Boeken over informatief & professioneel

 • Neil Morris boeken
  Neil Morris - Bio-energie

  Biomassa als energiebron is niets nieuws. Mensen gebruiken al vele duizenden jaren hout als brandstof. Nieuw is wel dat we speciale gewassen zijn gaan kweken om die als brandstof te gebruiken. Hoe kun je biomassa als brandstof gebruiken voor auto\\\\\\\'s en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Ruud de Wit boeken
  Ruud de Wit - Vastgoedmarkt 40 jaar

  1974, het jaar waarin Vastgoedmarkt voor het eerst verscheen, is in menig opzicht ook het geboortejaar van de professionele vastgoedsector in Nederland. Geen uitgeef - product heeft zoveel in gang gezet en zo de markt vormgegeven als Vastgoedmarkt. Vergeleken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,05
 • Hans Janssen boeken
  Hans Janssen - Mondriaan en het kubisme

  In 2014 is het precies 70 jaar geleden dat Piet Mondriaan in New York overleed. Het Gemeentemuseum Den Haag zal in dit jaar bijzondere aandacht besteden aan Mondriaan, van wie het museum de grootste collectie ter wereld beheert. Het Mondriaan jaar wordt ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Arnout van Cruyningen boeken
  Arnout van Cruyningen - De Staten-Generaal

  Op 9 januari 2014 is het precies 550 jaar geleden dat de Staten-Generaal voor het eerst bijeenkwamen. De verschillende gewestelijke standenvergaderingen (de Staten) werden in Brugge bijeengeroepen door hertog Filips de Goede van Bourgondië, die het grootste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Henny van Harten-Boers boeken
  Henny van Harten-Boers - Oranje Nassau

  Dit vierde deel in de reeks Selecties uit de collectie van de Jan Menze van Diepen Stichting omvat 'Vorstelijke Varia'- vijf eeuwen Oranje-Nassau op prenten, keramiek en orangana. Jan Menze van Diepen (1905-1994), telg uit een familie van Groninger… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Christiaan J.A. Jorg boeken
  Christiaan J.A. Jorg - A selection from the collection of oriental ceramics; Een selectie uit de collectie Oosterse keramiek

  Dit tweede deel in de reeks Selecties uit de collectie van de Jan Menze van Diepen Stichting is gewijd aan export porselein uit China en Japan. Van de rijke verzameling (ca. 2500 stukken) van Van Diepen worden in dit boek (Nederlands/Engels) 145 afgebeeld en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ruth Segers, Pieter van den Broeck, Ahmed Z. Khan, Frank Moulaert boeken
  Ruth Segers, Pieter van den Broeck, Ahmed Z. Khan, Frank Moulaert - Handboek ruimtelijke kwaliteit

  Ruth Segers, Pieter Van den Broeck, Ahmed Kahn, Frank Moulaert, Jan Schreurs, Bruno De Meulder, Geoff Vigar, Ali Madanipour (eds) Bij het voortbrengen en ervaren van ruimte is geen begrip zo ongrijpbaar als ruimtelijke kwaliteit. Velen zijn overtuigd van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • C.J.M. Breunesse boeken
  C.J.M. Breunesse - Losgemaakt uit de verdrukking

  Over het boek.Het onderwerp van deze publicatie is de opiniejournalistiek in de historische context van een kritische periode in de politieke geschiedenis van het huidige Nederland en het buurland België: de jaren 1828 tot en met 1832.De scheiding van Noord… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Elise Meier, Pieter van Rooij, Ineke Strouken, Albert van der Zeijden boeken
  Elise Meier, Pieter van Rooij, Ineke Strouken, Albert van der Zeijden - Gouden handen

  In een tijd die hecht aan 'natuurlijk, eerlijk en authentiek' is er sprake van een groeiende waardering voor het ambacht. Bij ambachten gaat het om met zorg gemaakte producten uit natuurlijke grondstoffen, waarin de hand van de meester is te herkennen. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Bram van Oostveldt boeken
  Bram van Oostveldt - Tranen om het alledaagse

  In heel Europa werden drama en theater in de tweede helft van de achttiende eeuw gedragen door een hartstochtelijk verlangen naar natuurlijkheid. Drama en theater moesten natuurlijk zijn of niet zijn, zo valt te lezen in de theater-esthetische geschriften van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • Harry van de Wiel, Marion Siebelink, Floor van de Wiel boeken
  Harry van de Wiel, Marion Siebelink, Floor van de Wiel - In gesprek over het kind als donor

  Het boek In gesprek over het kind als donor beschrijft de gang van zaken rondom kinderdonatie en is bedoeld als een informatief naslagwerk. Het biedt ook praktische handvatten voor professionals. De basis waar het hier om gaat is het gesprek tussen de medische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • A.M. Kreuz boeken
  A.M. Kreuz - Die Ersten bauern mitteleuropas

  Seit dem sechsten Jahrtausend vor Christus finden wir in Mitteleuropa eine neue Wirtschafts- und Lebensweise, als deren wesentliche Grundlagen Bodenbau und Viehzucht anzusehen sind. In den betreffenden Gebieten war dies der Beginn der sogenannten Jungsteinzeit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • C.C. Bakels boeken
  C.C. Bakels - Analecta praehistorica leidensia

