Boeken over informatief & professioneel

 • Hester Carvalho boeken
  Hester Carvalho - Paradiso 50 jaar

  Paradiso 50 jaar in 50 legendarische concerten volgt de roerige geschiedenis van popzaal Paradiso aan de hand van vijftig belangrijke optredens. Voor elk concert is een vijftal ooggetuigen opgespoord die vertellen over hun ervaringen op die avond. Hoe was het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Luuc Kooijmans boeken
  Luuc Kooijmans - Frederik Ruysch

  Drie eeuwen voor Body Worlds bestond er al een wereldberoemde anatomische expositie: het museum van Frederik Ruysch aan de Amsterdamse Bloemgracht. Ruysch ontdekte een preparatietechniek waarmee hij wist te bereiken dat de anatomie niet langer huiver en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • William Rothwell boeken
  William Rothwell - Handboek Linux voor ontwikkelaars

  Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als u zich registreert, krijgt u gratis toegang, plus relevante extra's.Het Handboek Linux voor ontwikkelaars helpt u bij het schrijven van robuuste code voor Linux, of u nu een Linux-gebruiker met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,99
 • James M. Deem boeken
  James M. Deem - De gevangenen van Breendonk

  Na de invasie van België door de nazi's in 1940 werd het Fort van Breendonk door de SS omgebouwd tot een opvangkamp. Voor veel gevangenen was dit de laatste halte vóór de concentratiekampen.De Amerikaanse auteur James M. Deem verdiepte zich vier jaar lang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Piet Wackie Eysten boeken
  Piet Wackie Eysten - Tragiek van een komedie

  Richard Strauss' opera Die Schweigsame Frau, waarvoor Stefan Zweig het libretto schreef, is maar zelden live te horen. Ook opnamen ervan zijn spaarzaam. Maar de ontstaansgeschiedenis levert spannende lectuur op.Strauss (1864-1949) was vanaf 1933 President van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Janneke Monshouwer boeken
  Janneke Monshouwer - Ander Nieuws Wat het Journaal niet uitzond deel 1, 2 en 3 Deel 1 (Kleur)

  Ander NieuwsWat het Journaal niet uitzondzwart/wit versie (oude print machine)- aanbieden voor de prijs van 48,75versie in kleur (voor liefhebbers) : 121 Euro617 pagina'sDit boek ANDER NIEUWS Wat het Journaal niet uitzond is het eerste deel van een hele reeks.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  121,00
 • Bert Sliggers, Jos van Waterschoot boeken
  Bert Sliggers, Jos van Waterschoot - Onder de toonbank.Pornografie en erotica in de Nederlanden

  In 1677 moet uitgever en boekverkoper Timotheus ten Hoorn zich bij de schout melden om zich te verantwoorden voor de illustraties in het boek De dwaalende hoer. Driehonderd jaar later verschijnen tijdschriften als Big Boobs en Cocky in oplages van meer dan 100… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Jan Heyvaert boeken
  Jan Heyvaert - De kop van jut viel door de mand

  Nee, men placht vroeger echt niet dwars door een kerk te schieten om een beslissing te kunnen nemen ... Maar waarvan komt dan de uitdrukking de kogel is door de kerk? En een bus, die rijdt wel en die stopt - maar kloppen doet hij niet. Waarom klopt iets dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Kristof Van Hooymissen boeken
  Kristof Van Hooymissen - Catharsis

  Kristo is naast dichter ook gitarist van Street Soul, de rockformatie met Charles Jarvis, wiens studio-album in 2010 op de markt kwam. Naast zijn bezigheden online, houdt Kristo zich actief achter de schermen met vrijwilligerswerk, en beoefent hij dagelijks… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,39
 • Nicolaas de Ridder boeken
  Nicolaas de Ridder - Bruno Gröning

  "Gewone wonder genezingen." Bruno Gröning was de gezondheidsprofeet. Overal waar Bruno Gröning kwam genazen mensen op wonderlijke wijze. Als kind van enige jaren oud was hij al in staat mensen te helpen bij het herstel van de gezondheid. Hij maakt de mens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • sculpture design

  Willem Lenssinck. sculpture design (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Sarah Adams, Thomas von der Dunk, Elwin Hofman, Christophe Madelein, Angelie Sens, Marleen de Vries boeken
  Sarah Adams, Thomas von der Dunk, Elwin Hofman, Christophe Madelein, Angelie Sens, Marleen de Vries - Jaarboek De Achttiende Eeuw 2017. Dossier: De Zuidelijke Nederlanden in revolutie

  Het Jaarboek De Achttiende Eeuw, dat met ingang van 2017 verschijnt, is de opvolger van het gelijknamige tijdschrift (1968-2016). Ieder jaarboek bevat een themadossier rond een relevant en actueel onderwerp en een aantal losse artikelen op het vlak van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Luc Vints boeken
  Luc Vints - Hemel en aarde

