Boeken over exacte wetenschappen

 • W.J.M. Gerver boeken
  W.J.M. Gerver - Het getal

  Ordening is een eerste vereiste in het menselijk denken om inzicht te krijgen in de chaos waaruit alle bestaan lijkt opgebouwd. Dankzij ordening worden in de perceptie van de werkelijkheid vaste patronen herkend die met zekere begrippen overeenkomen. Vaste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Peter Goos boeken
  Peter Goos - Inleiding tot statistiek en kansrekening

  Dit boek levert een toegankelijk en diepgaand overzicht van de voornaamste statistische kengetallen en de basistechnieken uit de verklarende statistiek, zoals betrouwbaarheidsintervallen en hypothesetoetsen. Het besteedt ook uitgebreid aandacht aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  69,00
 • Koenraad M.L.L. Van Spaendonck boeken
  Koenraad M.L.L. Van Spaendonck - Emergent Gravity from Discrete Geometry [ EG from DG ]

  Compiling his know-how in concept formation from Integrated Product Design [IPD] into Integrated Quantum Design [IQD], product designer Koenraad Van Spaendonck [Alumnus University of Antwerp UA 1995] constructs a discrete geometry as the basis for emergent… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,00
 • Annelies Vredeveldt, Alieke Hildebrandt, Jasper J. van der Kemp, Peter J. van Koppen boeken
  Annelies Vredeveldt, Alieke Hildebrandt, Jasper J. van der Kemp, Peter J. van Koppen - De thuishulp in het Laakkwartier: sporen van moord, diefstal of schoonmaak

  Op een vrijdagmiddag in 2009 vond de politie het lichaam van de 78-jarige Mathilda Snoek. Zij was door 51 messteken om het leven gebracht. Haar voormalige thuishulp, Michelle Bovenkerk, werd veroordeeld voor de moord. Biologische sporen van Michelle werden op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Karel Neels boeken
  Karel Neels - Multivariate Analyse. Een inleiding

  Probleemstellingen en onderzoeksvragen in de sociale wetenschappen hebben vaak betrekking op een veelheid van factoren en kenmerken (bv. determinanten van politiek vertrouwen, oorzaken van schoolachterstand, factoren gelieerd aan genderverschillen in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,00
 • Jean-Paul Keulen boeken
  Jean-Paul Keulen - Verstoppertje spelen met aliens

  Over aliens, buitenaardse signalen en exoplaneten Al meer dan een halve eeuw zoeken sterrenkundigen naar tekenen van buitenaardse beschavingen. Tot nu toe zonder succes. Ondertussen is het aantal bekende plekken in het heelal waar leven mogelijk is wel flink… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Gary Fildes boeken
  Gary Fildes - Blik op de sterren

  Gary Fildes keek als kind ooit eens door een sterrenkijker en sindsdien bleef hij altijd graag omhoogkijken naar de sterrenhemel. Op zijn zeventiende ging hij van school en werd bouwvakker Na vijfentwintig jaar besloot hij zijn passie te gaan volgen. Inmiddels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Clifford A. Pickover boeken
  Clifford A. Pickover - Het Natuurkundeboek

  Het Natuurkundeboek is het vervolg op het succesvolle Wiskundeboek.Wederom een geweldig boek qua formaat én inhoud. Met 250 mijlpalen uit de geschiedenis van de natuurkunde in korte onderhoudende stukjes over de belangrijkste theorieën en de genieën die ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Claudi Alsina boeken
  Claudi Alsina - De stelling van Pythagoras

  Pythagoras was ongetwijfeld de eerste wiskundige superster, ­hoewel hij volgens de legende ook een enigszins obscure ­mystieke persoon was die zelfs als sekteleider werd afgeschilderd. Buiten de ­mythevorming om blijft Pythagoras een van de invloedrijkste… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Joan Gómez boeken
  Joan Gómez - Geheimtaal en decodering

  Cryptografie, of de kunst om in code te schrijven, bestaat al zo lang als er wordt geschreven. De hiërogliefen van de Egyptenaren en het spijkerschrift van de Mesopotamiërs dienden aanvankelijk voor de vercijfering van strategische en diplomatieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Abel Streefland boeken
  Abel Streefland - Jaap Kistemaker

  De Nederlandse fysicus Jaap Kistemaker slaagde er in 1952 voor de eerste keer in om uranium te verrijken. Dat was het begin van een lange reeks experimenten die er uiteindelijk voor zorgden dat Nederland een sterspeler kon worden op de internationale markt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Enrique Gracián boeken
  Enrique Gracián - Priemgetallen

  Al tijdens onze eerste schooljaren komen we in aanraking met ­priemgetallen. Ondanks de mythe zijn ze in feite niet zo ­complex als ze lijken. Om te kunnen begrijpen wat priemgetallen zijn, ­hoeven we alleen maar een getallensysteem te kennen en de vier… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Raul Ibanez boeken
  Raul Ibanez - De vierde dimensie

