Boeken over informatief & professioneel

 • Josine van den Bent, Floris van den Eijnde, Johan Weststeijn boeken
  Josine van den Bent, Floris van den Eijnde, Johan Weststeijn - Mohammed en de Late Oudheid

  De wisselwerking met andere culturen tijdens het ontstaan van de islam is een van de zwaarst bediscussieerde historische thema’s van het moment. Dit is het directe gevolg van twee toevallig samenkomende omstandigheden. Enerzijds is de islamologie nog een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Patrick Calders boeken
  Patrick Calders - Cytologie & histologie

  Hoe cellen zijn opgebouwd en hoe ze functioneren los van elkaar of in een context van weefsels, organen of stelsels, is essentieel voor studenten in opleidingen die zich situeren in het brede veld van de Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Dit boek focust… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • ASSiMiL Duits

  Sprachkurs "Duits" - Deutsch für Niederländischsprechende Für Anfänger und Wiedereinsteiger - Lehrbuch (Niveau A1-B2) Dieser progressiv aufgebaute ASSiMiL-Selbstlernkurs bietet Niederlänischsprechenden einen leichten Einstieg in die deutsche Sprache und… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,95
 • Wim D. Visser boeken
  Wim D. Visser - Cameraman onder de nazi's

  Piet Reijnen, een jongen uit Aalsmeer, komt tijdens de Tweede Wereldoorlog als dwangarbeider in Duitsland terecht bij de Propaganda-afdeling van de UFA, toentertijd de grootste filmproductiemaatschappij in Europa. Daar krijgt hij de rol van assistent-cameraman… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Boudewijn van Houten boeken
  Boudewijn van Houten - Fout

  Reinier van Houten was een Nederlands Nationaal-socialist van het eerste uur. Hij werd directeur van de NSB-uitgeverij Nenasu en gaf onder maar Volk en Vaderland uit. In 1937 verloor hij zijn vertrouwen in de NSB (Nationaal Socialistische Beweging), om echter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gerard Olinga boeken
  Gerard Olinga - De ramp in het Roode Dorp

  Een stikdonkere oorlogsavond. Een vuurstaart schiet pijlsnel door de lucht. Een donderend geraas, gevolgd door een harde knal. Het Roode Dorp, een volkswijk in Wageningen, ligt in puin. Sommige huizen zijn weggeblazen. Er vallen 28 dodelijke slachtoffers. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Koos Breukel, Joris van Casteren boeken
  Koos Breukel, Joris van Casteren - Zoon / Son

  Koos Breukel fotografeert zijn oudste zoon Casper sinds diens geboorte in 2000. Het resultaat is een reeks intieme en soms ontroerende portretten, die niet alleen Casper in verschillende fases van zijn leven laten zien maar ook de band tussen vader en zoon… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Bibian Visser boeken
  Bibian Visser - Een maagverkleining, en dan?

  In Een maagverkleining. En dan? komen diverse aspecten van het kiezen voor een maagverkleining aan bod. Hoe bereid je je het beste voor op de operatie? Is het raar om de eerste weken spijt te hebben?Hoe ga je om met je omgeving die je niet altijd zal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Timothy Snyder, Willem van Paassen boeken
  Timothy Snyder, Willem van Paassen - De weg naar onvrijheid

  Timothy Snyder schetst in De weg naar onvrijheid de contouren van een nieuwe wereldorde. Na de val van de Muur kwam de Koude Oorlog in 1990 definitief ten einde. Over de hele linie werd er geloofd dat de liberale democratie wereldwijd zou zegevieren. Dat bleek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Rudolph Nevi boeken
  Rudolph Nevi - Expo 58

  Expo 58 staat vandaag bekend om haar duizelingwekkende architectuur en vernieuwend karakter, maar was voor de gemiddelde bezoeker vooral een vermoeiende ervaring. Er was te veelte zien en te veel te doen. De eendagstoeristen probeerden vaak tevergeefs een van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jan Smets boeken
  Jan Smets - Mechelen, een stad vertelt 2

  Twee jaar geleden verscheen een eerste boek waarin Jan Smets een vijftigtal heel diverse Mechelaars portretteerde. Hij had niet de pretentie hét verhaal van deze stad te vertellen. Helemaal niet. Maar elk van deze Maneblussers bracht een puzzelstukje aan van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Voeten Teun boeken
  Voeten Teun - Het Mexicaanse drugsgeweld

  Teun Voeten doet al vanaf 2009 onderzoek naar de Mexicaanse drugsoorlog, het bloedigste conflict in een modern, geïndustrialiseerd land. In tien jaar tijd vielen er 180.000 doden. Voeten beschrijft hoe een doorgedraaid neoliberaal systeem een klasse van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Wim Klooster boeken
  Wim Klooster - Tussen honger en zwaard

