Boeken over informatief & professioneel

 • Fransje Kuyvenhoven boeken
  Fransje Kuyvenhoven - Rijkscollectie in beeld

  Dit is een boekje met een keur aan verrassende kunstwerken, puttend uit de collectie van ongeveer 104.000 stuks van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Elke afbeelding is voorzien van een origineel, anekdotisch commentaar. De tekst prikkelt en nodigt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Adriaan in 't Groen boeken
  Adriaan in 't Groen - Tijdsbeelden Hoger Onderwijs

  Biografieën geven een inkijk in maatschappelijke ontwikkelingen 'van binnenuit'. Deze biografie van het werk van Willy van Lieshout geeft zo wisselende tijdsbeelden van het onderwijs sinds de jaren dertig van de vorige eeuw. Na de Tweede Wereldoorlog ontstaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • IJsbrand van Veelen, Edo Dijksterhuis, Bertus Pieters, Mirjam Beerman boeken
  IJsbrand van Veelen, Edo Dijksterhuis, Bertus Pieters, Mirjam Beerman - Jan Wattjes - The White Cube Concept

  Na zijn succesvolle werkperiode in de studio van Livingstone Projects Berlijn in 2014, waar hij met verfblik en al rondzwierf door de stad en onder meer de gevels van de belangrijkste galeries en musea portretteerde, gaat Jan Wattjes (Den Haag, 1981) weer een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Anne van Lienden, H.R. Tupan boeken
  Anne van Lienden, H.R. Tupan - Hermann Markard

  Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, op zestienjarige leeftijd, ging Hermann Markard kunstgeschiedenis studeren. De consensus in die tijd wat betreft kunst en kunstonderwijs was even chaotisch als de politieke en economische situatie. In deze periode kreeg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Rob Slappendel, Meta van der Woude, Michiel de Jager boeken
  Rob Slappendel, Meta van der Woude, Michiel de Jager - De disfunctionerende dokter

  Dit boekje, De disfunctionerende dokter is een onderwerp waar je als dokter, ziekenhuisdirectie of als patiënt liever niet mee in aanraking komt. Als een dokter disfunctioneert dan heb je daar als patiënt of ziekenhuis directie last van. De vraag is echter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Ben Koolen boeken
  Ben Koolen - Armenzorg als strijdperk

  Nog geen half jaar na de bezetting introduceerde het nationaalsocialistische bewind de stichting Winterhulp Nederland, bedoeld om die gezinnen te ondersteunen die tijdens de wintermaanden over onvoldoende inkomsten beschikten. Door alle publieke collectes van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • J.H.G. Smits boeken
  J.H.G. Smits - Naverteld verleden

  De auteur Johan Smits (1961) van 'Naverteld verleden' doet al jaren onderzoek naar de vroege geschiedenis van jiujitsu in Nederland. Daarbij heeft de periode van de Tweede Wereldoorlog altijd zijn bijzondere belangstelling gehad. Bij de auteur is de vraag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marc Coenders, Janneke Metselaar, Johan Thijssen boeken
  Marc Coenders, Janneke Metselaar, Johan Thijssen - Vital Regions

  Praktijkgericht onderzoek is een zaak van samenwerken. Hogescholen zijn de schakel tussen theorie en praktijk: tussen kunde op de werkvloer en kennis binnen de wetenschappelijke wereld. Op die manier weten we thema's uit de samenleving te verbinden met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Angélique Monballieu boeken
  Angélique Monballieu - Beurssucces

  Wil jij weten hoe je jouw bedrijf kunt laten groeien en jouw producten aan de man kunt brengen door deel te nemen aan beurzen? Of neem je al deel aan beurzen en wil je graag meer BEURSSUCCES? Lees dan dit boek. Want een beursdeelname is echt meer dan alleen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Geschilderde tuinen

  Dit boek presenteert tuinschilderijen van Nederlandse, Belgische, Franse en enkele Duitse kunstenaars uit de periode rond 1900. Voor de impressionisten waren parken en tuinen een belangrijke bron van inspiratie. Uitgaande van zes thema’s wordt een keur aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Doeke Sijens boeken
  Doeke Sijens - Aangeraakt door een nieuw licht

  Tot de kopgroep van kunstkring De Ploeg, die in de jaren twintig in Groningen voor een revolutie in de kunst zorgde, behoorde één vrouw: Alida Pott (1888-1931). Haar werk viel direct op, vooral vanwege het opvallend heldere kleurgebruik. Binnen De Ploeg was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jos Bazelmans boeken
  Jos Bazelmans - Jaarboek van de Nederlandse Archeologie 2017

  Stichting Archeologie & Publiek breng in samenwerking met Pronk Producties en met medewerking van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in maart 2018 het Jaarboek van de Nederlandse Archeologie 2017 uit. Het Jaarboek van de Nederlandse Archeologie is een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Gerard Seyger boeken
  Gerard Seyger - Hanzestad Oldenzaal

