Boeken over informatief & professioneel

 • David Vergauwen boeken
  David Vergauwen - Kolommen van harmonie

  Muziek speelde een voorname rol in het maçonnieke leven van het negentiende-eeuwse Brussel. Er werden liederen geschreven, cantates gecomponeerd en er werd gezongen dat het een lieve lust was. Deze studie gaat na wat het repertoire was dat in tempels of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Jan Willem Kumpel boeken
  Jan Willem Kumpel - De herinneringen van Jan Willem Kumpel (1757-1826). Het rampspoedige leven van een Amsterdams jurist, publicist en Orangist

  De Amsterdammer Jan Willem Kumpel (1757-1826) stond al jong in de schijnwerpers als een ambitieus en getalenteerd dichter. Hij genoot de bescherming van de Oranjes en was de boezemvriend van Willem Bilderdijk. Het duurde echter niet lang voordat hij in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Paul Post boeken
  Paul Post - Museum Romeinse Katakomben Valkenburg

  Meer dan honderd jaar geleden, in de zomer van 1910, werd in een mergelgroeve te Valkenburg een uniek project geopend voor het publiek. Het was een van de eerste attracties van het toen als toeristisch centrum opkomende stadje: een nauwgezette kopie van delen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • OverHolland 16/17

  In OverHolland 16/17 ligt de nadruk op de Zaanstreek. Reinout Rutte beschrijft haar geschiedenis. De provincie Noord-Holland heeft onderzoek laten doen naar de verdere ontwikkeling van dit gebied. 'Transit Oriented Development' was daarin de leidraad. Docenten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • M.T. van der Wulp boeken
  M.T. van der Wulp - Regulering van de Nederlandse trustsector

  Strafrechtelijke handhaving van financiële toezichtwetgeving betreffende trustkantorenOp 1 maart 2004 is de Wet toezicht trustkantoren (Wtt) in werking getreden. Doelstelling van deze wet is het bevorderen van de integriteit van het financiële stelsel door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  79,50
 • Rob Walrecht boeken
  Rob Walrecht - Nederlandse vakantie-planisfeer voor Noord-Europa (60 graden)

  Nederlandse planisfeer voor 60º NB , zeer nauwkeurig voor elk gebied tussen 55º en 65º NB. De naam "vakantieplanisfeer voor Noord-Europa" benadrukt dat men tijdens de vakantie juist vaak schitterende kansen heeft om een fraaie sterrenhemel te bewonderen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Ghislain Konings boeken
  Ghislain Konings - Zen en Haiku's uit Haspengouw Japanse shindotuinen

  Dit mooie fotokijkboek van de Shindotuinen in Tongeren in België, werd gecreëerd door de Haikukring Shindo en dit op initiatief van Ghislain Konings. Dat is de man die deze symbolische Japanse tuinen heeft aangelegd en die op taalcreatieve momenten de kring… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jacquie Maria Wessels, Michiel van Kempen boeken
  Jacquie Maria Wessels, Michiel van Kempen - Cityscapes & Birdmen

  JACQUIE MARIA WESSELS fotografeerde tussen 2006 en 2009 in Suriname [Paramaribo] en Nederland [Amsterdam en Den Haag] vele stoere Surinaamse mannen die bezeten zijn van hun zangvogeltje. De 'gekooide vogel' is de hoofdrolspeler in zangvogelwedstrijden, die op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Maria (MIRA) Peeters-Lootens boeken
  Maria (MIRA) Peeters-Lootens - Het leven is de moeite waard

  "Op de cover staat de mooie afbeelding van een omgekeerde regenboog die de vorm heeft van een schaal. De schrijfster ziet het als een symbool waarin zegeningen en geesteskrachten opgevangen kunnen worden die door de goddelijke Geest vanuit de Oerbron… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • René Beijersbergen boeken
  René Beijersbergen - Reizen langs de waterkant

  De Dwergstern (Sterna albifrons) is de kleinste sternsoort. De kleine zeevogel met de grijze vleugels, zwarte pet, wit voorhoofd en een gele snavel bewoont de kusten van alle continenten en in Europa van het noorden van Zweden tot aan de Middellandse Zee. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Siebe van Sijen boeken
  Siebe van Sijen - Dockumer Granaetsjes Bouwstijlen in Dokkum

  Deze publicatie is deel 2 in de serie Dockumer GranaetsjesVoor deze publicatie over bouwstijlen en bouwgeschiedenis in de oude binnenstad heeft de stichting architect Siebe van Seijen als auteur benaderd. Van Seijen is werkzaam bij Adema Architecten en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Willy Schaeken boeken
  Willy Schaeken - Dubbele moord op Martin Luther King, Jr.

