Boeken over informatief & professioneel

 • Lisa Diedrich boeken
  Lisa Diedrich - Landscape Metropolis

  In June 2018, professionals and scholars, from various fields dealing with public open spaces, put politics up for discussion. In the conference series x–LArch at the University of Natural Resources and Life Sciences, BOKU/Vienna, issues are raised that are… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Joos van Vugt boeken
  Joos van Vugt - Gezondheid voor allen

  De Radboud Universiteit (voorheen: de Katholieke Universiteit Nijmegen) is vanaf medio jaren zestig actief geweest in het medische ontwikkelingswerk. Eerst werden er stageplaatsen gecreëerd voor Nijmeegse studenten geneeskunde in Tanzania en elders in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Carla Rus boeken
  Carla Rus - Breekbare helden

  Breekbare Helden is een boek over het verzet in Zeeland. We krijgen inkijk in de beweegredenen van mensen zoals hoofdpersoon Jaap rus die als 17-jarige in het verzet terecht komt. (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ineke Greveling-de Vries boeken
  Ineke Greveling-de Vries - Wetgeving voor de Binnenvaart, Deel III. Handboek Marifonie.

  Het Jaarboek Wetgeving voor de Binnenvaart, Deel III, Marifonie helpt u bij het bedienen van een marifoon aan boord van een binnenschip. De editie 2019 bevat na het Regionale akkoord, een algemeen deel, zoals internationaal vastgesteld, met daarin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  74,50
 • Marc Michiels, Mark Wijngaert boeken
  Marc Michiels, Mark Wijngaert - Het XXste transport naar Auschwitz

  Op 19 april 1943 vertrekt vanuit de Dossinkazerne in Mechelen het XXste Transport met 1631 Joodse mannen, vrouwen en kinderen richting Auschwitz. Gewapend met één revolver, een stormlamp en rood zijdepapier slagen drie jonge mannen erin de trein te doen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Ronald Smit, Henk van de Kamer boeken
  Ronald Smit, Henk van de Kamer - Overstappen van Windows naar macOS

  Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als u zich registreert, krijgt u gratis toegang, plus relevante extra's. Er komt een dag en dan weet je het: je wilt een Mac! Er zijn vele Windows-gebruikers die - al dan niet noodgedwongen - de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Rianne Oosterom boeken
  Rianne Oosterom - Moffenmeiden

  Mei 1945. In de dagen vlak na de Bevrijding, wanneer Nederland bijkomt van vijf lange oorlogsjaren, worden meisjes die omgingen met Duitse soldaten kaalgeschoren of kaalgeknipt door een uitgelaten menigte. Waarom gebeurt dit? En wie doen eraan mee? In een reis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Dienke Hondius, Nancy Jouwe, Dineke Stam, Jennifer Tosch boeken
  Dienke Hondius, Nancy Jouwe, Dineke Stam, Jennifer Tosch - Gids slavernijverleden Nederland

  De Gouden Eeuw is prominent aanwezig in het collectieve geheugen van Nederland. Deze tweetalige gids laat de andere zijde zien: honderd plaatsen verbonden met het slavernijverleden in alle provincies, niet alleen in steden als Amsterdam en Middelburg. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Pieter Jonker boeken
  Pieter Jonker - Johannes Mulders

  Johannes Mulders (1899-1989) breekt door met zijn opvallende houtsneden voor het Friese tijdschrift De Holder (1926-1929), als illustrator van kinderboeken en ontwerper van boekbanden. Hij wordt geschoold op de Rijksrietvlechtschool door directeur Harm Ellens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Dolf Verlinden, Antoon Melissen boeken
  Dolf Verlinden, Antoon Melissen - Veld verkennen

  ‘Wat je níet schildert, is wat je wilt laten zien,’ zegt beeldend kunstenaar Dolf Verlinden over zijn eigen werk. Veld verkennen laat de ontwikkeling van het werk van Verlinden zien in deze eeuw. Een ontwikkeling waarbij de schilderijen steeds abstracter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Rinse Poortinga boeken
  Rinse Poortinga - Analyse + Meetkunde

  Begrippen en methoden, waarmee we op school op min of meer intuïtieve wijze kennis hebben gemaakt, worden in dit boek op een wiskundig verantwoorde manier opnieuw onder de loep genomen.Dit boek behandelt de belangrijkste begrippen en methoden uit de analyse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Eva Schutte, Monique van de Griendt boeken
  Eva Schutte, Monique van de Griendt - Taal van de gespecialiseerde mediator

  Bij mediation speelt taal een belangrijke rol. Het gaat er niet alleen om welke vraag je in welke situatie stelt, maar ook hóe je de vraag stelt. De taal die je als mediator gebruikt hangt ook af van het aandachtsgebied waarin je werkzaam bent. Zo zal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Lisa Spillebeen boeken
  Lisa Spillebeen - Over eitjes en bijtjes

