Boeken over exacte wetenschappen

 • George van Hal boeken
  George van Hal - Tossen met de kosmos

  Wat hebben het mysterieuze binnenste van zwarte gaten, de vraag of we leven in een geavanceerd kosmisch hologram en de wetenschappelijke zoektocht naar de ultieme theorie van alles gemeen? Het antwoord: het begrip entropie. Geboren in pruttelende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Cees Andriesse boeken
  Cees Andriesse - Zo is het

  Ze mogen dan twee eeuwen oud zijn maar blijven ons verbazen, die boeken van Laplace over de hemelmechanica en de waarschijnlijkheidsrekening. Dat de man er zijn leven lang nieuwe wiskunde voor heeft kunnen bedenken! In zijn land wordt hij voor een Newton… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Rinse Poortinga boeken
  Rinse Poortinga - Analyse + Meetkunde

  Begrippen en methoden, waarmee we op school op min of meer intuïtieve wijze kennis hebben gemaakt, worden in dit boek op een wiskundig verantwoorde manier opnieuw onder de loep genomen.Dit boek behandelt de belangrijkste begrippen en methoden uit de analyse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Klaas van Harn, Peter Holewijn boeken
  Klaas van Harn, Peter Holewijn - Waarschijnlijkheidsrekening

  In de waarschijnlijkheidsrekening (kansrekening) worden toevalsverschijnselen onderzocht door er wiskundige modellen voor op te stellen en ze zo toegankelijk te maken voor een wiskundige analyse. Daarbij gaat het niet alleen om een verantwoorde numerieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Ype Driessen, Ionica Smeets boeken
  Ype Driessen, Ionica Smeets - Ype & Ionica

  - Is 0,99999 echt hetzelfde als 1? - Wat is de kans dat van een groep van 23 mensen er 2 op dezelfde dag jarig zijn? - Hoeveel pianostemmers telt Amsterdam? - Hebben wij wel gevoel voor wat echt willekeurig is? - Hoeveel verschillende potjes schaak zijn er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,29
 • Rod Pyle boeken
  Rod Pyle - Maanmissies

  ‘THAT’S ONE SMALL STEP FOR MAN, ONE GIANT LEAP FOR MANKIND’Met deze woorden markeert Neil Armstrong het hoogtepunt van een van de meest gedurfde expedities die de mens ooit ondernomen heeft en het begin van een nieuw tijdperk.MAANMISSIES traceert onze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Peter Mooij boeken
  Peter Mooij - De dikke alg

  Algen leveren de helft van de zuurstof op aardeAlgen zijn een perfect alternatief voor fossiele brandstoffenAlgen gaan de wereld reddenDe ijskappen smelten, de zeespiegel stijgt, de uitstoot van co2 neemt dramatische proporties aan - klimaatverandering is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Paul J. Van Leeuwen boeken
  Paul J. Van Leeuwen - Kwantumfysica, informatie en bewustzijn

  Dit is geen gemakkelijk boek, ongemakkelijk eigenlijk. Omdat de kwantumfysica overduidelijk laat zien dat de werkelijkheid principieel anders in elkaar steekt dan u altijd is verteld en dat uw bewustzijn een veel belangrijker rol speelt dan u wellicht dacht.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Ben Moore boeken
  Ben Moore - Hallo daar

  Bestaat er leven buiten onze aarde? Het is haast onvoorstelbaar: alleen al in ons Melkwegstelsel zouden zich meer dan tien miljard planeten met leven kunnen bevinden. Ben Moore neemt ons mee op een adembenemende reis: van het ontstaan en de evolutie van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,00
 • W.J.M. Gerver boeken
  W.J.M. Gerver - Het getal

  Ordening is een eerste vereiste in het menselijk denken om inzicht te krijgen in de chaos waaruit alle bestaan lijkt opgebouwd. Dankzij ordening worden in de perceptie van de werkelijkheid vaste patronen herkend die met zekere begrippen overeenkomen. Vaste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Roger Penrose boeken
  Roger Penrose - De weg naar de werkelijkheid

  Als er nu één boek is dat ik keer op keer opensla om te raadplegen of gewoon om in te bladeren dan is het wel dit monumentale werk van Sir Roger Penrose. Wat een boek! De meesterverteller neemt ons bij de hand en leidt ons van de wiskunde in de oudheid door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Annie Dillard boeken
  Annie Dillard - Pelgrim langs Tinker Creek

  In 1971 woont Annie Dillard, schrijfster van ‘Pelgrim langs Tinker Creek’, een jaar in de Amerikaanse staat Virginia, in een vallei waardoor de rivier Tinker Creek stroomt. Bijna dagelijks zwerft ze langs de oevers, waar haar geen detail ontgaat. Energiek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Chemiekaarten Light 2018

  Chemiekaarten® 2018 Light Editie geeft duidelijkheid over de gevaren van chemische stoffen. Een praktisch handboek voor dagelijks gebruik!In alfabetische volgorde worden 500 enkelvoudige (zuivere) stoffen behandeld. Op de kaart staat basisinformatie die nodig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  200,00
 • Margreet Wesseling boeken
  Margreet Wesseling - Boerhaave botanicus