  Martin Luther King, Jr. neemt vandaag een voorname plaats in binnen de Amerikaanse historiografie. Zijn Nobelprijs voor de Vrede, tweehonderd eredoctoraten en de oprichting van het King Memorial bevestigen die positie. In 1964 en 1965 bezocht hij Nederland en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,00
 • Maarten Geerdes, Rénard Chaigneau, Ivan Kurunov, Oscar Lingiardi boeken
  Maarten Geerdes, Rénard Chaigneau, Ivan Kurunov, Oscar Lingiardi - Inleiding tot het hoogovenproces

  Dit boek beschrijft het hoogovenproces voor productiepersoneel. Het hoogovenproces wordt aanvankelijk omschreven als het smelten van ijzererts. Geleidelijk aan verduidelijken de auteurs de fysische, chemische en metallurgische achtergronden. Procesproblemen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  51,94
 • Dominique Deseure boeken
  Dominique Deseure - Je hand op mijn schouder

  Aangezien het brein de kern van ons 'zijn' is, kan een breinkwetsuur heel ingrijpende gevolgen hebben. Niet alle gevolgen zijn duidelijk zichtbaar voor de buitenwereld en voor de mensen in de omgeving van de patiënt. Alleen wie zelf een hersenletsel heeft,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Marc De Decker boeken
  Marc De Decker - Alles is water

  'Les rivières sont des chemins qui marchent et qui portent où l'on veut aller', schreef de Franse filosoof en wiskundige Pascal. Zijn Britse tijdgenoot, 'the water poet' John Taylor beschreef ze als the 'cherishing veines of the body of every Countrey,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,00
 • Geert Vanpaemel, Joris Snaet boeken
  Geert Vanpaemel, Joris Snaet - Medisch laboratorium of universitair bedrijf?

  Het verhaal van een bijzonder bouwwerk. Omstreeks 1900 was het Instituut voor Bacteriologie de parel van de Leuvense universiteit. Met de oprichting van het Instituut wilde de universiteit beklemtonen dat ze mee vooraan stond in het medisch onderzoek. Tegelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • SERRANO ANDRES, Rétrospective (NL)

  Hedendaagse kunst als provocatie: het rauwe leven gezien door de lens van Amerikaans fotograaf Andres Serrano.De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België organiseren een retrospectieve gewijd aan de hedendaagse fotograaf Andres Serrano, hij die zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,50
 • J. de Vries boeken
  J. de Vries - Oud Nederlandsch

  Van oude boeken tot oude straatnamen, iedereen is bekend met het mooie, oude Nederlandsch. Toch is deze oude taal niet heelemaal verloren gegaan, in Brabant en Vlaanderen zegt men bijvoorbeeld nog steeds "gij". Dit boek geeft eene nieuwe geschiedenis van het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  70,00
 • Bram Pietersen boeken
  Bram Pietersen - Houtskool door Bram Pietersen

  Hier vindt u verschillende houtskool tekeningen uit de afgelopen periode van Bram Pietersen. De tekeningen zijn gemaakt van slechts alleen houtskool, alleen op verschillende manieren gebruikt. Door het verschillend te gebruiken kun je zien dat er op een andere… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Thomas Leeflang boeken
  Thomas Leeflang - Filmrecensies in Bezet Nederland

  De filmkritieken die in oorlogstijd in Libelle verschenen staan model voor die welke in alle dag- en weekbladen te lezen waren. In Libelle van 15 oktober 1943 werd de recensie van de prestigieuze UFA-jubileumfilm Münchhausen besloten met 'Dat het met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Frank Becuwe boeken
  Frank Becuwe - Flirten met mars en venus

  Flirten met Mars en Venus.Oorlog en prostitutie, 1914-1918Een oorlog deelt veel meer littekens uit dan eretekens. Niet alleende soldaten aan het front maar ook de achtergebleven vrouwenvielen daarbij in de prijzen. Voor vele vrouwen werd prostitutiezelfs het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Alie Weerman boeken
  Alie Weerman - Ervaringsdeskundige zorg- en dienstverleners

  In 'Ervaringsdeskundige zorg- en dienstverleners' beschrijft Alie Weerman een innovatieve onderwijspraktijk binnen het sociaal werk. Het boek biedt daarnaast een existentiële beschrijving van herstel van verslaving en geeft een persoonlijk voorbeeld van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • S. Bal boeken
  S. Bal - De keten uitgedaagd

  Verantwoording is een maatschappelijk vraagstuk van de eerste orde, maar ook een bron van groeiende zorg en irritatie voor veel organisaties. In 2004 startten het ministerie van Financiën en het ministerie van Justitie een onderzoek naar de mogelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  84,80
 • Mick Eekhout boeken
  Mick Eekhout - Componentontwerpen en productontwikkelen

  Vanuit de 'design & build' ervaringen in zijn eigen bedrijf in Delft heeft Mick Eekhout een geactualiseerde versie geschreven van het boek over de methodologie die hij gebruikt als ontwerper van draagconstructies en bouwconstructies in gevels en daken. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  47,70
 • Jan van der Woord boeken
  Jan van der Woord - Gieten en kneden

  Dit boek is het werk van Jan van der Woord, die een speciale belangstelling had voor gieten en kneden in de jaren dat hij universitair hoofddocent was bij de leerstoel Productontwikkeling aan de Faculteit Bouwkunde TU Delft. Hij heeft dit boek als nalatenschap… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  43,46