Jeremy Webb boeken
  Jeremy Webb - Niets

  Zonder datgene wat we lang voor niets hielden, zouden we nergens zijn. Misschien ligt daar juist de sleutel tot ons begrip van alles. Het begin en einde van het uitdijend heelal, massa, donkere energie, supergeleiding, bewustzijn - al die topics zijn spelers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Harrie van den Akker, Rob Mudde boeken
  Harrie van den Akker, Rob Mudde - Fysische Transportverschijnselen

  Fysische Transportverschijnselen Vierde editie 2014 De transport- en overdrachtsprocessen van warmte, massa en impuls worden in dit boek naar hun analogie behandeld. De processen worden beschreven met behulp van macro- en microbalansen die in veel gevallen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Deep Space

  Het heelal is nu eenmaal niet ontworpen om ons voorstellingsvermogen te behagen.' Rode dwergen, hete Jupiters en starburst-stelsels: Govert Schilling neemt je mee op een rondreis door het uitdijende heelal en onthult de geheimen van de kosmos in deze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Charles Darwin boeken
  Charles Darwin - Over het ontstaan van soorten

  Over het ontstaan van soorten is het bekendste werk van Charles Darwin (1809--1882). Hierin ontvouwt hij in 'een lang argument' de evolutietheorie die vanaf de publicatie op 24 november 1859 tot de dag van vandaag zoveel opschudding heeft veroorzaakt. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Luuk Boerema boeken
  Luuk Boerema - Teksten flora- en faunawet c.a. 2012

  Alle relevante wet- en regelgeving betreffende dierenwelzijn, dierenbescherming, diersoorten, dieren, welzijnswet, dierproeven alsmede de belangrijkste wet- en regelgeving op het gebied van flora- en faunawetgeving. De uitgave is voorzien van een register en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,00
 • Rascha Nuijten, Carien Mol boeken
  Rascha Nuijten, Carien Mol - Biologie in de 21ste eeuw

  Biologie is overal. Kijk maar om je heen! Overal zijn biologische processen aan de gang. De 21ste eeuw wordt de eeuw van de biologie genoemd omdat biologische kennis steeds belangrijker wordt bij het begrijpen en oplossen van grote maatschappelijke problemen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Marcus du Sautoy boeken
  Marcus du Sautoy - Het symmetrie-monster

  Dat gebeurt zelden: een boek over wiskunde dat je in één ruk wilt uitlezen. Ook helemaal nieuw: een boek over wiskunde waar je soms hardop om moet lachen ... Een ingenieuze geschiedenis van de symmetrie. NRC Handelsblad Een mooi en meeslepend boek. de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Brian Greene boeken
  Brian Greene - De verborgen realiteit

  De tijd dat het woord universum enkel en alleen naar ons unieke heelal verwees, is al lang voorbij. De recentste kennis van het heelal, de verstrekkendste natuurkundige wetten en de voortdurende zoektocht naar een beter begrip ervan wijzen in de richting van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,99