Boeken over informatief & professioneel

 • C.C. Bakels boeken
  C.C. Bakels - Analecta praehistorica leidensia

  Volume 20 contains eight articles based on research of the Faculty of Archaeology, Leiden University. The first presents results of the excavation of a site at the base of the Weichselian loess in the Maastricht-Belvédère pit. An explanation for the… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marijke Carasso-Kok, Willem Frijhoff, Maarten Prak, Piet de Rooy boeken
  Marijke Carasso-Kok, Willem Frijhoff, Maarten Prak, Piet de Rooy - De complete geschiedenis van Amsterdam

  Een monument voor de stad in 5 banden. Schitterend uitgegeven en rijk geïllustreerd. (Harde kaft)

  Lees meer...
  150,00
 • Liselotte Visser boeken
  Liselotte Visser - Ja ik wil!

  Waarom vinden sommige mensen zo gemakkelijk hun wederhelft en leven lang en gelukkig, terwijl zo veel anderen keer op keer teleurgesteld raken? Hoe is het toch mogelijk dat we met zijn allen zo verlangen naar de liefde, maar dat het toch zo moeilijk blijkt om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Georgio Israel, Ana Millán Gasca boeken
  Georgio Israel, Ana Millán Gasca - Von Neumann

  John von Neumann (1903-1957) was een Hongaars-Amerikaans wiskundig genie, dat ook voor de fysica en informatica heel veel heeft betekend. Enkele deelgebieden waarin hij actief was zijn de verzamelingenleer, quantummechanica, numerieke analyse en statistiek.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Diana Divera boeken
  Diana Divera - Houd moed

  Na het schrijven van de boeken 'Mijn extra X' (volwassenboek) en 'Een extra X in je genen' (kinderboek), lag er alweer genoeg materiaal voor auteur en ervaringsdeskundige Diana Divera om verder te gaan met deel 2. Echter, door het onderhouden van de inmiddels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • De hemel van de verbeelding

  Van 's ochtends tot 's avonds zie je ze rijden: de autootjes van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen, meeglijdend in het verkeer op het ritme van de verpleegkundige zorgen voor hun patiënten. De verpleegkundigen komen maar zelden aan het woord en ook hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Caroline de Westenholz boeken
  Caroline de Westenholz - De vogels

  De familie Vogel heeft meer dan een eeuw theatergeschiedenis gemaakt. Deze gloedvolle biografie beschrijft een uitzonderlijke, flamboyante familie, tegen de achtergrond van de dramatische gebeurtenissen van de twintigste eeuw: de beurskrach van 1929, de Tweede… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • René Marres boeken
  René Marres - Frederik Weinreb

  De oorlogsmemoires van de verzetsman Frederik Weinreb, Collaboratie en verzet 1940- 1945, een poging tot ontmythologisering (1969), zijn een meesterwerk van realistische, door- leefde beschrijving van de beangstigende werkelijkheid van de jodenvervolging. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Ties Wiegman boeken
  Ties Wiegman - De strijd van verzetsman Dirk van der Meer

  Bijna vijfentwintig jaar geleden overleed Dirk van der Meer (1906-1989). Hij was tijdens de Tweede Wereldoorlog in Enschede ambtenaar ten stadhuize en deed wat hij vond dat hij moest doen. Het begon met het achteroverdrukken van distributiebonnen voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Alfred Gerits boeken
  Alfred Gerits - Illusie van de waarheid

  'Illusie van de waarheid' gaat over de wijze waarop we aangeleerd gedrag en verkregen informatie hebben gevormd tot onze eigen waarheid en mede op basis daarvan onbewust ons leven hebben ingericht. Er breekt een nieuwe tijd aan. Zowel economisch als… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • John ter Horst boeken
  John ter Horst - Muskietengat

  Een van de bloedigste massamoorden in de geschiedenis van Zuidoost-Azië vond plaats toen Pol Pot in 1975 besloot om Cambodja te bevrijden van vier eeuwen imperialisme en kolonialisme. Deze antikoloniale revolutie krijgt een verrassend perspectief nu blijkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Okke Groot boeken
  Okke Groot - Het Leger Boek

  Het Leger Boek biedt een duidelijk beeld van het wezen en de ontwikkeling van de Landmacht in dit belangrijke historische tijdvak. Bovenal is het een boek waarin beeld en tekst een tijdgeest weten op te roepen. Voor liefhebbers van (militaire) geschiedenis,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Lucette ter Borg, Sandra Smets boeken
  Lucette ter Borg, Sandra Smets - Les deux garcons

  Verrassend, en soms verbijsterend - dat kan van de kunstwerken van Les Deux Garçons wel gezegd worden.Het kunstenaarsduo Michel Vanderheijden van Tinteren en Roel Moonen mag zich in en ook buiten Nederland verheugen in een steeds toenemende belangstelling.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Piet Paris boeken
  Piet Paris - Mode, de musical

