Boeken over exacte wetenschappen

 • Piet van der Kruit boeken
  Piet van der Kruit - De inrichting van de hemel

  Jacobus C. Kapteyn (1851-1922) is de grondlegger van de moderne Nederlandse sterrenkunde en een van de grootste astronomen van zijn tijd. Zijn werk was de grondslag van de grote bloei van de Nederlandse astronomie vanaf het einde van de negentiende eeuw, en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Carlo Rovelli boeken
  Carlo Rovelli - Zeven korte beschouwingen over natuurkunde

  Ons verlangen om te willen weten is oneindig: wat is de oorsprong van het heelal, wat is tijd, wat zijn zwarte gaten, hoe zit de kosmos in elkaar? Deze vragen vormen het uitgangspunt van Carlo Rovelli's Zeven korte beschouwingen over natuurkunde. In dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • M.M.H. Starmans boeken
  M.M.H. Starmans - Temperatuurmetingen

  In de procestechniek komen veel vakgebieden samen. Een van deze vakgebieden is de meettechniek. Dit zijn de instrumenten die verbonden zijn met het proces om een bepaalde grootheid te meten. In dit boek gaan we in op de grootheid temperatuur. Deze meting is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Giles Sparrow boeken
  Giles Sparrow - De complete atlas van de sterrenbeelden

  Voor alle astronomen in spe en iedereen die in de ban van de sterrenhemel is, biedt dit boek een unieke blik op zowel de noordelijke als de zuidelijke hemelboog. Dit prachtige naslagwerk bevat nauwkeurige en duidelijke sterrenkaarten van alle 88 officieel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Koendaad M.L.L. Van Spaendonck boeken
  Koendaad M.L.L. Van Spaendonck - GQG - Draft Version 1.0 - 2016

  Koenraad M.L.L. Van Spaendonck graduated from the Henry Van de Velde Institute in 1995 with a degree in Product Developement. The degree of Master in Product Developement was introduced when the institution fused and became part of the University of Antwerp… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Denis Noble boeken
  Denis Noble - De muziek van het leven

  Een must-read voor iedereen die is geïnteresseerd in de vraag wat leven is. Niet leven als een verzameling genen of een collectie van eiwitten, maar leven als een web van interacties.Wat is leven? Decennia wetenschappelijk onderzoek heeft het menselijk genoom… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Manfred te Grotenhuis, Anneke Matthijssen boeken
  Manfred te Grotenhuis, Anneke Matthijssen - Basiscursus SPSS

  Het statistische programma SPSS is al geruime tijd op de Nederlandsemarkt. In die periode zijn er veel leerboeken verschenen waarin hetprogramma uitvoerig werd beschreven, vaak in combinatie met debijbehorende statistische theorie. Dit boek wijkt af van deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Peter Atkins boeken
  Peter Atkins - Elementaire Deeltjes Scheikunde

  Peter Atkins, een autoriteit op het gebied van de scheikunde, neemt je met prachtig geschreven zinnen mee langs de fundamenten en toepassingen van de scheikunde. Hij doet dat op zo'n beeldende en aansprekende wijze dat je moeiteloos vertrouwd raakt met het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Rob Walrecht boeken
  Rob Walrecht - Nederlandse vakantie planisfeer voor Zuid Europa (40 N)

  Nederlandse planisfeer voor 40º NB , zeer nauwkeurig voor elk gebied tussen 35º en 45º NB. De naam "vakantieplanisfeer voor Zuid-Europa" benadrukt dat men tijdens de vakantie juist vaak schitterende kansen heeft om een fraaie sterrenhemel te bewonderen. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Mertens Johan boeken
  Mertens Johan - Vrijen, vechten of vluchten?

  Liefde en seks, gender en discriminatie, misdaad en straf, zonde en godsdienst: ze krijgen een wel bijzonder verrassende betekenis wanneer je ze bekijkt door de ogen van een bioloog. 'Menslief, waar kom je vandaan?' Dat is de kernvraag van dit boek, dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Bart van der Lugt boeken
  Bart van der Lugt - elementary

  Het al dan niet efficiënt zijn van een verlichtingsinstallatie valt of staat bij een goed beeld van diens toestand en een methode om deze efficiëntie te beoordelen. Ten behoeve hiervan wordt in dit boek de aandacht gericht op de volgende elementen. De wijze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Susan Wise Bauer boeken
  Susan Wise Bauer - Het verhaal van de westerse wetenschap

  Een uitgebreide toelichting op het leven en onderzoek van de grote wetenschappers aan de hand van klassieke wetenschappelijke werken.'Het verhaal van de wetenschap' is een leeswijzer die tekst en uitleg biedt bij de belangrijkste, oorspronkelijke teksten die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • M.M.H. Starmans boeken
  M.M.H. Starmans - Volumestroom- en Massastroommetingen

