Boeken over exacte wetenschappen

 • Stephen Hawking boeken
  Stephen Hawking - Het Heelal

  Van de iconische klassieker Het heelal zijn inmiddels over de hele wereld miljoenen exemplaren verkocht. Hawking gaf met dit boek een enorme impuls aan het wetenschappelijk onderzoek naar de micro- en macrokosmologie. Hij wordt alom beschouwd als een van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • K.G. Go boeken
  K.G. Go - Inkijk in de natuur

  Altijd al willen weten of er iets leeft op Antarctica? Of waarom sommige planten mooie bloemen hebben of heel bijzonder gebouwde bloemen? Heb je je weleens afgevraagd hoe de aarde er vroeger uitzag en hoe gebergten zijn ontstaan? Of er levende fossielen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,94
 • Erik Neyts boeken
  Erik Neyts - Algemene chemie

  Algemene chemie biedt een grondige inleiding in de onder- liggende fundamenten van de chemie. Het eerste deel gaat in op de microscopische grondslagen van de chemie en in het bijzonder op de structuur van atomen, de opbouw van moleculen en de aard van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Leo Goeyens boeken
  Leo Goeyens - Food and packaging: a chemical spark!

  Many people have their own views on the chemical substances which are needed for the synthesis of packaging and food contact materials, though their views may be coloured by a number of factors. Chemicals can be a blessing and a curse. The application of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Thomas Ditzinger boeken
  Thomas Ditzinger - Optische Illusies

  Onze ogen kunnen ons maar wat gemakkelijk bedriegen. Dat laat de Duitse fysicus en publicist Thomas Ditzinger zien aan de hand van een achttal reizen door de wereld van de visuele waarneming. Als fysicus beschrijft hij niet alleen de fenomenen, maar levert hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Mario Smet boeken
  Mario Smet - Organische chemie

  Dit boek is een begrijpelijke en praktisch toepasbare inleiding tot de organische chemie. De traditionele valkuil van een eindeloze opsomming van bereidingen en eigenschappen wordt hierbij omzeild. Het behandelt de belangrijkste reactietypes uit de organische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Schitterend heelal

  Geen enkele telescoop is zo beroemd als de Hubble Space Telescope, die als een kunstmaan buiten de dampkring om de aarde cirkelt. Zo heeft Hubble in elk deelgebied van de sterrenkunde revolutionaire nieuwe inzichten opgeleverd. Ter gelegenheid van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Minne Prust, Tom Roth boeken
  Minne Prust, Tom Roth - 360° mens. Interacties met het leven om ons heen

  Wij zijn de mens, één van de meest invloedrijke diersoorten op aarde. Onze arm strekt tot voorbij de randen van continenten en het oppervlak van deze planeet. Wij zijn alleen niet de enige bewoners. Op deze aardbol leven ontelbaar veel andere organismen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Jean-Paul Keulen boeken
  Jean-Paul Keulen - De deeltjessafari

  Het vervolg op het succesvolle De deeltjesdierentuin In De deeltjesdierentuin leidde Jean-Paul Keulen ons langs de al ontdekte en bekende deeltjes. Maar er is meer, veel meer. Voor talloze raadsels in de fysica is in verleden én heden een oplossing bedacht in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Laurence Plévert boeken
  Laurence Plévert - Pierre-Gilles de Gennes

  Pierre-Gilles de Gennes (1932-2007) wordt beschouwd als een van de meest briljante natuurkundigen van zijn generatie. Hij werkte in tal van gebieden, waaronder neutronenverstrooiing, magnetisme, supergeleiding, vloeibare kristallen en polymeren. Zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Simon Koolstra, Jiri Tik Djiang Oen boeken
  Simon Koolstra, Jiri Tik Djiang Oen - Natuurkunde voor in bed, op het toilet of in bad

  Een GPS-systeem gebruikt de relativiteitstheorie van de Albert Einstein om precies te kunnen bepalen waar we ons bevinden. Zonder het baanbrekende werk van Maxwell op het gebied van elektromagnetisme hadden we nog geen dvd'tje kunnen afspelen. En wat waren de… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Steven Holzner boeken
  Steven Holzner - De kleine Natuurkunde voor Dummies

  Natuurkunde vind je overal om je heen. Dit toegankelijke boekje biedt je een prettige inleiding in de beginselen van de natuurkunde. De leukste onderwerpen uit je natuurkundelessen op school komen aan bod: van beweging tot zwaartekracht en van energie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Elementaire Deeltjes Sterrenkunde