  Verrassende, ongekende en zelfs vergeten objecten uit de rijke geschiedenis van Vlaanderen. Tussen hemel en aarde, daar spelen de geschiedenissen in dit boek zich af. Al zijn die twee uitersten nooit in 'zuivere' vorm aanwezig. De hemel ontbreekt omdat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Renze Dijkema boeken
  Renze Dijkema - Panorama Pieterburen-Pietersberg

  Renze Dijkema fotografeerde het bekende Pieterpad tijdens een wandeling van 500 km dwars door Nederland. Zijn panoramische zwart-wit foto's tonen Nederland als een leeg en verlaten gebied, dat door de mens is gemaakt en waarin de mens overal aanwezig is. Het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Gerard Wagemakers, Marieke van der Giessen boeken
  Gerard Wagemakers, Marieke van der Giessen - De Visser

  Gerard heeft de bemanning van de visserskotter GO-26 vijf dagen gevolgd op de Noordzee. Hij is onder de indruk van hun werkethos. Het werk van Gerard Wagemakers gaat over mensen. Hij is geïnteresseerd in wat hen drijft of vormt en is nieuwsgierig naar het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Ad Knotter, Willebrord Rutten boeken
  Ad Knotter, Willebrord Rutten - Jaarboek 2017

  In het jaarboek van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (Jaarboek Limburg) worden wetenschappelijke artikelen opgenomen over de geschiedenis van Limburg in samenhang met de omliggende gebieden in België en Duitsland. De positie van Limburg als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Erik Hagelstein boeken
  Erik Hagelstein - Parels van de Achterhoek

  Achterhoekers zijn doorgaans bescheiden. Zelfs als ze uitzonderlijke prestaties leveren en succesvol zijn. In dit boek twintig indringende levensverhalen van Achterhoekers die het ultieme hebben bereikt in hun vak. Zij hebben of hadden een succesvolle… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ben de Pater, Tom Sintobin, Hans Vandevoorde boeken
  Ben de Pater, Tom Sintobin, Hans Vandevoorde - ‘Allen zijn welkom’. Ontmoetingsplaatsen in de Lage Landen rond 1900

  Het Museumplein in Amsterdam trok 125 jaar geleden duizenden bezoekers die er naar sportwedstrijden kwamen kijken. De wereldtentoonstellingen op het plein waren nog veel populairder. Honderd meter verderop zaten op mooie zomeravonden liefhebbers van klassieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Fransje Kuyvenhoven boeken
  Fransje Kuyvenhoven - Rijkscollectie in beeld

  Dit is een boekje met een keur aan verrassende kunstwerken, puttend uit de collectie van ongeveer 104.000 stuks van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Elke afbeelding is voorzien van een origineel, anekdotisch commentaar. De tekst prikkelt en nodigt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • André Volten - Utopia

  André Volten (1925-2002) behoorde tot de voorhoede van de abstracte beeldhouwkunst in Nederland. Talrijke sculpturen, vrijwel altijd in staal, staan overal in het land opgesteld op prominente plekken, zoals voor de Stopera en aan de IJ-oever in Amsterdam en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Adriaan in 't Groen boeken
  Adriaan in 't Groen - Tijdsbeelden Hoger Onderwijs

  Biografieën geven een inkijk in maatschappelijke ontwikkelingen 'van binnenuit'. Deze biografie van het werk van Willy van Lieshout geeft zo wisselende tijdsbeelden van het onderwijs sinds de jaren dertig van de vorige eeuw. Na de Tweede Wereldoorlog ontstaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Anne van Lienden, H.R. Tupan boeken
  Anne van Lienden, H.R. Tupan - Hermann Markard

  Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, op zestienjarige leeftijd, ging Hermann Markard kunstgeschiedenis studeren. De consensus in die tijd wat betreft kunst en kunstonderwijs was even chaotisch als de politieke en economische situatie. In deze periode kreeg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • William Gadsby boeken
  William Gadsby - Uit Gadsby’s Hymnbook

  Samenstellers: vrienden van The Gospel Standard Intekenprijs 17,50 ?Na 31-12 19,95 ?Verschijnt DV oktober 2017 Dit muziekboek telt 52 vierstemmig te zingen hymns, zoals de Strict Baptists nog steeds gewend zijn te zingen. Met dit aantal kan men op scholen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Robert van Lit boeken
  Robert van Lit - De poppenhuizen van jonkvrouwe Lita de Ranitz

  In september 1910 werd op een Haags huis in aanbouw de vlag gehesen. Het was een heel bijzonder huis: een moderne villa in miniatuur, gebouwd voor jonkvrouwe Lita de Ranitz (1876-1960). Lita reisde vervolgens heel Europa door op zoek naar miniaturen. Ook hing… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Simon den Heijer, Kees Verbeek boeken
  Simon den Heijer, Kees Verbeek - Loes ham - Schaduw van de Lichtval

  Loes Ham - Schaduw van de Lichtval Loes Ham (Rotterdam, 1953), maakt materieschilderijen, werk waarop door gebruik van een medium, pigment en minder voor de hand liggende materialen als zand, gips of papier een meer of minder krachtig reliëf ontstaat. Bij de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95