Boeken over informatief & professioneel

 • G.J. Kremers boeken
  G.J. Kremers - Omgevingswet in kort bestek

  Omgevingswet in kort bestek De voorbereiding op de Omgevingswet is in volle gang. Verwacht wordt dat de stelselherziening in 2021 van kracht wordt. Vanaf dat moment is de Omgevingswet over het benutten en beschermen van onze fysieke leefomgeving het wettelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,55
 • Bernard Cramet boeken
  Bernard Cramet - Alzheimer, mijn vriend

  Bernard Cramet Alzheimer, mijn vriend. Van beperking naar uitdaging Alzheimer is de ziekte waar deze en volgende generaties steeds meer mee te maken krijgen. Een van de belangrijkste kenmerken: geheugenverlies. Word je erdoor getroffen, dan lijkt het alsof er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Peter van Trigt, Chris Reinewald, Liesbeth Crommelin boeken
  Peter van Trigt, Chris Reinewald, Liesbeth Crommelin - Marijke van Os - Keramiek, beelden, tekeningen

  De keramiek en tekeningen van Marijke van Os verrassen door het unieke kleurgebruik en haar aanstekelijke fantasie. Het keramische werk van Marijke van Os (Den Haag, 1950) is uniek in zijn soort. Daarin spelen haar fantasierijke vazen een belangrijke rol.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Alex Bakker boeken
  Alex Bakker - Transgender in Nederland - Een buitengewone geschiedenis

  Historicus Alex Bakker beschrijft voor het eerst de geschiedenis van transgenders in Nederland en laat hen - van de oudste pioniers tot de jongste genderkinderen - zelf aan het woord. Bij de geboorte wordt voor elk kind standaard de keuze gemaakt: jongen of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Mirjam Hommes boeken
  Mirjam Hommes - Verhalen van de oermoeders

  In dit boek vertellen Moeder Natuur en Moeder Aarde verhalen van sterke vrouwen als tegenwicht tegen de mannen die miljoenen jaren met strijd en wapengekletter de geschiedenis domineren. Het begint met Lucy, waarvan de tot dusver oudste (fossiele) menselijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Paul van den Ouweland boeken
  Paul van den Ouweland - Getallen bepalen uw leven

  In deze cursus wordt aangetoond hoe je, uitsluitend met de geboortedatum als uitgangspunt, je karakter en capaciteiten kan ontleden, welke tendenzen thans je leven bepalen en hoe de toekomst zal evolueren. Moeilijk? Er is niet de minste voorkennis van Tarot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Margreet Steiner, Bart Wagemakers boeken
  Margreet Steiner, Bart Wagemakers - We graven hier niet de Bijbel op!

  Dit is het verhaal van een bijzondere opgraving. Onderzocht werd een onaanzienlijke ruïneheuvel in Jordanië. De naam van de ruïneheuvel kwam niet in de Bijbel voor, en er was geen belangrijke stad onder het puin te verwachten. De opgraver Henk Franken had… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jeroen de Bruyn, Joop van Wijk boeken
  Jeroen de Bruyn, Joop van Wijk - Bep Voskuijl, het zwijgen voorbij

  De families die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het wereldberoemde Achterhuis ondergedoken zaten, werden van buitenaf ondersteund door een aantal helpers. Een van die helpers was Bep Voskuijl, een jonge kantoorbediende. Hoewel Anne Frank in haar dagboek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Andreas Michalsen boeken
  Andreas Michalsen - De innerlijke arts

  Natuurlijk genezen voor een optimale gezondheid van lichaam en geest, voor lezers van 'De huid' en 'De voedselzandloper'. In 'De innerlijke arts' bewijst prof. dr. Andreas Michalsen dat veel chronische aandoeningen met moderne natuurgeneeskundige therapieën… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Koen Fillet boeken
  Koen Fillet - Koen Fillet. The trail

  In The Trail bekijkt Koen Fillet één object - een houten trap - vanuit verschillende gezichtspunten. De uitgebreide reeks bestaat uit zes kleine paneeltjes, zes doeken die vier keer zo groot zijn, en één monumentaal werk van 275 bij 250 centimeter. Wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  50,00
 • Francisco de Brito Freire boeken
  Francisco de Brito Freire - Bahia, Recief en ander ongerief

  Van 1630 tot 1654 probeerde de West-Indische Compagnie een deel van Brazilië te koloniseren en daarmee de Portugezen uit dit gebied te verdrijven. De Braziliaanse suikerproductie, die voor rekening kwam van de door de Compagnie uit Afrika gehaalde slaven, zou… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Tamara Ingels boeken
  Tamara Ingels - Memento Mori

  MEMENTO MORI. GEDENK TE STERVEN. Een praktisch inspiratieboek voor gidsen, leerkrachten en iedereen die begraafplaatsen door heel andere ogen wil leren zien. Begraafplaatsen zijn bijzondere plekken die ons naar de essentie van het leven brengen. Ze doen ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Frederik Dhondt boeken
  Frederik Dhondt - Gestolde macht

