Boeken over exacte wetenschappen

 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Galaxies

  Sterrenstelsels zijn de fotomodellen van de kosmos. Sierlijke schijven, statige spiralen, symmetrische stralenkransen – elk sterrenstelsel is uniek. Sterrenstelsels zijn ook de fundamentele bouwstenen van het heelal, de dorpen en steden van het universum,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Bart Van der Lugt boeken
  Bart Van der Lugt - de Huygens-Newton paradox

  De Huygens-Newton paradox beschrijft de ogenschijnlijke tegenstelling tussen de licht theorieën van Christiaan Huygens en sir Isaac Newton. De oplossing van dit raadsel, dat fysici eeuwenlang heeft bezig gehouden, is zowel gezocht in de ontwikkeling van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,75
 • Bart Van der Lugt boeken
  Bart Van der Lugt - licht en stroom

  Licht en stroom beschrijft op praktische en onderhoudende wijze vele wetenswaardigheden rond de openbare verlichting en het elektriciteitsnet. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,54
 • Wybo Palstra boeken
  Wybo Palstra - Wat zit er in... shampoo?

  Toen een vriendin vroeg: 'Wat is dat eigenlijk voor een stof en waarom zit die in shampoo', ben ik me daarin eens gaan verdiepen. Voordat ik het wist zwom ik in feitjes, eigenschappen en wetenswaardigheden. Nadat ik de eerste ingrediënten van een product had… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jaap Klouwen boeken
  Jaap Klouwen - Denkraam

  Hoeveel Nederlandse woorden kun je bedenken waarin alle klinkers uit het alfabet voorkomen? Kun je zestien witte schaakstukken zo op een schaakbord opstellen dat geen enkel stuk een ander aanvalt? Welk jaar heeft de meeste data waarop de cijfers van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Piet De Korte boeken
  Piet De Korte - Reis naar de basis van het Bewustzijn

  Spirituele ontwikkeling is een reis naar de evolutionair oudere delen van ons bewustzijn Reis naar de Basis van het Bewustzijn breekt met de heersende interpretatie dat spirituele hoogtepunten als extase, eenheidsbewustzijn en compassie verwijzen naar een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,75
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Jaarboek sterrenkunde 2019

  • Waar kan ik Venus aan de sterrenhemel vinden? • Wanneer is het vollemaan? • Zijn er deze zomer vallende sterren zichtbaar? • Hoe laat begint de schemering? • Kan ik vannacht mijn eigen sterrenbeeld zien? • Waar vind ik de Leeuw en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Kees Blijleven, Willemijn Koppelaars boeken
  Kees Blijleven, Willemijn Koppelaars - De kunst van het samenleven

  Symbiose is een langdurige interactie tussen twee soorten. Deze universeel voorkomende relatie omvat meer dan de bloemetjes en de bijtjes of de vlooien van je hond. Het gaat om de sleutel tot complex meercellig leven, de kolonisatie van het land en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Rinse Poortinga boeken
  Rinse Poortinga - Elementaire Meetkunde

  Meetkunde in het vlak en in de ruimte met behulp van eenvoudige lineaire algebra.Dit boek behandelt in de eerste twaalf hoofdstukken de vlakke meetkunde en de ruimtemeetkunde met behulp van eenvoudige lineaire algebra. Van de reële getallen hebben we alleen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Paul J. Van Leeuwen boeken
  Paul J. Van Leeuwen - Kwantumfysica, informatie en bewustzijn

  Dit is geen gemakkelijk boek, ongemakkelijk eigenlijk. Omdat de kwantumfysica overduidelijk laat zien dat de werkelijkheid principieel anders in elkaar steekt dan uw gezonde verstand u vertelt. Lezen van dit boek kan de doorgaans vanzelfsprekende opvattingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Ronald Jenner, Elvind Undheim boeken
  Ronald Jenner, Elvind Undheim - Gif

  In de natuur leven dieren die beschikken over dodelijk gif. Kwallen, slangen en wespen behoren tot de gevaarlijkste wezens op aarde. Zij gebruiken hun wapen voor de jacht, verdediging, competitie en zelfs voor communicatie. Door de jaren heen heeft de mens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Richard Prum boeken
  Richard Prum - De evolutie van schoonheid

  Een opwindende kijk op evolutie: seksuele in plaats van natuurlijke selectie Wetenschappelijk dogma stelt dat Darwins theorie van natuurlijke selectie alle takken aan de boom des levens kan verklaren: van het gedijen en uitsterven van diersoorten tot de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Esther Thole boeken
  Esther Thole - Makers van leven

  Met een voorwoord van Nobelprijswinnaar Ben Feringa. Van diepzeebacterie tot dolfijn en van bakkersgist tot Nobelprijswinnaar - onze wereld zit vol zeer verschillende vormen van leven die eigenlijk ontzettend veel op elkaar lijken. Want in de kern bestaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Een kleine introductie in de sterrenkunde

