Boeken over exacte wetenschappen

 • E. Spanjers boeken
  E. Spanjers - Zo doe je dat!

  Zo doe je dat! is een praktisch boek met oefeningen voor evenemententechnici. Een technicus die zelf bekabeling kan maken en schakelingen kan solderen heeft een streepje voor op collega’s. Daarnaast moet je als technicus ook regelmatig apparatuur controleren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Hans Van Leunen MSc boeken
  Hans Van Leunen MSc - De Wiskunde van de Fysieke Werkelijkheid

  Het belangrijkste onderwerp van dit boek is een puur wiskundig model van de fysieke werkelijkheid. Het boek fungeert als een overzicht van het Hilbert Book Model project. Het project betreft een goed gefundeerd, puur wiskundig model van fysische realiteit. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Rinse Poortinga boeken
  Rinse Poortinga - Analyse + Meetkunde

  Begrippen en methoden, waarmee we op school op min of meer intuïtieve wijze kennis hebben gemaakt, worden in dit boek op een wiskundig verantwoorde manier opnieuw onder de loep genomen.Dit boek behandelt de belangrijkste begrippen en methoden uit de analyse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Cees Andriesse boeken
  Cees Andriesse - Zo is het

  Ze mogen dan twee eeuwen oud zijn maar blijven ons verbazen, die boeken van Laplace over de hemelmechanica en de waarschijnlijkheidsrekening. Dat de man er zijn leven lang nieuwe wiskunde voor heeft kunnen bedenken! In zijn land wordt hij voor een Newton… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • S.M. Faber boeken
  S.M. Faber - Basiswiskunde voor HEO

  Steeds vaker blijkt dat het wiskundige niveau van hbo-studenten in het hoger economisch onderwijs niet aansluit bij het gewenste startniveau van de economische studies in het hbo. Er zitten grote verschillen in de wiskundekennis van studenten met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Klaas van Harn, Peter Holewijn boeken
  Klaas van Harn, Peter Holewijn - Waarschijnlijkheidsrekening

  In de waarschijnlijkheidsrekening (kansrekening) worden toevalsverschijnselen onderzocht door er wiskundige modellen voor op te stellen en ze zo toegankelijk te maken voor een wiskundige analyse. Daarbij gaat het niet alleen om een verantwoorde numerieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Steven Holzner boeken
  Steven Holzner - Natuurkunde voor Dummies

  Krijg je het warm van thermodynamica? Zijn vectoren een raadsel voor je? Gaan je haren rechtovereind staan van elektromagnetisme? Ontspan! Dit toegankelijke boek biedt je een prettige inleiding in de beginselen van de natuurkunde. Auteur Steven Holzner neemt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • George van Hal boeken
  George van Hal - Tossen met de kosmos

  Wat hebben het mysterieuze binnenste van zwarte gaten, de vraag of we leven in een geavanceerd kosmisch hologram en de wetenschappelijke zoektocht naar de ultieme theorie van alles gemeen? Het antwoord: het begrip entropie. Geboren in pruttelende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Ben Moore boeken
  Ben Moore - Hallo daar

  Bestaat er leven buiten onze aarde? Het is haast onvoorstelbaar: alleen al in ons Melkwegstelsel zouden zich meer dan tien miljard planeten met leven kunnen bevinden. Ben Moore neemt ons mee op een adembenemende reis: van het ontstaan en de evolutie van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,00
 • Rod Pyle boeken
  Rod Pyle - Maanmissies

  ‘THAT’S ONE SMALL STEP FOR MAN, ONE GIANT LEAP FOR MANKIND’Met deze woorden markeert Neil Armstrong het hoogtepunt van een van de meest gedurfde expedities die de mens ooit ondernomen heeft en het begin van een nieuw tijdperk.MAANMISSIES traceert onze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Ype Driessen, Ionica Smeets boeken
  Ype Driessen, Ionica Smeets - Ype & Ionica

  Ype en Ionica nemen je mee op ontdekkingsreis door het fantastische universum van de wetenschap. Onderweg leer je meer over nogal logische dingen zoals toeval, tijdreizen of het waarnemerseffect.- Is 0,99999 echt hetzelfde als 1? - Wat is de kans dat van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,29
 • W.J.M. Gerver boeken
  W.J.M. Gerver - Het getal

  Ordening is een eerste vereiste in het menselijk denken om inzicht te krijgen in de chaos waaruit alle bestaan lijkt opgebouwd. Dankzij ordening worden in de perceptie van de werkelijkheid vaste patronen herkend die met zekere begrippen overeenkomen. Vaste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Peter Mooij boeken
  Peter Mooij - De dikke alg

  Algen leveren de helft van de zuurstof op aardeAlgen zijn een perfect alternatief voor fossiele brandstoffenAlgen gaan de wereld reddenDe ijskappen smelten, de zeespiegel stijgt, de uitstoot van co2 neemt dramatische proporties aan - klimaatverandering is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Dave Goulson boeken
  Dave Goulson - Geroezemoes in het gras

