Boeken over informatief & professioneel

 • Joke Corporaal boeken
  Joke Corporaal - Zolang de boom bloeit

  De Friese literatuur is uitdrukking van de eigenheid van Fryslân. Door de eeuwen heen hebben Friese schrijvers en dichters in hun eigen taal geschreven: over zichzelf, over hun taal en over hun land. De Friese literatuur kent vele onverwachte schatten die de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hans Klein Hofmeijer boeken
  Hans Klein Hofmeijer - Artefact nr. 953 – Gapingen van mijn geest

  Hans Klein Hofmeijer nummert sinds 1979 consequent zijn kunstwerken. Na bijna veertig jaar nadert hij het duizendste 'artefact'. De publicatie 'Artefact nr. 953 - Gapingen van mijn geest' heeft een status aparte in zijn oeuvre. Collega-kunstenaars, fotografen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  75,00
 • Anne Adriaens-Pannier, Hans Sizoo boeken
  Anne Adriaens-Pannier, Hans Sizoo - Guy Leclercq

  Schuwde Guy Leclercq zich aanvankelijk niet om aan zijn schilderijen een narratieve inhoud toe te kennen, vaak met citaten ontleend aan tribale culturen en symbolen uit de etnografie, vanaf 1990 is daarvan nog weinig van te merken. In zijn meest recente… (Harde kaft)

  Lees meer...
  40,00
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires 1990-A

  23 januari 1990 Ik bedankte de president voor de gastvrijheid die ik thans vier jaar in zijn land had genoten. Ik legde uit hoe een verkeerd beeld ik me van Zuid-Afrika had gevormd voor ik hier arriveerde. Ook vertelde ik over mijn ervaringen in townships en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Bas Kok boeken
  Bas Kok - Metromorfose

  Hij rijdt! Tijdens de aanleg was de Noord/Zuidlijn vooral een klaaglijn, maar nu we eindelijk kunnen instappen zijn vertragingen en kostenoverschrijdingen snel vergeten. Al vinden veel Amsterdammers de nieuwe metro toch een soort pacman die hun vertrouwde bus-… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Yvette Backer, Lex Scholten boeken
  Yvette Backer, Lex Scholten - Courseware BiSL ® Next Courseware

  BiSLNext is de opvolger van het in 2005 geïntroduceerde BiSL. BiSL (Business information Services Library) is uitgegroeid tot standaard op het vakgebied Business informatiemanagement. BiSLNext is aangepast aan de nieuwe tijd en speel daarmee in op diverse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,67
 • Jasmin Vogeley boeken
  Jasmin Vogeley - Leef voluit

  Ben jij jezelf kwijt geraakt in de dagelijkse drukte? Cijfer jij jezelf weg door de vervulling van jouw wensen alsmaar uit te stellen? Waar is je passie gebleven? Je zit te veel in je hoofd, het contact met je gevoelens is ver te zoeken. Regelmatig vraag jij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Hans Crampe boeken
  Hans Crampe - Mijn rug en ik

  Doe de test! Observeer mensen die rechtstaan. Let erop hoeveel er na een tijdje naar hun rug tasten. Je zal verrast zijn door het aantal. Spreek hen aan en ze zullen het je bevestigen: "Als ik lang rechtsta of neerzit, heb ik pijn. Maar ze kunnen niets vinden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Fred Baggen boeken
  Fred Baggen - De tegenstrever

  In aanloop naar de biografie van Maarten Lamers, 'De tegenstrever. Tonelen van Maarten J. Lamers' leven, werken en de Kerk van Satan', verschijnen gedurende 2018 vijf geïllustreerde boekjes met zeldzame foto's en documenten, onder andere uit nooit eerder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Beb Mulder, Pieter de Groot, Anne Feddema boeken
  Beb Mulder, Pieter de Groot, Anne Feddema - Must es kieke

  Toen Leeuwarden gekozen werd tot Culturele Hoofdstad 2018 was dat voor kunstenaar Beb Mulder aanleiding om 42 schilderijen van plekken in de binnenstad te maken, waaronder een negendelig ‘Panorama van de Voorstreek’ vanaf het dak van zijn woning. Deze blik… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Loe de Jong boeken
  Loe de Jong - 'Een sterfgeval te Auswitz'

  Loe de Jong 'Een sterfgeval te Auswitz' inaugurale rede, 21 september 1967 ingeleid door Boudewijn Smits Loe de Jongs loodzware thema Op 21 september 1967 sprak dr. L. de Jong de rede uit bij zijn inauguratie als hoogleraar in de eigentijdse geschiedenis. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Cor Scholten boeken
  Cor Scholten - Zeilrederij Starckenborg

  Zeilrederij Van Starckenborg van Straten is het product van langjarig bronnenonderzoek en levert andere inzichten op dan in gebruikelijke maritieme literatuur. Zo werpt het een geheel ander licht op een aantal 'bekende rederijthema's'. Het grootste hoofdstuk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Nick Hannes. Limburg Ongefilterd

