Boeken over informatief & professioneel

 • Jan Popkema boeken
  Jan Popkema - Basisgrammatica Fries

  Met dit boek kun je op een prettige en effectieve manier de grammaticaregels van het Fries leren of ophalen. In de Basisgrammatica Fries worden deze regels overzichtelijk en in begrijpelijke taal uitgelegd. Op de linkerpagina staat steeds de uitleg van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Amos N. Guiora boeken
  Amos N. Guiora - MEDEPLICHTIG

  De Amerikaanse jurist Prof. Amos N. Guiora vraagt onze aandacht voor het complexe probleem van de ‘bystander’ in de Holocaust. Dit debat is sinds een aantal jaren actueel geworden, nu de studie naar de Holocaust en hoe deze heeft kunnen plaatsvinden zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bas Kok boeken
  Bas Kok - Metromorfose

  Hij rijdt! Tijdens de aanleg was de Noord/Zuidlijn vooral een klaaglijn, maar nu we eindelijk kunnen instappen zijn vertragingen en kostenoverschrijdingen snel vergeten. Al vinden veel Amsterdammers de nieuwe metro toch een soort pacman die hun vertrouwde bus-… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Hans Crampe boeken
  Hans Crampe - Mijn rug en ik

  Doe de test! Observeer mensen die rechtstaan. Let erop hoeveel er na een tijdje naar hun rug tasten. Je zal verrast zijn door het aantal. Spreek hen aan en ze zullen het je bevestigen: "Als ik lang rechtsta of neerzit, heb ik pijn. Maar ze kunnen niets vinden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Loe de Jong boeken
  Loe de Jong - 'Een sterfgeval te Auswitz'

  Loe de Jong 'Een sterfgeval te Auswitz' inaugurale rede, 21 september 1967 ingeleid door Boudewijn Smits Loe de Jongs loodzware thema Op 21 september 1967 sprak dr. L. de Jong de rede uit bij zijn inauguratie als hoogleraar in de eigentijdse geschiedenis. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Peter Luijten boeken
  Peter Luijten - Heerlijk Leven

  “Genealogie is ‘in’. Iedereen is op zoek naar zijn voorouders, verzamelt namen en data. Dat levert weelderige stambomen op met wortels tot in het verre verleden. Vaak ontbreekt dan het belangrijkste: het verhaal áchter de data. Peter Luijtens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Jan-Willem van den Braak boeken
  Jan-Willem van den Braak - Zij spioneerden tegen Engeland

  In de zomer van 1940 recruteerden de nazi's inderhaast bijna twintig spionnen uit diverse landen, waaronder Nederland, die ze in de maanden daarna naar Engeland overbrachten, als een soort verkenners van de geplande invasie van Engeland - die er echter nooit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Stephen Bull boeken
  Stephen Bull - Het Westelijk Front 1914-1918

  Een beeldverhaal van de IJzer tot de Alpen. Met nooit eerder gepubliceerde foto's uit deze tijd en uit de afgelopen eeuw. (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Inge Bobbink boeken
  Inge Bobbink - De Landschapsarchitectuur van het Polder-boezemsysteem

  The Dutch lowlands is an artificial landscape, created as a result of the wish to regulate the water that dominated the topography in the Delta. This ‘confined’ lowland water, the polder-boezem system12, features an enormously diverse range of water… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Anton Aalberts boeken
  Anton Aalberts - Basishandleiding Beter werken met Office 2016

  Basishandleiding Beter Werken met Office 2016 1ste druk is een boek van Anton Aalberts uitgegeven bij Bijleveld, Uitgeverij. ISBN 9789055482535 De 'Basishandleiding Beter Werken met Office 2016' is de handigste, compleetste, gemakkelijkste en overzichtelijkste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Afslag Eindhoven speelt

  Afslag Eindhoven speelt tien jaar. Het theatergezelschap viert dat met een feestelijke jubileum met een boek waarin alle voorstellingen een plekje hebben. Gerrie Fiers en Yvonne van Beukering startten tien jaar geleden, tegen de (tijds)stroom in, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Luc Alofs boeken
  Luc Alofs - Koloniale mythen en Benedenwindse feiten

  De geschiedschrijving van de zogenaamd Spaanse periode van de Benedenwindse eilanden Curaçao, Aruba en Bonaire (ca. 1499-1634/6) wordt nog steeds gedomineerd door koloniale mythes over inheemse bewoners en Spaanse encomenderos. Inheemse bewoners worden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  75,00
 • Jeroen van den Eijnde, Jorn Konijn, Marie-Leen Ryckaert boeken
  Jeroen van den Eijnde, Jorn Konijn, Marie-Leen Ryckaert - Composing the new carpet