  In ‘Geroezemoes in het gras’ laat Dave Goulson zien hoe prachtig de natuur in al haar verschijningsvormen is, maar ook hoe kwetsbaar. Hij verlangt ernaar een stuk grond te bezitten dat hij naar believen kan beheren, alsof het zijn eigen natuurreservaat is.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Chemiekaarten Light 2018

  Chemiekaarten® 2018 Light Editie geeft duidelijkheid over de gevaren van chemische stoffen. Een praktisch handboek voor dagelijks gebruik!In alfabetische volgorde worden 500 enkelvoudige (zuivere) stoffen behandeld. Op de kaart staat basisinformatie die nodig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  200,00
 • Margreet Wesseling boeken
  Margreet Wesseling - Boerhaave botanicus

  Dit boek gaat over een onbekende kant van de beroemde Leidse arts Herman Boerhaave: zijn leven als plantkundige. In 1709 werd Boerhaave hoogleraar geneeskunde en kruidkunde, en prefect van de Leidse Hortus Botanicus. Binnen een jaar had hij een catalogus van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • John T. Moore boeken
  John T. Moore - Scheikunde voor Dummies

  Van schone lucht tot vervuilde grond en van zeep tot geneesmiddelen, scheikunde is overal. Maar wat is scheikunde nu eigenlijk? De tweede editie van Scheikunde voor Dummies legt de begrippen en procedés helder uit. Of je nu scheikunde studeert of benieuwd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Paul J. Van Leeuwen boeken
  Paul J. Van Leeuwen - Kwantumfysica, informatie en bewustzijn

  Dit is geen gemakkelijk boek, ongemakkelijk eigenlijk. Omdat de kwantumfysica overduidelijk laat zien dat de werkelijkheid principieel anders in elkaar steekt dan u altijd is verteld en dat uw bewustzijn een veel belangrijker rol speelt dan u wellicht dacht.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Annie Dillard boeken
  Annie Dillard - Pelgrim langs Tinker Creek

  In 1971 woont Annie Dillard, schrijfster van ‘Pelgrim langs Tinker Creek’, een jaar in de Amerikaanse staat Virginia, in een vallei waardoor de rivier Tinker Creek stroomt. Bijna dagelijks zwerft ze langs de oevers, waar haar geen detail ontgaat. Energiek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • William P. Berlinghoff, Fernando Q. Gouvêa boeken
  William P. Berlinghoff, Fernando Q. Gouvêa - Wortels van de Wiskunde

  Waar komt de wiskunde vandaan? Wie bedacht al die rekensymbolen, en waarom? Wat is het verhaal achter ?? ...negatieve getallen? ...het metrieke stelsel? ...kwadratische vergelijkingen? ...sinus en cosinus? ...logaritmen? Deze vragen en vele andere worden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Jan Zalasiewicz, Mark Williams boeken
  Jan Zalasiewicz, Mark Williams - Skeletten

  Wat hebben koraal, tuimelkruid en het rugschild van een kever gemeen? Het zijn allemaal vormen van skeletten. De natuur heeft in de loop van de evolutie allemaal slimme manieren bedacht om leven ondersteuning te bieden. Dit rijk geïllustreerde boek bekijkt de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Roger Penrose boeken
  Roger Penrose - De weg naar de werkelijkheid

  Als er nu één boek is dat ik keer op keer opensla om te raadplegen of gewoon om in te bladeren dan is het wel dit monumentale werk van Sir Roger Penrose. Wat een boek! De meesterverteller neemt ons bij de hand en leidt ons van de wiskunde in de oudheid door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Sebastiaan van de Water boeken
  Sebastiaan van de Water - Sociale robotica

  Binnenkort komen we robots tegen in het klaslokaal, in het verzorgingshuis en misschien zelfs naast ons in bed. In de VPRO-serie Robo sapiens van Jelle Brandt Corstius zagen we al dat de robot van de toekomst veel meer is dan een hersenloze knecht. En Ronald… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Liesbeth Bisterbosch boeken
  Liesbeth Bisterbosch - De golvende dierenriem

  'De golvende dierenriem' bestaat uit een aan beide zijden bedrukte draaibare sterrenkaart, diameter 24 cm, en een boekje met verklarende teksten. Schijf en boekje zijn samen verpakt in een transparante envelop. De ene kant van de draaibare sterrenkaart toont… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Ronald Rovers boeken
  Ronald Rovers - Gebroken kringlopen

  De uitgangspunten zijn eenvoudig: we leven op een eindige aarde. Wat grondstoffen betreft, komt er niks bij en gaat er niets vanaf. De enige min of meer oneindige bron van energie is de zon. Inmiddels zijn we er achter dat we volledig over moeten schakelen op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50