Boeken over informatief & professioneel

 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - Een vrije wil... of niet soms?

  De vrije wil lijkt zo evident dat de bewering van het tegendeel zelfs geen essay waard kan zijn. Want al onze morele wetten en intuïties zijn gebaseerd op een vrije wil. De gedachte aan een onvrije wil is zelfs onverdraaglijk. Een gedachte waarmee een mens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,30
 • Hans Hoevenaar boeken
  Hans Hoevenaar - Hoevenaar en Sneewins Klokken- en Instrumentmakers uit de 17e en 18e eeuw

  Verschillende nakomelingen van het oorspronkelijk uit Vianen/Culemborg afkomstige geslacht Hoevenaar (Hoevenaer) waren getalenteerd op het gebied van teken- en schilderkunst, het graveren van glazen en het maken van klokken en instrumenten. De collecties van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,99
 • Toine Pieters boeken
  Toine Pieters - Geneesmiddel in beeld

  Geneesmiddel in beeld: die titel mag u vrij letterlijk nemen. Het hart van dit boek wordt gevormd door beelden van geneesmiddelen. De middelen zelf: tabletten, zalftubes, en ampullen. Maar ook de klachten,de werking die ze hebben, en het effect dat ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • T.A. Boer, S.M.H. Einerhand, J.N. de Haas- de Vries, M.N. van Rijswijk boeken
  T.A. Boer, S.M.H. Einerhand, J.N. de Haas- de Vries, M.N. van Rijswijk - Komt een test bij de dokter

  Het is steeds gemakkelijker om zonder tussenkomst van een dokter health checks te laten doen. Ook als er zich geen symptomen voordoen. Het kan gaan om tests die eenvoudig via drogist, apotheek of internet verkrijgbaar zijn, maar ook om medisch onderzoek bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Eelke Lok, Annemieke Schors boeken
  Eelke Lok, Annemieke Schors - Mijn Jopie

  Naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van het Jopie Huisman Museum in Workum werd onder de titel Mijn Jopie een tentoonstelling georganiseerd waarin 30 mensen met een voorwerp aangaven hoe ze een band kregen met de in 2000 overleden schilder Jopie Huisman.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ellen Rutten, Nina Targan Mouravi, Yegor Osipov-Gipsh, Lennard van Uffelen, Thaila Verkade boeken
  Ellen Rutten, Nina Targan Mouravi, Yegor Osipov-Gipsh, Lennard van Uffelen, Thaila Verkade - Poetins rechtbank

  Onder president Poetin zijn in de afgelopen jaren politici en activisten, maar ook demonstranten, kunstenaars en gewone burgers aangeklaagd in politiek gemotiveerde processen. De rechtszaken tegen punkband Pussy Riot, oppositieleider Aleksej Navalny en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Joel McIver boeken
  Joel McIver - Black Sabbath

  Ze zijn de band die de metal hebben uitgevonden en er meer dan vier decennia lang hun stempel op hebben gedrukt. Black Sabbaths carrière gaat gepaard met elf verschillende bezettingen en negentien studioalbums, naast de achtentwintig soloalbums van de vier… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Herman Van der Haegen boeken
  Herman Van der Haegen - De eerste Vlaamse ruimte

  Het huidig Vlaamse Gewest is ouder dan gedacht. Zijn wortels liggen in een kerkelijke organisatie in 1559.De Vlaamse Gemeenschap werd in 1559 voor het eerst in de geschiedenis als één geheel erkend en ruimtelijk omschreven binnen de net ontstane Nederlanden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • René Borgerink boeken
  René Borgerink - Een nieuw perspectief

  De wereld verandert in een ongekend hoog tempo. De toekomst lijkt ongewis. Bedreigingen komen van alle kanten. Terrorisme, klimaatverandering, oorlogsdreiging, populisme, vervuiling- de mensheid lijkt hard op weg zichzelf van de aardbodem te vagen. Maar er is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jeannick Vangansbeke boeken
  Jeannick Vangansbeke - Charles Gounod

  200 jaar geleden werd Charles Gounod geboren. Hij zou zich als de bard van Jeanne d'Arc, van Roméo et Juliette, van Faust en van het Franse zuiden een ijzeren reputatie vestigen. Hij vierde triomfen in de moeilijke beginjaren van de Franse Derde Republiek.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jeannick Vangansbeke boeken
  Jeannick Vangansbeke - Tsaar Alexander I

  De Belgische historicus Pirenne was secretaris van Leopold III, koning van België, en net als zijn baas rekende hij, voor de naoorlogse vrede, meer op de Verenigde Naties dan op de NAVO. Zo zag hij in tsaar Alexanders Heilige Alliantie een voorloper van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Debbie Koekkoek, Jan Middelkampr boeken
  Debbie Koekkoek, Jan Middelkampr - Handboek virtuele groepsfitness

  De fitness sector heeft de afgelopen jaren aanzienlijke veranderingen ondergaan en technologie speelt daarbij een belangrijke rol. De trend van virtuele groepslessen is daar een mooi voorbeeld van. Virtuele groepslessen vormen een prachtig product voor alle… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Jaap Röell boeken
  Jaap Röell - Anutosh

