Boeken over exacte wetenschappen

 • Janna Levin boeken
  Janna Levin - Zwarte Gaten Blues

  Zwarte gaten zijn donker, de naam zegt het al. Als ze botsen, is daar niets van te zien. Toch komt bij een botsing van zwarte gaten een onvoorstelbaar grote hoeveelheid kracht vrij. Einstein voorspelde, precies een eeuw geleden, dat je zou moeten kunnen zien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • George van Hal boeken
  George van Hal - Elastisch universum

  De Nederlandse natuurkundige Erik Verlinde (hoogleraar aan de UvA) wordt wel de nieuwe Einstein genoemd. In de verhitte strijd die wordt gevoerd over mogelijke verklaringen voor de onbegrepen 95 procent van ons universum, komt hij met een fundamenteel nieuw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Lucie Green boeken
  Lucie Green - 15 miljoen graden

  Het licht van de zon doet er acht minuten over om de afstand naar de aarde te overbruggen. Daar gaat een reis van honderdduizenden jaren in het inwendige van de zon aan vooraf. Wat gebeurt er daarbinnen? Wat zijn licht en warmte eigenlijk? Hoe worden die door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • D'Arcy Wentworth Thompson boeken
  D'Arcy Wentworth Thompson - Over groei en vorm

  Het boek Over groei en vorm is één van de startpunten van de mathematische biologie. Het is behalve een zeer inspirerend ook een heel mooi boek. De vraag hoe vormen zich ontwikkelen behoort tot één van de meest fundamentele vragen uit de biologie. Iedereen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Lisa Randall boeken
  Lisa Randall - Donkere materie en de dinosaurussen

  66 miljoen jaar geleden knalde een komeet met een doorsnee van 10 kilometer tegen de aarde en veroorzaakte een natuurramp waarbij de dinosaurussen en driekwart van de andere levende soorten uitstierven. Er kwam aan de andere kant ook meer leefruimte voor het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Dave Goulson boeken
  Dave Goulson - Een verhaal met een angel

  Dave Goulson is van jongs af aan gefascineerd door de natuur. Zijn eerste ontmoetingen met de dierenwereld zijn nog vrij klungelig: hij elektrocuteert per ongeluk zijn lievelingsvissen en als hij na een regenbui zijn hommels wil drogen, steekt hij ze in brand.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Giles Sparrow boeken
  Giles Sparrow - De complete atlas van de sterrenbeelden

  Voor alle astronomen in spe en iedereen die in de ban van de sterrenhemel is, biedt dit boek een unieke blik op zowel de noordelijke als de zuidelijke hemelboog. Dit prachtige naslagwerk bevat nauwkeurige en duidelijke sterrenkaarten van alle 88 officieel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Stephen Hawking boeken
  Stephen Hawking - Zwarte gaten

  In 2016 hield professor Stephen Hawking de BBC Reith Lectures over een onderwerp dat hem al tientallen jaren fascineert: zwarte gaten. In Zwarte gaten stelt de legendarische natuurkundige dat we, als we zwarte gaten kunnen begrijpen, en als we weten hoe ze de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Adolescentenstrafrecht

  Op 1 april 2014 is het adolescentenstrafrecht ingevoerd. Het adolescentenstrafrecht beoogt een flexibele toepassing van de sanctiestelsels rond de leeftijd van 18 jaar waarbij de nadruk ligt op een verruimde openstelling van het jeugdstrafrecht voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Koendaad M.L.L. Van Spaendonck boeken
  Koendaad M.L.L. Van Spaendonck - GQG - Draft Version 1.0 - 2016

  Koenraad M.L.L. Van Spaendonck graduated from the Henry Van de Velde Institute in 1995 with a degree in Product Developement. The degree of Master in Product Developement was introduced when the institution fused and became part of the University of Antwerp… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Denis Noble boeken
  Denis Noble - De muziek van het leven

  Een must-read voor iedereen die is geïnteresseerd in de vraag wat leven is. Niet leven als een verzameling genen of een collectie van eiwitten, maar leven als een web van interacties.Wat is leven? Decennia wetenschappelijk onderzoek heeft het menselijk genoom… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Martijn van Calmthout, Mieke Zijlmans boeken
  Martijn van Calmthout, Mieke Zijlmans - Dat zit in de genen

  Het meest ambitieuze onderzoek naar de erfelijkheid van menselijke trekjes Niet alleen onze schoenmaat of de kleur van ons haar is erfelijk. Ook onze intelligentie, onze omgangsvormen, crimineel gedrag, vreemdgaan of onze aanleg voor de ziekte van Alzheimer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Leonard David boeken
  Leonard David - Mars