  Wiskundige theorieën verlaten slechts zelden hun wetenschappelijke ivoren toren om op andere gebieden van de samenleving door te dringen. Maar juist dat overkwam de niet-euclidische meetkunde en de multidimensionale differentiaalmeetkunde. De fantasie van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Joaquin Navarro boeken
  Joaquin Navarro - De Geheimen van Pi

  Maar juist dat overkwam de niet-euclidische meetkunde en de multidimensionale differentiaalmeetkunde. De fantasie van de hele mensheid sloeg werkelijk op hol toen wiskundigen, onder aanvoering van de grote Bernhard Riemann, vanaf het midden van de 19e eeuw… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Jordi Deulofeu boeken
  Jordi Deulofeu - Keuzes en strategieën

  Op zich een uitdrukking van grenzeloze vrijheid, heeft het spel niettemin ook de aandacht getrokken van een geheel nieuwe groep geïnteresseerden: wiskundigen. Vooraanstaande wiskundigen als John von Neumann en Émile Borel werkten een discipline uit die… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Fernando Corbalan boeken
  Fernando Corbalan - De gulden snede

  De gulden snede is al eeuwenlang de maatstaf voor harmonie. Wiskundigen en kunstenaars hebben hun theorieën op basis van de ­gulden snede ontwikkeld. Maar kan schoonheid wiskundig worden gedefinieerd? In dit boek komen de talrijke verschijningsvormen van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Michiel Rietveld boeken
  Michiel Rietveld - Houden van sterren en planeten

  Dit boek geeft tegenwicht aan abstracties als 'lichtjaren', het kijken naar 'gedoofde sterren' en zelfs de 'Big Bang'. De auteur zet de lezer met beide benen op de grond door de waarnemingsverschijnselen aan de hemel te leren volgen en te begrijpen en zo de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Marcel Vonk boeken
  Marcel Vonk - Zwarte gaten, Gevangen in ruimte en tijd

  Het heelal spreekt tot de verbeelding en zwarte gaten zijn een blijvende Marcel Vonk bron van fascinatie. In dit rijk geïllustreerde boek ontrafelt theoretisch fysicus en wetenschapspopularisator Marcel Vonk dit natuurkundige fenomeen en beschrijft hij hoe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Albert Violant I Holz boeken
  Albert Violant I Holz - Fermat's Enigma

  'Eureka - eindelijk!' Met deze kop vierde The New York Times in 1993 een van de opzienbarendste prestaties in de wiskunde: het bewijs voor de laatste stelling van Fermat. Meer dan drie eeuwen beten wiskundigen zich de tanden stuk op dit zo onschuldig ogende… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Neil DeGrasse Tyson boeken
  Neil DeGrasse Tyson - Sterrenkunde voor mensen met haast

  Wat is ruimte, wat is tijd? En de mysterieuze donkere materie? Hoe passen wij binnen het universum? Hoe past het universum in ons? Er is geen betere gids voor deze geestverruimende vragen dan Amerika's beroemdste astrofysicus en bestsellerauteur Neil deGrasse… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Simon Rozendaal boeken
  Simon Rozendaal - Vertrouwen in de wetenschap

  Vertrouwen in de wetenschap In deze bundel verzamelde chemicus en wetenschapsjournalist Simon Rozendaal 61 interviews die hij de afgelopen drie decennia had met 's werelds grootste geesten. De gesprekken werden eerder gepubliceerd in Elsevier Weekblad.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • John H. Holland boeken
  John H. Holland - Complexiteit

  Stephen Hawking zei ooit: ‘Complexiteit is de wetenschap van de 21ste eeuw.’ Die uitspraak illustreert het belang van dit begrip goed. Of het nu gaat over het internet of over marktregulatie, over het klimaat of over epidemieën, over verkeersinfarcten of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Charles Darwin boeken
  Charles Darwin - De reis van de Beagle - Charles Darwin

  Charles Darwins bijna vijf jaar durende reis aan boord van de H.M.S. Beagle, die begon toen hij pas 22 was, was een cruciale periode in het leven en de carrière van deze jonge natuurvorser. Dit verslag van zijn reis rond de wereld vestigde zijn reputatie in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Vincent Icke boeken
  Vincent Icke - Reisbureau Einstein

  Wie Aarde voor gezien houdt en een kijkje wil nemen voorbij de sterren, kan terecht bij Reisbureau Einstein. Met ruimteschepen die bijna zo snel gaan als het licht kunnen we misschien in de toekomst het hele Heelal doorkruisen. Naar onze sterrenburen, naar het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Lawrence Krauss boeken
  Lawrence Krauss - Het grootste project van de mens

  In Het grootste project van de mens. De eeuwenlange zoektocht naar de bouwstenen van het universum verbindt Lawrence Krauss de wereld zoals wij die kennen met de onzichtbare wereld om ons heen, die zich onttrekt aan intuïtie en directe waarnemingen. Krauss… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99