  De visie van mode-illustrator Piet Paris Mode-illustrator Piet Paris laat in Mode, de musical zien hoe hij naar mode, kunst en stijlverschillen kijkt. De hoofdrollen zijn voor Chantal en Simone, twee uiteenlopende persoonlijkheden: de één barok en frivool,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ron Blom boeken
  Ron Blom - Amsterdam en de Eerste Wereldoorlog

  Langzaam groeit in Nederland het besef dat de Eerste Wereldoorlog toch echt niet ongemerkt aan ons is voorbij gegaan. Militair gezien wel, gelukkig. Maar sociaal gezien heeft deze oorlog haar sporen wel degelijk nagelaten. Vier jaar lang 200.000 mannen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Yogagids Amsterdam

  De Yogagids Amsterdam is een handige gids met info en achtergronden over yoga plus een overzicht van de mooiste yoga-adressen in Amsterdam eo. Meer dan 50 yogascholen, studio's, opleidingen en shops stellen zich op persoonlijke wijze voor. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Nico Geldhof boeken
  Nico Geldhof - Dornier wal

  Cover als brondocument gebruiktIn het trio van grote vliegboottypen, welke voor de tweede wereldoorlog bij de Marine Luchtvaartdienst in gebruik waren, neemt de Dornier Wal een uitzonderlijke plaats in. Het was de eerste maritieme verkenner, welke in serie aan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,95
 • Anjolein Schraven-Zwart boeken
  Anjolein Schraven-Zwart - De gids over een nieuw gezin met kids

  Wanneer je als alleenstaande vader of moeder een nieuwe liefde ontmoet, heeft dat uiteraard ook gevolgen voor de kinderen. Zeker als je met deze partner een gezin wilt vormen. Het vormen van een 'nieuw gezin' is een complexe gebeurtenis en gaat zeker niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Sibylle Cosyn boeken
  Sibylle Cosyn - Burgers' Zoo 1913-2013

  Liefde voor dieren bewoog honderd jaar geleden Johan Burgers en Marie Burgers-Erwig om in 's Heerenberg een dierenpark te openen. Tien jaar later verhuisde het park naar Arnhem. Wat de familie Burgers daar in korte tijd opbouwde is zeker voor die tijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Gerard Franssen, Nico van Tol, Alie Weerman boeken
  Gerard Franssen, Nico van Tol, Alie Weerman - Afstudeerrichting GGZ-agoog

  Het beroep ggz-agoog is in 2012 door branche-organisatie ggz-Nederland in een duidelijk profiel neergezet. In aansluiting daarop is in opdracht van de Vereniging van Hogescholen een onderwijsarrangement ontwikkeld voor dit beroep. Dit onderwijsarrangement is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • Bert van Nieuwenhuizen boeken
  Bert van Nieuwenhuizen - Lintje van de koning

  Jaarlijks worden er in Nederland duizenden Koninklijke onderscheidingen toegekend. Omdat het 'Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd'. Maar: wat is de werkelijke invloed en bemoeienis van de koning? Geen enkele. De beslissing over het toekennen van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Martijn Heil boeken
  Martijn Heil - De architectuurguide Particuliere woningen Amsterdam; Rieteiland Oost

  De Architectuurguide / Amsterdam, Rieteiland Oost Informatie over bouwen en wonen op Rieteiland Oost - 33 architecten, 4 aannemers - architectuur in particulier opdrachtgeverschap U hebt een optie op één van de kavels op Rieteiland Oost? Of is de deal al… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Bart Vandamme boeken
  Bart Vandamme - Messerschmitt Me 163 'Komet'

  De Me163 'Komet' was het eerste operationele raketvliegtuig ter wereld, een mijlpaal in de militaire luchtvaartgeschiedenis. Dit boek focust zich vooral op het verhaal van 6 Amerikaanse jachtpiloten die elk een kans kregen één overwinning te boeken op het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Claire De Brabandere, Koen Pameleire boeken
  Claire De Brabandere, Koen Pameleire - Hoofdpijn

  Hoofdpijn is een van de oudste ziekten van de mensheid en bovendien heeft bijna iedereen er wel eens last van. Helaas wordt het probleem nog al te vaak geminimaliseerd en bestaan er vele misverstanden over. Hoog tijd voor een standaardwerk over hoofdpijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Floor Kist boeken
  Floor Kist - Nog meer slijpsteentjes voor de geest

  Een goede column heeft een rake slotzin. In die laatste zin gebeurt er als het ware nog even iets. In dit boekje zijn ruim negenhonderd 900 van dat soort zinnen samengebracht, zinnen die ook heel goed op zichzelf blijken te kunnen staan. Deze nieuwe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95