Boeken over informatief & professioneel

 • Jan Houter, Anne Doedens boeken
  Jan Houter, Anne Doedens - Het Rijk Gods op Vlieland

  Anne Doedens (1945) en Jan Houter (1944) werken al vele jaren samen om de Vlielandse historie ‘op de kaart’ te zetten. Jan begon al in de jaren tachtig van de vorige eeuw met historische publicaties in Vlieland Magazine en schreef vanaf de jaren zeventig… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Koninklijke Olie: Van het verleden naar het heden

  Van een op Sumatra in lampolie gewikkelde fakkel tot de wereldtop onder de oliemaatschappijen. Zo laat de geschiedenis van Royal Dutch Shell zich in één zin het beste omschrijven. Van Beursgenoten bent u gewend dat bedrijven kort onder de loep worden genomen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Olivier Dauger, Didier Quella-Guyot boeken
  Olivier Dauger, Didier Quella-Guyot - Hélène Boucher

  Hélène Boucher (23 mei 1908 - 30 november 1934) was een jonge vrouw met een passie voor luchtvaart, een vergeten heldin die tijdens haar blitzcarrière een stempel drukte op haar tijd. In enkele jaren scheerde ze in zowat alle luchtvaartdisciplines de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jean Kluger, Myriam Dekoster boeken
  Jean Kluger, Myriam Dekoster - Will Tura

  In het najaar van 2018 komt Will Tura, amper 78 en dus eeuwig jong, in de bioscoop. Regisseur Dominique Deruddere beeldt het leven en de loopbaan van Tura uit in een documentaire film die eigenlijk ook het leven van menig Vlaming weerspiegelt. De biografie van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Marc Buelens, Niels Janssens boeken
  Marc Buelens, Niels Janssens - Slimme non-fictie schrijven

  In een ongebreideld pleidooi voor passievol schrijven, helpt Marc Buelens aspirant-schrijvers op weg naar een inspirerend non-fictieboek. Slimme non-fictie schrijven toont hoe je het best start, doorprikt mythes over het schrijfwerk, klaart misverstanden over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Peter de Vroed boeken
  Peter de Vroed - Men-Struatie

  Een andere en nieuwe manier van Menstrueren, zonder pillen Peter de Vroed werd via een vriendin getriggerd over de menstruatiecyclus. Hij deed vervolgens onderzoek bij meer dan 1600 vrouwen hoe zij hun cyclus beleven en wat ze graag zouden willen. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ilah boeken
  Ilah - Cordelia tot op het bot

  Na tweeëntwintig jaar is het zover: Cordelia heeft een hond. Kuifje beveelt Bobbie, Bollie babbelt met Billie, Charlie Brown mijmert met Snoopy en nu heeft Cordelia dus Kitsu. Of hij heeft haar, dat is niet helemaal duidelijk. Kitsu is geen Terriër, geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Paul van der Steen boeken
  Paul van der Steen - De ongehoorde helft

  ‘Als ik als Kamerlid mislukte, dan zouden de vrouwen het gedaan hebben’, zei Suze Groeneweg over haar verantwoordelijkheid als eerste vrouwelijke parlementarie?r van Nederland. Politieke pioniers als zij voelden een last drukken. Het vergde moed om als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • John Prendergast, Fidel Bafilemba, Ryan Gosling boeken
  John Prendergast, Fidel Bafilemba, Ryan Gosling - Congo Stories

  Geen enkel land ter wereld wordt zo uitgebuit als Congo. Voor de hebzucht van de Congolese overheid, Europa en de Verenigde Staten betaalt de Congolese bevolking al vijf eeuwen een vreselijke tol. Tijdens het koloniale bewind van de Belgische koning Leopold II… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Colin Huizing, Antoon Melissen, Julia Mullié boeken
  Colin Huizing, Antoon Melissen, Julia Mullié - Manzoni in Holland

  For English, please see below Als een van de grootste wegbereiders van de internationale conceptuele kunst onderhield de Italiaanse kunstenaar Piero Manzoni (1933–1963) een bijzondere band met Nederland. Nu zijn intensieve correspondentie met de Rotterdamse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Michael Nehls boeken
  Michael Nehls - Geef Alzheimer geen kans

  Hoe je de ziekte kunt voorkomen en tijdig omkeren dankzij een gezonde levensstijl. Alzheimer is een verschrikkelijke diagnose. De ziekte geldt als ongeneeslijk en men ziet die vaak als een noodlottig gevolg van het ouder worden. In dit boek legt dokter Michael… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Marijke van der Wal boeken
  Marijke van der Wal - Koopmanszoon Michiel Heusch op Italiëreis

  Een jongeman op Italiëreis is geen onbekend fenomeen. Wel is het uitzonderlijk om via aan hem gerichte brieven kennis te maken met zijn dagelijkse leefwereld en die van zijn familie. Michiel Heusch leert Italiaans, raakt vertrouwd met het internationale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Meindert Munnik boeken
  Meindert Munnik - Succes met Testmanagement

  Word jij als gevolg van nieuwe werkwijzen als agile, DevOps of andere veranderingen binnen jouw organisatie plotseling geconfronteerd met het feit dat testen onderdeel is gaan uitmaken van je functie? En heb je die ‘magische testwereld’ tot nu toe altijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Gerda Nobel boeken
  Gerda Nobel - Overname, hoe dan?

