Boeken over informatief & professioneel

 • Robert Devriendt boeken
  Robert Devriendt - Broken stories

  The oeuvre of Belgian artist Robert Devriendt is inextricably linked with film. His paintings are small in scale, and can be seen as a series of stills when displayed together. Often enigmatic and without any definite script, the works are experienced as… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Julie Waseige boeken
  Julie Waseige - Ludion Gidsen Het magrittemuseum

  The official guide to the Musée Magritte Museum in Brussels, this book offers a lively exploration of this new space, home to the largest collection in the world of works by the Surrealist artist René Magritte, including paintings, gouaches, drawings,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Jos Smeets, Tommy van Es, Guus Meershoek boeken
  Jos Smeets, Tommy van Es, Guus Meershoek - In de frontlinie - Tien politiemannen en de Duitse bezetting

  De reputatie van de Nederlandse politie tijdens de Duitse bezetting is even donker als haar uniform. Medewerking aan het vervolgen van joden en verzetsmensen domineert het beeld. De werkelijkheid was complexer. Hoewel sommige agenten collaboreerden, kozen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Willem Otterspeer boeken
  Willem Otterspeer - Edele wijze lieve bijzondere

  'Edele wijse discrete lieve besundere,' zo luidde de aanvang van de brief die Willem van Oranje op 28 december 1574 vanuit Middelburg aan de Staten van Holland en Zeeland schreef. Hij deed er het voorstel in om een universiteit op te richten. Het zou het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Manon Valken boeken
  Manon Valken - Reeks Zorgindruk 'Ben niet gek, ben net moeder' Over kraambedpsychose

  'Het mooiste dat er is'Stel je voor dat je na de bevalling hyperactief bent, niet meer kunt slapen en de realiteit compleet uit het oog verliest. Dat overkwam Manon. Zonder enige psychiatrische voorgeschiedenis ontwikkelt zij een kraambedpsychose en wordt zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Willem J. Ouweneel boeken
  Willem J. Ouweneel - Dramatiek in Bachs Mattheüs Passion

  Willem J. Ouweneel beschrijft in Dramatiek in Bachs Mattheüs Passion de boodschap in de Mattheüs Passion. De schitterende muziek van Bachs Mattheüs Passion ontroert miljoenen mensen. De aandacht voor de tekst van Bach is aanzienlijk minder - terwijl hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Elvis Peeters, Nicole van Bael boeken
  Elvis Peeters, Nicole van Bael - Tok, sjwwt, tsjak!, kledongg. Over het muzikale dwalen. De Nieuwjaarslezingen 2015 Het Zoekend Hert

  Elvis Peeters (1957) opereert in het grensgebied tussen muziek (hij speelde bij de cultgroep Aroma di Amore), theater en literatuur. Hij schrijft samen met Nicole Van Bael. Het schrijversduo publiceerde onder andere de romans Spa en Wij, de verhalenbundel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jose van Campen, Sandra van Assen boeken
  Jose van Campen, Sandra van Assen - Q-Factor

  Ruimtelijke kwaliteit wordt in Nederland al meer dan honderd jaar nauwkeurig besproken en beoordeeld in speciale commissies. Onderzoekers Sandra van Assen en Jos van Campen vroegen zich af hoe deze ruimtelijke kwaliteitsteams nu precies werken. Zijn de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • K.J. Simon boeken
  K.J. Simon - De wetenschappelijke ontwikkelingen in de radiologie en radiotherapie binnen de geneeskunde in Nederland 1896-1922

  Met de ontdekking van de röntgenstralen in 1895 werd niet simpelweg een nieuw gereedschap toegevoegd aan het arsenaal van de medicus. Zoiets gebeurt pas, aldus Thomas Kuhn, als de professionele gemeenschap haar traditionele onderzoeksmethode heeft… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • van der Waals boeken
  van der Waals - Muziek lezen met de vingers

  Met het brailleschrift kunnen de letters van het alfabet en leestekens worden weergegeven in combinaties van steeds zes punten. De vinding van Louis Braille maakte het voor blinden mogelijk zelfstandig te lezen en in een eigen schrift met elkaar te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Patrick Cockburn boeken
  Patrick Cockburn - De nieuwe heilige oorlog

  Jihad-bewegingen hebben zich sinds het begin van de eenentwintigste eeuw vooral laten gelden door terroristische aanvallen, met als meest recente voorbeeld de aanslagen in Parijs van januari 2015. Patrick Cockburn toont in zijn nieuwe boek aan dat de Jihadi's… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Patrick K. O'Donnell boeken
  Patrick K. O'Donnell - De eerste SEALs

  Toen de Amerikanen na Pearl Harbor betrokken werden bij de Tweede Wereldoorlog realiseerde de militaire top zich dat er een elite-eenheid gevormd diende te worden die op een onconventionele manier oorlog zou kunnen voeren. Begin 1942 werd een groep… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Edgar van Mil, Arianne Struik boeken
  Edgar van Mil, Arianne Struik - Overgewicht en obesitas bij kinderen - Verder kijken dan de kilo’s