  Volume 20 contains eight articles based on research of the Faculty of Archaeology, Leiden University. The first presents results of the excavation of a site at the base of the Weichselian loess in the Maastricht-Belvédère pit. An explanation for the… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marijke Carasso-Kok, Willem Frijhoff, Maarten Prak, Piet de Rooy boeken
  Marijke Carasso-Kok, Willem Frijhoff, Maarten Prak, Piet de Rooy - De complete geschiedenis van Amsterdam

  Een monument voor de stad in 5 banden. Schitterend uitgegeven en rijk geïllustreerd. (Harde kaft)

  Lees meer...
  150,00
 • Liselotte Visser boeken
  Liselotte Visser - Ja ik wil!

  Waarom vinden sommige mensen zo gemakkelijk hun wederhelft en leven lang en gelukkig, terwijl zo veel anderen keer op keer teleurgesteld raken? Hoe is het toch mogelijk dat we met zijn allen zo verlangen naar de liefde, maar dat het toch zo moeilijk blijkt om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Floor Kist boeken
  Floor Kist - Nog meer slijpsteentjes voor de geest

  Een goede column heeft een rake slotzin. In die laatste zin gebeurt er als het ware nog even iets. In dit boekje zijn ruim negenhonderd 900 van dat soort zinnen samengebracht, zinnen die ook heel goed op zichzelf blijken te kunnen staan. Deze nieuwe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Leen Roels boeken
  Leen Roels - Het tekort

  Het centrale thema van dit boek is het structurele tekort aan mijnwerkers in de Luikse kolenindustrie. In de meeste mijnbekkens in West-Europa was het moeilijk voldoende arbeiders te vinden en deze langdurig aan de mijn te binden. Men maakte dan ook overal… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Gerard Franssen, Nico van Tol, Alie Weerman boeken
  Gerard Franssen, Nico van Tol, Alie Weerman - Afstudeerrichting GGZ-agoog

  Het beroep ggz-agoog is in 2012 door branche-organisatie ggz-Nederland in een duidelijk profiel neergezet. In aansluiting daarop is in opdracht van de Vereniging van Hogescholen een onderwijsarrangement ontwikkeld voor dit beroep. Dit onderwijsarrangement is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • Bert van Nieuwenhuizen boeken
  Bert van Nieuwenhuizen - Lintje van de koning

  Jaarlijks worden er in Nederland duizenden Koninklijke onderscheidingen toegekend. Omdat het 'Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd'. Maar: wat is de werkelijke invloed en bemoeienis van de koning? Geen enkele. De beslissing over het toekennen van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • G. Hanekroot boeken
  G. Hanekroot - Amsterdam 100 jaar later

  Amsterdam 100 jaar laterOnlangs raakte voormalig popfotograaf Gijsbert Hanekroot gefascineerd toen hij een deel van de Amsterdamse ansichtkaartencollectie van zijn vader in handen kreeg.Hanekroot werd getroffen door de soms ontroerende boodschappen die onder,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Sibylle Cosyn boeken
  Sibylle Cosyn - Burgers' Zoo 1913-2013

  Liefde voor dieren bewoog honderd jaar geleden Johan Burgers en Marie Burgers-Erwig om in 's Heerenberg een dierenpark te openen. Tien jaar later verhuisde het park naar Arnhem. Wat de familie Burgers daar in korte tijd opbouwde is zeker voor die tijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Leo Samama boeken
  Leo Samama - De zin van muziek

  Veel mensen ervaren muziek als 'die andere taal', waar we woordeloos mee communiceren en die we in ontelbare vormen met ons meedragen. Maar wat is muziek? Wat betekent muziek voor de mens? Hoe gaan we er mee om? Hoe ontstaat het? Vrijwel ons hele leven worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rupert Hochleitner boeken
  Rupert Hochleitner - Praktische gids voor edelstenen

  Edelstenen en sierstenen leren kennen en determineren op een eenvoudige manierDeze praktische gids is een uitstekend hulpmiddel voor iedereen die gefascineerd is door de wereld van edelstenen. Het eenvoudige determinatiesysteem stelt u in staat om edelstenen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Lucette ter Borg, Sandra Smets boeken
  Lucette ter Borg, Sandra Smets - Les deux garcons

  Verrassend, en soms verbijsterend - dat kan van de kunstwerken van Les Deux Garçons wel gezegd worden.Het kunstenaarsduo Michel Vanderheijden van Tinteren en Roel Moonen mag zich in en ook buiten Nederland verheugen in een steeds toenemende belangstelling.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Sarah Brands boeken
  Sarah Brands - Sterrenkunde voor in bed, op het toilet of in bad

  Wie op een heldere avond vanaf een donkere plek naar de hemel kijkt, ziet honderden, misschien wel duizenden sterren. Behalve dat zo'n sterrenhemel er prachtig uitziet, bevat hij ook een schat aan informatie. Met behulp van telescopen hebben sterrenkundigen… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95