  Ontwerpers kunnen de wereld niet in hun eentje veranderen, maar als visionaire veldwerkers kunnen ze hiertoe wel de eerste aanzetten geven. Voor 'Composing the New Carpet' daagde Future Makers van ArtEZ hogeschool voor de kunsten ontwerpers en ontwerpstudenten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Bridget Watson Payne boeken
  Bridget Watson Payne - Kunst maakt gelukkig

  Leer hoe kunst kan bijdragen aan je geluk en je dagelijkse leven glans kan geven Is kunst altijd vrolijk? Zeker niet, net zomin als ze altijd mooi, comfortabel of makkelijk is. Maar dat neemt niet weg dat een beetje extra kunst in je leven wel degelijk voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Evert van Ginkel, Peter Stokkel boeken
  Evert van Ginkel, Peter Stokkel - Wonen op oude duinen

  Vroege `Haagse’ boeren op begraven duinen De Wateringse Binnentuinen zijn nu een ruim opgezette nieuwbouwwijk van Den Haag, met veel groen en water. Bijna vijfduizend jaar geleden was het daar nog veel ruimer, groener en waterrijker. Hier lag toen een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Ina Oostrom, Mirjam Borsboom boeken
  Ina Oostrom, Mirjam Borsboom - Operatie met hypnose

  Operatie met hypnose is een persoonlijk verslag van een voor Nederland baanbrekende gebeurtenis, die de uitzonderlijke kracht van hypnose aantoont.Als Mirjam wordt geconfronteerd met een fibroadenoom – een bind- en klierweefselknobbel – in haar borst,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,55
 • Ronald Plantinga, Marijn Molema boeken
  Ronald Plantinga, Marijn Molema - Weten is kunnen, kennis is macht

  Een geschiedenis van de Bolswarder Zuivelschool (1880-1996) De Bolswarder Zuivelschool stond aan de wieg van de Friese kenniseconomie. Generaties zijn hier gevormd tot leiders in het internationale bedrijfsleven. Historici Ronald Plantinga en Marijn Molema… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Klaas Jacob Kort boeken
  Klaas Jacob Kort - Leven en Rood

  De Groninger kunstenaar Klaas Jacob Kort (1970) schilderde een jaar lang iedere dag in de kleur rood. Het resultaat is een indrukwekkende serie monochrome schilderijen die reflecteren op de seizoenen van het leven. In dit prachtig verzorgde gebonden boekwerk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,00
 • Willem Kurstjens boeken
  Willem Kurstjens - Groot Tegels Bijnamenboek

  Honderd jaar geleden had bijna iedereen in Tegelen, dat toen bijna 6000 inwoners telde, een bijnaam. Soms werd die gebruikt om personen met dezelfde achternaam uit elkaar te houden, maar soms was het ook een vorm van volksvermaak, zowel in positieve als in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Mieke van Nistelrooij boeken
  Mieke van Nistelrooij - God is geen man

  Vrouwen en mannen zijn gelijk volgens de wet. Maar in de taal is de mannelijke vorm nog steeds de norm. We gebruiken mannelijke voornaamwoorden (hij, hem, zijn) en beroepsnamen ook als algemene woorden. Zo lang we dat blijven doen, houden we die norm in stand.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Jochen Krimm boeken
  Jochen Krimm - Acoustically effective façades design

  The silhouettes of the great European metropolises are characterised by a high density of high-rise facades made of glass, metal or stone. On one hand this density stands for economic power and good employment values. On the other hand, the large… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Joachim Naudts, Rein Deslé boeken
  Joachim Naudts, Rein Deslé - Populair

  Fotografie is populair. Letterlijk dan. Het medium is gekend bij iedereen en bemind door velen. Al van bij haar uitvinding is fotografie omgeven door een aura van betovering en verrukking. Anno 2018 is het fotografisch beeld bijna even flexibel en inzetbaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Willem J. Ouweneel boeken
  Willem J. Ouweneel - Adam, waar ben je?

  Waren Adam en Eva nu de eerste mensen op aarde? Hadden ze gewoon beiden twee ouders of is Adam door God geformeerd uit het stof van de aarde en Eva uit zijn zijde? Waren zij de eerste mensen die zondigden en de eerste mensen die stierven? Was er een zondeval… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Fred Baggen boeken
  Fred Baggen - De tegenstrever

  In aanloop naar de biografie van Maarten Lamers, 'De tegenstrever. Tonelen van Maarten J. Lamers' leven, werken en de Kerk van Satan', verschijnen gedurende 2018 vijf geïllustreerde boekjes met zeldzame foto's en documenten, onder andere uit nooit eerder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • B.C. Epker, Peter Du Gardijn boeken
  B.C. Epker, Peter Du Gardijn - Poolkoorts / Arctic Fever

  Poolkoorts | Arctic Fever - 22 tekeningen van B.C. Epker en 20 gedichten van Peter du Gardijn Geïnspireerd door het dagboek van de Amelander walvisvaarder Hidde Dirks Kat (1747-1824) (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95