  Overgewicht en obesitas ontstaan door aanleg, leefstijl en omgevingsinvloeden. In dit boek worden wetenschap en praktijk in begrijpelijke taal omgezet naar een gestructureerde aanpak op lichamelijk, psychologisch en systemisch gebied. Met assessmenttools en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Pieter van der Slikke boeken
  Pieter van der Slikke - Haptonomie en haptotherapie

  Iemand aanraken en zelf aangeraakt worden is een essentiële behoefte. Veel mensen missen echter het werkelijke contact met zichzelf en anderen om deze optimaal te kunnen vervullen. Haptonomie is een methode om onze zintuigen ten volle te leren gebruiken bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Dirkjan van Ittersum boeken
  Dirkjan van Ittersum - De leukste gratis apps

  DE LEUKSTE GRATIS APPS Voor smartphones & tablets Er zijn verrassend veel handige, leuke en interessante apps die ook nog eens gratis zijn. Maar in het bos van honderdduizenden apps kun je snel verdwalen. Daarom is de kritische, deskundige selectie van gratis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,75
 • Timothy W. Ryback boeken
  Timothy W. Ryback - Hitlers eerste slachtoffers

  Hoe de Holocaust begon en door één man bijna voorkomen werd Dit verbijsterende boek laat tot in de kleinste dramatische details - plaatsen, tijdstippen, mensen en gebeurtenissen - zien hoe de Holocaust begon, en hoe die bijna gestopt werd. Dit is het verhaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Shirley Brandeis boeken
  Shirley Brandeis - ZID

  Een 22 jaar lange theatrale reis van het ZID Theater in woord en beeld. ZID Theater verbindt Kunst, Cultuur en Samenleving.Dit inspirerende, informatieve, full colour boek in het Nederlands en in het Engels, combineert de beschrijving van de met het Appeltje… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Marie Pok boeken
  Marie Pok - Olivier Dwek

  Tien opmerkelijke projecten van de jonge Belgische architect Olivier Dwek. Ten remarkable projects by the young architect Olivier Dwek. (Harde kaft)

  Lees meer...
  89,50
 • Jakob Lothe boeken
  Jakob Lothe - Getuiges van de tijd

  Indringend beeld van het leven in de concentratiekampen - en daarna Meisjes en jonge vrouwen, omgeven door bewakers, honden en schrikdraad in Auschwitz, Theresienstadt, Bergen-Belsen en andere kampen. Tien Joodse vrouwen die in de periode 1921-1935 in Europa… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Tattoo Identity

  In Tattoo Identity verzamelt fotograaf Benoît Meeus zeven jaar portretfotografie van mensen die via tattoos hun persoonlijkheid uitdragen. De geportretteerde modellen veranderen doorheen de jaren. Hun tatoeages vertellen blijvend hun verhaal. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,95
 • Klaas A.D. Smelik boeken
  Klaas A.D. Smelik - Etty Hillesum 1914-2014

  Over het boekHet zesde deel van de serie Etty Hillesum Studies, dat verschijnt in het kader van de herdenking 'Etty Hillesum 100 jaar', kent verschillende zwaartepunten. Drie bijdragen geven - elk vanuit een andere invalshoek - meer inzicht in Hillesums visie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Louis Callaert boeken
  Louis Callaert - Werk aan de winkel

  Werk aan de winkel vertelt het verhaal van de handelszaken, ambachtslieden en kleine nijverheden van Puurs en deelgemeente Kalfort tijdens de 20ste eeuw, met nog een uitloper tot de realisatie van het project Dorpshart. Het is een inventaris en geeft de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Martin Ros boeken
  Martin Ros - Sisi, Leven en dood van Elizabeth

  Keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi, spreekttot de dag van vandaag tot de verbeelding vanmiljoenen mensen. Haar dramatische leven tekende zichdoor haar huwelijk met keizer Franz-Joseph en doorde zelfmoord van haar zoon Rudolf bij het jachtslotMayerling,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ignace Bossuyt boeken
  Ignace Bossuyt - De dood in cantates van J.S. Bach

  Bachs cantates over doodsangst en doodsverlangen. In Bachs leven en werk is de dood alomtegenwoordig. De Duitse theoloog en reformator Maarten Luther predikte dat de gelovige in het uur van de dood, hoe pijnlijk ook, zeker kon zijn van de verlossing. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • * boeken
  * - Geaarde kunst - Door de Staat gekocht '40-'45

  Dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog voor Nederland een grote kunstcollectie werd aangelegd is maar bij weinig mensen bekend. En dat hiermee de basis werd gelegd voor het naoorlogse ondersteuningsbeleid voor kunstenaars, daar staat ook niet iedereen dagelijks… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95