Boeken over informatief & professioneel

 • Bert van Nieuwenhuizen boeken
  Bert van Nieuwenhuizen - Lintje van de koning

  Jaarlijks worden er in Nederland duizenden Koninklijke onderscheidingen toegekend. Omdat het 'Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd'. Maar: wat is de werkelijke invloed en bemoeienis van de koning? Geen enkele. De beslissing over het toekennen van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Bart Vandamme boeken
  Bart Vandamme - Messerschmitt Me 163 'Komet'

  De Me163 'Komet' was het eerste operationele raketvliegtuig ter wereld, een mijlpaal in de militaire luchtvaartgeschiedenis. Dit boek focust zich vooral op het verhaal van 6 Amerikaanse jachtpiloten die elk een kans kregen één overwinning te boeken op het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Claire De Brabandere, Koen Pameleire boeken
  Claire De Brabandere, Koen Pameleire - Hoofdpijn

  Hoofdpijn is een van de oudste ziekten van de mensheid en bovendien heeft bijna iedereen er wel eens last van. Helaas wordt het probleem nog al te vaak geminimaliseerd en bestaan er vele misverstanden over. Hoog tijd voor een standaardwerk over hoofdpijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Floor Kist boeken
  Floor Kist - Nog meer slijpsteentjes voor de geest

  Een goede column heeft een rake slotzin. In die laatste zin gebeurt er als het ware nog even iets. In dit boekje zijn ruim negenhonderd 900 van dat soort zinnen samengebracht, zinnen die ook heel goed op zichzelf blijken te kunnen staan. Deze nieuwe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • B.O. van Zanten boeken
  B.O. van Zanten - De sterrengebergte expeditie naar Nederlands Nieuw-Guinea in 1959

  In 1959 organiseerde het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) in samenwerking met o.a. het Rijksherbarium te Leiden een multidisciplinaire expeditie (Geologie, Antropologie, Taalkunde, Zoölogie en Botanie) een bijzondere expeditie naar het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Joop Wassenaar boeken
  Joop Wassenaar - Verdun

  Verdun is een pleidooi voor "micro-geschiedenis". Zijn vader was in '40-'45 aktief in het verzet, de auteur in de buitenparlementaire beweging van de jaren tachtig. Geen van beiden zijn lid geweest van een afgebakende, welomschreven groep.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • K.W. Drossaers-Bakker, M. Boerrigter boeken
  K.W. Drossaers-Bakker, M. Boerrigter - Praktijkboek reumatische voeten

  Praktijkboek reumatische voeten is opgesteld om reumatologen (in opleiding), podotherapeuten (in opleiding) en andere professionals die 'voetenwerk' verrichten op een praktische manier wegwijs te maken in de diagnostiek en behandeling van voetklachten bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Sofie Vanhoutte boeken
  Sofie Vanhoutte - Sofie rolt door het leven

  Sofie is geboren met een beperking. Haar jeugdjaren heeft ze meer in ziekenhuizen gespendeerd dan op school. Al die tijd is ze blijven vechten voor het leven. Nu is ze sterker dan ooit. In dit boek vertelt Sofie over haar strijd. Wat begon als een reeks… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Eemsmond

  Eemsmond - Facetten fotografie Anjo de Haan (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Martine Watté boeken
  Martine Watté - Politiek? doen !

  Politiek is niet voor watjes! Maar politiek belangt ons allen aan. Van de wieg tot het graf ! Vandaar een poging om de theoretische uiteenzetting over politiek met illustraties voor kinderen duidelijk te maken. (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,93
 • Ppieter De Groot boeken
  Ppieter De Groot - Het Leeuwarden boek

  Mede door toedoen van de in 2000 opgerichte historische vereniging Aed Levwerd, die intussen rond 1800 leden telt, is de belangstelling voor de geschiedenis van Leeuwarden de laatste jaren enorm toegenomen. Het Historisch Centrum Leeuwarden is voor zowel de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jos Coopmans boeken
  Jos Coopmans - Satanskinderen?