  In een levensbeschrijving van de Merowingische edelman Gombertus treffen we de plaatsnaam Altisalja (Oldenzaal) voor de eerste keer in een historische context (7e eeuw) aan. Ongeveer twintig tot vijfentwintig jaar voordat de rondtrekkende Angelsaksische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Diederick Slijkerman boeken
  Diederick Slijkerman - Liberaal zwaargewicht

  Eigenlijk had Henk Vonhoff (1931-2010) toneelspeler willen worden, maar uiteindelijk wendde hij zijn imposante stemgeluid en voorkomen aan voor andere doeleinden: eerst voor het geven van geschiedenisles en later voor de politiek. Met zijn Churchill-achtige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Ron van den Bovenkamp boeken
  Ron van den Bovenkamp - Hoera...een depressie!

  Hoera…een depressie! Weer gezond na een langdurige, zware depressie Een inspirerend boek dat hoop geeft en laat zien dat je een depressie geheel kunt overwinnen, zonder terugval erna en geen antidepressiva meer. Depressie is op dit moment een actueel en veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jon Thompson, Patrick De Rynck boeken
  Jon Thompson, Patrick De Rynck - De Kunst van het Kijken

  Begrijpt u nog wat u ziet in de Uffizi of het Louvre? Zonder grondige kennis van de Griekse en Romeinse mythologie en de Bijbel zijn de werken van Jan van Eyck, Diego Velázquez en Sandro Botticelli een en al mysterie. Maar ook de interpretatie van de moderne… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Bernd Kleine Gunk boeken
  Bernd Kleine Gunk - Gezond en slank met sirtfood

  Rode wijn, rucola, groene thee en chocolade: het lijkt op het eerste gezicht een willekeurige selectie aan voedingsmiddelen, maar wat hebben ze gemeen? Deze en nog veel andere producten, beter bekend als 'sirtfoods', activeren het wonderenzym sirtuïne in ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Inge de Wilde boeken
  Inge de Wilde - Een sterke wilskracht

  Aletta H. Jacobs is een van de bekendste vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Zij was de eerste vrouwelijke student en voorvechtster van vrouwenkiesrecht. Zij stond op de bres voor anticonceptie en was een vredes- activiste. Over zichzelf schreef ze dat ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Wendy Hendriksen Scholte boeken
  Wendy Hendriksen Scholte - Migraine

  Indra R. Kumar is Bachelor in Ayurveda. Indra doet sinds 2011 onderzoek naar Ayurveda en migraine. Zij heeft een methode ontwikkeld waarmee iedereen zichzelf kan behandelen bij migraine, hoofdpijn, voorhoofdsholte-ontstekingen en andere chronische keel-,neus-,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Matthew Kneale boeken
  Matthew Kneale - Rome

  De geschiedenis van Rome aan de hand van zeven plunderingen In Rome is de geschiedenis van de stad overal aanwezig. De bezoeker loopt over bruggen waar ook Cicero en Julius Caesar overheen liepen, bekijkt tempels die bezocht werden door de Romeinse keizers en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Reinier Baarssen boeken
  Reinier Baarssen - Kwab

  Het kwabornament is de belangrijkste en meest opmerkelijke bijdrage die Nederland heeft geleverd aan de ontwikkeling van de decoratieve kunsten in Europa. De geschiedenis en de betekenis van het kwab, met zijn wonderlijke, organische vormen, worden gevolgd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,00
 • André Groeneveld boeken
  André Groeneveld - Hans von Bartels

  Op 10 juli 1887 kwam Hans von Bartels voor het eerst naar Katwijk aan Zee. Hij verbleef in een huisje aan het Eerste Duinpad. Er was maar weinig comfort en geen stromend water. Het waren warme dagen met nauwelijks wind en een spiegelgladde zee. Von Bartels was… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Faidra Filippidou boeken
  Faidra Filippidou - Energy performance progress of the Dutch non-profit housing stock: a longitudinal assessment

  This research seeks to provide insight into the energy performance progress, of the existing non-profit housing stock in the Netherlands, through the application of energy renovations. The non-profit housing stock comprises 30% of the housing market in the… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • marian ellen boeken
  marian ellen - Dank u wel meneer

  Aan het einde van het pad omringd door het water Doet mij beseffen wat vrijheid is De pijn in mijn lichaam even vergeten Laten gaan, gedragen door water en wind Marian (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,72
 • Carla Van Beers boeken
  Carla Van Beers - zo orden je het familiearchief

  Deze Handleiding is bedoeld voor degenen die orde willen scheppen in een berg familiepapieren. Je wilt er voor zorgen dat je opgeborgen documenten ook weer terug kunt vinden. Zo kan je de informatie doorgeven aan volgende generaties. Het familiearchief is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50