Boeken over exacte wetenschappen

 • Geert Jan Olsder boeken
  Geert Jan Olsder - Mijn rondzwervingen door een toegepast wiskundig heuvellandschap

  Dit boek is een bewerkte versie van mijn uittreerede, uitgesproken op 14 november 2008. Deze bewerking betreft uitgebreidere toelichtingen, toevoegingen van extra voorbeelden en dergelijke. Sinds november 2008 hebben uiteraard nieuwe ontwikkelingen plaats… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Joris Janssen boeken
  Joris Janssen - Exoplaneten

  Het heelal wemelt van de meest vreemde planeten. Sommige zijn compleet bedekt met water, andere bestaan voor een groot gedeelte uit diamant en weer andere lijken als twee druppels water op de aarde. Nieuwe ontdekkingen van tot de verbeelding sprekende werelden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Een kleine introductie in de sterrenkunde

  Een tot de verbeelding sprekende ruimtereis door bestsellerauteur Govert Schilling.Benieuwd naar het verschil tussen de Grote en de Kleine Beer? Weten hoe een telescoop werkt? Wetenschapsjournalist Govert Schilling biedt een verfrissende inkijk in de kosmos.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Ronald Jenner, Elvind Undheim boeken
  Ronald Jenner, Elvind Undheim - Gif

  In de natuur leven dieren die beschikken over dodelijk gif. Kwallen, slangen en wespen behoren tot de gevaarlijkste wezens op aarde. Zij gebruiken hun wapen voor de jacht, verdediging, competitie en zelfs voor communicatie. Door de jaren heen heeft de mens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Paul J. Van Leeuwen boeken
  Paul J. Van Leeuwen - Kwantumfysica, informatie en bewustzijn

  Dit is geen gemakkelijk boek, ongemakkelijk eigenlijk. Omdat de kwantumfysica overduidelijk laat zien dat de werkelijkheid principieel anders in elkaar steekt dan uw gezonde verstand u vertelt. Lezen van dit boek kan de doorgaans vanzelfsprekende opvattingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Rinse Poortinga boeken
  Rinse Poortinga - Elementaire Meetkunde

  Meetkunde in het vlak en in de ruimte met behulp van eenvoudige lineaire algebra.Dit boek behandelt in de eerste twaalf hoofdstukken de vlakke meetkunde en de ruimtemeetkunde met behulp van eenvoudige lineaire algebra. Van de reële getallen hebben we alleen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Wybo Palstra boeken
  Wybo Palstra - Wat zit er in... shampoo?

  Toen een vriendin vroeg: 'Wat is dat eigenlijk voor een stof en waarom zit die in shampoo', ben ik me daarin eens gaan verdiepen. Voordat ik het wist zwom ik in feitjes, eigenschappen en wetenswaardigheden. Nadat ik de eerste ingrediënten van een product had… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Richard Prum boeken
  Richard Prum - De evolutie van schoonheid

  Een opwindende kijk op evolutie: seksuele in plaats van natuurlijke selectie Wetenschappelijk dogma stelt dat Darwins theorie van natuurlijke selectie alle takken aan de boom des levens kan verklaren: van het gedijen en uitsterven van diersoorten tot de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Gerardo Soto y Koelemeijer boeken
  Gerardo Soto y Koelemeijer - Wie is er bang voor wiskunde?

  In 'Wie is er bang voor wiskunde?' laat Soto y Koelemeijer zien dat wiskunde een bloeiende en veelzijdige wetenschap is, met vele raakvlakken met andere disciplines. Zo gebruikt hij in een van de hoofdstukken de aard van het wiskundig bewijs om te illustreren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Martijn van Calmthout boeken
  Martijn van Calmthout - Echt nano

  Robotjes die door onze bloedbaan navigeren en cellen en organen repareren. Verf die zich vanzelf herstelt van krassen. Betere zonnecellen. Slimmere medicijnen en antibiotica, die met licht aan- en uitgeschakeld kunnen worden. De nanotechnologie biedt ongekende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Esther Thole boeken
  Esther Thole - Makers van leven

  Met een voorwoord van Nobelprijswinnaar Ben Feringa. Van diepzeebacterie tot dolfijn en van bakkersgist tot Nobelprijswinnaar - onze wereld zit vol zeer verschillende vormen van leven die eigenlijk ontzettend veel op elkaar lijken. Want in de kern bestaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Alex Rutten boeken
  Alex Rutten - De publieke man

  De criticus, journalist en schrijver Dr. P.H. Ritter Jr. (1882-1962) groeide in het interbellum uit tot een nationale bekendheid, een fenomeen. Hij publiceerde het ene boek na het andere, sprak iedere zondag voor de AVRO over literatuur, recenseerde wekelijks… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Nick Lane boeken
  Nick Lane - De belangrijkste vraag van het leven