  Benieuwd naar het verschil tussen de Grote en de Kleine Beer? Weten hoe een telescoop werkt? Wetenschapsjournalist Govert Schilling biedt een verfrissende inkijk in de kosmos. Hij schetst het heelal aan de hand van een aantal thema's. In 'gluren bij de buren'… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Charles Darwin boeken
  Charles Darwin - Over het ontstaan van soorten

  Over het ontstaan van soorten is het bekendste werk van Charles Darwin (1809--1882). Hierin ontvouwt hij in 'een lang argument' de evolutietheorie die vanaf de publicatie op 24 november 1859 tot de dag van vandaag zoveel opschudding heeft veroorzaakt. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Dick Sijpestijn boeken
  Dick Sijpestijn - Echo's uit een Indisch verleden

  Over het boekDe ervaringen in de mannenkampen als jongen van tien jaar hebben zijn leven getekend.In de kampen kwam het op zelfredzaamheid en eigen initiatief aan om enigszins bestand te zijn tegen de erbarmelijke omstandigheden. In zijn leven als onderwijzer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,43
 • Mary Jane Sterling boeken
  Mary Jane Sterling - De kleine wiskunde voor Dummies

  Krijg jij knikkende knieën als je denkt aan wiskunde? Dan heb je het juiste boekje in handen! Hierin worden de basisbeginselen van wiskunde en algebra op heldere wijze uitgelegd. Van het rekenen met variabelen tot de stelling van Pythagoras en het oplossen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • John T. Moore boeken
  John T. Moore - De kleine Scheikunde voor Dummies

  Heeft scheikunde een afschrikwekkend effect op jou? Dat is nergens voor nodig. Deze leuke en gemakkelijke gids zorgt dat je snel thuis raakt in onder andere materie en energie, atomen, zuren en basen, elektrochemie en chemische reacties. Je raakt vertrouwd met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Maarten Jansen, Gerda Claeskens boeken
  Maarten Jansen, Gerda Claeskens - Kansrekenen en beschrijvende statistiek

  Kansrekenen ligt aan de basis van elke statistische analyse. Door het berekenen van kansen kunnen uitspraken gedaan worden over hoe extreem of ongewoon bepaalde fenomenen, experimenten of meetresultaten zijn. Dit boek definieert kansen en ontwikkelt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Jan M. Aarts boeken
  Jan M. Aarts - Epsilon uitgaven Topologie Door Zien

  Het vakgebied topologie is rijk aan leuke onderwerpen om over te vertellen: de Möbiusband, kleuren van landkaarten, drie gebieden met één gemeenschappelijke grens, de formule van Euler, Droste effect, fractals en wilde sferen. In dit boek wordt topologie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Donald E. Scott boeken
  Donald E. Scott - Het elektrische heelal

  In het heelalbeeld dat de conventionele sterrenkunde ons voorhoudt, speelt zwaartekracht de hoofdrol. Zwaartekracht is echter veruit de zwakste van de ons bekende natuurkrachten tientallen machten van 10 zwakker dan de elektrische kracht. Het bestaan van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Rob Erven, Daniël Roelfsema, Gitte Kale boeken
  Rob Erven, Daniël Roelfsema, Gitte Kale - Basisboek wiskunde in business

  Basisboek wiskunde in business is bestemd voor hbo-studenten aan economische opleidingen. Het boek biedt een heldere stap-voor-stap uitleg met een groot aantal voorbeelden waaruit blijkt wat het belang van wiskunde is voor de beroepspraktijk.In het boek wordt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Sander Bais boeken
  Sander Bais - Kwanta, kwinkslagen & kwakzalvers

  Van Chaos & Superstrings tot Jomanda & Haagse borrelpraat: de kritische kijk van Bais op het naïeve optimisme dat in beleids- en andere goedgelovige kringen hoogtij viert.In zijn nieuwe boek 'Kwanta, kwinkslagen & kwakzalvers' maakt de actieve en veelzijdige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Michael Brooks boeken
  Michael Brooks - De grote vragen natuurkunde

  Toegankelijk, informatief en verrijkend: hier zijn de twintig grootste vragen van de quantum-fysica, relativiteitstheorie en onze pogingen om de realiteit te bevatten. Wat is tijd? Wat gebeurde er met Schrödingers kat? Waarom vallen appels? Zijn vaste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Nico van der Wel boeken
  Nico van der Wel - Ontdek de stadsbodem

  Recensie door Marc van den Eerenbeemt van OnbekendRecensie Volkskrant 120 november 2010 (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Start to Know Evolutie

  Hoe ontstaan nieuwe soorten? Hoe is het leven op aarde geëvolueerd? Welke weg hebben we zelf afgelegd en hoe merken we dat vandaag nog?Evolutie is een van de meest intrigerende fenomenen op onze planeet en het resultaat ervan zien we overal om ons heen. Aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95