Boeken over exacte wetenschappen

 • Ylva Poelman boeken
  Ylva Poelman - De natuur als uitvinder

  Ylva Poelman, alias 'De Bionische Vrouw', is op een missie.Poelman raakte een aantal jaren geleden geïnspireerd door het kruispunt van innovatie en natuur: bionica. In deze wetenschap worden biologische oplossingen die in miljarden jaren zijn ontstaan, als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Schitterend heelal

  Geen enkele telescoop is zo beroemd als de Hubble Space Telescope, die als een kunstmaan buiten de dampkring om de aarde cirkelt. Zo heeft Hubble in elk deelgebied van de sterrenkunde revolutionaire nieuwe inzichten opgeleverd. Ter gelegenheid van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Martijn van Calmthout boeken
  Martijn van Calmthout - Echt quantum

  In de deeltjeswereld gelden heel andere wetten dan in de wereld van alledag. Zo anders, dat natuurkundigen lang hebben gedacht dat de quantumwereld nooit tot de alledaagse wereld zou doordringen. Maar dat blijkt toch niet waar. Steeds meer gadgets maken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Stephen Buchmann boeken
  Stephen Buchmann - Bloemen

  Bloemen, en hun vruchten, voeden, kleden, inspireren en verrijken onze maatschappij. We geven boeketten om belangrijke gebeurtenissen te vieren of te herdenken, om liefde te uiten, om troost te bieden, en ze vormen de basis van de wereldwijde productie van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Steven Holzner boeken
  Steven Holzner - De kleine Natuurkunde voor Dummies

  Natuurkunde vind je overal om je heen. Dit toegankelijke boekje biedt je een prettige inleiding in de beginselen van de natuurkunde. De leukste onderwerpen uit je natuurkundelessen op school komen aan bod: van beweging tot zwaartekracht en van energie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Ludo Juurlink boeken
  Ludo Juurlink - Scheikunde voor in bed, op het toilet of in bad

  Scheikunde of chemie is de natuurwetenschap die zich bezighoudt met de samenstelling en bouw van stoffen, chemische veranderingen bij bepaalde omstandigheden en de wetmatigheden die je hieruit kunt destilleren.Voor veel mensen is deze omschrijving voldoende om… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Laurence Plévert boeken
  Laurence Plévert - Pierre-Gilles de Gennes

  Pierre-Gilles de Gennes (1932-2007) wordt beschouwd als een van de meest briljante natuurkundigen van zijn generatie. Hij werkte in tal van gebieden, waaronder neutronenverstrooiing, magnetisme, supergeleiding, vloeibare kristallen en polymeren. Zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Jelle Reumer boeken
  Jelle Reumer - Jelle's weekdieren

  De geweldig saaie maar ook ontzettend interessante axolotl, het nare maar toch zeer geliefde lieveheersbeestje, de wonderlijke seksuele aantrekkingskracht van de minotaurusmot, de ernstig bedreigde bladstaartgekko en het bijzonder geëmancipeerde zeepaardje:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Stuart Firestein boeken
  Stuart Firestein - Onwetendheid als drijfveer van de wetenschap

  We weten veel, maar er is veel meer dat we niet weten. En juist dat is de motor van de wetenschap - niet kennis. Wetenschap is geen doelbewuste methode om kennis te verwerven maar meer als het zoeken naar een zwarte kat in een donkere ruimte - als er al een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Georgio Israel, Ana Millán Gasca boeken
  Georgio Israel, Ana Millán Gasca - Von Neumann

  John von Neumann (1903-1957) was een Hongaars-Amerikaans wiskundig genie, dat ook voor de fysica en informatica heel veel heeft betekend. Enkele deelgebieden waarin hij actief was zijn de verzamelingenleer, quantummechanica, numerieke analyse en statistiek.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • K.G. Go boeken
  K.G. Go - Inkijk in de natuur

  Altijd al willen weten of er iets leeft op Antarctica? Of waarom sommige planten mooie bloemen hebben of heel bijzonder gebouwde bloemen? Heb je je weleens afgevraagd hoe de aarde er vroeger uitzag en hoe gebergten zijn ontstaan? Of er levende fossielen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,94
 • Stephen Hawking boeken
  Stephen Hawking - Het Heelal

  Van de iconische klassieker Het heelal zijn inmiddels over de hele wereld miljoenen exemplaren verkocht. Hawking gaf met dit boek een enorme impuls aan het wetenschappelijk onderzoek naar de micro- en macrokosmologie. Hij wordt alom beschouwd als een van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Simon Koolstra, Jiri Tik Djiang Oen boeken
  Simon Koolstra, Jiri Tik Djiang Oen - Natuurkunde voor in bed, op het toilet of in bad

