Boeken over informatief & professioneel

 • S. Tolan boeken
  S. Tolan - De citroenboom

  De citroenboom is een hoogst oorspronkelijk en uitstekend gedocumenteerd boek waarin zeventig jaar geschiedenis van het Midden-Oosten tot leven wordt gebracht aan de hand van een huis en twee bewoners. Wanneer in 1967, in de nadagen van de Zesdaagse Oorlog, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Joep Scholten boeken
  Joep Scholten - Meisjes uit vervlogen dagen

  Op 20 juni 1945 trouwde Sientje Keizer met Johan Scholten, het was een dag van vreugde zo kort na de oorlog. Een groepsfoto genomen voor hun adres Steinlaan 25 toonde alle bruiloftsgasten. Eén ontbrak. Ik zou nooit van haar gehoord hebben als niet bijna… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Kiki Alpherts, Marius van Dam boeken
  Kiki Alpherts, Marius van Dam - Tussen Kunst & Kitsch - 101 Bijzondere ontdekkingen

  Het televisieprogramma 'Tussen Kunst en Kitsch' is al dertig jaar een begrip op televisie. Miljoenen mensen kijken ernaar. Iedere opnamedag komen ruim duizend mensen met uiteenlopende schatten uit erfenis, rommelmarkt, kringloopwinkel, zolder of bijvoorbeeld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • David Boyle boeken
  David Boyle - WO II in Europa + 1 DVD

  Dit boek laat beelden spreken. Want om de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog in Europa uit te drukken, schieten woorden te kort. Mirco de Cet verzamelde voor dit unieke werk honderden zwart/wit foto's. De Britse auteur David Boyle heeft de… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Ann Callens, Jan Vandermeulen boeken
  Ann Callens, Jan Vandermeulen - Gas!

  Het complete verhaal van de eerste gasaanval uit de wereldgeschiedenis Op 22 april 1915 kreeg de Westhoek een trieste primeur: de eerste, geslaagde gasaanval uit de geschiedenis. Een rode lijn is overschreden, niets is nog hetzelfde. Op die dag in april '15… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • World Press Photo 2015

  'Het beste van de fotojournalistiek, wereldwijd'Independent on Sunday'Is tegelijk amusant, verdrietig en troostend, maar leert je uiteindelijk heel veelover onze wereld'Popular PhotographyAl sinds 1955 vormt de jaarlijkse World Press Photo wedstrijd de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • MaartenJan Hoekstra boeken
  MaartenJan Hoekstra - Dorp, stad, land

  Nederland en België zijn de twee dichtst bevolkte landen van Europa. Gezien de waterrijke ligging van de Lage Landen is dat eigenlijk een wonder. De historie van woorden als strand, hunebed, molen en riool kan de ontwikkeling van onze streken als geen ander… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Vikkie Bartholomeus, Ron Buitenhuis, Caspar Cillekens, Rob Cox boeken
  Vikkie Bartholomeus, Ron Buitenhuis, Caspar Cillekens, Rob Cox - De laatste getuigen

  De Laatste Getuigen. Ze zijn er nog: Limburgers die de Tweede Wereldoorlog bewust hebben meegemaakt. Ze worden steeds minder in aantal. En daarmee verdwijnen ook steeds meer persoonlijke verhalen over hoe het was als kind, als burger in oorlogstijd. En het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jan Altena Hzn boeken
  Jan Altena Hzn - Standrechtelijk doodgeschoten

  Terwijl de geallieerden aan het eind van de tweede wereldoorlog oprukken, worden de represailles door Duitsers en Duitsgezinde Nederlanders steeds grover. Executies dienen als voorbeeld om de mannelijke bewoners van Kampen bij de IJssellinie aan het graven te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Nico Keuning boeken
  Nico Keuning - Boternacht

  Het leven van Jaap Bommer verandert op slag wanneer hij zijn geboortedorp in Noord-Holland verlaat om zich als jonge douanier te vestigen in de Achterhoek. Na zijn benoeming tot ‘grenskommies’ verhuist hij met zijn vrouw Anna naar Elten, dat na de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jasper Krabbe boeken
  Jasper Krabbe - Atelier Krabbé

  Waarom maak je kunst? Hoe ga je te werk? Waarom is kunst belangrijk? In Atelier Krabbé vertelt beeldend kunstenaar Jasper Krabbé bevlogen over beeldende kunst. Aan de hand van eigen werk spreekt hij over zijn eerste jaren als graffitikunstenaar in Amsterdam,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Frédéric Tonnon boeken
  Frédéric Tonnon - ABBA

  ABBA - De Interviews vertelt het verhaal van Agnetha, Benny, Björn en Anni-Frid aan de hand van unieke interviews met het viertal en met de mensen naast en achter ABBA. Frédéric Tonnon heeft, naast ABBA, o.a. gesproken met Sir Tim Rice, Meryl Streep, Phil… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ed Sheeran boeken
  Ed Sheeran - Ed Sheeran - a visual journey

