Boeken over informatief & professioneel

 • Roel H. Smit-Muller boeken
  Roel H. Smit-Muller - De schilders van Staphorst

  Staphorst intrigeert. Dat vonden de kunstenaars die vanaf de negentiende eeuw het dorp bezochten. In het Overijsselse dorp vonden ze motieven in de mensen, de huizen en het boerenlandschap. Staphorst werd nooit kunstenaarskolonie zoals Laren of Bergen. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Focko de Zee, Wout Klein boeken
  Focko de Zee, Wout Klein - Lochem Markante mensen

  Lochem als stad is bijzonder. Met een nog heel herkenbare middeleeuwse kern en een roemruchte, maar voor velen onbekende geschiedenis. Lochem als gemeente is bijzonder. Veel landgoederen in een zeer afwisselende natuur. Met eigenzinnige en initiatiefrijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Felix West boeken
  Felix West - WWII in Europa

  De wereld draagt nog altijd de littekens van de Tweede Wereldoorlog. Dat is niet verwonderlijk als men de onvoorstelbare impact van dit conflict voor ogen houdt. De oorlog kostte tientallen miljoenen mensen het leven. In dit boek worden op heldere wijze de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Henry Carroll boeken
  Henry Carroll - Fotografen over fotografie

  Denk je dat je verstand hebt van fotografie? Weet je dat wel zeker? Aan de hand van zorgvuldig geselecteerde citaten, foto’s en interviews laat Fotografen over Fotografie zien wat de meesters zelf het belangrijkst vinden. Dankzij de verhelderende teksten van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Wim Huijser boeken
  Wim Huijser - in Luiletterland

  In de buitengebieden van Luiletterland gaan vaak de mooiste parels schuil. Zo ligt in het Letterenhuis in Antwerpen het Muzeum voor Kleine Kurioziteiten verborgen, zitten in lucifersdoosjes soms literaire juweeltjes verstopt en werd het tijdschrift De Schone… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Tarthang Tulku boeken
  Tarthang Tulku - Kum Nye

  ‘Bij het onder de knie krijgen van Kum Nye, leren we hoe we baat kunnen vinden bij allerlei soorten ervaring; we ontwikkelen zelfvertrouwen dat gebaseerd is op zelfkennis en leggen een fundament van vreugde dat ons tot steun kan zijn in ons leven. Wij leren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Roel Stavorinus boeken
  Roel Stavorinus - Logo x logo

  In Logo x Logo presenteren grafisch ontwerpers het beste logo dat ze ooit ontworpen hebben naast het beste logo van een collega. De logo's met hun toelichtingen leveren interessante combinaties op. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Pieter J. Goedhart, Jan C. Henneman, Krystof Krijt, Rebecca Krijt, Ivo Mostert boeken
  Pieter J. Goedhart, Jan C. Henneman, Krystof Krijt, Rebecca Krijt, Ivo Mostert - Samen op de 'laan van Europa'

  Honderd jaar anekdotes en vijfentwintig verhalen over raakvlakken met Nederland zijn in deze uitgave opgenomen: politieke en culturele, economische en sportieve, gewichtige en lichte, zakelijke en persoonlijke. De verhalen worden vergezeld door speciaal voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Steffi Cornwell, Veerle Foulon boeken
  Steffi Cornwell, Veerle Foulon - Zelfzorgadvies in de apotheek

  Deze tweede praktijkgids Zelfzorgadvies in de apotheek vormt samen met het eerste deel een complete wegwijzer in de aanpak van vragen rond zelfzorg in de apotheek. Patiënten begeleiden bij het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen is een belangrijk onderdeel van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  79,50
 • Dennis Plantenga boeken
  Dennis Plantenga - De Haarlemse prog-rockband Taurus

  Rond de jaren 1967/1968 werd ik voor het eerst geconfronteerd met drummers waarvan ik weleens had gehoord, maar die ik nooit had zien spelen. Keith Moon van The Who was een van de eersten. En toen jazzdrummer Buddy Rich zich in The Dean Martin Show meldde,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Handboek Mediavormgeving

  Deze uitgebreide versie van het Handboek Mediavormgeving geeft jou als toekomstig mediavormgever alle informatie en handvaten om de benodigde kennis en inzichten tot je te nemen. Het is samengesteld in samenwerking met docenten, opleidingsmanagers, directie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  79,00
 • Hajo Wildschut, Inge Boesveld boeken
  Hajo Wildschut, Inge Boesveld - Integrale geboortezorg

  Integrale geboortezorg behandelt de vele aspecten van wetenschappelijk verantwoorde integrale geboortezorg en laat zien welke eisen eraan gesteld worden. Hierbij is het van belang dat zorgprofessionals over de grenzen van hun eigen discipline heen kijken en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  60,00
 • Hermann Hülsmann boeken
  Hermann Hülsmann - Mijn reis naar Indië