  Lisa Spillebeen tekent op heerlijk herkenbare wijze hoe zij, haar vriend en omgeving omgingen met de ivf-pogingen die ze ondernamen. Op die manier doorbreekt ze heel wat taboes en maakt ze een geladen onderwerp bespreekbaar. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Richard Wagner boeken
  Richard Wagner - Geschriften uit de nalatenschap, open brieven en herinneringen

  Vijftig jaar schrijverschap in één band. In dit negende deel van de reeks Prozageschriften van Richard Wagner zijn de teksten bijeengebracht die grotendeels ontleend zijn aan de postuum uitgegeven banden van Wagners verzamelde werken. Deze teksten geven in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Bernard Goovaerts boeken
  Bernard Goovaerts - Drie broers

  Als de portretschilder Henri Goovaerts in 1912 plotseling overlijdt, breekt voor zijn vrouw en drie zoons een onzekere periode aan. De weduwe verhuist met twee zoons naar haar zus in Duitsland, waar ze langzaam maar zeker als Nederlanders gevangen raken in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Frank Libertas boeken
  Frank Libertas - Francesco en Bianca

  In de dichtkunst, literatuur, muziek en in films wordt er regelmatig een poging gedaan gevoelige snaren te raken op het gebied van liefde en verliefdheid. Wie kent de film Titanic of het boek Wuthering Heights niet en wie is niet bekend met de over de oren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,96
 • Philipp Blom boeken
  Philipp Blom - Een Italiaanse reis

  Rond 1700 reisde een vioolbouwer uit de Allgäu naar Italië. Zijn naam kennen we niet, wel is een van zijn instrumenten bewaard gebleven: een viool, ontworpen volgens de Zuid-Duitse traditie en vermoedelijk in Venetië vervaardigd. Ruim drie eeuwen later kwam… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Kris Van Hoofstadt boeken
  Kris Van Hoofstadt - STOP

  STOP is een 100% praktisch boek vol oefeningen, tips en trucs om het voortdurend denken te stoppen, of snel uit een beperkende emotie te stappen zoals stress (op school, op het werk, bij mensen, onderweg, tijdens bepaalde situaties, bij extreem verdriet of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,59
 • Karel Vanhaesebrouck, Stef Lernous boeken
  Karel Vanhaesebrouck, Stef Lernous - Het abc van Abattoir Fermé

  Abattoir Fermé in woord en beeld. De mens is, bij Abattoir, een bange aap met krassen op zijn ziel. Met dit boek legt de compagnie zelf zijn ziel bloot. Met een abc-darium begeleiden ze je door hùn universum, waar ze al 20 jaar onvermoeibaar de geheime… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Peter Franken boeken
  Peter Franken - Het Heilig Baldakijn

  Religie is ontstaan als reactie op de ondraaglijke zinledigheid van het bestaan van de reflecterende mens. Binnen het firmament dat hem leek af te schermen van de oneindige leegte van de kosmos werd gaandeweg een godenwereld gecreëerd waardoor men de illusie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Loïs Bisschop boeken
  Loïs Bisschop - Ik drink niet meer

  'Een confronterend verhaal mét humor.' - Wendy Magazine'Een schot in de roos.' - Herman Brusselmans 'Ik wil het echte leven, zonder filter, zonder verdoving.' Loïs Bisschop leidt een wild studentenleven met veel ruige uitgaansavonden vol drank en drugs. Op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Pieter Jan Verstraete boeken
  Pieter Jan Verstraete - De eerste populist

  Als vakbondsman, pacifist, antimilitarist, flamingant, socialist, utopist, feminist, communist, wereldverbeteraar en 'technocraat' deed Leo Frenssen van zich spreken. Op straat demonstreerde hij in het centrum van Antwerpen allerhande turnoefeningen en reed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Bert-Jan de Boer boeken
  Bert-Jan de Boer - Mannen en testosteron

  Naarmate mannen ouder worden daalt hun testosteronspiegel. Sommige mannen maken al eerder niet zoveel testosteron aan. Ook door behandeling van een ziekte kan het testosterongehalte dalen. Dat alles veroorzaakt onder andere vermoeidheid, gebrek aan energie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Mercée Doran boeken
  Mercée Doran - Wijsheid uit Liefde

  Wijsheid Uit Liefde is een boek waar het woord 'liefde' centraal staat. In dit boek vind je 100 wijsheden die je leren over liefde en die liefde omschrijven. Dit boek is het antwoord op de vraag: Wat is liefde? Middels dit boek wil ik jou als lezer laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jonas Bruyneel boeken
  Jonas Bruyneel - Vijd

  Het Lam Gods is niet alleen een hoogtepunt van de schilderkunst waar al eeuwenlang een zweem van mysterie rond hangt. Het was ook het afscheid van de ambitieuze turfhandelaarsfamilie Vijd, die zich in korte tijd had opgewerkt tot de elite van het Bourgondische… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99