Boeken over exacte wetenschappen

 • Geert Jan Olsder boeken
  Geert Jan Olsder - Mijn rondzwervingen door een toegepast wiskundig heuvellandschap

  Dit boek is een bewerkte versie van mijn uittreerede, uitgesproken op 14 november 2008. Deze bewerking betreft uitgebreidere toelichtingen, toevoegingen van extra voorbeelden en dergelijke. Sinds november 2008 hebben uiteraard nieuwe ontwikkelingen plaats… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Joris Janssen boeken
  Joris Janssen - Exoplaneten

  Het heelal wemelt van de meest vreemde planeten. Sommige zijn compleet bedekt met water, andere bestaan voor een groot gedeelte uit diamant en weer andere lijken als twee druppels water op de aarde. Nieuwe ontdekkingen van tot de verbeelding sprekende werelden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Chemiekaarten Light 2018

  Chemiekaarten® 2018 Light Editie geeft duidelijkheid over de gevaren van chemische stoffen. Een praktisch handboek voor dagelijks gebruik!In alfabetische volgorde worden 500 enkelvoudige (zuivere) stoffen behandeld. Op de kaart staat basisinformatie die nodig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  200,00
 • A.J. Meulenbroek boeken
  A.J. Meulenbroek - De Essenties van forensisch biologisch onderzoek

  Medio november 2009 is verschenen de nieuwe, geactualiseerde en uitgebreide druk van 'De Essenties van forensisch biologisch onderzoek; Humane biologische sporen en DNA' van A.J. Meulenbroek. De auteur is als gerechtelijk deskundige biologische sporen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Martijn van Calmthout boeken
  Martijn van Calmthout - Echt nano

  Robotjes die door onze bloedbaan navigeren en cellen en organen repareren. Verf die zich vanzelf herstelt van krassen. Betere zonnecellen. Slimmere medicijnen en antibiotica, die met licht aan- en uitgeschakeld kunnen worden. De nanotechnologie biedt ongekende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Jonathan Slack boeken
  Jonathan Slack - Genen

  Wat zijn genen? En wat zeggen genen over ons? In het Elementaire Deeltje Genen bekijkt Jonathan Slack de ontdekking, de natuur en de rol van genen in evolutie en ontwikkeling. Slack beantwoordt vragen over genetische variaties in populaties, over hoe erfelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Desmond Morris boeken
  Desmond Morris - De kale aap

  De kale aap van Desmond Morris, een van de beroemdste en belangrijkste boeken van de twintigste eeuw, viert zijn vijftigste verjaardag. Morris heeft onschatbare invloed gehad op de manier waarop de mens naar zichzelf kijkt. Het idee dat de mens een diersoort… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Robert Gilmore boeken
  Robert Gilmore - Lie-groepen, fysica en meetkunde

  Lie-groepen beschrijven continue symmetrieën, zoals rotaties en translaties. Binnen de wiskunde verbinden ze de vakgebieden algebra en meetkunde en ze zijn onmisbaar in een natuurkundige beschrijving van de wereld. In het bijzonder spelen ze een grote rol in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Nick Lane boeken
  Nick Lane - De belangrijkste vraag van het leven

  Overal om ons heen is leven. We komen het tegen in simpele vormen, zoals bacteriën, of in complexe vormen - paardenbloemen, spreeuwen, mensen. Maar waarom bestaat die tweedeling eigenlijk? Na het begin van het leven, 4 miljard jaar geleden, duurde het 2,5… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Javier Arbones, Pablo Milrud boeken
  Javier Arbones, Pablo Milrud - De wiskunde van muziek

  Wist u dat wiskundigen in de tijd van Pythagoras hun toonladders al structureerden op basis van eenvoudige getalsverhoudingen? Dat Mozart een methode ontwikkelde voor het componeren van muziek met gebruik van dobbelstenen? Dat het karakteristieke van een… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Wybo Palstra boeken
  Wybo Palstra - Wat zit er in... shampoo?

  Toen een vriendin vroeg: 'Wat is dat eigenlijk voor een stof en waarom zit die in shampoo', ben ik me daarin eens gaan verdiepen. Voordat ik het wist zwom ik in feitjes, eigenschappen en wetenswaardigheden. Nadat ik de eerste ingrediënten van een product had… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • M.M.H. Starmans boeken
  M.M.H. Starmans - Basisprincipes van Reactorkunde

  De kern van de procesindustrie zijn de chemische reacties. We kunnen niet simpelweg een aantal grondstoffen in een vat stoppen en hopen dat er na verloop van tijd eindproducten ontstaan. We moeten exact weten hoe snel een stof verdwijnt en tegelijk een andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Jelle Reumer boeken
  Jelle Reumer - Natura morte

  Ons land telt een aantal natuurhistorische musea. Eén grote, een krap dozijn kleinere en een hele rits kleintjes. Allemaal verzamelen ze objecten uit de levende, de verloren en de dode natuur, zaden en zoogdieren, opgeprikte insecten en opgezette vogels,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Telescopen van de toekomst

  We staan aan het begin van een nieuwe revolutie in de astronomie. De komende jaren worden nieuwe reuzentelescopen gebouwd, waarmee sterrenkundigen verder in het heelal kunnen doordringen dan ooit. Ze krijgen spiegels met afmetingen van tientallen meters en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Arie Bos boeken
  Arie Bos - Gebruik je hersens!