  Dit boek is een fascinerend, zeer persoonlijk portret over de unieke muzikant Ed Sheeran; over zijn ups and downs op weg naar de absolute top als wereldberoemd singer-songwriter én idool. Kunst loopt als een rode draad door de carrière van deze opmerkelijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • M.A. Hofman, A.A. Weijnen, A.P.G.M.A. Ficq-Weijnen boeken
  M.A. Hofman, A.A. Weijnen, A.P.G.M.A. Ficq-Weijnen - Prisma pocketwoordenboek Nederlands Fluo editie - Belgische uitgave

  Dit is een PRISMA woordenboek - zeker en vast! De Prisma Pocketwoordenboeken zijn nummer 1 op de middelbare school. Ze worden elk jaar geüpdatet en hebben meer trefwoorden, verklaringen en voorbeelden dan alle andere pocketwoordenboeken. Binnen deze kaft vind… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Antoon de Baets boeken
  Antoon de Baets - De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de historicus

  Wellicht bestaat er geen tekst met een grotere invloed op ons leven dan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Ik vraag mij daarom af of de Universele Verklaring een visie op de geschiedenis bevat. Daarna bespreek ik de gevolgen die zij heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Flip Treffers boeken
  Flip Treffers - "Vladimir Vladimirovitsj en ik"

  Karel van het Reve (1921-1999) wordt tot op heden bewonderd om zijn essayistische oeuvre, waarvoor hem in 1981 de P.C. Hooftprijs werd toegekend. Nederlandse literatuurcritici loven de scherpzinnigheid, oorspronkelijkheid en stijl van zijn opstellen. Slechts… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Catherine Ingram boeken
  Catherine Ingram - Dit is matisse

  Nieuwe en eigenzinnige titel in deze originele kunstreeks Een creatief genie in het modernisme van de 20ste eeuw, kleurenpracht, vormen en lijnen herleid tot de essentie, fauvist, een modale man die tal van meesterwerken produceerde. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • George Roddam boeken
  George Roddam - Dit is Van Gogh

  Nieuwe en eigenzinnige titel in deze originele kunstreeks Kunst als emotioneel antwoord op de wereld, een gekwelde ziel, al dan niet gek, een tragisch leven, een van de grootste moderne schilders. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jan Haakman, Jan de Boer, Eduard Hattuma, Eric van Spelde, Iemke Velds boeken
  Jan Haakman, Jan de Boer, Eduard Hattuma, Eric van Spelde, Iemke Velds - Onschatbare klassieker jaarboek 25-2015

  Deze 25ste editie is weer uitgebreider dan de vorige en bevat gegevens en prijzen van honderden 'nieuwe' klassiekers en youngtimers met verzamelwaarde, samengesteld met kennis van en passie voor klassieke auto's.Ook in het afgelopen jaar is er weer veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Aad Streefland boeken
  Aad Streefland - Bronnen van Leven - Fons Vitae Lyceum 1914-2014

  In 1914 stichtten de zusters Franciscanessen in de Amsterdamse Vondelstraat de R.K. HBS voor Meisjes, de eerste katholieke vijfjarige HBS voor meisjes in Nederland. Goed onderwijs kon bijdragen aan de ontwikkeling van de katholieke vrouw. Dat was de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Sinan Can, Ara Halici boeken
  Sinan Can, Ara Halici - Bloedbroeders

  Het persoonlijke verhaal van Sinan en Ara over de Armeense genocide Honderd jaar geleden vond er in het Ottomaanse Rijk een groot drama plaats. Meer dan 800.000 Armeniërs vonden de dood. Het leidt al een eeuw tot discussie en spanningen en de diepe wonden van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Maarten van Doorn boeken
  Maarten van Doorn - Reeks 40-45 Den haag 40-45

  Aan de hand van zo'n 130, vaak nog niet eerder gepubliceerde foto's vertelt dit boek een beeldverhaal van Den Haag in de Tweede Wereldoorlog. De Residentie kreeg het in de oorlog zwaar te verduren. Bominslagen, op huizenblokken neergestorte V1's en V2's, het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Victor Bockris boeken
  Victor Bockris - Transformer - Het verhaal van Lou Reed

  De legendarische rockstar Lou Reed overleed in oktober 2013, met achterlating van zijn enorme muzikale erfenis. Transformer, de eerste complete biografie over deze musicus en zanger sinds zijn dood, laat zien hoe Lou Reed de verpersoonlijking werd van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Piet Boncquet boeken
  Piet Boncquet - Lief en leed

  Tijdens de Eerste Wereldoorlog zaten honderdduizenden soldaten vier of meer lange jaren vast in de gruwelijke oorlogsellende, dikwijls afgesneden van familie, vriendin of vrouw en kind. De cafard of oorlogsmoeheid dreef sommigen in de armen van prostituees of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • H.E. Hulshoff Pol, A. Aleman boeken
  H.E. Hulshoff Pol, A. Aleman - Beeldvorming van het brein

  Toepassingen van beeldvormende technieken om de structuur en functies van de hersenen te ontrafelen hebben de afgelopen decennia een hoge vlucht genomen. Het beeldvormend onderzoek bij patiënten met psychiatrische stoornissen heeft ook belangrijke nieuwe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,00