  Een tot de verbeelding sprekende ruimtereis door bestsellerauteur Govert Schilling.Benieuwd naar het verschil tussen de Grote en de Kleine Beer? Weten hoe een telescoop werkt? Wetenschapsjournalist Govert Schilling biedt een verfrissende inkijk in de kosmos.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • W.J.M. Gerver boeken
  W.J.M. Gerver - Het getal

  Ordening is een eerste vereiste in het menselijk denken om inzicht te krijgen in de chaos waaruit alle bestaan lijkt opgebouwd. Dankzij ordening worden in de perceptie van de werkelijkheid vaste patronen herkend die met zekere begrippen overeenkomen. Vaste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Gerardo Soto y Koelemeijer boeken
  Gerardo Soto y Koelemeijer - Wie is er bang voor wiskunde?

  In 'Wie is er bang voor wiskunde?' laat Soto y Koelemeijer zien dat wiskunde een bloeiende en veelzijdige wetenschap is, met vele raakvlakken met andere disciplines. Zo gebruikt hij in een van de hoofdstukken de aard van het wiskundig bewijs om te illustreren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Alex Rutten boeken
  Alex Rutten - De publieke man

  De criticus, journalist en schrijver Dr. P.H. Ritter Jr. (1882-1962) groeide in het interbellum uit tot een nationale bekendheid, een fenomeen. Hij publiceerde het ene boek na het andere, sprak iedere zondag voor de AVRO over literatuur, recenseerde wekelijks… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Martijn van Calmthout boeken
  Martijn van Calmthout - Echt nano

  Robotjes die door onze bloedbaan navigeren en cellen en organen repareren. Verf die zich vanzelf herstelt van krassen. Betere zonnecellen. Slimmere medicijnen en antibiotica, die met licht aan- en uitgeschakeld kunnen worden. De nanotechnologie biedt ongekende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Siger Van der Linde boeken
  Siger Van der Linde - Schopenhauers meteoriet

  'Het is maar de vraag of Einstein tot zijn relativiteitstheorie was gekomen als hij zich niet verdiept had in het werk van filosofen als Ernst Mach en Arthur Schopenhauer. Einstein had Schopenhauer op zijn nachtkastje. Wat moest hij daarmee? Pas als je diens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Chemiekaarten Light 2018

  Chemiekaarten® 2018 Light Editie geeft duidelijkheid over de gevaren van chemische stoffen. Een praktisch handboek voor dagelijks gebruik!In alfabetische volgorde worden 500 enkelvoudige (zuivere) stoffen behandeld. Op de kaart staat basisinformatie die nodig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  200,00
 • Henry David Thoreau boeken
  Henry David Thoreau - Wandelen

  De Amerikaan Henry David Thoreau (1817-1862) heeft bekendheid verworven met zijn Walden, or a Life in the Woods, uit 1854, een beschrijving van zijn solitaire verblijf in de natuur in een hut aan de rand van een meer, Walden Pond. In zijn hier voor het eerst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Sieb Kemme, Wim Groen, Theo van Pelt, J. Timmers boeken
  Sieb Kemme, Wim Groen, Theo van Pelt, J. Timmers - Wiskunde voor het hoger onderwijs uitwerkingen deel A

  Wiskunde voor het hoger onderwijs, Deel A, uitwerkingen geeft de uitwerkingen die bij het hoofdboek horen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,25
 • M.M.H. Starmans boeken
  M.M.H. Starmans - Basisprincipes van Reactorkunde

  De kern van de procesindustrie zijn de chemische reacties. We kunnen niet simpelweg een aantal grondstoffen in een vat stoppen en hopen dat er na verloop van tijd eindproducten ontstaan. We moeten exact weten hoe snel een stof verdwijnt en tegelijk een andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Robert Gilmore boeken
  Robert Gilmore - Lie-groepen, fysica en meetkunde

  Lie-groepen beschrijven continue symmetrieën, zoals rotaties en translaties. Binnen de wiskunde verbinden ze de vakgebieden algebra en meetkunde en ze zijn onmisbaar in een natuurkundige beschrijving van de wereld. In het bijzonder spelen ze een grote rol in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Johan Quaegebeur, Wim Schoutens, Naci Tanrioven, Paulien Vandereyt boeken
  Johan Quaegebeur, Wim Schoutens, Naci Tanrioven, Paulien Vandereyt - Wiskunde voor economen

  Onmisbaar voor studenten in een economische opleidingZonder een minimale basiskennis van wiskundige concepten en technieken blijft economie een ontoegankelijke discipline. In dit boek worden op een heldere en didactische wijze de basisbegrippen en -technieken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50