Boeken over informatief & professioneel

 • Alphons Siebelt boeken
  Alphons Siebelt - Leidse voedselvoorziening in de Hongerwinter

  Het woord 'Hongerwinter' roept bij vrijwel iedereen beelden op van de winter 1944-1945: hongerige mensen die in de rij staan bij gaarkeukens, hongertochten die zijn ondernomen om bij boeren levensmiddelen te kopen of te ruilen, voedsel dat gretig werd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Alpita de Jong boeken
  Alpita de Jong - Joost Halbertsma 1789-1869 een biografie

  Samen met zijn tijdgenoot Jacob van Lennep was Joost Halbertsma één van de meest opmerkelijke schrijvers en sprekers van de negentiende eeuw. De mannen wandelden met elkaar, schreven elkaar brieven en 'vochten' over van alles en nog wat. Naast Van Lennep had… (Harde kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Jack El-Hai boeken
  Jack El-Hai - De nazi en de psychiater

  'Zo spannend als een klassieke Hitchcockfilm.' Andrew Solomon In 1945 meldde Hermann Göring, een van de grootste oorlogsmisdadigers, zich als gevangene bij de Amerikanen, vergezeld door zestien koffers vol medailles, juwelen, dollars én een koffi eblik vol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,00
 • Fred van Lieburg, Joke Roelevink boeken
  Fred van Lieburg, Joke Roelevink - Ramp of redding?

  De protestantse synode besloot in 2016 dat de kerkorde aan een ingrijpende herziening toe is - precies 200 jaar nadat koning Willem I een algemeen reglement voor de Nederlandse Hervormde Kerk invoerde. Deze bundel laat zien dat '1816' geen ramp was, eerder een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • J.V. Zambon boeken
  J.V. Zambon - Van Dale Pocketwoordenboek Duits-Nederlands

  Van Dale Pocketwoordenboek Duits-Nederlands, nieuwe editie! In dit Van Dale Pocketwoordenboek Duits-Nederlands vind je alles wat je nodig hebt voor het schoolvak Duits en het eindexamen op de middelbare school. Ook bij gebruik thuis of bij een taalcursus is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Anton Aalberts boeken
  Anton Aalberts - Basishandleiding Beter werken met Excel 2016

  De «Basishandleiding Beter Werken met Excel 2016» is onmisbaar voor iedereen die optimaal en met volledig rendement aan de slag wil met Excel van MS Office 2016 of Office 365. Glashelder wordt de bediening van Excel 2016 uitgelegd aan de aan de hand van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Van Dale Pocketwoordenboek Engels-Nederlands

  Van Dale Pocketwoordenboek Engels-Nederlands, nieuwe editie! In dit Van Dale Pocketwoordenboek Engels-Nederlands vind je alles wat je nodig hebt voor het schoolvak Engels en het eindexamen op de middelbare school. Ook bij gebruik thuis of bij een taalcursus is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Ron van Hasselt boeken
  Ron van Hasselt - Verdacht van woonplaats te zijn veranderd

  'Verdacht van woonplaats te zijn veranderd.' Zo stond het in 1942 omschreven in het Algemeen Politieblad als mensen voor de bezetter niet meer waren te vinden. In vrijwel alle gevallen ging het om Joden die waren ondergedoken. Marius van Rhijn, huisarts in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Herbert Blankesteijn boeken
  Herbert Blankesteijn - Bitcoin & Blockchain, de ontregelende opmars van cryptocurrency's

  Is de bitcoin het geld van de toekomst? Of is het de zwendel van de eeuw? In dit uiterst leesbare en toegankelijke boek, vertelt Herbert Blankesteijn hoe de bitcoin is ontstaan en hoe je deze digitale munt kunt kopen, bewaren en uitgeven. Kun je er nog geld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Julie-Marthe Cohen, Bart Wallet boeken
  Julie-Marthe Cohen, Bart Wallet - Joden en het Huis van Oranje

  Tussen de Oranjes en de Nederlandse joden bestaan al meer dan vierhonderd jaar nauwe banden. Sinds hun komst naar de Republiek vanuit absolutistische staten voelden joden zich veilig en beschermd door de verschillende overheden. Met name met de Oranjes… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Johan Op de Beeck boeken
  Johan Op de Beeck - Lodewijk XIV

  Lodewijk XIV (1638 - 1715) is de koning der koningen. Als absolute vorst vormde hij het onderontwikkelde en feodale Frankrijk om tot een gecentraliseerde staat die de machtigste natie van Europa werd. Eeuwige roem verwierf Lodewijk XIV dankzij Versailles, wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Jeannick Vangansbeke boeken
  Jeannick Vangansbeke - Charles Gounod

  200 jaar geleden werd Charles Gounod geboren. Hij zou zich als de bard van Jeanne d'Arc, van Roméo et Juliette, van Faust en van het Franse zuiden een ijzeren reputatie vestigen. Hij vierde triomfen in de moeilijke beginjaren van de Franse Derde Republiek.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Ilse Raaijmakers boeken
  Ilse Raaijmakers - De stilte en de storm