  Dat de Nederlanders in de zeventiende eeuw in Azië aan een koloniaal rijk bouwden weet iedereen. Het is veel minder bekend dat hetzelfde ook in het Atlantische gebied gebeurde. In Tussen honger en zwaard laat Wim Klooster zien dat het Atlantische imperium van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Hans Teerds boeken
  Hans Teerds - Architectuur — Werk in uitvoering

  Architectuur – werk in uitvoering is geschreven met het oog op eerstejaars studenten Bouwkunde van de TU Delft in het kader van de het vak Grondslagen-1. In dit vak, dat gegeven wordt in het eerste semester van het eerste studiejaar, maken de studenten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Kees Tukker boeken
  Kees Tukker - De voedselcommissaris

  'De voedselcommissaris' van Kees Tukker is een indringende reconstructie van de dilemma's in het leven en werk van een topambtenaar tijdens de Tweede Wereldoorlog, met een voorwoord van Ad van Liempt. Jan Groen Tukker hielp tijdens de Tweede Wereldoorlog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Theo van Daalhoff boeken
  Theo van Daalhoff - Poempeloem

  In het boek bespreekt Haags auteur en (amateur-)musicus Theo van Daalhoff op geheel eigen wijze zijn bijzondere ervaringen met ruim 40 jaar popmuziek in de Rockstad. Optredens in de Schilderswijk, Ockenburg maar ook Terneuzen en zelfs Mallorca komen aan bod.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Leo van der Noort boeken
  Leo van der Noort - Amsterdam / Leo van der Noort

  Amsterdam is jaloersmakend mooi. Haar grachten zijn gevuld met de tranen die andere steden hebben gehuild. Er zijn maar weinig mensen die de stad zo prachtig kan laten zien als Leo van der Noort. Al zijn foto’s vertellen een verhaal, nee, ze vertellen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Petty Bange boeken
  Petty Bange - Erasmus

  Erasmus staat in wetenschappelijke kringen nog steeds volop in de belangstelling. Vrijwel jaarlijks verschijnen er nieuwe studies over hemzelf en zijn werk. Vooral in herdenkingsjaren zien dikwijls meerdere monografieën of bundels het licht. Het betreft zowel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • R. Bringhurst boeken
  R. Bringhurst - Grondslagen van de typografie

  Grondslagen van de typografie is een vertaling van Robert Bringhursts wereldwijde bestseller The Elements of Typographic Style (versie 4.1). Een boek voor zowel de professionele vormgever als voor iedereen die te maken heeft met het opmaken van tekst en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Karwan Fatah-Black boeken
  Karwan Fatah-Black - Eigendomsstrijd

  'Eigendomsstrijd' van historicus Karwan Fatah-Black is een helder en toegankelijk boek dat nieuwe inzichten biedt in het debat over het Nederlands slavernijverleden. Het beschrijft de geschiedenis van slavernij en emancipatie in Suriname. In de straten, huizen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Geert Stadeus boeken
  Geert Stadeus - Snoecks 2019

  Kleurrijke en eigenzinnige fotoreportages over onder meer het Walé-ritueel bij de Centraal-Afrikaanse pygmee-volkeren, het grootste motortreffen in de sneeuw, het mooiste carnaval van Haïti en de erfenis van het slavernijverleden van Cuba, vormen het hart… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Geert Stadeus boeken
  Geert Stadeus - Snoecks 2019

  Kleurrijke en eigenzinnige fotoreportages over onder meer het Walé-ritueel bij de Centraal-Afrikaanse pygmee-volkeren, het grootste motortreffen in de sneeuw, het mooiste carnaval van Haïti en de erfenis van het slavernijverleden van Cuba, vormen het hart… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Robert Hilburn boeken
  Robert Hilburn - Paul Simon

  De eerste biografie over Paul Simon met medewerking van Simon zelf Paul Simon is een van de grootste en meest geliefde songwriters in de popmuziekgeschiedenis met hits als ‘The Sound of Silence’, ‘Bridge Over Troubled Water’ en ‘Graceland’. Na lang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Charles Mann boeken
  Charles Mann - De Tovenaar en de Profeet

  Over veertig jaar zal de wereldbevolking de tien miljard bereiken. Dit gegeven legt volgens Mann twee radicaal verschillende typen mensen bloot – de profeten en de tovenaars. De profeten zijn de volgelingen van William Vogt, een van de grondleggers van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Saskia de Bruin boeken
  Saskia de Bruin - Weg van de pijn

  In ‘Weg van de pijn, de mind-body connectie herstellen om onbegrepen pijnklachten op te lossen’ laat Saskia de Bruin zien dat pijn vaak een verborgen agenda heeft. Ze ontdekte dat ons lichaam pijn en andere klachten kan gebruiken om ons te beschermen tegen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00