Boeken over exacte wetenschappen

 • Jan Zalasiewicz, Mark Williams boeken
  Jan Zalasiewicz, Mark Williams - Skeletten

  Wat hebben koraal, tuimelkruid en het rugschild van een kever gemeen? Het zijn allemaal vormen van skeletten. De natuur heeft in de loop van de evolutie allemaal slimme manieren bedacht om leven ondersteuning te bieden. Dit rijk geïllustreerde boek bekijkt de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Gerd Ganteför boeken
  Gerd Ganteför - Voorbij de grenzen van de wetenschap

  Wat voor spannende ontwikkelingen staan ons te wachten in de wereld van de wetenschap? Van ontdekkingen in het universum, het genezen van ongeneeslijke ziekten en het vinden van onuitputtelijke energiebronnen: dit boek verkent de grenzen van onze kennis. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Keith McCormick, Jesus Salcedo, Aaron Poh boeken
  Keith McCormick, Jesus Salcedo, Aaron Poh - Statistiek met SPSS voor Dummies

  SPSS Statistics is een toepassing die statistische analyses op data uitvoert. Als je op je werk SPPS gebruikt, vind je dat misschien een beetje overweldigend. Maak je geen zorgen, in Statistiek met SPSS voor Dummies vind je de oplossing! De duidelijke,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Wybo Palstra boeken
  Wybo Palstra - Wat zit er in... shampoo?

  Toen een vriendin vroeg: 'Wat is dat eigenlijk voor een stof en waarom zit die in shampoo', ben ik me daarin eens gaan verdiepen. Voordat ik het wist zwom ik in feitjes, eigenschappen en wetenswaardigheden. Nadat ik de eerste ingrediënten van een product had… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sebastiaan van de Water boeken
  Sebastiaan van de Water - Sociale robotica

  Binnenkort komen we robots tegen in het klaslokaal, in het verzorgingshuis en misschien zelfs naast ons in bed. In de VPRO-serie Robo sapiens van Jelle Brandt Corstius zagen we al dat de robot van de toekomst veel meer is dan een hersenloze knecht. En Ronald… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Ronald Rovers boeken
  Ronald Rovers - Gebroken kringlopen

  De uitgangspunten zijn eenvoudig: we leven op een eindige aarde. Wat grondstoffen betreft, komt er niks bij en gaat er niets vanaf. De enige min of meer oneindige bron van energie is de zon. Inmiddels zijn we er achter dat we volledig over moeten schakelen op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Liesbeth Bisterbosch boeken
  Liesbeth Bisterbosch - De golvende dierenriem

  'De golvende dierenriem' bestaat uit een aan beide zijden bedrukte draaibare sterrenkaart, diameter 24 cm, en een boekje met verklarende teksten. Schijf en boekje zijn samen verpakt in een transparante envelop. De ene kant van de draaibare sterrenkaart toont… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Rinse Poortinga boeken
  Rinse Poortinga - Elementaire Meetkunde

  Meetkunde in het vlak en in de ruimte met behulp van eenvoudige lineaire algebra.Dit boek behandelt in de eerste twaalf hoofdstukken de vlakke meetkunde en de ruimtemeetkunde met behulp van eenvoudige lineaire algebra. Van de reële getallen hebben we alleen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • S. Klein boeken
  S. Klein - Alles en niets

  Verbazingwekkende verhalen over ruimte en tijd. Door bestsellerauteur Stefan Klein van o.a. 'Dromen' en 'De geluksformule'.Bestaat het niets? Zijn ruimte en tijd slechts een illusie? Is onze geest überhaupt in staat om ruimte te bevatten? En waarom zijn wij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Galaxies

  Sterrenstelsels zijn de fotomodellen van de kosmos. Sierlijke schijven, statige spiralen, symmetrische stralenkransen – elk sterrenstelsel is uniek. Sterrenstelsels zijn ook de fundamentele bouwstenen van het heelal, de dorpen en steden van het universum,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Tonnie van der Zouwen boeken
  Tonnie van der Zouwen - Actieonderzoek doen

  Actieonderzoek is een aanpak voor praktijkgericht onderzoek waarbij je onderzoek doet ín de praktijk mét mensen uit die praktijk. Het doel is nieuwe kennis te ontwikkelen en tegelijkertijd de praktijk te verbeteren. Met deze uitdagende aanpak vergroot je de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Bart Van der Lugt boeken
  Bart Van der Lugt - licht en stroom

  Licht en stroom beschrijft op praktische en onderhoudende wijze vele wetenswaardigheden rond de openbare verlichting en het elektriciteitsnet. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,54
 • Bart Van der Lugt boeken
  Bart Van der Lugt - de Huygens-Newton paradox

  De Huygens-Newton paradox beschrijft de ogenschijnlijke tegenstelling tussen de licht theorieën van Christiaan Huygens en sir Isaac Newton. De oplossing van dit raadsel, dat fysici eeuwenlang heeft bezig gehouden, is zowel gezocht in de ontwikkeling van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,75
 • Jaap Klouwen boeken
  Jaap Klouwen - Denkraam