  Op 4 en 5 mei voelen Nederlanders zich met elkaar verbonden, meer dan op andere nationale momenten. Waarom is er dan toch bijna ieder jaar discussie rond deze dagen? Wat herdenken we, wie herdenken we, en hoe kunnen we dat het beste doen? Elke generatie heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Patricia Posner boeken
  Patricia Posner - De apotheker van Mengele

  Patricia Posner beschrijft in 'De apotheker van Mengele' het waargebeurde verhaal van Victor Capesius. Deze vriendelijke artsenbezoeker van farmaceutisch bedrijf Bayer ging in 1943 bij de SS en beheerde in Auschwitz het dodelijke gas Zyklon B. Hij leverde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jona Lendering, Vincent Hunink boeken
  Jona Lendering, Vincent Hunink - Het visioen van Constantijn

  In 'Het visioen van Constantijn' vertellen Jona Lendering en Vincent Hunink het ware verhaal over de eerste christelijke keizer. In het Romeinse Rijk werden christenen vervolgd en ter dood veroordeeld. Volgens de verhalen kreeg keizer Constantijn in 312 een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Stéphane Ostyn boeken
  Stéphane Ostyn - Medisch Frans voor artsen

  Dit boek wil de arts een waaier van vragen aanreiken die tijdens de algemene en gespecialiseerde anamnese aan de Franstalige patiënt kunnen worden voorgelegd. Met behulp van taalkundig juiste vragen kan de arts zich geheel toeleggen op de interpretatie van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands

  Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands, nieuwe editie! In dit Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands vind je alles wat je nodig hebt voor het schoolvak Nederlands en het eindexamen op de middelbare school. Ook bij gebruik thuis of bij een taalcursus is dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Frits Rijksbaron, Esther Shaya, Gert Jan de Vries boeken
  Frits Rijksbaron, Esther Shaya, Gert Jan de Vries - Joodse Huizen 4

  JOODSE HUIZEN KRIJGEN EEN STEM De belangstelling voor het joodse leven in Nederland zoals dat voor de Tweede Wereldoorlog bestond, is groeiende. 'Leg deze verhalen vast! Bewaar ????ze voor later, opdat ze niet opnieuw verloren gaan' is een veelgehoorde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Maarten Asscher boeken
  Maarten Asscher - De ontdekking van Rome

  Tot in onze tijd is de persoonlijke ontdekking van Rome een vormende gebeurtenis. Niet voor niets gaan alle Nederlandse gymnasia op Romereis. Aan de hand van drie beroemde Romereizigers (Montaigne, Goethe, Freud) schetst Asscher wat de betekenis is van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,99
 • Wybo Palstra boeken
  Wybo Palstra - Wat zit er in... shampoo?

  Toen een vriendin vroeg: 'Wat is dat eigenlijk voor een stof en waarom zit die in shampoo', ben ik me daarin eens gaan verdiepen. Voordat ik het wist zwom ik in feitjes, eigenschappen en wetenswaardigheden. Nadat ik de eerste ingrediënten van een product had… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Robert Gilmore boeken
  Robert Gilmore - Lie-groepen, fysica en meetkunde

  Lie-groepen beschrijven continue symmetrieën, zoals rotaties en translaties. Binnen de wiskunde verbinden ze de vakgebieden algebra en meetkunde en ze zijn onmisbaar in een natuurkundige beschrijving van de wereld. In het bijzonder spelen ze een grote rol in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Arie Wolfert boeken
  Arie Wolfert - met witte bussen naar de vrijheid

  Een van de grootste reddingsacties tijdens de Tweede Wereldoorlog was 'Het witte bussen-plan'. Op initiatief van Noorwegen en Denemarken werd een reddingsplan opgesteld. Met als doel om - vóór de ineenstorting van het Derde Rijk - de Noorse en Deense… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Stewart Rose boeken
  Stewart Rose - Het vegetarische antwoord

  Dit boek bevat een indringend pleidooi voor een vegetarische leefwijze enlegt uit waarom dat zowel goed is voor onze gezondheid als ook een bijdragelevert aan een betere wereld:* het verkleint de kans op talrijke welvaartsziektes zoals hartkwalen, hoge… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Jeannick Vangansbeke boeken
  Jeannick Vangansbeke - Tsaar Alexander I

  De Belgische historicus Pirenne was secretaris van Leopold III, koning van België, en net als zijn baas rekende hij, voor de naoorlogse vrede, meer op de Verenigde Naties dan op de NAVO. Zo zag hij in tsaar Alexanders Heilige Alliantie een voorloper van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Katie Heyning boeken
  Katie Heyning - Zeeuwse meesters uit de Gouden Eeuw

  In Zeeuwse meesters uit de Gouden Eeuw worden bijna vergeten meesters, die in hun tijd wel degelijk aanzien genoten, weer enige bekendheid gegeven.Net als elders in de Republiek waren schilderijen in zeeland rond 1650 buitengewoon populair. Tot nu toe is hier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95