Boeken over informatief & professioneel

 • Patrick van Schie, Fleur de Beaufort boeken
  Patrick van Schie, Fleur de Beaufort - De liberale strijd voor vrouwenkiesrecht

  De strijd voor vrouwenkiesrecht wordt vaak gekoppeld aan het feminisme in het algemeen en daarmee geplaatst aan de linkerzijde van het politieke spectrum. Toch speelden juist liberalen een belangrijke rol in de eerste feministische golf. Klassiek-liberale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Anneke van Loggem boeken
  Anneke van Loggem - Toen...Vroeger...

  Dit is het verhaal van Anneke van Loggem-Kouwenhoven. Zij haalt herinneringen op aan haar jeugd in toenmalig Nederlands-Indië, haar verblijven in jappenkampen aldaar, en aan de jaren daarna tot aan haar terugkeer in 1948 in een Nederland dat haar vrijwel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  57,95
 • Iain Overton boeken
  Iain Overton - De prijs van het paradijs

  We leven in een tijdperk van zelfmoordaanslagen: de afgelopen vijf jaar zijn hierdoor bijna evenveel mensen omgekomen als in alle jaren ervoor. Hoe zijn we op dit punt gekomen? Wat drijft mensen tot dit soort daden en wat voor gevolgen hebben ze voor de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • W.J. Muller boeken
  W.J. Muller - Vort Vort Bonneparte

  Rode draad van Vort Vort Bonneparte is Berend Muller (1793-1815), geboren in Hattem en oom van schrijvers betovergrootvader. Het boek behandelt de periode van de inlijving van Nederland door het Keizerrijk Frankrijk tot de Slag bij Waterloo. Tussentijds komen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Sean Smith boeken
  Sean Smith - Ed Sheeran

  Het fascinerende en onthullende portret van een van de succesvolste en meest geliefde popsterren ter wereld. Biograaf Sean Smith beschrijft de wonderlijke reis van Ed Sheeran, de verlegen, stotterende jongen die een wereldwijde sensatie werd, zonder ooit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Christ Klep boeken
  Christ Klep - Van wereldmacht tot ‘braafste jongetje’

  In de zeventiende eeuw had Nederland het beste leger van Europa. Prins Maurits had rond 1600 ongekende innovaties doorgevoerd. Op zee werden we de sterkste. We vereerden helden over wie we nog steeds leren op school. Hoe anders kijken we naar het militaire… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Marijke Kolk, Margriet Wentink boeken
  Marijke Kolk, Margriet Wentink - Blootgelegd

  Blootgelegd portretteert 30 mensen die een traumatiserende gebeurtenis hebben meegemaakt. Welke impact heeft zo’n schokkende gebeurtenis? De geportretteerden tonen hun kwetsbaarheid en hun veerkracht.Blootgelegd toont in woord en beeld de portretten van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • W.F. Hermans boeken
  W.F. Hermans - Weg met de revolutie

  Weg met de revolutie! Naast een groot romancier was Willem Frederik Hermans een scherpzinnig columnist en essayist. De gerenommeerde schrijver toonde zijn kunnen in Elsevier Weekblad, waaraan hij vanaf de jaren zeventig bijdragen leverde. Van 1986 tot 1993 was… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Micky Piller boeken
  Micky Piller - Gids naar Nederlandse musea - Op weg naar de kunst

  Dit boek is de ideale gids naar Nederlandse musea. De auteurs - Piller en Lieten - nemen je mee naar rustige zalen vol prachtige kunst: de eigen collecties in vaak interessante museumgebouwen. Ze bespreken beroemde en minder bekende kunstwerken uit ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Robbert Jan Swiers boeken
  Robbert Jan Swiers - Strijd om Zeeland

  In augustus 1944 trokken de geallieerde troepen van de kust van Normandië snel West-Europa binnen. Op 4 september werd Antwerpen weliswaar bevrijd, maar de geallieerde troepen hadden grote moeite met de aanvoer van voorraden. Na de mislukte ‘Operatie Market… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Nico Daswani, Fumio Nanjo, Carol Becker boeken
  Nico Daswani, Fumio Nanjo, Carol Becker - Daan Roosegaarde

  De Nederlandse kunstenaar, Daan Roosegaarde, is een van de meest prominente innovatieve kunstenaars van de laatste 10 jaar. Zijn sculpturen en installaties, gemaakt in samenwerking met een team van ingenieurs en ontwerpers, hebben als doel om betere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Dominique Moïsi boeken
  Dominique Moïsi - De geopolitiek van emotie

  Dominique Moïsi laat in De geopolitiek van emotie zien waarom sommige culturen eerder met elkaar in botsing komen dan andere. Hij diagnosticeert angst in het Westen, vernedering in de Arabisch-islamitische wereld en hoop in Azië. Door de drijvende krachten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Harry Van Velthoven boeken
  Harry Van Velthoven - Bevriende vijanden

