Boeken over exacte wetenschappen

 • Joris Janssen boeken
  Joris Janssen - Exoplaneten

  Het heelal wemelt van de meest vreemde planeten. Sommige zijn compleet bedekt met water, andere bestaan voor een groot gedeelte uit diamant en weer andere lijken als twee druppels water op de aarde. Nieuwe ontdekkingen van tot de verbeelding sprekende werelden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Geert Jan Olsder boeken
  Geert Jan Olsder - Mijn rondzwervingen door een toegepast wiskundig heuvellandschap

  Dit boek is een bewerkte versie van mijn uittreerede, uitgesproken op 14 november 2008. Deze bewerking betreft uitgebreidere toelichtingen, toevoegingen van extra voorbeelden en dergelijke. Sinds november 2008 hebben uiteraard nieuwe ontwikkelingen plaats… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Chemiekaarten Light 2018

  Chemiekaarten® 2018 Light Editie geeft duidelijkheid over de gevaren van chemische stoffen. Een praktisch handboek voor dagelijks gebruik!In alfabetische volgorde worden 500 enkelvoudige (zuivere) stoffen behandeld. Op de kaart staat basisinformatie die nodig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  200,00
 • Ivo van Vulpen boeken
  Ivo van Vulpen - De melodie van de natuur

  In De melodie van de natuur neemt Ivo van Vulpen ons mee in de zoektocht naar de kleinste bouwstenen van de natuur. Het is een ongekend spannend avontuur, waarin het de wetenschap lukt om steeds dieper door te dringen in een mysterieuze wereld die we met het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Wallace H. Tucker boeken
  Wallace H. Tucker - Kosmisch vuurwerk

  Het Chandra X-ray Observatory is NASA's krachtigste röntgensatelliet ooit. Sinds 1999 maakt hij spectaculaire beelden van het heelal, tot dan toe verborgen voor telescopen die alleen gevoelig zijn voor zichtbaar licht. Dit heeft onschatbare kennis opgeleverd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Mary Jane Sterling boeken
  Mary Jane Sterling - Wiskunde voor Dummies, pocketeditie

  Krijg je duizelingen van het woord vierkantswortel? Geen paniek! De pocketeditie van Wiskunde voor Dummies leert je op een gemakkelijke manier wiskunde onder de knie te krijgen. Het boek verklaart niet alleen de basisbeginselen, maar gaat ook in op de wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Michiel Rietveld boeken
  Michiel Rietveld - Houden van sterren en planeten

  Dit boek geeft tegenwicht aan abstracties als 'lichtjaren', het kijken naar 'gedoofde sterren' en zelfs de 'Big Bang'. De auteur zet de lezer met beide benen op de grond door de waarnemingsverschijnselen aan de hemel te leren volgen en te begrijpen en zo de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Marc van Roosmalen boeken
  Marc van Roosmalen - Waarom de buren nooit deugen

  Na veertig jaar als primatoloog, natuurvorser, gedragsecoloog en regenwouddeskundige geleefd te hebben in het oeroude ecosysteem van de Amazone, heeft pionier Marc van Roosmalen met zijn zoon Tomas, een populatiegeneticus, een revolutionaire evolutietheorie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Karel Neels boeken
  Karel Neels - Multivariate Analyse. Een inleiding

  Probleemstellingen en onderzoeksvragen in de sociale wetenschappen hebben vaak betrekking op een veelheid van factoren en kenmerken (bv. determinanten van politiek vertrouwen, oorzaken van schoolachterstand, factoren gelieerd aan genderverschillen in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,00
 • Marie Helene Herweijer-van Gelder boeken
  Marie Helene Herweijer-van Gelder - Evidence-Based design in Nederlandse ziekenhuizen

  Hoe kunnen architecten de bevindingen van het Evidence Based Design toepassen in hun ontwerpen?Dit boek identificeert de ruimtelijke kwaliteiten, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat deze een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Peter Goos boeken
  Peter Goos - Inleiding tot statistiek en kansrekening

  Dit boek levert een toegankelijk en diepgaand overzicht van de voornaamste statistische kengetallen en de basistechnieken uit de verklarende statistiek, zoals betrouwbaarheidsintervallen en hypothesetoetsen. Het besteedt ook uitgebreid aandacht aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  69,00
 • Raul Ibanez boeken
  Raul Ibanez - De vierde dimensie

  Wiskundige theorieën verlaten slechts zelden hun wetenschappelijke ivoren toren om op andere gebieden van de samenleving door te dringen. Maar juist dat overkwam de niet-euclidische meetkunde en de multidimensionale differentiaalmeetkunde. De fantasie van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Albert Violant I Holz boeken
  Albert Violant I Holz - Fermat's Enigma