  Samen met de dienst Erfgoed van de provincie Limburg en met fotograaf Nick Hannes maakte Openbaar Kunstbezit Vlaanderen een fotoboek waarin niet minder dan 44 Limburgse erfgoedplekjes in beeld worden gebracht in 122 foto's. Niet zomaar gefotografeerd, maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • A. Erftemeijer boeken
  A. Erftemeijer - Kunst is om te huilen

  Flauwvallen voor de Mona Lisa. Huilen van ontroering bij een Mondriaan. Weerzin voelen bij een Picasso. Woedend worden op een schilderij van Rothko. Maar ook: liefdevol een schilderij kussen van Cy Twombly (en dan moeten opdraaien voor de restauratiekosten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Peter Luijten boeken
  Peter Luijten - Heerlijk Leven

  “Genealogie is ‘in’. Iedereen is op zoek naar zijn voorouders, verzamelt namen en data. Dat levert weelderige stambomen op met wortels tot in het verre verleden. Vaak ontbreekt dan het belangrijkste: het verhaal áchter de data. Peter Luijtens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Jan-Willem van den Braak boeken
  Jan-Willem van den Braak - Zij spioneerden tegen Engeland

  In de zomer van 1940 recruteerden de nazi's inderhaast bijna twintig spionnen uit diverse landen, waaronder Nederland, die ze in de maanden daarna naar Engeland overbrachten, als een soort verkenners van de geplande invasie van Engeland - die er echter nooit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Carel Damsté boeken
  Carel Damsté - Volgende halte: Keizerstraat

  Nu de laatste Haagse Trams vervangen worden door ‘light-rail’-treintjes, zal het voor velen onder ons een genoegen zijn nog eens terug te keren naar de tijd, toen de tram nog werkelijk een tram was. Lijnen naar Scheveningen hebben daarin een pioniersrol… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Peter Bak boeken
  Peter Bak - Een oord van bang wachten

  Tijdens de Duitse bezetting werden in het gebouw van het grootseminarie bij Haaren, tussen Tilburg en 's-Hertogenbosch, vooraanstaande politici, zakenlieden en andere notabelen als gijzelaars vastgehouden. Onder hen waren de latere premier Jan de Quay, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • J. Braibant, Alain Leclercq boeken
  J. Braibant, Alain Leclercq - Toevallige ontdekkingen uit de geschiedenis

  Heel wat uitvindingen en ontdekkingen van de mens hebben tot mooie resultaten geleid, maar er zijn er ook die het gevolg waren van mislukte pogingen, fouten of gewoon serendipiteit. En toch zijn die net zo bijzonder en hebben ze ons dagelijkse leven er heel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Simone Berger boeken
  Simone Berger - Istori Kita

  "Simone Berger is een herinneringskunstenaar die oud en jong aanspoort hun Indische verleden te verkennen. Ze port ons geheugen op voorbeeldige en aanstekelijke wijze op. Geuren en smaken komen weer terug als je haar leest. Aan de slag met Istori Kita!'… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Tjeu Strous boeken
  Tjeu Strous - Porgy in de polder

  Op de dag van de bevrijding, in 1945 marcheerde een zwarte man aan het hoofd van de bevrijders het Marktplein van Terneuzen op. Wat niemand toen kon bevroeden, was dat deze man, Frank Koulen, Terneuzen veel zou brengen. Hij werd de stichter en uitbater van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Sven Meeder, Erik Goosmann boeken
  Sven Meeder, Erik Goosmann - Redbad

  Het boek bij de bioscoopfilm Redbad Het jaar des Heren 697: op een drassig veld in de buurt van Dorestad staat de Friese koning Redbad aan het hoofd van een heidense legerschare. Vandaag neemt hij het op tegen de christelijke hofmeier Pippijn, de leider van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Stephen Bull boeken
  Stephen Bull - Het Westelijk Front 1914-1918

  Een beeldverhaal van de IJzer tot de Alpen. Met nooit eerder gepubliceerde foto's uit deze tijd en uit de afgelopen eeuw. (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Esther Thole boeken
  Esther Thole - Makers van leven

  Met een voorwoord van Nobelprijswinnaar Ben Feringa. Van diepzeebacterie tot dolfijn en van bakkersgist tot Nobelprijswinnaar - onze wereld zit vol zeer verschillende vormen van leven die eigenlijk ontzettend veel op elkaar lijken. Want in de kern bestaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Chris Uhlenbeck, Louis Van Tilborgh boeken
  Chris Uhlenbeck, Louis Van Tilborgh - Japanse prenten

  'Ik benijd de Japanners om die enorme helderheid die alle dingen bij hen hebben. Nooit is het saai en nooit lijkt het te veel in haast gemaakt. Hun werk is even gemakkelijk als ademhalen en zij maken een figuur in enkele trefzekere lijnen' - Vincent van Gogh… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00