Boeken over exacte wetenschappen

 • J. Crepel boeken
  J. Crepel - d'Alembert

  In de 18e eeuw ontplooide de vondeling Jean Le Rond d'Alembert zich tot een begenadigd wiskundige, die zich naast Diderot wijdde aan de Encyclopédie. Aan d'Alembert dankt Diderots levenswerk de grondige wetenschappelijke betrouwbaarheid en het Europese succes… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Sarah Brands boeken
  Sarah Brands - Sterrenkunde voor in bed, op het toilet of in bad

  Wie op een heldere avond vanaf een donkere plek naar de hemel kijkt, ziet honderden, misschien wel duizenden sterren. Behalve dat zo'n sterrenhemel er prachtig uitziet, bevat hij ook een schat aan informatie. Met behulp van telescopen hebben sterrenkundigen… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Alex Bellos boeken
  Alex Bellos - Genieten van getallen

  In deze opvolger van Getallen ontraadseld neemt Alex Bellos je op een toegankelijke wijze mee op een reis naar de wereld van de getallen en van de wiskunde. Hij vertelt aan de hand van anekdotes en interviews over de betekenis van getallen en de relatie die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Jelle Reumer boeken
  Jelle Reumer - Wildpark Rotterdam

  In het kielzog van 's werelds meest succesvolle diersoort Homo sapiens hebben steeds meer dieren en planten hun leefgebied naar de stad uitgebreid. Bergketens van glas en beton, hoogindustriële savannes, metrogangen en vuilstortplaatsen vormen minstens zo'n… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Cor van Dijkum, Louis Tavecchio boeken
  Cor van Dijkum, Louis Tavecchio - Praktijkonderzoek in ontwikkeling

  In 2011 hield de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op een symposium een pleidooi voor onderzoek dat beter aansluit bij de praktijk en minder vrijblijvend academisch is. In het besef dat een dergelijk pleidooi niet voor de eerste keer is gehouden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Stuart Firestein boeken
  Stuart Firestein - Onwetendheid als drijfveer van de wetenschap

  We weten veel, maar er is veel meer dat we niet weten. En juist dat is de motor van de wetenschap - niet kennis. Wetenschap is geen doelbewuste methode om kennis te verwerven maar meer als het zoeken naar een zwarte kat in een donkere ruimte - als er al een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Georgio Israel, Ana Millán Gasca boeken
  Georgio Israel, Ana Millán Gasca - Von Neumann

  John von Neumann (1903-1957) was een Hongaars-Amerikaans wiskundig genie, dat ook voor de fysica en informatica heel veel heeft betekend. Enkele deelgebieden waarin hij actief was zijn de verzamelingenleer, quantummechanica, numerieke analyse en statistiek.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Martin Blaser boeken
  Martin Blaser - De beestjes in ons

  We worden dikker, zijn vaker allergisch voor bepaald voedsel, kampen met astma, hooikoorts, brandend maagzuur en prikkelbare darmen, en kinderen krijgen steeds vaker de diagnose autisme. Deze chronische ziekten zijn niet makkelijk te genezen en hebben grote… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Arie Bos boeken
  Arie Bos - Mijn brein denkt niet, ik wel

  Het college dat mijn studenten neurofilosofie altijd het meest fascineert (en dat ze tegelijkertijd het meest haten omdat we er niet uitkomen) gaat over de vraag: hebben we een geest? En, zo ja, hoe verhoudt zich die tot het lichaam (inclusief het brein)? En… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Vincent Icke boeken
  Vincent Icke - Zwaartekracht bestaat niet

  Dit fraai uitgevoerde coffee table boek verkent de hoofdvragen voor de natuurkunde en kosmologie in de 21ste eeuw.Dit fraai uitgevoerde boek verkent de hoofdvragen voor de natuurkunde en kosmologie in de 21e eeuw.In de zeventiende en achttiende eeuw bedachten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Oerknal

  Door ruimte en tijd op kraamvisite bij het universum Een revolutionaire ontdekking op de Zuidpool heeft de oerknal dichterbij gebracht dan ooit. Sterrenkundigen hebben het bewijs gevonden dat het heelal kort na de geboorte een enorme groeispurt doormaakte. Ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Jeremy Webb boeken
  Jeremy Webb - Niets

  Zonder datgene wat we lang voor niets hielden, zouden we nergens zijn. Misschien ligt daar juist de sleutel tot ons begrip van alles. Het begin en einde van het uitdijend heelal, massa, donkere energie, supergeleiding, bewustzijn - al die topics zijn spelers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Midas Dekkers boeken
  Midas Dekkers - De kleine verlossing DL

  De kleine verlossing van Midas Dekkers is een uniek boek over een zeer alledaags onderwerp: 'met de stoelgang is onze taak volbracht'. Vergeleken bij alle aandacht voor koken en eten steekt die voor spijsvertering en poepen schril af, terwijl poep een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Joanne Baker boeken
  Joanne Baker - 50 inzichten quantumfysica