  In de jaren veertig van de vorige eeuw heeft Jos Coopmans een deel van zijn jeugd doorgebracht in een 'gesticht': eerst in een katholiek kindertehuis waar hij als kleine jongen na een uithuisplaatsing werd ondergebracht en daarna in het eveneens katholieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Gedraaid onbeschilderd vierhoek

  De Brabantse kunstenaar Leon Adriaans (1944-2004) was een boer die schilderde en een schilder die boer wilde zijn. Toen hij in 2004 plotseling overleed liet hij niet alleen een groot aantal schilderijen na, maar ook negen bijzondere 'schilderboeken'. Allen van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Don Croonenberg boeken
  Don Croonenberg - Tan Tan

  Tan Tan tolt van taal en neemt je mee op een ongelooflijke reis. Een tocht van het allereerste gebrabbel en gekrabbel duizenden jaren geleden naar tegenwoordige technische hoogstandjes als de eye-writer en contactlenzen die je als e-reader kunt gebruiken. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Lilian Kluivers boeken
  Lilian Kluivers - Zwanger in balans

  Lilian Kluivers, docent aan de Nederlandse School voor Klassieke Do-In, geeft in dit boek verschillende (yoga)oefenprogramma's en instructies voor (zelf)massages tijdens de zwangerschap. Alle oefeningen zijn gebaseerd op oosterse geneeswijzen en de Do-In-yoga… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Louis Callaert boeken
  Louis Callaert - Puur Puus (Colour Copy)

  Het dialect van Puurs is een Brabants dialect dat meer gemeen heeft met dat van Mechelen dan van buurgemeente Bornem. De aa-klank is bepalend. De bekende Mechelse taalspotzin omgezet naar een voorbije wateroverlast in de Begijnhofstraat verduidelijkt dat alzo:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,49
 • P.G.J. Ganzevles boeken
  P.G.J. Ganzevles - Orgon Levensenergie

  In dit boek staat het thema Levensenergie centraal, vanuit de gedachte dat het bij een gezond leefklimaat niet alleen gaat om schone lucht en biologische voeding. Orgon(ook wel genoemd Prana,of Chi) is een voor ons mensen uiterst belangrijke levensenergie.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Bonom [Eng./ Fr./ NL ed.]

  Depuis une décennie, Bonom multiplie les peintures monumentales dans la ville, dispersant squelettes, animaux ou personnages dans les endroits les plus saisissants de Bruxelles et de Paris. L'originalité de son univers, allié à un style personnel, un sens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Kengetallen schoonmaakwerk instellingen 2015

  De gegevens in Kengetallen schoonmaakwerk instellingen 2015 hebben betrekking op schoonmaakonderhoud van algemene en specifieke ruimten van zorginstellingen zoals verpleeg- en verzorgingskamers, operatiekamers en behandelruimten. De schoonmaaktijden en -kosten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  222,55
 • Kengetallen schoonmaakwerk bedrijfspanden 2015

  De gegevens in Kengetallen schoonmaakwerk bedrijfspanden 2015 hebben betrekking op schoonmaakonderhoud van algemene en specifieke ruimten van bedrijfspanden zoals kantoren, scholen, sportaccommodaties, winkels en bedrijfshallen. De schoonmaaktijden en -kosten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  222,55
 • Petra Stavast boeken
  Petra Stavast - Ramya

  In this book Petra Stavast manages to capture the intimacy which can exist between photographer and photographed. While portraying Ramya and her surroundings, photography became their means of communication. The subtle changes, recorded over a longer period,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,00
 • Maarten 't Hart, O. Maurer boeken
  Maarten 't Hart, O. Maurer - Het vervolg

  De titel 'Het vervolg' verwijst naar de vorige uitgave die de periode 1974-1991 verbeeldt. We volgen nu tot in 2008 het werk van Maarten 't Hart 'de moderne meester van het kerkinterieur'. Sinds zijn Utrechtse academietijd echter vervaardigt hij daarnaast… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Warner B. Banga, Gijs van Reeuwijk boeken
  Warner B. Banga, Gijs van Reeuwijk - De geschiedenis van koren en pelmolen Windlust, Burum

  Burum zonder molen is geen Burum. Sinds mensenheugenis en ver daarvoor staat er een windmolen bij dit dorp in het vlakke en altijd winderige Noordoost-Frieselandschap onderaan het Lauwersmeer. Tot twee keer toe, in 1785 en in 2012, werd de koren- en pelmolen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Just Enschede boeken
  Just Enschede - Rock en roll cabaret

  Neerlands Hoop in Bange Dagen was het meest vernieuwende en spraakmakende cabaret van de jaren zeventig. Met hun dynamische shows en up-tempo humor trokken volleybalinternational Bram Vermeulen en domineeszoon Freek de Jonge een jong en gretig publiek de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • P. Boyens boeken
  P. Boyens - Masterpieces of modern Belgian art

  Het oeuvre van Jean-Jacques Gailliard (1890-1976) tart de gebruikelijke kunsthistorische categorieën. Kubisme, futurisme, expressionisme en surrealisme hebben weliswaar sporen nagelaten in zijn werk maar het nooit in toom kunnen houden. Gailliards… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,50