Boeken over exacte wetenschappen

 • Thomas Colignatus boeken
  Thomas Colignatus - Tellen en rekenen met tig

  Kinderen leren een taal via horen en spreken. Gesproken taal vormt hun denken en onthouden. Pas later leren ze lezen en schrijven. Wanneer de uitspraak van getallen verschilt van het lezen en schrijven geeft dat problemen. In het Westen lezen we van links naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Pierre Crépel boeken
  Pierre Crépel - d'Alembert

  In de 18e eeuw ontplooide de vondeling Jean Le Rond d'Alembert zich tot een begenadigd wiskundige, die zich naast Diderot wijdde aan de Encyclopédie. Aan d'Alembert dankt Diderots levenswerk de grondige wetenschappelijke betrouwbaarheid en het Europese succes… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Gerardo Soto y Koelemijer boeken
  Gerardo Soto y Koelemijer - Wiskundigen mogen niet huilen

  Hebben baby's al getalbegrip en hoe zouden we daar achter kunnen komen? Wanneer werden de eerste getallen geïntroduceerd? Kunnen we op de middelbare school niet zonder wiskunde? En wat is wiskunde eigenlijk?'Wiskundigen mogen niet huilen' van romanschrijver… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Ralf Jaumann, Ulrich Kohler boeken
  Ralf Jaumann, Ulrich Kohler - Mars, planeet vol raadsels

  De planeet Mars is na de maan de belangrijkste bestemming van ruimtesondes. Steeds betere camera's hebben ons beeld van dit hemellichaam vol kraters veranderd. De mensheid heeft een planeet met vulkanen en canyons, met ijskappen op de polen en uitgedroogde,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • H.G. Dehling, J.N. Kalma boeken
  H.G. Dehling, J.N. Kalma - Kansrekening

  Dit boek bevat de basisbegrippen van de kansrekening met vele concrete toepassingen en voorbeelden. Het is de bedoeling van de auteurs om zoveel mogelijk de charme van het vak te laten zien zonder al te veel axiomatiek. Het resultaat is een stenische tekst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • J.M. Aarts boeken
  J.M. Aarts - Epsilon uitgaven Complexe functies

  De theorie van complexe functies speelt een belangrijke rol in uiteenlopende toepassingsgebieden als bijvoorbeeld golftheorie, stromingsleer en electrotechniek. Dit boek bevat een goed uitgeprobeerde, inleidende cursus, waarbij achtereenvolgens complexe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • F.T.M. Nieuwstadt boeken
  F.T.M. Nieuwstadt - Epsilon uitgaven Turbulentie

  De dynamica van continue media zoals vloeistoffen of gassen, is gebaseerd op de wetten van Newton. Hoewel de vergelijkingen die deze wetten weergeven deterministisch zijn, blijken de oplossingen in een aantal gevallen slecht voorspelbaar gedrag op te leveren.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • Hans Doorewaard, Ad Kil, Arnoud van de Ven boeken
  Hans Doorewaard, Ad Kil, Arnoud van de Ven - Praktijkgericht kwalitatief onderzoek - Een praktische handleiding

  Veel wo- en hbo-studenten in de toegepaste wetenschappen doen in het kader van hun afstuderen een praktijkgericht kwalitatief onderzoek, waarbij zij gebruikmaken van een theoretisch kader. Dit type onderzoek heet een deductief onderzoek. Daarvoor is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,00
 • Cees Andriesse boeken
  Cees Andriesse - Het verborgen veld

  Het verhaal van de natuurkunde is ook een persoonlijk verhaal, want achter de feiten gaan altijd mensen schuil. Van Einstein, die Beethoven op zijn viool probeert te spelen, tot Van Swinden, die een lofzang aanheft als hij het planetarium in Franeker te zien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Ben Moore boeken
  Ben Moore - Hallo daar!

  De zoektocht naar leven elders in het universumHet is haast onvoorstelbaar: alleen al in ons Melkwegstelsel zouden zich meer dan tien miljard planeten met leven kunnen bevinden. Het onderzoek naar buitenaards leven is een serieuze wetenschappelijke discipline… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Richard Elwes boeken
  Richard Elwes - Rijk worden met wiskunde

  Onder het oppervlak Kan wiskunde me een betere leugenaar maken? Kan ik een apocalyptische zombie-uitbraak overleven? Zullen robots de wereld overheersen? Het antwoord op al deze vragen ligt verscholen in de wereld van getallen - of we het beseffen of niet. Met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Carlo Rovelli boeken
  Carlo Rovelli - Zeven korte beschouwingen over natuurkunde

  Ons verlangen om te willen weten is oneindig: wat is de oorsprong van het heelal, wat is tijd, wat zijn zwarte gaten, hoe zit de kosmos in elkaar? Deze vragen vormen het uitgangspunt van Carlo Rovelli's Zeven korte beschouwingen over natuurkunde. In dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • K. van Harn, P.J. Holewijn boeken
  K. van Harn, P.J. Holewijn - Epsilon uitgaven Markov-ketens in diskrete tijd

