Boeken over informatief & professioneel

 • Rob Slappendel, Meta van der Woude, Michiel de Jager boeken
  Rob Slappendel, Meta van der Woude, Michiel de Jager - De disfunctionerende dokter

  Dit boekje, De disfunctionerende dokter is een onderwerp waar je als dokter, ziekenhuisdirectie of als patiënt liever niet mee in aanraking komt. Als een dokter disfunctioneert dan heb je daar als patiënt of ziekenhuis directie last van. De vraag is echter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Ben Koolen boeken
  Ben Koolen - Armenzorg als strijdperk

  Nog geen half jaar na de bezetting introduceerde het nationaalsocialistische bewind de stichting Winterhulp Nederland, bedoeld om die gezinnen te ondersteunen die tijdens de wintermaanden over onvoldoende inkomsten beschikten. Door alle publieke collectes van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • J.H.G. Smits boeken
  J.H.G. Smits - Naverteld verleden

  De auteur Johan Smits (1961) van 'Naverteld verleden' doet al jaren onderzoek naar de vroege geschiedenis van jiujitsu in Nederland. Daarbij heeft de periode van de Tweede Wereldoorlog altijd zijn bijzondere belangstelling gehad. Bij de auteur is de vraag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Paul Goossens boeken
  Paul Goossens - 1968. Het jaar dat niet wil sterven

  1968 was een gebeuren hors catégorie dat niet in de framing paste: te internationaal, te veel Vietnam, te progressief, te ludiek, te respectloos voor autoriteiten en natuurlijk iets te veel seks en rock-'n-roll. Dat was zo in de VS maar evengoed in Frankrijk,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • Marc Coenders, Janneke Metselaar, Johan Thijssen boeken
  Marc Coenders, Janneke Metselaar, Johan Thijssen - Vital Regions

  Praktijkgericht onderzoek is een zaak van samenwerken. Hogescholen zijn de schakel tussen theorie en praktijk: tussen kunde op de werkvloer en kennis binnen de wetenschappelijke wereld. Op die manier weten we thema's uit de samenleving te verbinden met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Jaap van Eik boeken
  Jaap van Eik - Cream

  Jaap van Eik Cream solisten in een powertrio Drie Britse topmusici, Eric Clapton (21), Jack Bruce (23) en Ginger Baker (27), sloegen medio 1966 de handen ineen. Ze vormden een powertrio dat een potent mengsel van geïmproviseerde blues en psychedelische rock… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Ron van den Bovenkamp boeken
  Ron van den Bovenkamp - Hoera...een depressie!

  Hoera…een depressie! Weer gezond na een langdurige, zware depressie Een inspirerend boek dat hoop geeft en laat zien dat je een depressie geheel kunt overwinnen, zonder terugval erna en geen antidepressiva meer. Depressie is op dit moment een actueel en veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Erik de Zwart, Robert Haagsma boeken
  Erik de Zwart, Robert Haagsma - 40 Topjaren + 3 cd's

  Voor 40 Topjaren interviewde journalist Robert Haagsma Erik de Zwart over de roerige tijden van de Nederlandse radio. De Zwart werkte lang voor Veronica, maar ook voor Radio 538 en Radio 3. Hij kent de ins and outs van het Nederlandse radiowezen als geen ander… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Onno van Swighem boeken
  Onno van Swighem - Speel jezelf

  Werkelijk leren gebeurt van binnenuit. De beweging begint bij de leerling. Neem daarom je eigenheid als vertrekpunt en laat je innerlijke drijfveer de motor zijn van je ontwikkeling. Daar maak je iedere oefening dienstbaar aan. Dat is in een notendop de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Rachel Levi boeken
  Rachel Levi - Tekenen tijdens de vergadering: DOEN!

  De meeste mensen vinden vergaderingen verschrikkelijk. Langdradig, saai en zinloos. Je zou ermee willen stoppen, maar in de praktijk blijkt het lastig om te ontsnappen uit een vergadercultuur. De behoefte om elkaar op de hoogte te brengen, elkaar te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Gerard Kremer boeken
  Gerard Kremer - DE ACHTERTUIN VAN HET ACHTERHUIS

  Een meeslepend waargebeurd verhaal vol spanning en verraad. Als Gerard Kremer in 1941 huismeester wordt van een kantoorpand aan de Westermarkt 2 (Huize Labor) in Amsterdam, om de hoek van wat we nu kennen als het Achterhuis, heeft hij nog geen idee welke rol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Tineke Rood boeken
  Tineke Rood - Kennismaken met Tantra

  Tantra is een verdieping van seksualiteit naar een ervaring van intens contact op hartsniveau, waarbij liefde gaat stromen, oordelen wegvallen en schoonheid van binnenuit wordt gezien. Tantra is de hogeschool van de liefde. Het gaat om elkaar zien in je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Rosine De Dijn boeken
  Rosine De Dijn - Einstein en Elisabeth

  Hij was een wereldberoemde wetenschapper die de Nobelprijs voor Natuurkunde won dankzij zijn relativiteitstheorie. Zij was een nichtje van de sprookjesachtige Oostenrijkse keizerin Sissi en zelf koningin van een klein landje, België. Hij shockeerde de wereld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Alex van den Brandhof boeken
  Alex van den Brandhof - Priemwoestijnen

