Boeken over informatief & professioneel

 • Tineke Van der Berg boeken
  Tineke Van der Berg - Veranderen in vogelvlucht

  In “Veranderen in vogelvlucht” stipt auteur Tineke van der Berg losjes diverse thema’s rondom organisatieontwikkeling aan. Het boek biedt een mooie mix tussen theorie en praktijk, met veel voorbeelden en tips. Helder en toegankelijk geschreven; voor de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Dries van Agt boeken
  Dries van Agt - Palestina in doodsnood

  In zeventig jaar tijd verloren de bewoners van historisch Palestina de beschikking over veruit het grootste deel van hun land. Dit verlies en de wijze waarop het zich voltrok, had niet plaatsgevonden als Israël zich had gedragen in overeenstemming met het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Meta Knol, Jori Zijlmans, Aukje Vergeest boeken
  Meta Knol, Jori Zijlmans, Aukje Vergeest - Museum De Lakenhal

  > Een kroon op 145 jaar museale geschiedenis > Verschijnt ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van VBLDit boek beschrijft de geschiedenis van Museum De Lakenhal. Een reeks artikelen, geschreven door conservatoren en andere deskundigen, belicht de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Antony Beevor boeken
  Antony Beevor - De slag om Arnhem

  In ‘De Slag om Arnhem’ geeft gerenommeerd historicus en meesterverteller Antony Beevor, auteur van bestsellers als ‘D-Day’ en ‘Stalingrad’, met veel oog voor de militaire en politieke beslissingen, een compleet beeld van het strijdveld rondom… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jaco Koehler boeken
  Jaco Koehler - Duivelse dilemma’s na de schipbreuk van de Batavia

  Op 4 juni 1629 vergaat de Batavia bij de Houtman Abrolhos voor de westkust van Australië. Overleven op deze godvergeten plek lijkt onmogelijk. De schipper en opperkoopman rusten twee dagen na de schipbreuk een boot uit en zetten koers naar Java. Drie maanden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires 1993-A

  25 februari 1993 Theo van Gogh zag er ongeschoren en vies uit, en zei al lange tijd niet meer te hebben gedronken. Jan Mets had me aangemoedigd hem te ontmoeten en kreeg gelijk. Hij was inderdaad buitengewoon aardig, zoals Jan Mets voorspeld had. Het viel me… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Han Steenbruggen, Ruud Schenk boeken
  Han Steenbruggen, Ruud Schenk - Ruud van Empel

  The distinctive style of photographer and visual artist Ruud van Empel has evolved through an ongoing exploration of the tension between the camera and digital technology. He digitally dissects and reconstructs hundreds of diverse fragments taken from his own… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Michiel W. Hengeveld, Desiree Oosterbaan, Joeri Tijdink boeken
  Michiel W. Hengeveld, Desiree Oosterbaan, Joeri Tijdink - Handboek psychiatrisch onderzoek

  Psychiatrisch onderzoek als hoeksteen van psychiatrische diagnostiek Zonder goede diagnostiek geen goede behandeling. Dat geldt ook voor de psychiatrie. De hoeksteen van de psychiatrische diagnostiek is het psychiatrisch onderzoek: het vaststellen van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Siebrecht van der Spoel boeken
  Siebrecht van der Spoel - Hardsteen

  Herinneringen van een negenjarig aan de laatste oorlogsdagen op Zuid-Beveland.Later gaat het kind schichtig een eindje de weg op tot waar hij eerder zijn petje volschepte met de blauwe klei. Maar nu liggen er bomen her en der langs de kant. In een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jan Schneider boeken
  Jan Schneider - In de hel van Birma

  ‘De behoefte om te schrijven is groot. Zo gauw mogelijk wil ik de gebeurtenissen in mijn leven van 18 Sept. 1942 tot heden [31 augustus 1945] opschrijven uit vrees veel te vergeten en dat wil ik tot geen prijs om vele redenen.’ In maart 1942 wordt Jan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Roelant Van Ewijk boeken
  Roelant Van Ewijk - Wat nu?