  Dit boek gaat over een onbekende kant van de beroemde Leidse arts Herman Boerhaave: zijn leven als plantkundige. In 1709 werd Boerhaave hoogleraar geneeskunde en kruidkunde, en prefect van de Leidse Hortus Botanicus. Binnen een jaar had hij een catalogus van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Jan Zalasiewicz, Mark Williams boeken
  Jan Zalasiewicz, Mark Williams - Skeletten

  Wat hebben koraal, tuimelkruid en het rugschild van een kever gemeen? Het zijn allemaal vormen van skeletten. De natuur heeft in de loop van de evolutie allemaal slimme manieren bedacht om leven ondersteuning te bieden. Dit rijk geïllustreerde boek bekijkt de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gerd Ganteför boeken
  Gerd Ganteför - Voorbij de grenzen van de wetenschap

  Wat voor spannende ontwikkelingen staan ons te wachten in de wereld van de wetenschap? Van ontdekkingen in het universum, het genezen van ongeneeslijke ziekten en het vinden van onuitputtelijke energiebronnen: dit boek verkent de grenzen van onze kennis. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Keith McCormick, Jesus Salcedo, Aaron Poh boeken
  Keith McCormick, Jesus Salcedo, Aaron Poh - Statistiek met SPSS voor Dummies

  SPSS Statistics is een toepassing die statistische analyses op data uitvoert. Als je op je werk SPPS gebruikt, vind je dat misschien een beetje overweldigend. Maak je geen zorgen, in Statistiek met SPSS voor Dummies vind je de oplossing! De duidelijke,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Sebastiaan van de Water boeken
  Sebastiaan van de Water - Sociale robotica

  Binnenkort komen we robots tegen in het klaslokaal, in het verzorgingshuis en misschien zelfs naast ons in bed. In de VPRO-serie Robo sapiens van Jelle Brandt Corstius zagen we al dat de robot van de toekomst veel meer is dan een hersenloze knecht. En Ronald… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Liesbeth Bisterbosch boeken
  Liesbeth Bisterbosch - De golvende dierenriem

  'De golvende dierenriem' bestaat uit een aan beide zijden bedrukte draaibare sterrenkaart, diameter 24 cm, en een boekje met verklarende teksten. Schijf en boekje zijn samen verpakt in een transparante envelop. De ene kant van de draaibare sterrenkaart toont… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Ronald Rovers boeken
  Ronald Rovers - Gebroken kringlopen

  De uitgangspunten zijn eenvoudig: we leven op een eindige aarde. Wat grondstoffen betreft, komt er niks bij en gaat er niets vanaf. De enige min of meer oneindige bron van energie is de zon. Inmiddels zijn we er achter dat we volledig over moeten schakelen op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Hans Doorewaard, Ad Kil, Arnoud van de Ven, Emil Seidenbecher boeken
  Hans Doorewaard, Ad Kil, Arnoud van de Ven, Emil Seidenbecher - Praktijkgericht kwalitatief onderzoek

  Praktijkgericht kwalitatief onderzoek Een praktische handleiding Hans Doorewaard, Arnoud van de Ven & Ad Kil Maart 2019 | ISBN 9789024425921 | 176 blz. | € 35,50 Praktijkgericht kwalitatief onderzoek is een praktische handleiding voor het succesvol uitvoeren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Tonnie van der Zouwen boeken
  Tonnie van der Zouwen - Actieonderzoek doen

  Actieonderzoek is een aanpak voor praktijkgericht onderzoek waarbij je onderzoek doet ín de praktijk mét mensen uit die praktijk. Het doel is nieuwe kennis te ontwikkelen en tegelijkertijd de praktijk te verbeteren. Met deze uitdagende aanpak vergroot je de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,95
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Galaxies

  Sterrenstelsels zijn de fotomodellen van de kosmos. Sierlijke schijven, statige spiralen, symmetrische stralenkransen – elk sterrenstelsel is uniek. Sterrenstelsels zijn ook de fundamentele bouwstenen van het heelal, de dorpen en steden van het universum,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • S. Klein boeken
  S. Klein - Alles en niets

  Verbazingwekkende verhalen over ruimte en tijd. Door bestsellerauteur Stefan Klein van o.a. 'Dromen' en 'De geluksformule'.Bestaat het niets? Zijn ruimte en tijd slechts een illusie? Is onze geest überhaupt in staat om ruimte te bevatten? En waarom zijn wij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • J.G. Buissing boeken
  J.G. Buissing - Jaarboek Vervoer Gevaarlijke stoffen over de weg 2019

  Het Jaarboek vervoer gevaarlijke stoffen over de weg 2019 levert een bijdrage aan het inzichtelijk maken van de verplichtingen waaraan u moet voldoen om gevaarlijke stoffen veilig over de weg te vervoeren. Jaarboek vervoer gevaarlijke stoffen over de weg 2019… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  186,50