  De eenentwintigste eeuw is nog jong, maar heeft al een indrukwekkende lijst aan wiskundige doorbraken opgeleverd. De wiskundige Terence Tao bewees onder meer een stelling over de lengte van priemwoestijnen: opeenvolgende getallen zónder priemen ertussen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jon Thompson, Patrick De Rynck boeken
  Jon Thompson, Patrick De Rynck - De Kunst van het Kijken

  Begrijpt u nog wat u ziet in de Uffizi of het Louvre? Zonder grondige kennis van de Griekse en Romeinse mythologie en de Bijbel zijn de werken van Jan van Eyck, Diego Velázquez en Sandro Botticelli een en al mysterie. Maar ook de interpretatie van de moderne… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Friso Lammertse, Alejandro Vergara boeken
  Friso Lammertse, Alejandro Vergara - Rubens. Schilder van schetsen

  Peter Paul Rubens (1577-1640) is de belangrijkste schilder van olieverfschetsen in de Europese kunstgeschiedenis. Terwijl zijn voorgangers in Italië en Vlaanderen hun schilderijen voorbereidden met tekeningen in pen of krijt op papier, gebruikte hij hiervoor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Rein van Willigen boeken
  Rein van Willigen - Walt Disney

  Met Walt Disney, de man, de muis, de magie schetst Van Willigen een duidelijk én objectief beeld van de man die de grondlegger was van het meest invloedrijke entertainmentconcern ter wereld, The Walt Disney Company. Zijn eerdere boek Mou$e Entertainment werd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Liesbeth Geevers, Violet Soen boeken
  Liesbeth Geevers, Violet Soen - Nieuwe Tijdingen Sacrale ruimte in de vroegmoderne Nederlanden

  Terwijl de tijd vervliegt, is ruimte weerbarstig. Dat bleek in het bijzonder in de Reformatietijd van de zestiende en zeventiende eeuw. Toen werd het religieuze landschap weliswaar grondig hertekend, maar ruimtes die van oudsher een sacrale status hadden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Mart van Duijn boeken
  Mart van Duijn - Bijdragen tot de Geschiedenis van de Nederlandse Boekhandel. Nieuwe Reeks Delftse Bijbel

  De Delftse Bijbel van 1477 is het eerste boek dat werd gedrukt in de Nederlandse taal. Dit gebeurde tegen de achtergrond van belangrijke historische ontwikkelingen: de uitvinding van de boekdrukkunst, de groei van de steden als centra van kennis en cultuur en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Elise Wensvoort-Oranje boeken
  Elise Wensvoort-Oranje - De rijwielbrancard

  De dag- en nachtrapporten van de Schiedamse politie zijn voor genealogen zoals Elise Wensvoort- Oranje een bron van onschatbare waarde. Elise vond er informatie over de rijwielbrancard, een voor vele onbekend vervoer voor zieken vanaf 1914. Maar er is meer,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Heleen Kole boeken
  Heleen Kole - Polderen of niet? Participatie in het bestuur van de waterschappen Bunschoten en Mastenbroek vóór 1800

  'Polderen' is in de hedendaagse politiek een vertrouwd begrip, maar hoe zat het met polderen in de vroegere Nederlandse waterschappen? Waarover werd onderhandeld achter de middeleeuwse dijken en wie beslisten mee? Uitgerekend toen de beste jaren van de Gouden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Bettine Siertsema boeken
  Bettine Siertsema - Uit de diepten Werkboek

  Dit boek bevat een selectie teksten uit dagboeken en memoires van overlevenden van de nazi concentratiekampen. Het zijn aangrijpende teksten die de condition humaine in kaart brengen. Wat zich aan het begrip lijkt te onttrekken, wordt toch onder woorden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Sander Hunink boeken
  Sander Hunink - Het oeroude geslacht Hunink

  Geschiedenis en genealogie van de familie Hunink uit Deventer en Lichtenvoorde. Tevens een verklaring van de naam Hunink en afgeleide namen, die zijn oorsprong heeft in de regio Achterhoek-Westfalen.Dit boek beschrijft de afkomst en geschiedenis van de familie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Karin van Lieverloo, Feico Hoekstra boeken
  Karin van Lieverloo, Feico Hoekstra - We Are Food. Je bent wat je eet - over de kunst van voedsel

  Zonder voedsel kan niemand leven. Maar hoe vaak staan we nou eigenlijk stil bij wat we elke dag weer eten? In 'We Are Food' maakt een ruime selectie kunstwerken de kijker op originele wijze bewust van onze weliswaar dagelijkse maar desondanks gecompliceerde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Anthony Donner boeken
  Anthony Donner - Dutch DJs

  Het grootste DJ boek ooit gemaakt! Al meer dan 160 keer in de internationale media belicht! Het Dutch DJs boek is het grootste en meest omvangrijke koffietafelboek over de mens achter de Nederlandse DJ/Producer - en hoe deze zijn grenzen verlegt. Daarnaast… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,95