  'Eureka - eindelijk!' Met deze kop vierde The New York Times in 1993 een van de opzienbarendste prestaties in de wiskunde: het bewijs voor de laatste stelling van Fermat. Meer dan drie eeuwen beten wiskundigen zich de tanden stuk op dit zo onschuldig ogende… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Claudi Alsina boeken
  Claudi Alsina - De stelling van Pythagoras

  Pythagoras was ongetwijfeld de eerste wiskundige superster, ­hoewel hij volgens de legende ook een enigszins obscure ­mystieke persoon was die zelfs als sekteleider werd afgeschilderd. Buiten de ­mythevorming om blijft Pythagoras een van de invloedrijkste… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Joan Gómez boeken
  Joan Gómez - Geheimtaal en decodering

  Cryptografie, of de kunst om in code te schrijven, bestaat al zo lang als er wordt geschreven. De hiërogliefen van de Egyptenaren en het spijkerschrift van de Mesopotamiërs dienden aanvankelijk voor de vercijfering van strategische en diplomatieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Jordi Deulofeu boeken
  Jordi Deulofeu - Keuzes en strategieën

  Op zich een uitdrukking van grenzeloze vrijheid, heeft het spel niettemin ook de aandacht getrokken van een geheel nieuwe groep geïnteresseerden: wiskundigen. Vooraanstaande wiskundigen als John von Neumann en Émile Borel werkten een discipline uit die… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Neil DeGrasse Tyson boeken
  Neil DeGrasse Tyson - Sterrenkunde voor mensen met haast

  Wat is ruimte, wat is tijd? En de mysterieuze donkere materie? Hoe passen wij binnen het universum? Hoe past het universum in ons? Er is geen betere gids voor deze geestverruimende vragen dan Amerika's beroemdste astrofysicus en bestsellerauteur Neil deGrasse… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Lawrence Krauss boeken
  Lawrence Krauss - Het grootste project van de mens

  In Het grootste project van de mens. De eeuwenlange zoektocht naar de bouwstenen van het universum verbindt Lawrence Krauss de wereld zoals wij die kennen met de onzichtbare wereld om ons heen, die zich onttrekt aan intuïtie en directe waarnemingen. Krauss… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jean-Paul Keulen boeken
  Jean-Paul Keulen - Verstoppertje spelen met aliens

  Over aliens, buitenaardse signalen en exoplaneten Al meer dan een halve eeuw zoeken sterrenkundigen naar tekenen van buitenaardse beschavingen. Tot nu toe zonder succes. Ondertussen is het aantal bekende plekken in het heelal waar leven mogelijk is wel flink… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Marcel Vonk boeken
  Marcel Vonk - Zwarte gaten, Gevangen in ruimte en tijd

  Het heelal spreekt tot de verbeelding en zwarte gaten zijn een blijvende Marcel Vonk bron van fascinatie. In dit rijk geïllustreerde boek ontrafelt theoretisch fysicus en wetenschapspopularisator Marcel Vonk dit natuurkundige fenomeen en beschrijft hij hoe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Joaquin Navarro boeken
  Joaquin Navarro - De Geheimen van Pi

  Maar juist dat overkwam de niet-euclidische meetkunde en de multidimensionale differentiaalmeetkunde. De fantasie van de hele mensheid sloeg werkelijk op hol toen wiskundigen, onder aanvoering van de grote Bernhard Riemann, vanaf het midden van de 19e eeuw… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Enrique Gracián boeken
  Enrique Gracián - Priemgetallen

  Al tijdens onze eerste schooljaren komen we in aanraking met ­priemgetallen. Ondanks de mythe zijn ze in feite niet zo ­complex als ze lijken. Om te kunnen begrijpen wat priemgetallen zijn, ­hoeven we alleen maar een getallensysteem te kennen en de vier… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Simon Rozendaal boeken
  Simon Rozendaal - Vertrouwen in de wetenschap

  Vertrouwen in de wetenschap In deze bundel verzamelde chemicus en wetenschapsjournalist Simon Rozendaal 61 interviews die hij de afgelopen drie decennia had met 's werelds grootste geesten. De gesprekken werden eerder gepubliceerd in Elsevier Weekblad.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Abel Streefland boeken
  Abel Streefland - Jaap Kistemaker

  De Nederlandse fysicus Jaap Kistemaker slaagde er in 1952 voor de eerste keer in om uranium te verrijken. Dat was het begin van een lange reeks experimenten die er uiteindelijk voor zorgden dat Nederland een sterspeler kon worden op de internationale markt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Michael C. Gerald, Gloria E. Gerald boeken
  Michael C. Gerald, Gloria E. Gerald - Het biologieboek

  Met Het biologieboek willen de auteurs op een leesbare en aangename manier inzicht verschaffen in de 250 belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de biologie. De beschrijvingen zijn begrijpelijk voor een breed publiek, maar bevatten ook nieuwe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95