Boeken over exacte wetenschappen

 • Rossana Tazzioli boeken
  Rossana Tazzioli - Riemann

  Bernhard Riemann (1826-1866) droomde als meetkundige van een theorie die alle natuurwetten zou omvatten. Stoutmoedig sloeg hij een richting in die het kader van de wiskunde te buiten ging - tot op het gebied van de fysica, filosofie en zelfs psychologie. Zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Jan van Poppel boeken
  Jan van Poppel - Wiskunde met TI-84

  Over het boek: Het ideale zelfstudieboek om met de TI-84 te leren werken Alles voor leerlingen van de 2de graad middelbaar onderwijs Handboekonafhankelijk Ongeveer 700 schermadrukkken Meer dan 150 representatieve oefeningen Alle opdrachten vergezeld van hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,00
 • Genserik Reniers boeken
  Genserik Reniers - Fundamentele begrippen van de organische chemie

  Onze hedendaagse welvaart is in zeer grote mate te danken aan het feit dat chemische producten, en dan voornamelijk organische producten, op grote schaal kunnen worden verwerkt en geproduceerd. Organische chemie is daarom zowel vanuit een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,00
 • Ian Stewart boeken
  Ian Stewart - Professor Stewart's verzameling van wiskundige raadsels

  Toen hij veertien jaar was, begon Ian Stewart, een van de beroemdste wiskundigen van nu, met een wiskundenotitieboekje. Als een ekster verzamelde hij alles wat hij kon vinden over wiskunde wat niet op school werd onderwezen (dus alle leuke en boeiende dingen).… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Umberto Bottazzini boeken
  Umberto Bottazzini - Poincare

  Henri Poincaré (1854-1912) is minder bekend dan zijn neef Raymond die president van Frankrijk was. Henri was zo geniaal, veelzijdig en productief dat pas een eeuw na zijn dood de eerste biografen het aandurfden een overzicht van zijn werk te geven. Hij gaf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Bruce Lipton, Steve Bhaerman boeken
  Bruce Lipton, Steve Bhaerman - Spontane evolutie

  Hoe onze positieve intenties de wereld kunnen verbeteren In deze tijd van Facebook weten we het: het brein van een enkeling kan wereldwijd effect hebben. Het wetenschappelijk onderzoek van de auteurs op het gebied van de cel laat zien dat wij ons vandaag in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Richard Watson boeken
  Richard Watson - 50 inzichten toekomst

  Niemand kan onze toekomst voorspellen maar de vermaarde futuroloog Richard Watson komt in de buurt. Hij beschrijft hoe 50 ideeën over de toekomst van wetenschap, technologie en ons dagelijks leven het lot van de mens zullen bepalen. Van biobrandstof,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Brian Clegg boeken
  Brian Clegg - Waarom water sneller kookt in het vliegtuig

  Weet u waarom water sneller kookt in een vliegtuig en dat het om die reden onmogelijk is om een perfecte kop thee te zetten tijdens de vlucht? En wist u dat het menselijke oog is bij goed zicht en volslagen duisternis zo gevoelig is dat u vanuit een vliegtuig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Nanne Nanninga boeken
  Nanne Nanninga - Van protocel tot spons

  Ontwikkeling van het leven. Onze aarde begon 'woest en ledig', lees hoe het eerste leven ontstond. Dit boek schetst de ontwikkeling van wetenschappelijk onderzoek op het terrein van het ontstaan van het leven. De complexiteit van cellen blijkt sprongsgewijs… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Ger Koole, Rene Bekker boeken
  Ger Koole, Rene Bekker - Methoden en modellen voor zorglogistiek

  Dit compacte boekje (80 pagina's) behandelt op een toegankelijke manier de meer rekenkundige kant van zorglogistiek. Alle aspecten komen aan de orde, van data analyse tot modellen voor capaciteitsplanning, zonder wiskundige formules, op een manier die aansluit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Steven Stroeykens boeken
  Steven Stroeykens - Gevonden!

  D/2013/0034/839Steven Stroeykens vertelt het boeiende verhaal van de ontdekking van de eeuwZelden heeft een natuurkundige ontdekking zo veel media-aandacht gekregen als die van het Higgs-deeltje in 2012. Beelden van juichende en champagne drinkende fysici… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jelle W.F. Reumer boeken
  Jelle W.F. Reumer - De vis die aan land kroop

  Al heeft de evolutie geen doel, het ontstaan van de soorten heeft inmiddels wel een rijk verleden. De vis die aan land kroop geeft een compleet overzicht van het ontstaan en de ontwikkeling van het gewervelde dier. Wat zich ook voordeed in de evolutie, van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Larry Young, Brian Alexander boeken
  Larry Young, Brian Alexander - Chemie van de liefde