  In het dagelijks leven wordt veel gemeten. Ook wordt vaak de maat van iets afgeleid uit andere gemeten waarden; denk aan lengte, gewicht, gemiddelde, oppervlakte, kans. De wiskundige beschrijving van deze activiteiten vindt plaats binnen de maat- en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Midas Dekkers boeken
  Midas Dekkers - De kleine verlossing

  Vergeleken bij alle aandacht voor koken en eten steekt die voor spijs verteren en poepen schril af. Net alsof al wat naar binnen gaat er nooit meer uit komt. Poep bevindt zich in het verdomhoekje waar eerder de seks huisde. Grootste obstakel bij praten over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Bart van der Lugt boeken
  Bart van der Lugt - elementary

  Het al dan niet efficiënt zijn van een verlichtingsinstallatie valt of staat bij een goed beeld van diens toestand en een methode om deze efficiëntie te beoordelen. Ten behoeve hiervan wordt in dit boek de aandacht gericht op de volgende elementen. De wijze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • N.M. Temme boeken
  N.M. Temme - Epsilon uitgaven Speciale functies in de mathematische fysica

  Veel problemen in de natuurkunde en de technische wetenschappen kunnen worden opgelost in termen van de speciale functies en enige basiskennis van speciale functies is onmisbaar voor technisch-fysische studenten en onderzoekers. Denk bijvoorbeeld aan problemen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • George van Hal boeken
  George van Hal - Robots, aliens en popcorn

  In Amerika stapt een jongen in een sportwagen, geeft gas en komt terecht in het verleden. In een woestijn in New Mexico ontvangt een vrouw bericht van een buitenaardse beschaving. En in Afghanistan bouwt een gevangengenomen ingenieur een robotpak en ontsnapt.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Laurence Plévert boeken
  Laurence Plévert - Pierre-Gilles de Gennes

  Pierre-Gilles de Gennes (1932-2007) wordt beschouwd als een van de meest briljante natuurkundigen van zijn generatie. Hij werkte in tal van gebieden, waaronder neutronenverstrooiing, magnetisme, supergeleiding, vloeibare kristallen en polymeren. Zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • A.H.J. Nijhof boeken
  A.H.J. Nijhof - Vezelversterkte kunststoffen

  Vezelversterkte kunststoffenMechanica en ontwerpModerne vezelversterkte kunststoffen (vvk's) dateren uit de vliegtuigbouw rond het begin van de tweede wereldoorlog. Sedertdien is de ontwikkeling en toepassing ervan gestaag voortgezet. Niet alleen in de lucht-… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • A.C.M. van Rooij boeken
  A.C.M. van Rooij - Epsilon uitgaven Fouriertheorie

  De klassieke Fouriertheorie bestaat uit twee gedeelten: de theorie der Fourierreeksen en die van de Fouriertransformatie. Beide delen spelen een belangrijke rol, zowel in de wiskundige analyse als in de natuurkunde en de ingenieurswetenschappen. De bedoeling… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Ylva Poelman boeken
  Ylva Poelman - De natuur als uitvinder

  Ylva Poelman, alias 'De Bionische Vrouw', is op een missie. Poelman raakte een aantal jaren geleden geïnspireerd door het kruispunt van innovatie en natuur: bionica. In deze wetenschap worden biologische oplossingen die in miljarden jaren zijn ontstaan, als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Paul Heiney boeken
  Paul Heiney - Kunnen krokodillen huilen?

  Praten bijen met elkaar?Waarom is de zee zout? Waarom gaat water borrelen als het kookt? Wie is slimmer, een kat of een hond? In 'Kunnen krokodillen huilen?' worden driehonderd vragen beantwoord die iedereen zou kunnen stellen: over bijvoorbeeld dieren, het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • M.M.H. Starmans boeken
  M.M.H. Starmans - Niveaumetingen

  In de procestechniek komen veel vakgebieden samen. Een van deze vakgebieden is de meettechniek. Dit zijn de instrumenten die verbonden zijn met het proces om een bepaalde grootheid te meten. In dit boek gaan we in op de grootheid hoogte oftewel niveau. Ten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Julius Michelet boeken
  Julius Michelet - De Vogel

  De Franse Ornitholoog Julius Michelet (1822-1898) beschrijft in zijn boek ‘Vogels’ de wereld van deze gevleugelde vrienden op een zeer poëtische wijze, die, naast het leerzame aspect, de lezer ook een gevoel geeft van warme betrokkenheid bij deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,75
 • Inge Bleijenbergh boeken
  Inge Bleijenbergh - Kwalitatief onderzoek in organisaties

  In dit boek worden de verschillende fasen besproken van kwalitatief onderzoek binnen organisaties. Dergelijk onderzoek vindt plaats voor onderzoeksbureaus, maar ook in het kader van een studie of promotietraject. Je begint vaak met een algemeen idee over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50