Boeken over informatief & professioneel

 • Hans Locher boeken
  Hans Locher - Sequence

  Klaus Baumgärtner (1948-2013) maakte installaties, objecten en foto’s. Voor het eerst verschijnt nu een uitvoerige publicatie van zijn foto’s. Baumgärtner arrangeerde niets in zijn foto’s. Wat ze laten zien, trof hij aan. De kadrering bepaalde hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • G T Rovers boeken
  G T Rovers - Pure nostalgie

  Weet u nog dat brood op de bon ging en dat trouwjurken van parachutestof werden gemaakt? En dat warm water voor de was bij de waterstoker werd gekocht? We luisterden naar hoorspelen op de radio en telefoneerden met een bakelieten telefoon in de gang. Herinnert… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Maarten Doorman, Dick van Arkel boeken
  Maarten Doorman, Dick van Arkel - Dick van Arkel

  Overzicht van het werk van de kunstenaar Dick van Arkel van 1985-2018 (p35-p144), voorafgegaan door een artikel van Maarten Doorman over dit werk met de titel 'Tussen de takken' (p5-p10) en een tweede artikel van de hand van Dick van Arkel zelf met als titel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Dieuwertje Duijn, Christiaan Schrickx boeken
  Dieuwertje Duijn, Christiaan Schrickx - Een huwelijk aan diggelen

  De havens liggen vol met koopvaardijschepen, die goederen uit verre landen brengen, zoals hout en graan uit het Oostzeegebied, zout uit Mediterrane landen en specerijen uit Azië. Vanuit de havens varen honderden vissersschepen uit voor de haringvisserij. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jutta Borms boeken
  Jutta Borms - De nieuwe dokter

  Een grensverleggend boek dat veel stof zal doen opwaaien! In De nieuwe dokter vertelt Jutta Borms hoe ze zelf kon vaststellen welk verschil de holistische geneeskunde kan maken en wat deze aanpak precies inhoudt. Aan de hand van voorbeelden uit haar eigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Cathy Jacob boeken
  Cathy Jacob - Dolf Henkes en Curacao

  De Rotterdamse kunstenaar Dolf Henkes stapte eind 1945 op uitnodiging van de arts en kunstenaar Chris Engels op de boot naar Curaçao. Hij nam vijftig schilderijen mee en zou er twee belangrijke muurschilderingen gaan maken; in het Stationsgebouw van Vliegveld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Teun Voeten boeken
  Teun Voeten - Het Mexicaanse drugsgeweld

  Teun Voeten doet al vanaf 2009 onderzoek naar de Mexicaanse drugsoorlog, het bloedigste conflict in een modern, geïndustrialiseerd land. In tien jaar tijd vielen er 180.000 doden. Voeten beschrijft hoe een doorgedraaid neoliberaal systeem een klasse van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Michelle Marly boeken
  Michelle Marly - Mademoiselle Coco en het parfum van de liefde

  Parijs 1919: het is Coco Chanel gelukt een succesvol mode-imperium op te bouwen. Haar mode is revolutionair, bevrijdend en het toppunt van elegantie. Maar als haar minnaar Boy Capel omkomt bij een ongeluk, is ze verlamd van verdriet. Pas als zij het plan opvat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Kees Tukker boeken
  Kees Tukker - De voedselcommissaris

  'De voedselcommissaris' van Kees Tukker is een indringende reconstructie van de dilemma's in het leven en werk van een topambtenaar tijdens de Tweede Wereldoorlog, met een voorwoord van Ad van Liempt. Jan Groen Tukker hielp tijdens de Tweede Wereldoorlog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Ruben Jacobs boeken
  Ruben Jacobs - Artonauten

  In de twintigste en eenentwintigste eeuw verkenden de aqua-, aero-, en astronauten de fysieke buitenwereld van de mens. Zee, lucht, kosmos; dankzij technologische uitvindingen was de mens in staat om vanuit diverse perspectieven zijn eigen leefwereld, planeet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • Tom Willaert, Dirk Speelman, Fred Truyen boeken
  Tom Willaert, Dirk Speelman, Fred Truyen - Digitale geletterdheid

  Omgaan met digtale data in de geesteswetenschappenAls onderzoeker of student in de geesteswetenschappen werk je vandaag in een omgeving waarin je slechts enkele muisklikken bent verwijderd van miljoenen teksten, beelden en geluidsopnames uit bibliotheken,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Fred Baggen boeken
  Fred Baggen - De tegenstrever

  In aanloop naar de biografie van Maarten Lamers, 'De tegenstrever. Tonelen van Maarten J. Lamers' leven, werken en de Kerk van Satan', verschijnen gedurende 2018 vijf geïllustreerde boekjes met zeldzame foto's en documenten, onder andere uit nooit eerder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Theo van Daalhoff boeken
  Theo van Daalhoff - Poempeloem