  Hoe word je verliefd? Waarom verlangen we naar een ander? Waarom zouden we monogaam zijn? Waarom hebben vrouwen grote borsten? Waarom trouwen mensen? En als sociale krachten zo sterk zijn, waarom spelen we dan toch vals? En waarom zijn de antwoorden op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Denis Le Bihan boeken
  Denis Le Bihan - Brein in beeld

  Nieuwe hersenscantechnieken maken het mogelijk om te zien wat er in ons hoofd omgaat als we praten, lezen of gewoon nadenken. MRI-scans laten zelfs zien wat zich in de hersenen afspeelt vóórdat we een beslissing nemen. Met deze technologie kunnen we ook de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Harm Habing boeken
  Harm Habing - Kosmos

  Geschiedenis van de sterrenkunde vanaf 1945. Na 1945 groeit de astronomie spectaculair door de ontwikkeling van de radiosterrenkunde, infrarood- en röntgenwaarneming en de ruimtevaart. Steeds grotere telescopen en de Hubble-ruimtetelescoop onderzoeken met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Huib de Jong, Pieter Tops, Marco van der Land boeken
  Huib de Jong, Pieter Tops, Marco van der Land - Prikken in praktijken

  Waardering van kennis is steeds meer afhankelijk van de bruikbaarheid van verworven uitspraken en inzichten. Praktijkgericht onderzoek, dat met of in de praktijk vorm krijgt, wil direct bijdragen aan de oplossing van problemen of benutting van kansen. Dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Bernard Valeur boeken
  Bernard Valeur - Licht en geluid

  Een inspirerende synthese van twee fysische fenomenen: licht en geluidKun je kleuren associëren met geluiden? Onder welke omstandigheden kan geluid worden omgezet in licht en omgekeerd? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen licht en geluid, die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Arendo Joustra boeken
  Arendo Joustra - Enge beestjes

  Speciale Editie Enge beestjes. De mens stuurt verkenners naar de verste verten van het helaal, maar vergeet intussen dat er op aarde nog enorm veel ontdekt moet worden. Rond om en in ons krioelen miljoenen micro-organismen waar we nog maar een beetje van weten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Martijn van Calmthout boeken
  Martijn van Calmthout - Survivalgids voor de toekomst

  Hoe ziet ons leven er over vijf, tien of vijftig jaar uit? Hoe staat het dan met onze planeet? Leven we nog ongeveer zoals vandaag? Zijn we gezonder? Slimmer? Welke machines gebruiken we? En welk vervoer? Hoe vermaken we ons? Bestaat de liefde nog? En de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Yvette Haezendonck, Karel Bruggemans boeken
  Yvette Haezendonck, Karel Bruggemans - Essentiele elementen van chemie

  Essentiële elementen van chemie bevat de essentiële elementen voor een grondige studie van de fundamentele principes van de hedendaagse chemie, met inbegrip van een beknopte inleiding tot de organische chemie. Het is een geschikte begeleider van elke cursus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Stephen Hawking, Leonard Mlodinov boeken
  Stephen Hawking, Leonard Mlodinov - Een korte geschiedenis van de tijd

  De plaats die wij mensen innemen in de enorme kosmos kan soms ronduit onbeduidend aanvoelen. Daarom proberen we er iets van te begrijpen en onze plaats daarin te duiden. De afstand van de planeten en de sterren tot de aarde is moeilijk voor te stellen. De oude… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Charles Darwin boeken
  Charles Darwin - Over het ontstaan van soorten

  Over het ontstaan van soorten is het bekendste werk van Charles Darwin (1809--1882). Hierin ontvouwt hij in 'een lang argument' de evolutietheorie die vanaf de publicatie op 24 november 1859 tot de dag van vandaag zoveel opschudding heeft veroorzaakt. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Charles Darwin boeken
  Charles Darwin - Het uitdrukken van emoties bij mens en dier

  Waarom bijten we mensen die we graag mogen? Waarom kwispelen honden met hun staart? Waarom spinnen katten? Waarom zijn we verlegen en waarom doet verlegenheid ons blozen?De eerste editie van Darwins The Expression of the Emotions in Man and Animals werd bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Brian Greene boeken
  Brian Greene - De ontrafeling van de kosmos

  Een zoektocht naar de theorie van alles Ruimte en tijd zijn de basiselementen van de kosmos. Maar wat zijn ruimte en tijd eigenlijk? Is ruimte een reëel bestaand iets? Waarom heeft tijd een richting? Zou het universum zonder ruimte en tijd kunnen bestaan? En… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ineke Boers, Hester van de Bovenkamp, Mark Bovens, Gijs Jan Brandsma boeken
  Ineke Boers, Hester van de Bovenkamp, Mark Bovens, Gijs Jan Brandsma - Handboek publieke verantwoording

  Publieke verantwoording is een cruciaal onderdeel van de democratische rechtsstaat. In de praktijk van het openbaar bestuur kan publieke verantwoording echter ook een zware last zijn. Professionals en bestuurders klagen steeds vaker dat ze te veel en te vaak… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,50