Boeken over informatief & professioneel

 • Henk Mak van Dijk boeken
  Henk Mak van Dijk - Tropenjazz

  TROPENJAZZ gaat over jazz in Nederlands-Indië, vanaf de Fidgety Feet Jazz gespeeld in 1919 tot serieuze luisterjazzconcerten eind jaren dertig. TROPENJAZZ tovert de lezer een uitbundige wereld voor van vrolijke jazz, gespeeld door orkesten in alle soorten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Michel Szulc-Krzyzanowski boeken
  Michel Szulc-Krzyzanowski - Henny - Ik ben nog niet klaar.

  Henny werkte toen ze 16 jaar oud was aan de lopende band in een koekjesfabriek. s’Ochtends heel vroeg bracht ze kranten rond en s’avonds maakte ze kantoren schoon. Want zo ging dat in haar gezin: haar ouders peperden haar in dat als je voor een dubbeltje… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Jeroen Poblome, Sam Cleymans boeken
  Jeroen Poblome, Sam Cleymans - De gezichten van Sagalassos

  Bijna een millennium van elkaar gescheiden woonden een Romeinse man en een Midden-Byzantijnse vrouw in het Turkse Sagalassos. Ze hebben elkaar nooit ontmoet, maar de verschillen en gelijkenissen in hun levensverhaal brengen het dagelijkse leven in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Anne Doedens, Liek Mulder boeken
  Anne Doedens, Liek Mulder - Koreaoorlog

  De Koreaoorlog is de enige oorlog die onder de vlag van de Verenigde Naties werd gevoerd, zij het met een hoofdrol voor de Amerikanen. Een oorlog in een land met een geschiedenis van duizenden jaren, maar tot diep in de twintigste eeuw in het Westen nauwelijks… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jef Schaeps, Mart van Duijn boeken
  Jef Schaeps, Mart van Duijn - Rembrandt en de Universiteit Leiden

  Rembrandt is onlosmakelijk verbonden met de stad Leiden. Hij werd er geboren, ging er naar school en begon er zijn carrière als een van de grootste schilders in de Nederlandse geschiedenis. Eenzelfde verbondenheid is er tussen Rembrandt en de Universiteit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Olindo Caso, Joran Kuijper boeken
  Olindo Caso, Joran Kuijper - Atlas: Makerspaces in Public Libraries in The Netherlands

  Public libraries want to contribute to an inclusive and innovative society and aim to enable their patrons to acquire the necessary 21st century skills. Dutch public libraries are therefore gradually adding more and more activities to their curriculum,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Kris Vanhaecht, Elly Van Bael, Deborah Seys, Ellen Coeckelberghs, Charlotte Van Der Auwera Van der Auwera, Filip Decruynaere boeken
  Kris Vanhaecht, Elly Van Bael, Deborah Seys, Ellen Coeckelberghs, Charlotte Van Der Auwera Van der Auwera, Filip Decruynaere - Mangomoment

  Het inmiddels bekende fenomeen Mangomoment ontstond in een Belgisch ziekenhuis, maar verovert nu in snel tempo zowel de Belgische als de Nederlandse gezondheidszorg. Mangomomenten: momenten van grote waarde die ontstaan via kleine, onverwachte gebaren die geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • George van Hal boeken
  George van Hal - Tossen met de kosmos

  Wat hebben het mysterieuze binnenste van zwarte gaten, de vraag of we leven in een geavanceerd kosmisch hologram en de wetenschappelijke zoektocht naar de ultieme theorie van alles gemeen? Het antwoord: het begrip entropie. Geboren in pruttelende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Aletta Jacobs boeken
  Aletta Jacobs - Herinneringen

  Aletta Jacobs (1854-1929) was een vrouw die het aanzien van Nederland veranderde. Zij was de eerste vrouw die een hbs bezocht, de eerste die universitair onderwijs afrondde en arts werd, de eerste die promoveerde. Als arts propageerde ze het gebruik van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,90
 • Frans Lemmens boeken
  Frans Lemmens - Amsterdam

  In dit nieuwe, tweetalige boek (NED/ENG) met meer dan 100 nieuwe foto's laat succesfotograaf Frans Lemmens zien waarom onze hoofdstad zo mateloos populair is. Ooit was Amsterdam niet meer dan een kleine nederzetting aan de Amstel. Deze nederzetting groeide al… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Lilian de Bruijn boeken
  Lilian de Bruijn - Ik kreeg mijn vader niet dood

  Het woord ‘Engelandvaarder’ zal bij veel mensen het beeld oproepen van een frisse jonge held als Erik Hazelhoff, de Soldaat van Oranje. Maar de meesten van deze avonturiers verongelukten onderweg, werden door de Duitsers opgepakt en geëxecuteerd of kwamen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jack van der Weide, Alfred Boland boeken
  Jack van der Weide, Alfred Boland - Inktvingers