  Wat NU...? Doelbewust flexibel schakelen, thuis en op het werk Merk je ook dat het in deze dynamische tijd lang niet altijd meevalt om je staande te houden en je plannen waar te maken? Alles gaat snel en regelmatig anders dan je verwacht of hoopt. De wereld om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Mark Deckers boeken
  Mark Deckers - Alles behouden

  Februari 1945. In Deventer wacht men in spanning op het einde van de oorlog. Juist op dat moment opent een bijzondere bibliotheek: een noodfiliaal in een Jaminwinkel. Twee jongedames houden hier een dagboek bij. 23 februari 1945: “Vanmorgen half tien opening… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Anca Ioana Ionescu, Rients Dijkstra, Victor Muñoz Sanz boeken
  Anca Ioana Ionescu, Rients Dijkstra, Victor Muñoz Sanz - Robocar and Urban Space Evolution

  How can we create more human-centered, resilient, and sustainable cities in the tech age? Can we make use of technology and the opportunities presented rather than resisting its fast-paced evolution? What are the biggest and most likely spatial changes that… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Mart Benders boeken
  Mart Benders - Leraar in oorlogstijd

  Johan Benders, charismatisch leraar Nederlands en geschiedenis aan het Amsterdams Lyceum, wordt op 5 april 1943 door de Duitsers opgepakt en opgesloten in het Huis van Bewaring aan de Amstelveenseweg. Hij wordt niet alleen verdacht van hulp aan Joden, maar ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • * boeken
  * - Duitse expressionisten

  Heftige kleuren, ruwe penseelstreken en vervormde beelden: de nazi’s bestempelden het avant-gardisme als verderfelijk en verbanden alle in hun ogen ‘entartete’ kunstwerken. Vooral de Duitse expressionisten moesten het ontgelden. Met hun ongekunstelde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Cor van Diejen boeken
  Cor van Diejen - Een harlekijneend, gans wit genekt, kwaakt:

  Na de internationale bestseller Een Modder van Inventie dacht ik op papier klaar te zijn met FZ. Toch ging het al snel weer kriebelen. Dat had twee oorzaken: Captain Beefheart kwam er bekaaid af in het modderboek en de hoeveelheid 'achterstallig onderhoud' bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Maria Barnas, Esther Darley boeken
  Maria Barnas, Esther Darley - Helen Verhoeven, Schamerkat

  In de Hermitage Amsterdam is van 29 maart 2019 tot en met 5 januari 2020 Schamerkat te zien, een presentatie van beeldend kunstenaar Helen Verhoeven. Verhoeven (Leiden, 1974), is de winnaar van de achtste editie van de ABN AMRO Kunstprijs, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Volker Griesser boeken
  Volker Griesser - De leeuwen van Carentan

  Deze uitgave beschrijft en toont de geschiedenis van het beroemde Fallschirmjäger-Regiment 6, dat tussen 1943 en 1945 onder andere vocht in Rome, Normandië, noord België en zuid Nederland.Het Fallschirmjäger-Regiment 6 behoorde tot de bekendste en meest… (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,00
 • Michiel Hanon boeken
  Michiel Hanon - De betovering van de kijkdoos

  62 kleurenfoto's en 5 gedichten (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,95
 • Wim Lourens boeken
  Wim Lourens - De Pingelpinguïn 2

  Wie De Pingelpinguïn 1 heeft doorgewerkt en de stukjes erin aardig kan wegpingelen mag geen beginner meer genoemd worden. Of hij wil of niet is hij met deze prestatie ingewijd in het esoterische genootschap van doordouwers. De nu verworven status is er niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Fred Bervoets boeken
  Fred Bervoets - Fred Bervoets 2015-2019

  Fred Bervoets (1942) is een legende in de Belgische kunstwereld en wordt op handen gedragen door de jonge generatie kunstenaars. Al jarenlang maakt hij zowel muurvullende, drukbevolkte werken als zeer ambachtelijke prenten, waarvoor hij een eigen techniek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,95
 • James Ball boeken
  James Ball - Should I Stay or Should I Go?

  Hoe vaak heeft Rihanna haar paraplu nu echt nodig? Hilarische antwoorden op vragen uit popliedjes. We hebben het ons allemaal wel eens afgevraagd, op een feest meezingend met Queen of als je thuis voor de honderdste keer luistert naar Annie Lennox. Is this… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Helen Rappaport boeken
  Helen Rappaport - Victoria

  De laatste jaren is een stroom aan nieuwe boeken over de Engelse koningin Victoria verschenen, ook in Nederland. Maar echt bekend bij het grote publiek werd ze hier door de prachtige tv-serie met Jenna Coleman in de hoofdrol. Dit 300 pagina's dikke boek is de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Huub Sanders boeken
  Huub Sanders - Het virus der betrokkenheid

  Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) is een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten ter wereld op het terrein van de sociale geschiedenis, zowel in het wetenschappelijk onderzoek als in het verzamelen en beheren van een unieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  64,95
 • Niall Ferguson boeken
  Niall Ferguson - Het belang van geld

  Ferguson neemt de lezer mee op een reis door de geschiedenis van de mensheid en toont ons hoe dankzij de uitvinding van het geld en de daaruit gegroeide wereld van banken, kredieten, obligatiemarkten en -verzekeringen de mens zich heeft kunnen ontworstelen aan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99