  Een GPS-systeem gebruikt de relativiteitstheorie van de Albert Einstein om precies te kunnen bepalen waar we ons bevinden. Zonder het baanbrekende werk van Maxwell op het gebied van elektromagnetisme hadden we nog geen dvd'tje kunnen afspelen. En wat waren de… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Sarah Brands boeken
  Sarah Brands - Sterrenkunde voor in bed, op het toilet of in bad

  Wie op een heldere avond vanaf een donkere plek naar de hemel kijkt, ziet honderden, misschien wel duizenden sterren. Behalve dat zo'n sterrenhemel er prachtig uitziet, bevat hij ook een schat aan informatie. Met behulp van telescopen hebben sterrenkundigen… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Jean-Paul Keulen boeken
  Jean-Paul Keulen - De deeltjessafari

  Het vervolg op het succesvolle De deeltjesdierentuin In De deeltjesdierentuin leidde Jean-Paul Keulen ons langs de al ontdekte en bekende deeltjes. Maar er is meer, veel meer. Voor talloze raadsels in de fysica is in verleden én heden een oplossing bedacht in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Gianfranco Bertone boeken
  Gianfranco Bertone - Achter de schermen van het heelal

  Aan het einde van de twintigste eeuw werd de wetenschap overrompeld door de conclusie dat ons heelal gevuld moet zijn met een onbekende substantie: donkere materie. Het lijkt er steeds meer op dat ons heelal voor maar liefst 85 procent uit deze ongrijpbare… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Oerknal

  Door ruimte en tijd op kraamvisite bij het universum Een revolutionaire ontdekking op de Zuidpool heeft de oerknal dichterbij gebracht dan ooit. Sterrenkundigen hebben het bewijs gevonden dat het heelal kort na de geboorte een enorme groeispurt doormaakte. Ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Arie Bos boeken
  Arie Bos - Mijn brein denkt niet, ik wel

  Het college dat mijn studenten neurofilosofie altijd het meest fascineert (en dat ze tegelijkertijd het meest haten omdat we er niet uitkomen) gaat over de vraag: hebben we een geest? En, zo ja, hoe verhoudt zich die tot het lichaam (inclusief het brein)? En… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Harrie van den Akker, Rob Mudde boeken
  Harrie van den Akker, Rob Mudde - Fysische Transportverschijnselen

  Fysische Transportverschijnselen Vierde editie 2014 De transport- en overdrachtsprocessen van warmte, massa en impuls worden in dit boek naar hun analogie behandeld. De processen worden beschreven met behulp van macro- en microbalansen die in veel gevallen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Jelle Reumer boeken
  Jelle Reumer - Wildpark Rotterdam

  In het kielzog van 's werelds meest succesvolle diersoort Homo sapiens hebben steeds meer dieren en planten hun leefgebied naar de stad uitgebreid. Bergketens van glas en beton, hoogindustriële savannes, metrogangen en vuilstortplaatsen vormen minstens zo'n… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Charles Darwin boeken
  Charles Darwin - Over het ontstaan van soorten

  Over het ontstaan van soorten is het bekendste werk van Charles Darwin (1809--1882). Hierin ontvouwt hij in 'een lang argument' de evolutietheorie die vanaf de publicatie op 24 november 1859 tot de dag van vandaag zoveel opschudding heeft veroorzaakt. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Henk Hoogenboom boeken
  Henk Hoogenboom - Aquatische ecologie - natuurbeheer

  Het beheer van zoet- en brakwatergebieden vereist een diepgaande kennis van hun complexe ecologie. Dit nieuwe standaardwerk 'Aquatische ecologie' geeft een grondig én actueel overzicht: -Functioneren en beheren van zoete en brakke aquatische ecosystemen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  52,95
 • Maarten Jansen, Gerda Claeskens boeken
  Maarten Jansen, Gerda Claeskens - Kansrekenen en beschrijvende statistiek

  Kansrekenen ligt aan de basis van elke statistische analyse. Door het berekenen van kansen kunnen uitspraken gedaan worden over hoe extreem of ongewoon bepaalde fenomenen, experimenten of meetresultaten zijn. Dit boek definieert kansen en ontwikkelt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • G de Groot, A. Daffertshofen boeken
  G de Groot, A. Daffertshofen - Signalen en metingen in de bewegingswetenschappen

  Dit boek is bestemd voor studenten Bewegingswetenschappen. Het leert hen bij metingen de juiste procedures toe te passen en de resultaten daarvan op systematische wijze te bewerken en te analyseren. De eerste hoofdstukken zijn theoretisch van aard en gaan in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • M. de Gee boeken
  M. de Gee - Wiskunde in Werking 3

  De laatste jaren is het gebruik van wiskundige modellen opgekomen in uiteenlopende wetenschappen als biologie, chemie, economie, farmacie, milieuwetenschappen, planologie en sociologie. Kennis van wiskunde is dan ook voor studenten en onderzoekers in deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00