  Overal om ons heen is leven. We komen het tegen in simpele vormen, zoals bacteriën, of in complexe vormen - paardenbloemen, spreeuwen, mensen. Maar waarom bestaat die tweedeling eigenlijk? Na het begin van het leven, 4 miljard jaar geleden, duurde het 2,5… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Siger Van der Linde boeken
  Siger Van der Linde - Schopenhauers meteoriet

  'Het is maar de vraag of Einstein tot zijn relativiteitstheorie was gekomen als hij zich niet verdiept had in het werk van filosofen als Ernst Mach en Arthur Schopenhauer. Einstein had Schopenhauer op zijn nachtkastje. Wat moest hij daarmee? Pas als je diens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Telescopen van de toekomst

  We staan aan het begin van een nieuwe revolutie in de astronomie. De komende jaren worden nieuwe reuzentelescopen gebouwd, waarmee sterrenkundigen verder in het heelal kunnen doordringen dan ooit. Ze krijgen spiegels met afmetingen van tientallen meters en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Jonathan Slack boeken
  Jonathan Slack - Genen

  Wat zijn genen? En wat zeggen genen over ons? In het Elementaire Deeltje Genen bekijkt Jonathan Slack de ontdekking, de natuur en de rol van genen in evolutie en ontwikkeling. Slack beantwoordt vragen over genetische variaties in populaties, over hoe erfelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • A. van der Meer, M. Litjens, J. Theunissen, Ultzen C boeken
  A. van der Meer, M. Litjens, J. Theunissen, Ultzen C - Wiskunde toegepast deel 2

  Het nieuwe boek Wiskunde Toegepast deel 2 behandelt de wiskunde voor het hoger technisch onderwijs. Dit tweede deel richt zich op de wat moeilijkere onderwerpen die in het vervolg van de studie een rol kunnen spelen. Waarom kiezen voor Basisboek Logistiek?*… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  63,00
 • Jelle Reumer boeken
  Jelle Reumer - Natura morte

  Ons land telt een aantal natuurhistorische musea. Eén grote, een krap dozijn kleinere en een hele rits kleintjes. Allemaal verzamelen ze objecten uit de levende, de verloren en de dode natuur, zaden en zoogdieren, opgeprikte insecten en opgezette vogels,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Martijn van Calmthout, Govert Schilling boeken
  Martijn van Calmthout, Govert Schilling - Stephen Hawking

  Stephen Hawking (I942-20I8) was de beroemdste wetenschapper ter wereld.Een meesterbrein in een volledig verlamd lichaam, die communiceerde via een spraakcomputer. Hawking hield zich bezig met de meest fascinerende onderwerpen uit de natuurkunde: de oerknal,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • M.M.H. Starmans boeken
  M.M.H. Starmans - Basisprincipes van Reactorkunde

  De kern van de procesindustrie zijn de chemische reacties. We kunnen niet simpelweg een aantal grondstoffen in een vat stoppen en hopen dat er na verloop van tijd eindproducten ontstaan. We moeten exact weten hoe snel een stof verdwijnt en tegelijk een andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Enrique Gracián boeken
  Enrique Gracián - Priemgetallen

  Al tijdens onze eerste schooljaren komen we in aanraking met ­priemgetallen. Ondanks de mythe zijn ze in feite niet zo ­complex als ze lijken. Om te kunnen begrijpen wat priemgetallen zijn, ­hoeven we alleen maar een getallensysteem te kennen en de vier… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Arie Bos boeken
  Arie Bos - gebruik je hersens

  Voor de meeste boeken o ver hersenen moet je een universitaire of ten minste een voortgezette opleiding hebben gevolgd om ze te kunnen lezen. Dat geldt ook voor zijn eigen boeken, bedacht Arie Bos. Terwijl hij eigenlijk vond, dat iedereen zou moeten kunnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Simon Rozendaal boeken
  Simon Rozendaal - Vertrouwen in de wetenschap

  Vertrouwen in de wetenschap In deze bundel verzamelde chemicus en wetenschapsjournalist Simon Rozendaal 61 interviews die hij de afgelopen drie decennia had met 's werelds grootste geesten. De gesprekken werden eerder gepubliceerd in Elsevier Weekblad.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Robert Gilmore boeken
  Robert Gilmore - Lie-groepen, fysica en meetkunde

  Lie-groepen beschrijven continue symmetrieën, zoals rotaties en translaties. Binnen de wiskunde verbinden ze de vakgebieden algebra en meetkunde en ze zijn onmisbaar in een natuurkundige beschrijving van de wereld. In het bijzonder spelen ze een grote rol in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Jan Sterenborg boeken
  Jan Sterenborg - Een andere Wiskunde

  In een andere wiskunde wordt een wiskunde beschreven die ontstaat uit 1 punt. Alle andere structuren en operaties komen voort uit dit ene punt. Het levert een beperkt aantal basis structuren op waarmee talloze complexe structuren gebouwd kunnen worden. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00