  Hoeveel Nederlandse woorden kun je bedenken waarin alle klinkers uit het alfabet voorkomen? Kun je zestien witte schaakstukken zo op een schaakbord opstellen dat geen enkel stuk een ander aanvalt? Welk jaar heeft de meeste data waarop de cijfers van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Jaarboek sterrenkunde 2019

  • Waar kan ik Venus aan de sterrenhemel vinden? • Wanneer is het vollemaan? • Zijn er deze zomer vallende sterren zichtbaar? • Hoe laat begint de schemering? • Kan ik vannacht mijn eigen sterrenbeeld zien? • Waar vind ik de Leeuw en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Johan Quaegebeur, Wim Schoutens, Naci Tanrioven, Paulien Vandereyt boeken
  Johan Quaegebeur, Wim Schoutens, Naci Tanrioven, Paulien Vandereyt - Wiskunde voor economen

  Onmisbaar voor studenten in een economische opleidingZonder een minimale basiskennis van wiskundige concepten en technieken blijft economie een ontoegankelijke discipline. In dit boek worden op een heldere en didactische wijze de basisbegrippen en -technieken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Kees Blijleven, Willemijn Koppelaars boeken
  Kees Blijleven, Willemijn Koppelaars - De kunst van het samenleven

  Symbiose is een langdurige interactie tussen twee soorten. Deze universeel voorkomende relatie omvat meer dan de bloemetjes en de bijtjes of de vlooien van je hond. Het gaat om de sleutel tot complex meercellig leven, de kolonisatie van het land en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Piet De Korte boeken
  Piet De Korte - Reis naar de basis van het Bewustzijn

  Spirituele ontwikkeling is een reis naar de evolutionair oudere delen van ons bewustzijn Reis naar de Basis van het Bewustzijn breekt met de heersende interpretatie dat spirituele hoogtepunten als extase, eenheidsbewustzijn en compassie verwijzen naar een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,75
 • Steven Tijms boeken
  Steven Tijms - Toeval is altijd logisch

  Toeval heeft mensen al vanaf de Oudheid gefascineerd. Tallozen hebben geprobeerd om haar grillige gedrag te doorgronden. Tevergeefs. Maar in de zeventiende eeuw ontdekt men dat je wel kunt bepalen wat de káns is dat deze of gene toevallige gebeurtenis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • W.J.M. Gerver boeken
  W.J.M. Gerver - Het getal

  Ordening is een eerste vereiste in het menselijk denken om inzicht te krijgen in de chaos waaruit alle bestaan lijkt opgebouwd. Dankzij ordening worden in de perceptie van de werkelijkheid vaste patronen herkend die met zekere begrippen overeenkomen. Vaste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Paul J. Van Leeuwen boeken
  Paul J. Van Leeuwen - Kwantumfysica, informatie en bewustzijn

  Dit is geen gemakkelijk boek, ongemakkelijk eigenlijk. Omdat de kwantumfysica overduidelijk laat zien dat de werkelijkheid principieel anders in elkaar steekt dan uw gezonde verstand u vertelt. Lezen van dit boek kan de doorgaans vanzelfsprekende opvattingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Chemiekaarten Light 2018

  Chemiekaarten® 2018 Light Editie geeft duidelijkheid over de gevaren van chemische stoffen. Een praktisch handboek voor dagelijks gebruik!In alfabetische volgorde worden 500 enkelvoudige (zuivere) stoffen behandeld. Op de kaart staat basisinformatie die nodig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  200,00
 • Esther Thole boeken
  Esther Thole - Makers van leven

  Met een voorwoord van Nobelprijswinnaar Ben Feringa. Van diepzeebacterie tot dolfijn en van bakkersgist tot Nobelprijswinnaar - onze wereld zit vol zeer verschillende vormen van leven die eigenlijk ontzettend veel op elkaar lijken. Want in de kern bestaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • J.G. Buissing boeken
  J.G. Buissing - Jaarboek Vervoer Gevaarlijke stoffen over de weg 2019

  Het Jaarboek vervoer gevaarlijke stoffen over de weg 2019 levert een bijdrage aan het inzichtelijk maken van de verplichtingen waaraan u moet voldoen om gevaarlijke stoffen veilig over de weg te vervoeren. Jaarboek vervoer gevaarlijke stoffen over de weg 2019… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  172,73
 • Ronald Jenner, Elvind Undheim boeken
  Ronald Jenner, Elvind Undheim - Gif

  In de natuur leven dieren die beschikken over dodelijk gif. Kwallen, slangen en wespen behoren tot de gevaarlijkste wezens op aarde. Zij gebruiken hun wapen voor de jacht, verdediging, competitie en zelfs voor communicatie. Door de jaren heen heeft de mens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50