  De quantumfysica is intrigerend vanwege de vreemde fenomenen die deze nieuwe natuurkunde naar voren bracht. In dit boek weet Joanne Baker die zaken te verhelderen. 50 compacte teksten beslaan alle complexe quantumtheorieën en hun geavanceerde toepassingen -… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Charles Darwin boeken
  Charles Darwin - Over het ontstaan van soorten

  Over het ontstaan van soorten is het bekendste werk van Charles Darwin (1809--1882). Hierin ontvouwt hij in 'een lang argument' de evolutietheorie die vanaf de publicatie op 24 november 1859 tot de dag van vandaag zoveel opschudding heeft veroorzaakt. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rob Erven, Dirk van der Laan boeken
  Rob Erven, Dirk van der Laan - Statistiek in business

  Statistiek speelt een belangrijke rol in allerlei aspecten van de bedrijfsvoering, bijvoorbeeld bij marktonderzoek, investeringsbeslissingen, accountancycontrole, logistiek en communicatie.Statistiek in business biedt een heldere basis voor het toepassen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Dave Goulson boeken
  Dave Goulson - Een verhaal met een angel

  Dave Goulson is van jongs af aan gefascineerd door de natuur. Op hartverwarmende wijze beschrijft hij zijn eerste - en het moet gezegd - vrij klungelige ontmoetingen met de dierenwereld: bij het schoonmaken van zijn aquarium elektrocuteert hij zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Michele Ciliberto, Giulio Giorello boeken
  Michele Ciliberto, Giulio Giorello - Bruno

  De dominicaner monnik Giordano Bruno (1548-1600) is vooral bekend vanwege zijn dood op de brandstapel. Als vertegenwoordiger van de Renaissance ontwikkelde hij op basis van de inzichten van Copernicus een visie op de schepping waarin het heelal geen grenzen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Christiaan J.A. Jorg boeken
  Christiaan J.A. Jorg - Een selectie uit de collectie Oosterse keramiek = A selection from the collection of oriental ceramics

  Dit tweede deel in de reeks Selecties uit de collectie van de Jan Menze van Diepen Stichting is gewijd aan export porselein uit China en Japan. Van de rijke verzameling (ca. 2500 stukken) van Van Diepen worden in dit boek (Nederlands/Engels) 145 afgebeeld en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Alexis Mari Pietak boeken
  Alexis Mari Pietak - Leven is energie, energie is leven

  Innovatieve wetenschappelijke theorie over de energie van het leven De wetenschap heeft ons waardevolle kennis opgeleverd, maar ook het vermogen ontnomen het leven te beschouwen als uniek. Wetenschappers zien zowel een levenloos voorwerp als een levend 'ding'… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Luuk Boerema boeken
  Luuk Boerema - Teksten flora- en faunawet c.a. 2012

  Alle relevante wet- en regelgeving betreffende dierenwelzijn, dierenbescherming, diersoorten, dieren, welzijnswet, dierproeven alsmede de belangrijkste wet- en regelgeving op het gebied van flora- en faunawetgeving. De uitgave is voorzien van een register en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,00
 • Rascha Nuijten, Carien Mol boeken
  Rascha Nuijten, Carien Mol - Biologie in de 21ste eeuw

  Biologie is overal. Kijk maar om je heen! Overal zijn biologische processen aan de gang. De 21ste eeuw wordt de eeuw van de biologie genoemd omdat biologische kennis steeds belangrijker wordt bij het begrijpen en oplossen van grote maatschappelijke problemen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Marcus du Sautoy boeken
  Marcus du Sautoy - Het symmetrie-monster

  Dat gebeurt zelden: een boek over wiskunde dat je in één ruk wilt uitlezen. Ook helemaal nieuw: een boek over wiskunde waar je soms hardop om moet lachen ... Een ingenieuze geschiedenis van de symmetrie. NRC Handelsblad Een mooi en meeslepend boek. de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marcus du Sautoy boeken
  Marcus du Sautoy - De getalmysteries

  We weten allemaal dat we zonder wiskunde de wereld niet kunnen doorgronden. Maar wist je ook dat voetballer Wayne Rooney een tweedegraadsvergelijking oplost, iedere keer als hij een voorzet krijgt en de bal in het doel schiet? Dat je priemgetallen gebruikt als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Brian Greene boeken
  Brian Greene - De verborgen realiteit

  De tijd dat het woord universum enkel en alleen naar ons unieke heelal verwees, is al lang voorbij. De recentste kennis van het heelal, de verstrekkendste natuurkundige wetten en de voortdurende zoektocht naar een beter begrip ervan wijzen in de richting van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,99