  De schilderijen van kunstenaar Anutosh lijken een blik te werpen op ondefinieerbare landschappen waarbinnen mysterieuze vormen zich vrij kunnen bewegen. De kunstenaar geeft de kijker de ruimte om vormen en kleuren naar eigen inzicht een betekenis te geven en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Marius van Dokkum boeken
  Marius van Dokkum - van Heren tot Peren

  van Heren tot Peren "Een peer is voor mij een komische vrucht. Het woord alleen al is inspirerend! De peer heeft met zijn rondbuikige vorm iets weg van de moderne welvarende mens. Hij leent zicht uitstekend om die te belichamen." In dit boekje treft u… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Hendrik Manhaeve boeken
  Hendrik Manhaeve - Business analyse

  Dit boek geeft een overzicht van technieken die bij het bepalen van de behoeften nuttig zijn. U hoeft natuurlijk niet bij elk project, elk systeem alle technieken te gebruiken. Wat u gebruikt en wat niet, is bepaald door de omstandigheden. Minimaal zult u de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,39
 • Joke Corporaal boeken
  Joke Corporaal - Zolang de boom bloeit

  De Friese literatuur is uitdrukking van de eigenheid van Fryslân. Door de eeuwen heen hebben Friese schrijvers en dichters in hun eigen taal geschreven: over zichzelf, over hun taal en over hun land. De Friese literatuur kent vele onverwachte schatten die de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Anne Adriaens-Pannier, Hans Sizoo boeken
  Anne Adriaens-Pannier, Hans Sizoo - Guy Leclercq

  Schuwde Guy Leclercq zich aanvankelijk niet om aan zijn schilderijen een narratieve inhoud toe te kennen, vaak met citaten ontleend aan tribale culturen en symbolen uit de etnografie, vanaf 1990 is daarvan nog weinig van te merken. In zijn meest recente… (Harde kaft)

  Lees meer...
  40,00
 • Carel Damsté boeken
  Carel Damsté - Volgende halte: Keizerstraat

  Nu de laatste Haagse Trams vervangen worden door ‘light-rail’-treintjes, zal het voor velen onder ons een genoegen zijn nog eens terug te keren naar de tijd, toen de tram nog werkelijk een tram was. Lijnen naar Scheveningen hebben daarin een pioniersrol… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Wim Willems, Henk Looijesteijn boeken
  Wim Willems, Henk Looijesteijn - Goed Geld

  Goed Geld vertelt de geschiedenis van een filantropisch fenomeen: de Nutsspaarbank. Het vertrouwen in banken mag dan ondermijnd zijn sinds de crisis van 2008, maar ooit stond het belang van spaarders wel degelijk voorop. In het begin van de negentiende eeuw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Govert Schilling boeken
  Govert Schilling - Een kleine introductie in de sterrenkunde

  Een tot de verbeelding sprekende ruimtereis door bestsellerauteur Govert Schilling.Benieuwd naar het verschil tussen de Grote en de Kleine Beer? Weten hoe een telescoop werkt? Wetenschapsjournalist Govert Schilling biedt een verfrissende inkijk in de kosmos.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Lambert van der Aalsvoort boeken
  Lambert van der Aalsvoort - Onder een glazen hemel

  Noord-Korea met eigen ogen In Onder een glazen hemel brengt fotograaf Lambert van der Aalsvoort het gewone leven in beeld van een eigenzinnig land dat voortdurend in de schijnwerpers van de wereldpolitiek staat. (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Erik Fokke boeken
  Erik Fokke - Het oog van de meester

  In deze bundel zijn essays verzameld over raakvlakken tussen kunst en geneeskunde. Hoe divers deze essays er ook uitzien, er is wel degelijk een rode draad te vinden. In driekwart van de essays speelt het brein een hoofdrol. Dat kan een brein zijn met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • J. Braibant, Alain Leclercq boeken
  J. Braibant, Alain Leclercq - Toevallige ontdekkingen uit de geschiedenis

  Heel wat uitvindingen en ontdekkingen van de mens hebben tot mooie resultaten geleid, maar er zijn er ook die het gevolg waren van mislukte pogingen, fouten of gewoon serendipiteit. En toch zijn die net zo bijzonder en hebben ze ons dagelijkse leven er heel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Tjeu Strous boeken
  Tjeu Strous - Porgy in de polder

  Op de dag van de bevrijding, in 1945 marcheerde een zwarte man aan het hoofd van de bevrijders het Marktplein van Terneuzen op. Wat niemand toen kon bevroeden, was dat deze man, Frank Koulen, Terneuzen veel zou brengen. Hij werd de stichter en uitbater van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Gayatri Devi boeken
  Gayatri Devi - Spectrum van hoop

  Via de levendige verhalen van haar patiënten bespreekt Devi, met veel compassie en humor, belangrijke thema’s en doorbreekt menig taboe rondom de mens met dementie. Heerlijk om te lezen!Spectrum van Hoop is een fraai voorbeeld van verhalende medische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50