  Het Nijmeegse kunstenaarsinitiatief KNUST werd opgericht in 1983. Het kwam voort uit de kraak- en punkbeweging en maakte naam met stencilkunst die uniek was voor die tijd en dat eigenlijk nog steeds is. KNUST opereerde tussen 1983 en 1987 vanuit het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Dirkjan van Ittersum boeken
  Dirkjan van Ittersum - Handboek Wordpress 5

  Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als je je registreert, krijg je gratis toegang, plus relevante extra's. WordPress is een populair contentmanagementsysteem voor websites. Het programma is geliefd om zijn gebruiksgemak en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,99
 • Ron Blom, Tom van Hooff, Henk van der Linden boeken
  Ron Blom, Tom van Hooff, Henk van der Linden - Noord-Holland en de Eerste Wereldoorlog

  In de Eerste Wereldoorlog was Nederland neutraal, maar dat wil niet zeggen dat het er rustig bleef. Integendeel: mobilisatie, inkwartiering, schaarste en distributie van voedsel en allerlei noodzakelijke andere eerste levensbehoeften, van schoenen tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Gunther van Bleyenbergh boeken
  Gunther van Bleyenbergh - Het complete boek Windows Server 2019

  Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als je je registreert, krijg je gratis toegang, plus relevante extra's. Windows Server 2019 is een zeer compleet besturingssysteem dat zowel door kleine, middelgrote als zeer grote ondernemingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,99
 • Giséla Fidder boeken
  Giséla Fidder - In 10 stappen inspirerend schrijven

  Wil jij zakelijke teksten schrijven waarmee je de lezer echt raakt? Wil jij dat jouw teksten blijven hangen en dat je boodschap goed overkomt bij jouw (potentiële) klant, maar vind je het lastig om een goede tekst te schrijven? Vind je jezelf niet creatief… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Kees Kooman boeken
  Kees Kooman - Nieuw Boeren

  In Nieuw Boeren [cursief] beschrijft Kooman tien boerenfamilies van Schiermonnikoog tot Zeeland en Limburg, die de transitie naar een nieuwe landbouw hebben ingezet. Dat is nodig ook, want de sector staat onder grote druk: regelgeving vanuit de overheid,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Rolf van Haren, Peter Dalmeijer boeken
  Rolf van Haren, Peter Dalmeijer - Experttips voor een betekenisvolle organisatie

  De rol en de kracht van een organisatie in de huidige tijd is ten opzichte van het verleden fundamenteel veranderd. Van verschillende kanten grijpen maat-schappelijke en economische ontwikkelingen in elkaar, waardoor ondernemers, directies en zzp’ers totaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Sandra De Milliano boeken
  Sandra De Milliano - Experttips voor een online winstgevend leerplatform

  Wil jij je impact vergroten en je onderneming gezond en duurzaam laten groeien? Wil je comfortabel leven, nu en in de toekomst? Neem het heft in eigen handen met een winstgevend online leerplatform. In dit boek leer je hoe je met video’s en webinars meer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Nicola Gardini boeken
  Nicola Gardini - Leve het Latijn

  Een strenge en heldere denker als Lucretius analyseerde de materie in de wereld in het Latijn. De dichter Propertius vertelde met een duizelingwekkende diversiteit in registers over de liefde en het sentiment. Julius Caesar toonde briljant aan hoe de taal kan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Karen Armstrong boeken
  Karen Armstrong - De verloren kunst van de heilige geschriften

  De heilige geschriften waren altijd een middel voor mensen om hun materiële bestaan te ontstijgen en in aanraking te komen met het goddelijke. In onze seculiere samenleving hebben de teksten deze unieke functie verloren om een meer praktische toepassing te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Miek Maes boeken
  Miek Maes - Je gezondheid in eigen handen

  Veel mensen zijn ziek zonder te weten waarom. In haar gezondheidspraktijk ziet Miek Maes dagelijks patiënten met allergieën, migraine, maag-, darm- en huidklachten, overgewicht, emotionele schommelingen en allerlei andere chronische aandoeningen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ulke Brolsma boeken
  Ulke Brolsma - Oorlog in en om Grou

  In Oorlog in en om Grou beschrijft Ulke Brolsma de gebeurtenissen in dit dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de loop van de oorlog kreeg Grou steeds meer last van de Duitse bezetter. Mede daardoor stak het verzet de kop op, mensen die hun leven op het spel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Lotte Kleemans boeken
  Lotte Kleemans - Vogel

  In 'Vogel' schetst Lotte Kleemans een mooi en liefdevol portret van haar moeder, die ze kort geleden onverwacht verloor. De rouw die dit verlies met zich meebrengt, heeft Lotte door het delen van haar ervaringen op herkenbare wijze onder woorden gebracht. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - Een andere kijk op vrijheid.

  Vrijheid is zowel een begrijpelijk als een ongrijpbaar fenomeen in het leven. In deze andere kijk op vrijheid, vanuit de evolutie, komt vrijheid in het licht van selectiedruk en selectieruimte. Een inzicht dat parallel loopt met de ontwikkeling van waarden. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00