  In de procestechniek komen veel vakgebieden samen. Een van deze vakgebieden is de meettechniek. Dit zijn de instrumenten die verbonden zijn met het proces om een bepaalde grootheid te meten. In dit boek gaan we in op de grootheden volumestroom en massastroom.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,95
 • Ian Stewart boeken
  Ian Stewart - Professor Stewart's schatkamer vol wiskundige uitdagingen

  Ian Stewart, de schrijver van de wereldwijde bestseller 'Professor Stewart's verzameling van wiskundige raadsels' presenteert een nieuwe magische mix van spelletjes, puzzels, paradoxen, hersenkrakers en raadsels, afgewisseld met grapjes en uitstapjes naar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • A. van der Meer boeken
  A. van der Meer - Wiskunde Toegepast deel 1

  Wiskunde Toegepast helpt je een goede wiskundige basis te leggen voor je technische opleiding. Ook laat het je zien hoe wiskunde functioneert in de beroepspraktijk. Het bevat allerlei voorbeelden uit vakgebieden als scheikunde, elektronica, mechanica,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  53,95
 • Gerardo Soto y Koelemijer boeken
  Gerardo Soto y Koelemijer - Wiskundigen mogen niet huilen

  Hebben baby's al getalbegrip en hoe zouden we daar achter kunnen komen? Wanneer werden de eerste getallen geïntroduceerd? Kunnen we op de middelbare school niet zonder wiskunde? En wat is wiskunde eigenlijk?'Wiskundigen mogen niet huilen' van romanschrijver… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Einsteins gelijk

  Op 11 februari 2016 maakten wetenschappers de ontdekkingbekend van zwaartekrachtgolven. Honderd jaargeleden al voorspeld door Albert Einstein, maar nu pasvoor het eerst echt gemeten. Minieme rimpelingen in deruimtetijd, veroorzaakt door de meest extreme… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Charles Darwin boeken
  Charles Darwin - Over het ontstaan van soorten

  Over het ontstaan van soorten is het bekendste werk van Charles Darwin (1809--1882). Hierin ontvouwt hij in 'een lang argument' de evolutietheorie die vanaf de publicatie op 24 november 1859 tot de dag van vandaag zoveel opschudding heeft veroorzaakt. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marjolein Kool, Ed de Moor boeken
  Marjolein Kool, Ed de Moor - Rekenen is leuker dan/als je denkt

  Hoe werkt de staartdeling? Hoe deel je door een breuk? Wat zijn priemgetallen? Hoe denk je bij hoofdrekenen? Hoe werk je met procenten? Wat gebeurt er in de rekenles, wordt er wel genoeg geoefend? Waarom leren we nog rekenen nu iedereen een rekenmachine heeft?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jean-Paul Delahaye boeken
  Jean-Paul Delahaye - Wiskundige uitvindingen

  Wiskundige uitvindingen beschrijft de speelse, verrassende enn mysterieuze kanten van de wiskunde. De auteur legt uit welke wiskundige vraagstukken schuilgaan achter spelletjes, raadsels en rariteiten: de paradoxale meetkundige figuren zoals die van Escher,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Toon van den Ende boeken
  Toon van den Ende - De theorie van alles

  De theorie van alles of unificatietheorie is de theorie die de fundamentele theorien in de natuurkunde verenigt tot één theorie. Het brengt de fundamentele natuurkrachten en elementaire deeltjes samen in één model. Er is tot nu toe nooit een overtuigende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • F.M. de Rooy boeken
  F.M. de Rooy - GRIP 1 Wiskunde / statistiek

  GRIP 1 Wiskunde / StatistiekGrafische Rekenmachine in de Praktijk: GRIPWiskunde / Statistiek met de grafische rekenmachine geeft een overzicht van de gebruiksmogelijkheden voor het wiskunde- en statistiekonderwijs.Dit boek is met name bedoeld voor leerlingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,45
 • F.M. de Rooy boeken
  F.M. de Rooy - GRIP 2 Algemene Economie

  GRIP 2 Algemene economieGrafische Rekenmachine in de Praktijk: GRIPAlgemene Economie met de grafische rekenmachine geeft een overzicht van de gebruiksmogelijkheden voor het vakgebied Algemene Economie.Dit boek is bedoeld voor leerlingen bovenbouw HAVO en VWO… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,45
 • F.M. de Rooy boeken
  F.M. de Rooy - GRIP 3 Financiële Rekenkunde

  GRIP 3 Financiële rekenkundeGrafische Rekenmachine in de Praktijk: GRIPHet doel van dit boek is de student een overzicht aan te bieden van de mogelijkheden die de grafische rekenmachine (Texas Instruments 83/84) heeft voor het vak Financiële rekenkunde. Alle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,45
 • Lieven Fransen boeken
  Lieven Fransen - ZWARTE STRALING Een mooi verhaal uit de natuurkunde

  Dit boek brengt het relaas van de zoektocht naar de spectrale stralingsformule van een zwart lichaam, die de natuurkundigen in de decennia rond 1900 hebben ondernomen en welke culmineert in het sublieme werk van Max Planck. Het verhaal is gebaseerd op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,00