  Het is een onwerkelijke gedachte, maar volgens NASA is Mars een haalbare bestemming in de nabije toekomst. National Geographic neemt dit gegeven als uitgangspunt voor een spectaculaire tv-serie en dit boek. Door middel van indrukwekkende foto's genomen vanuit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Peter Atkins boeken
  Peter Atkins - Elementaire Deeltjes Scheikunde

  Peter Atkins, een autoriteit op het gebied van de scheikunde, neemt je met prachtig geschreven zinnen mee langs de fundamenten en toepassingen van de scheikunde. Hij doet dat op zo'n beeldende en aansprekende wijze dat je moeiteloos vertrouwd raakt met het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Rob Walrecht boeken
  Rob Walrecht - Nederlandse vakantie planisfeer voor Zuid Europa (40 N)

  Nederlandse planisfeer voor 40º NB , zeer nauwkeurig voor elk gebied tussen 35º en 45º NB. De naam "vakantieplanisfeer voor Zuid-Europa" benadrukt dat men tijdens de vakantie juist vaak schitterende kansen heeft om een fraaie sterrenhemel te bewonderen. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Mertens Johan boeken
  Mertens Johan - Vrijen, vechten of vluchten?

  Liefde en seks, gender en discriminatie, misdaad en straf, zonde en godsdienst: ze krijgen een wel bijzonder verrassende betekenis wanneer je ze bekijkt door de ogen van een bioloog. 'Menslief, waar kom je vandaan?' Dat is de kernvraag van dit boek, dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Bart van der Lugt boeken
  Bart van der Lugt - elementary

  Het al dan niet efficiënt zijn van een verlichtingsinstallatie valt of staat bij een goed beeld van diens toestand en een methode om deze efficiëntie te beoordelen. Ten behoeve hiervan wordt in dit boek de aandacht gericht op de volgende elementen. De wijze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Lawrence Weinstein, John A. Adam boeken
  Lawrence Weinstein, John A. Adam - Rekenen op een bierviltje

  We krijgen de hele dag informatie op ons afgevuurd in de vorm van getallen. Honderden miljarden euro's, tientallen lichtjaren of duizenden kubieke kilometers - wat betekent dat allemaal nou echt? De schrijvers van dit boek zorgen ervoor dat je een gevoel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Susan Wise Bauer boeken
  Susan Wise Bauer - Het verhaal van de westerse wetenschap

  Een uitgebreide toelichting op het leven en onderzoek van de grote wetenschappers aan de hand van klassieke wetenschappelijke werken.'Het verhaal van de wetenschap' is een leeswijzer die tekst en uitleg biedt bij de belangrijkste, oorspronkelijke teksten die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Charles Darwin boeken
  Charles Darwin - Over het ontstaan van soorten

  Over het ontstaan van soorten is het bekendste werk van Charles Darwin (1809--1882). Hierin ontvouwt hij in 'een lang argument' de evolutietheorie die vanaf de publicatie op 24 november 1859 tot de dag van vandaag zoveel opschudding heeft veroorzaakt. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • M.M.H. Starmans boeken
  M.M.H. Starmans - Temperatuurmetingen

  In de procestechniek komen veel vakgebieden samen. Een van deze vakgebieden is de meettechniek. Dit zijn de instrumenten die verbonden zijn met het proces om een bepaalde grootheid te meten. In dit boek gaan we in op de grootheid temperatuur. Deze meting is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Carlo Rovelli boeken
  Carlo Rovelli - Zeven korte beschouwingen over natuurkunde

  Ons verlangen om te willen weten is oneindig: wat is de oorsprong van het heelal, wat is tijd, wat zijn zwarte gaten, hoe zit de kosmos in elkaar? Deze vragen vormen het uitgangspunt van Carlo Rovelli's Zeven korte beschouwingen over natuurkunde. In dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Toon van den Ende boeken
  Toon van den Ende - De theorie van alles

  De theorie van alles of unificatietheorie is de theorie die de fundamentele theorien in de natuurkunde verenigt tot één theorie. Het brengt de fundamentele natuurkrachten en elementaire deeltjes samen in één model. Er is tot nu toe nooit een overtuigende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • F.M. de Rooy boeken
  F.M. de Rooy - GRIP 2 Algemene Economie

  GRIP 2 Algemene economieGrafische Rekenmachine in de Praktijk: GRIPAlgemene Economie met de grafische rekenmachine geeft een overzicht van de gebruiksmogelijkheden voor het vakgebied Algemene Economie.Dit boek is bedoeld voor leerlingen bovenbouw HAVO en VWO… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,45
 • F.M. de Rooy boeken
  F.M. de Rooy - GRIP 3 Financiële Rekenkunde

  GRIP 3 Financiële rekenkundeGrafische Rekenmachine in de Praktijk: GRIPHet doel van dit boek is de student een overzicht aan te bieden van de mogelijkheden die de grafische rekenmachine (Texas Instruments 83/84) heeft voor het vak Financiële rekenkunde. Alle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,45