  De socialistische partij, opgericht in 1885, werd slechts node door de burgerlijke democratie aanvaard: eerst in het parlement (1893), dan in de regering (1918), en ten volle vanaf 1945. De uitbouw van een sterke rode zuil zorgde voor een socialistische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Muriël Serrurier Schepper, Taco Hiddink boeken
  Muriël Serrurier Schepper, Taco Hiddink - Artificial Intelligence in actie

  Artificial Intelligence (AI) ontwikkelt zich razendsnel tot bron van praktische oplossingen voor bedrijven en organisaties. Bedrijven zetten AI bijvoorbeeld in om sollicitanten te selecteren, kosten te besparen met chatbots en de verkoop te optimaliseren.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Jos Schouwenaars boeken
  Jos Schouwenaars - Rumoer om moerassen

  Verwondering en bewondering, goed beschouwd is dat de kern. Met deze verhalen wil ik mijn verwondering delen over de magie van veengebieden. Over hun ontstaan en de bijzondere planten die ze gevormd hebben. Tegelijk onthullen de verhalen mijn bewondering voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Dimitri Verhulst boeken
  Dimitri Verhulst - The Borderline - Prison Drawings

  De afgelopen jaren bezochten groepjes leerlingen van het Gentse Secundair Kunstinstituut (SKI) samen met een aantal van hun docenten de Gevangenis Gent. De gedetineerden werden uitgenodigd om samen met de kunstenaars in boeken te tekenen en te reageren op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Rob de Windt boeken
  Rob de Windt - De zomers in Vorden 1868 – 1879

  Het is 150 jaar geleden dat de landschapschilder Johannes Warnardus Bilders in Vorden neerstreek. Langs de Baakse Beek vond hij de ruige natuur die hem als romanticus zo inspireerde. In de zomers van 1886 tot 1879 werkte hij er in de open lucht en schetste en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • H.S.A. Heymans, G. Derksen-Lubsen boeken
  H.S.A. Heymans, G. Derksen-Lubsen - Kindergeneeskunde op zak

  Kindergeneeskunde op zak biedt een overzicht van 109 veelvoorkomende problemen en probleemgebieden binnen de kindergeneeskunde. Ieder probleem wordt volgens een vaste indeling beschreven: na een snelle oriëntatie op de definitie, volgen de pathofysiologie, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Rob Krabben boeken
  Rob Krabben - Oh ja

  Wie werd geboren in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw weet wat het is om op zaterdag in de teil te gaan, om de kleren van oudere broers en zussen te moeten afdragen. Die weet wat ‘bussie-trap’ is of ‘slierten’. En dat je je fiets (als je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Owen Matthews boeken
  Owen Matthews - De onfeilbare spion

  Sorge was een geboren verleider die charme combineerde met meedogenloze manipulatie. Hij infiltreerde in de hoogste kringen van de Duitse, Chinese en Japanse samenleving in de jaren voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn inlichtingen met betrekking tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Vincent Dumas boeken
  Vincent Dumas - Serial Killers

  Zij hielden de wereld in hun greep met hun afschuwelijke en ondenkbare daden: de seriemoordenaars, ogenschijnlijke gewone burgers die zich onder ons verborgen houden. Van het mysterie van Jack the Ripper in Londen tot de school shootings in de VS, in dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Perry Pierik boeken
  Perry Pierik - Tiran

  Van Hitler tot Mao, van Cuba tot Korea. In dit boek staan de wereld¬leiders centraal die met ijzeren vuist over het eigen volk heersten: de dictators. Naast de voor de hand liggende voorbeelden komen er ook een aantal minder bekende leiders voor het voetlicht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Aletta Jacobs boeken
  Aletta Jacobs - Herinneringen

  Aletta Jacobs (1854-1929) was een vrouw die het aanzien van Nederland veranderde. Zij was de eerste vrouw die een hbs bezocht, de eerste die universitair onderwijs afrondde en arts werd, de eerste die promoveerde. Als arts propageerde ze het gebruik van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,90
 • Jacques Meerman boeken
  Jacques Meerman - Mediterraneo

  Jacques Meerman Mediterraneo Een culinaire reisgids voor de mediterrane middeleeuwen Mediterraneo van Jacques Meerman is een culinair meesterwerk waarvan elke geschiedenisliefhebben zal smullen. Voor de lezers van De zijderoutes van Peter Frankopan. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jean DEWAERHEID boeken
  Jean DEWAERHEID - De Vrouwen van Napoleon

  Napoleon, een man van staal op het slagveld, was bang om gedomineerd te worden door vrouwen. De vrouw was meestal een goed gewapende vijand die zich als zwak uitgaf. Vandaar dat hij zich vaak als een bruut toonde. Eenmaal binnen de intimiteit van het koppel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99