Boeken over exacte wetenschappen

 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Oerknal

  Door ruimte en tijd op kraamvisite bij het universum Een revolutionaire ontdekking op de Zuidpool heeft de oerknal dichterbij gebracht dan ooit. Sterrenkundigen hebben het bewijs gevonden dat het heelal kort na de geboorte een enorme groeispurt doormaakte. Ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • J. Oosterhoff boeken
  J. Oosterhoff - Geometrische vormen

  Geometrische vormen Onder de beoefenaren van de wiskunde bestaat een duidelijke voorkeur voor een algebraïsche behandeling: het werken met woorden, letters, cijfers en tekens met weinig afbeeldingen. In de laatste decennia is de meetkunde in het onderwijs op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,75
 • Arie Bos boeken
  Arie Bos - Mijn brein denkt niet, ik wel

  Het college dat mijn studenten neurofilosofie altijd het meest fascineert (en dat ze tegelijkertijd het meest haten omdat we er niet uitkomen) gaat over de vraag: hebben we een geest? En, zo ja, hoe verhoudt zich die tot het lichaam (inclusief het brein)? En… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Midas Dekkers boeken
  Midas Dekkers - De kleine verlossing of de lust van ontlasten

  Vergeleken bij alle aandacht voor koken en eten steekt die voor spijsverteren en poepen schril af. Net alsof al wat naar binnen gaat er nooit meer uit komt. Poep bevindt zich in het verdomhoekje waar eerder de seks huisde. Grootste obstakel bij praten over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Harm Habing boeken
  Harm Habing - Kosmos

  Wie wel eens in een heldere nacht naar boven heeft gestaard, begrijpt waarom de mensheid gefascineerd is door het heelal. Dit rijk geïllustreerde boek voedt die fascinatie. In een toegankelijke stijl schetst Harm Habing de geschiedenis van de sterrenkunde.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Sarah Brands boeken
  Sarah Brands - Sterrenkunde voor in bed, op het toilet of in bad

  Wie op een heldere avond vanaf een donkere plek naar de hemel kijkt, ziet honderden, misschien wel duizenden sterren. Behalve dat zo'n sterrenhemel er prachtig uitziet, bevat hij ook een schat aan informatie. Met behulp van telescopen hebben sterrenkundigen… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Jelle Reumer boeken
  Jelle Reumer - Wildpark Rotterdam

  In het kielzog van 's werelds meest succesvolle diersoort Homo sapiens hebben steeds meer dieren en planten hun leefgebied naar de stad uitgebreid. Bergketens van glas en beton, hoogindustriële savannes, metrogangen en vuilstortplaatsen vormen minstens zo'n… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Martin Blaser boeken
  Martin Blaser - De beestjes in ons

  We worden dikker, zijn vaker allergisch voor bepaald voedsel, kampen met astma, hooikoorts, brandend maagzuur en prikkelbare darmen, en kinderen krijgen steeds vaker de diagnose autisme. Deze chronische ziekten zijn niet makkelijk te genezen en hebben grote… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Stephen Hawking boeken
  Stephen Hawking - Mijn kleine geschiedenis

  Stephen Hawking verblufte lezers over de hele wereld met een reeks bestsellers over de mysteries van het heelal. Nu geeft de meest geprezen kosmoloog van deze tijd, voor het eerst, een onthullend kijkje in zijn eigen leven en intellectuele ontplooiing. Mijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rossana Tazzioli boeken
  Rossana Tazzioli - Riemann

  Bernhard Riemann (1826-1866) droomde als meetkundige van een theorie die alle natuurwetten zou omvatten. Stoutmoedig sloeg hij een richting in die het kader van de wiskunde te buiten ging - tot op het gebied van de fysica, filosofie en zelfs psychologie. Zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Vincent Icke boeken
  Vincent Icke - Zwaartekracht bestaat niet

  Dit fraai uitgevoerde coffee table boek verkent de hoofdvragen voor de natuurkunde en kosmologie in de 21ste eeuw.Dit fraai uitgevoerde boek verkent de hoofdvragen voor de natuurkunde en kosmologie in de 21e eeuw.In de zeventiende en achttiende eeuw bedachten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Liliane Pintelon, Frank van Puyvelde boeken
  Liliane Pintelon, Frank van Puyvelde - Asset management

  Physical asset management - maintenance management - is of increasing concern in industry for all-day operations of existing plants, as well as in the design of innovative new technology and in service organizations providing high-quality and highly reliable… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,00
 • Richard Watson boeken
  Richard Watson - 50 inzichten toekomst

  Niemand kan onze toekomst voorspellen maar de vermaarde futuroloog Richard Watson komt in de buurt. Hij beschrijft hoe 50 ideeën over de toekomst van wetenschap, technologie en ons dagelijks leven het lot van de mens zullen bepalen. Van biobrandstof,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Harrie van den Akker, Rob Mudde boeken
  Harrie van den Akker, Rob Mudde - Fysische transportverschijnselen

  Fysische Transportverschijnselen Vierde editie 2014 De transport- en overdrachtsprocessen van warmte, massa en impuls worden in dit boek naar hun analogie behandeld. De processen worden beschreven met behulp van macro- en microbalansen die in veel gevallen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Steven Stroeykens boeken
  Steven Stroeykens - Gevonden!