  Voor de meeste boeken o ver hersenen moet je een universitaire of ten minste een voortgezette opleiding hebben gevolgd om ze te kunnen lezen. Dat geldt ook voor zijn eigen boeken, bedacht Arie Bos. Terwijl hij eigenlijk vond, dat iedereen zou moeten kunnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Jan Sterenborg boeken
  Jan Sterenborg - Een andere Wiskunde

  In een andere wiskunde wordt een wiskunde beschreven die ontstaat uit 1 punt. Alle andere structuren en operaties komen voort uit dit ene punt. Het levert een beperkt aantal basis structuren op waarmee talloze complexe structuren gebouwd kunnen worden. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Marc van Roosmalen boeken
  Marc van Roosmalen - Waarom de buren nooit deugen

  Na veertig jaar als primatoloog, natuurvorser, gedragsecoloog en regenwouddeskundige geleefd te hebben in het oeroude ecosysteem van de Amazone, heeft pionier Marc van Roosmalen met zijn zoon Tomas, een populatiegeneticus, een revolutionaire evolutietheorie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Martijn van Calmthout, Govert Schilling boeken
  Martijn van Calmthout, Govert Schilling - Stephen Hawking abc van een genie

  Stephen Hawking (1942-2018) was de beroemdste wetenschapper ter wereld. Een meesterbrein in een volledig verlamd lichaam, die communiceerde via een spraakcomputer. Hawking hield zich bezig met de meest fascinerende onderwerpen uit de natuurkunde: de oerknal,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • A. van der Meer, M. Litjens, J. Theunissen, Ultzen C boeken
  A. van der Meer, M. Litjens, J. Theunissen, Ultzen C - Wiskunde Toegepast deel 2

  Het nieuwe boek Wiskunde Toegepast deel 2 behandelt de wiskunde voor het hoger technisch onderwijs. Dit tweede deel richt zich op de wat moeilijkere onderwerpen die in het vervolg van de studie een rol kunnen spelen. Waarom kiezen voor Basisboek Logistiek?*… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  63,00
 • Albert Violant I Holz boeken
  Albert Violant I Holz - Fermat's Enigma

  'Eureka - eindelijk!' Met deze kop vierde The New York Times in 1993 een van de opzienbarendste prestaties in de wiskunde: het bewijs voor de laatste stelling van Fermat. Meer dan drie eeuwen beten wiskundigen zich de tanden stuk op dit zo onschuldig ogende… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Mary Jane Sterling boeken
  Mary Jane Sterling - Wiskunde voor Dummies, pocketeditie

  Krijg je duizelingen van het woord vierkantswortel? Geen paniek! De pocketeditie van Wiskunde voor Dummies leert je op een gemakkelijke manier wiskunde onder de knie te krijgen. Het boek verklaart niet alleen de basisbeginselen, maar gaat ook in op de wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Joan Gómez boeken
  Joan Gómez - Geheimtaal en decodering

  Cryptografie, of de kunst om in code te schrijven, bestaat al zo lang als er wordt geschreven. De hiërogliefen van de Egyptenaren en het spijkerschrift van de Mesopotamiërs dienden aanvankelijk voor de vercijfering van strategische en diplomatieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Jordi Deulofeu boeken
  Jordi Deulofeu - Keuzes en strategieën

  Op zich een uitdrukking van grenzeloze vrijheid, heeft het spel niettemin ook de aandacht getrokken van een geheel nieuwe groep geïnteresseerden: wiskundigen. Vooraanstaande wiskundigen als John von Neumann en Émile Borel werkten een discipline uit die… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Jean-Paul Keulen boeken
  Jean-Paul Keulen - Verstoppertje spelen met aliens

  Over aliens, buitenaardse signalen en exoplaneten Al meer dan een halve eeuw zoeken sterrenkundigen naar tekenen van buitenaardse beschavingen. Tot nu toe zonder succes. Ondertussen is het aantal bekende plekken in het heelal waar leven mogelijk is wel flink… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Joaquin Navarro boeken
  Joaquin Navarro - De Geheimen van Pi

  Maar juist dat overkwam de niet-euclidische meetkunde en de multidimensionale differentiaalmeetkunde. De fantasie van de hele mensheid sloeg werkelijk op hol toen wiskundigen, onder aanvoering van de grote Bernhard Riemann, vanaf het midden van de 19e eeuw… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95