  In het boek bespreekt Haags auteur en (amateur-)musicus Theo van Daalhoff op geheel eigen wijze zijn bijzondere ervaringen met ruim 40 jaar popmuziek in de Rockstad. Optredens in de Schilderswijk, Ockenburg maar ook Terneuzen en zelfs Mallorca komen aan bod.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Hans Teerds boeken
  Hans Teerds - Architectuur — Werk in uitvoering

  Architectuur – werk in uitvoering is geschreven met het oog op eerstejaars studenten Bouwkunde van de TU Delft in het kader van de het vak Grondslagen-1. In dit vak, dat gegeven wordt in het eerste semester van het eerste studiejaar, maken de studenten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Bibian Visser boeken
  Bibian Visser - Een maagverkleining, en dan?

  In Een maagverkleining. En dan? komen diverse aspecten van het kiezen voor een maagverkleining aan bod. Hoe bereid je je het beste voor op de operatie? Is het raar om de eerste weken spijt te hebben? Hoe ga je om met je omgeving die je niet altijd zal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Joris van Parys boeken
  Joris van Parys - Oorlogsstudenten

  In de zomer van 1916 ging het derde jaar van de Eerste Wereldoorlog in zonder uitzicht op vrede. Omdat de Belgische universiteiten na de Duitse invasie gesloten bleven, hadden de laatstejaars van de middelbare scholen in 1914 en 1915 geen enkele mogelijkheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rudolph Nevi boeken
  Rudolph Nevi - Expo 58

  Expo 58 staat vandaag bekend om haar duizelingwekkende architectuur en vernieuwend karakter, maar was voor de gemiddelde bezoeker vooral een vermoeiende ervaring. Er was te veelte zien en te veel te doen. De eendagstoeristen probeerden vaak tevergeefs een van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jan Smets boeken
  Jan Smets - Mechelen, een stad vertelt 2

  Twee jaar geleden verscheen een eerste boek waarin Jan Smets een vijftigtal heel diverse Mechelaars portretteerde. Hij had niet de pretentie hét verhaal van deze stad te vertellen. Helemaal niet. Maar elk van deze Maneblussers bracht een puzzelstukje aan van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Vrijmetselaarstempels in Frankrijk en België

  Vanuit Straatsburg vertrokken Serge Moati, schrijver-journalist, en François Nussbaumer, de fotograaf, op reis naar "Vrijmetselaarsland", door vele contreien in Frankrijk en België. Dit boek is een eerbetoon, in woord en beeld, aan de maçonnieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,00
 • Patrick Calders boeken
  Patrick Calders - Cytologie & histologie

  Hoe cellen zijn opgebouwd en hoe ze functioneren los van elkaar of in een context van weefsels, organen of stelsels, is essentieel voor studenten in opleidingen die zich situeren in het brede veld van de Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Dit boek focust… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Studio Visual Steps boeken
  Studio Visual Steps - Beveiliging, privacy en back-uppen van een Windows 10-pc of laptop

  Is uw computer veilig voor internetbankieren en online winkelen? U moet er toch niet aan denken dat uw persoonlijke gegevens op straat liggen of uw bankrekening wordt geplunderd! Beveiliging van de computer en privacy bewaren bij het surfen op internet is erg… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Bart Jaski, Marco Mostert, Kaj van Vliet boeken
  Bart Jaski, Marco Mostert, Kaj van Vliet - Perkament in stukken

  Middeleeuwse handschriften werden vaak hergebruikt, bijvoorbeeld in de band van een nieuw handschrift of als kaft om een archiefstuk. Zo bleven veel fragmenten uit handschriften bewaard. Dit rijk geïllustreerde boek geeft een indruk van enkele tot de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Anne-Fleur van der Meer boeken
  Anne-Fleur van der Meer - Ladders naar het licht

  Depressie is in de westerse wereld een veelbesproken en veel bestudeerde psychiatrische stoornis. Naast de aandacht voor het onderwerp in wetenschappelijke artikelen, diagnostische handboeken, zelfhulpboeken, depressiegala’s en overheidscampagnes, is er de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Anusja Croonen boeken
  Anusja Croonen - Brieven aan mama

  Anuja, geboren in India, wordt door haar mama naar een kindertehuis gebracht om haar een veilig onderdak te kunnen bieden. Anuja betekent "jongere zus". Wanneer ze geadopteerd wordt door Belgische ouders, wordt haar naam veranderd naar Anusja. Van haar mama is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Arie Pieters boeken
  Arie Pieters - Toen 4 nog 6 was

  Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor regiokrant Het Kompas. Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99