  Gestolde macht is een inleiding tot de geschiedenis van de staat in Europa, op het kruispunt van de politieke geschiedenis en de rechtsgeschiedenis, met een focus op de 17e, 18e en 19e eeuw. Diplomatie, vredesverdragen (congres van Westfalen, congres van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Guido van Hengel boeken
  Guido van Hengel - De zieners

  Guido van Hengel beschrijft in 'De zieners' drie genieën die in een onheilspellende tijd die de onze spiegelt de wereld wilden veranderen. Van Hengel is een getalenteerde schrijver en historicus. In 2014 publiceerde hij 'De dagen van Gavrilo Princip', een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Hans Hoevenaar boeken
  Hans Hoevenaar - Hoevenaar en Sneewins Klokken- en Instrumentmakers uit de 17e en 18e eeuw

  Verschillende nakomelingen van het oorspronkelijk uit Vianen/Culemborg afkomstige geslacht Hoevenaar (Hoevenaer) waren getalenteerd op het gebied van teken- en schilderkunst, het graveren van glazen en het maken van klokken en instrumenten. De collecties van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,99
 • Sophie Tates boeken
  Sophie Tates - Let Me Be Your Guide (NL), Collectie Gids Stedelijk Museum

  Aan de hand van 100 kunstwerken leidt deze gids je langs de collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam. Leer meer over de baanbrekende abstracte schilderijen van Kazimir Malevich, de vernuftig geknoopte stoel van Marcel Wanders, de haast kitscherige kunst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Toine Pieters boeken
  Toine Pieters - Geneesmiddel in beeld

  Geneesmiddel in beeld: die titel mag u vrij letterlijk nemen. Het hart van dit boek wordt gevormd door beelden van geneesmiddelen. De middelen zelf: tabletten, zalftubes, en ampullen. Maar ook de klachten,de werking die ze hebben, en het effect dat ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Emile Mittendorff boeken
  Emile Mittendorff - Publicaties Archeologische Depot Overijssel Tussen Wal en Schip

  Tussen wal en schip Sporen van de Middeleeuwse IJsseloever in de opgraving aan de IJsselstraat te Deventer (1983). Mittendorff, E.Paperback. 66 pp. Rijk geïllustreerd. Met CD. Publicaties Archeologisch Depot Overijssel 6. SPA uitgevers 2017. Uit de opgraving… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Informatorium Medicamentorum 2018

  Het Informatorium Medicamentorum (IM) 2018 is beschikbaar in boekvorm. Met 36 nieuwe stoffen is het naslagwerk weer volledig actueel. (Harde kaft)

  Lees meer...
  481,24
 • H.A. Hoetink boeken
  H.A. Hoetink - Taaleidoscoop

  Taal zit in ons bloed, in de lucht, in alles wat je doet en denkt. Taal is wat ons mens maakt, het verwoordt ons. In veel opzichten zou, in plaats van homo sapiens, een betere benaming voor de mens zijn: homo narrator. De verhalende mens. Wat ons kenmerkt en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • H.A. Hoetink boeken
  H.A. Hoetink - Voer voor alfabeten

  Taal vind je overal, in alle soorten en maten. In een sollicitatiebrief, op een pak rijst, bij het afrekenen aan de kassa, op spandoeken, in een openingsspeech, op de achterkant van een boek... Taal lijkt zo vanzelfsprekend dat je bijna zou vergeten dat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - Een vrije wil... of niet soms?

  De vrije wil lijkt zo evident dat de bewering van het tegendeel zelfs geen essay waard kan zijn. Want al onze morele wetten en intuïties zijn gebaseerd op een vrije wil. De gedachte aan een onvrije wil is zelfs onverdraaglijk. Een gedachte waarmee een mens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,30
 • Jan Tromp, Frank de Grave boeken
  Jan Tromp, Frank de Grave - Grote jongen zijn

  Waarom het ministerschap grenzeloos eenzaam maakt. In hoeverre een goed politicus ook een goed acteur moet zijn. Over grootheidswaan, miezerige corruptie en andere vormen van wanbeleid. Trap nooit op een lijk. Frank de Grave was 35 jaar bestuurder. Hij was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jan van Oudheusden boeken
  Jan van Oudheusden - Geloven in vriendschap - 700 jaar Zwanenbroeders in ’s-Hertogenbosch

  In 1318 stichtte een groepje geestelijken in de Bossche Sint-Jan een religieuze broederschap. Samen vereerden zij met gezang en gebed de Moedermaagd Maria. Hun initiatief groeide uit tot een religieus, maatschappelijk en cultureel instituut van de eerste orde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Henk van der Biezen, Ab Hoving, Alex Poldervaart, Peter Sigmond, Pieter Spits boeken
  Henk van der Biezen, Ab Hoving, Alex Poldervaart, Peter Sigmond, Pieter Spits - Scheepshistorie 24

  Introductie Vroege oorlogsscheepsbouw in de Republiek Werner Ulrich / vertaling Ab Hoving Zeventiende-eeuwse Hollandse ontwerptekeningen Echt of namaak? Ab Hoving Canons & Sail (boekrecensie) Redactie 'Aldus is de Roompot vergaan...' Alice Overmeer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95