  Mijn reis naar Indië (1928-1929) Persoonlijk dagboek Hermann Hülsmann In dit rijkelijk geïllustreerd dagboek neemt Hermann Hülsmann ons mee op reis naar het toen nog verre Nederlands-Indië. Hülsmann was samen met drie andere studenten uitgenodigd door de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Lo van Driel boeken
  Lo van Driel - Cultuur wordt Kultuur

  Cultuur wordt kultuur Culturele Collaboratie in Zeeland 1940-1944 Toen in mei 1940 het Duitse leger ons land overwon, begon daarmee een bezetting van vijf jaar. Aan deze bezetting zijn uiteraard verschillende aspecten verbonden: behalve de wegvoering van en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Annemarieke Willemsen boeken
  Annemarieke Willemsen - Dorestad

  Dorestad was in de Karolingische tijd de grootste stad van Nederland. Strategisch gepositioneerd, met een langgerekte haven en een paar duizend inwoners was het een handelsknooppunt in vroegmiddeleeuws Europa. Er werden Rijnwijn, Italiaans glas, Frankische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan J.B. Kuipers boeken
  Jan J.B. Kuipers - Willem van Oranje

  De discussie over leven, karakter en betekenis van Willem van Oranje (1533-1584) laait regelmatig op. De figuur van de 'vader des vaderlands' is nog springlevend. De Opstand tegen Spanje en de Reformatiegeschiedenis in de Nederlanden zijn niet denkbaar zonder… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Raoul De Keyser boeken
  Raoul De Keyser - Raoul De Keyser

  Raoul De Keyser (1930-2012, Deinze) wordt stilzwijgend beschouwd als de grootmeester onder de Belgische schilders van de voorbije 50 jaar. Na zijn debuut in 1964 ontwikkelde hij een eigenzinnige, tactiele werkmethode waarin de scheiding tussen figuratie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Miralda Colombo, Ilaria Faccioli boeken
  Miralda Colombo, Ilaria Faccioli - Heldenatlas

  101 ongelofelijke verhalen om meer te ontdekken over het leven van buitengewone mannen en vrouwen, die geschiedenis hebben geschreven vanwege hun ideeën, moed,genialiteit en creativiteit. Sommigen ken je misschien al, omdat ze wereldberoemd zijn en er wegen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Karl Mechnig boeken
  Karl Mechnig - Karl Mechnig

  "Karls getekende wereld is net zo puur en onafwendbaar als ze vreemd en grotesk is" Karl Mechnig (°1959) woont en werkt in Aalst als autodidact. Sinds enige jaren maakt Karl Mechnig bijna elke dag een potloodtekening op A4-formaat. Uit de honderden tekeningen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Frans Gentils boeken
  Frans Gentils - Process of Evolutionary Forms

  Als kind ging kunstenaar Frans Gentils fossielen zoeken in het zand. Het werd het begin van een diepgewortelde fascinatie voor archeologie, evolutie en entropie. Meer zelfs, precies die drie interessegebieden zouden de fundamenten van zijn wereldbeeld vormen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,00
 • Erik Cordfunke boeken
  Erik Cordfunke - Een graafschap achter de duinen

  Het kustgebied van het huidige Holland - in de vroege middeleeuwen als West-Frisia aangeduid - heeft in de tweede helft van de 9e eeuw eveneens te lijden gehad van de plundertochten van de Noormannen. In 885 is het gelukt ze uit het kustgebied te verdrijven.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • David Cesarani boeken
  David Cesarani - Endlösung

  David Cesarani’s boek ‘Endlösung’ – de ‘definitieve oplossing van het Joodse vraagstuk’ – is een complete en diepzinnige geschiedenis van de Holocaust, met ruime aandacht voor wat daaraan voorafging en wat erop volgde. Cesarani beschrijft… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,99
 • Adrien Desmond, James Moore boeken
  Adrien Desmond, James Moore - Darwin

  De beste biografie over Darwin ooit geschreven In meeslepend proza geven de auteurs inzicht in het karakter van Darwin, zijn huiselijk leven en zijn wetenschapsbeoefening. Beschreven wordt hoe hij vriendschappen sloot en verbrak, mensen inpalmde en aan het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jaap Dijkstra boeken
  Jaap Dijkstra - Levenslang verwonderen

  Kennis die tot stand komt door zintuiglijke waarneming zonder daar een analyse aan te verbinden. Dus alleen kijken zonder te bedenken wat je ziet, of voelen zonder te bedenken wat je voelt of proeven zonder te bedenken wat je proeft. Dat is lastig, heel erg… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Hanneke H. Oosterhoff boeken
  Hanneke H. Oosterhoff - ‘Want de grond behoort ons allen toe.’

  Lotte Beese (1903-1988) studeerde aan het Bauhaus in Dessau en werkte achtereenvolgens als architecte in Berlijn, Brno in Tsjecho-Slowakije en op verschillende plaatsen in de Sovjet-Unie. Eind 1934 kwam ze samen met de Nederlandse architect en ontwerper Mart… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50