  D/2013/0034/839Steven Stroeykens vertelt het boeiende verhaal van de ontdekking van de eeuwZelden heeft een natuurkundige ontdekking zo veel media-aandacht gekregen als die van het Higgs-deeltje in 2012. Beelden van juichende en champagne drinkende fysici… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Minne Prust, Tom Roth boeken
  Minne Prust, Tom Roth - 360 mens

  Wij zijn de mens, één van de meest invloedrijke diersoorten op aarde. Onze arm strekt tot voorbij de randen van continenten en het oppervlak van deze planeet. Wij zijn alleen niet de enige bewoners. Op deze aardbol leven ontelbaar veel andere organismen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Paul Levrie, Rudi Penne boeken
  Paul Levrie, Rudi Penne - De pracht van priemgetallen

  Wie als eerste een priemgetal van minstens 100 miljoen cijfers vindt, krijgt een prijs van 150.000 dollar. Het grootste bekende priemgetal tot op heden telt 17.425.170 cijfers. Waarom zijn priemgetallen zo belangrijk? Wat maakt ze zo intrigerend? Je komt ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Denis Le Bihan boeken
  Denis Le Bihan - Brein in beeld

  Nieuwe hersenscantechnieken maken het mogelijk om te zien wat er in ons hoofd omgaat als we praten, lezen of gewoon nadenken. MRI-scans laten zelfs zien wat zich in de hersenen afspeelt vóórdat we een beslissing nemen. Met deze technologie kunnen we ook de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Joanne Baker boeken
  Joanne Baker - 50 inzichten quantumfysica

  De quantumfysica is intrigerend vanwege de vreemde fenomenen die deze nieuwe natuurkunde naar voren bracht. In dit boek weet Joanne Baker die zaken te verhelderen. 50 compacte teksten beslaan alle complexe quantumtheorieën en hun geavanceerde toepassingen -… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jeremy Webb boeken
  Jeremy Webb - Niets

  Zonder datgene wat we lang voor niets hielden, zouden we nergens zijn. Misschien ligt daar juist de sleutel tot ons begrip van alles. Het begin en einde van het uitdijend heelal, massa, donkere energie, supergeleiding, bewustzijn - al die topics zijn spelers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rob Erven, Dirk van der Laan boeken
  Rob Erven, Dirk van der Laan - Statistiek in business

  Statistiek speelt een belangrijke rol in allerlei aspecten van de bedrijfsvoering, bijvoorbeeld bij marktonderzoek, investeringsbeslissingen, accountancycontrole, logistiek en communicatie.Statistiek in business biedt een heldere basis voor het toepassen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Bernard Valeur boeken
  Bernard Valeur - Licht en geluid

  Een inspirerende synthese van twee fysische fenomenen: licht en geluidKun je kleuren associëren met geluiden? Onder welke omstandigheden kan geluid worden omgezet in licht en omgekeerd? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen licht en geluid, die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Michele Ciliberto, G. Giorello boeken
  Michele Ciliberto, G. Giorello - Bruno

  De dominicaner monnik Giordano Bruno (1548-1600) is vooral bekend vanwege zijn dood op de brandstapel. Als vertegenwoordiger van de Renaissance ontwikkelde hij op basis van de inzichten van Copernicus een visie op de schepping waarin het heelal geen grenzen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Midas Dekkers boeken
  Midas Dekkers - Lief dier

  Mensen houden van dieren. Hollandse honden en katten worden zelfs vaker gestreeld dan Hollandse vrouwen of mannen. Alleen dat ene plekje blijft onberoerd. Meestal tenminste. Als het not done is, het gebeurt wel: seks met dieren. Onze cultuur is, voor wie goed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • E. Roza boeken
  E. Roza - Ruimte, tijd en energie

  Wat is de leeftijd van het heelal? Waarom wordt licht door zwaartekracht afgebogen? Wat betekent de kromming van ruimte-tijd? Waarom volgen planeten niet de zuivere gesloten ellipsbaan die door de zwaartekrachtwet van Newton wordt voorspeld?Hoe zijn de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,00