  Rogier, Maaike en Sharon staan voor een grote uitdaging: Nemen ze de stap en gaan ze een bedrijf overnemen of worden ze aandeelhouder bij het bedrijf? De werkgever van Rogier wil dat hij het bedrijf samen met de zoon van de eigenaar, Dennis, overneemt. Maaike… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Miriam Helsper, Yolande Kylstra boeken
  Miriam Helsper, Yolande Kylstra - Adembenemend

  Wie kent het niet? Een brok in de keel, kikker in de keel, iets beneemt je de adem, de adem stokt. Op het moment dat je niet meer vrijuit kunt ademen blokkeert je stem of het spreken. Je slaat dicht of rent het liefst van het podium af. Hoe werkt spanning op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Dieuwertje Kuijpers boeken
  Dieuwertje Kuijpers - Anders is al dit werk voor niets geweest

  Politici maken vaak besluiten tegen beter weten in. Of het nu gaat om een van de vele IT-projecten bij de Belastingdienst of een militaire missie die niet de beloofde stabiliteit en veiligheid oplevert; stoppen lijkt geen optie. Sterker nog: als er in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jeroen Van der Auwera, François Van der Jeught boeken
  Jeroen Van der Auwera, François Van der Jeught - Getekend Albert Geudens

  In 1969 schreef historicus Marcel Kocken in een herdenkingsbijdrage over Willem Geets (1838-1919) en Albert Geudens (1869-1949) dat de toekomst moest uitwijzen welke plaats beiden in de Mechelse kunstgeschiedenis van het einde van de negentiende tot het midden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • G. Cafiero boeken
  G. Cafiero - Vincent

  Deze literaire maar goed gedocumenteerde Van Gogh-biografie legt de nadruk op de vrouwen die een sterke invloed hebben gehad op de gevoelsont-wikkeling van de schilder en onderscheidt zich daarin van andere werken. Cafiero volgt Van Gogh van jongs af, van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • M. Hommes boeken
  M. Hommes - Het temmen van de eenhoorn

  De 12e eeuw luidde een turbulente periode in. Kloosterordes schoten uit de grond en prekers schoten hun pijlen af op de zelfgenoegzame en corrupte kerk met haar lakse moraal. Vooral veel vrouwen werden aangetrokken door het nieuwe n en voelden zich geroepen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Charo Crego boeken
  Charo Crego - Musea die we niet bezochten

  Musea die we niet bezochten is een prachtig geïllustreerd brievenboek dat getuigt van een dubbele toewijding: die van een kunstfilosofe aan de schilderkunst, architectuur, beeldhouwkunst, film en fotografie, en die van een moeder aan haar dochter. Toen Clara… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jean Thomassen boeken
  Jean Thomassen - 1900 en gisteren

  GENIAAL OF KNETTERGEK? Kunstcritici waren het er destijds niet over eens. Feit is wel dat de bekende, voormalige ballerina, filmster en actrice Ine Veen als eerste in 1973 zijn unieke talent herkende en hem de gelegenheid schonk zich maar eens te gaan bewijzen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Inge Bobbink boeken
  Inge Bobbink - De Landschapsarchitectuur van het Polder-boezemsysteem

  The Dutch lowlands is an artificial landscape, created as a result of the wish to regulate the water that dominated the topography in the Delta. This ‘confined’ lowland water, the polder-boezem system12, features an enormously diverse range of water… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Jochen Krimm boeken
  Jochen Krimm - Acoustically effective façades design

  The silhouettes of the great European metropolises are characterised by a high density of high-rise facades made of glass, metal or stone. On one hand this density stands for economic power and good employment values. On the other hand, the large… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Birgit Jürgenhake boeken
  Birgit Jürgenhake - De gevel – een intermediair element tussen buiten en binnen

  This study is based on the fact that all people have a basic need for protection from other people (and animals) as well as from the elements (the exterior climate). People need a space in which they can withdraw from the rest of the world. The two states,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Bronnen voor de geschiedenis der dagvaarten van de Staten van Zeeland 1318 - 1572

  Band 1: Inleiding, lijsten en teksten 1318-1478Het bestuur van het gewest Zeeland werd in de late middeleeuwen en in de zestiende eeuw voornamelijk gedragen door de vergaderingen van de Staten. In dit orgaan overlegden afgevaardigden van de geestelijkheid, de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  120,00