Boeken over informatief & professioneel

 • Bronnen voor de geschiedenis der dagvaarten van de Staten van Zeeland 1318 - 1572

  Band 2: Teksten 1479-1536Het bestuur van het gewest Zeeland werd in de late middeleeuwen en in de zestiende eeuw voornamelijk gedragen door de vergaderingen van de Staten. In dit orgaan overlegden afgevaardigden van de geestelijkheid, de adel en de steden met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Bronnen voor de geschiedenis der dagvaarten van de Staten van Zeeland 1318 - 1572

  Band 2: Teksten 1479-1536Het bestuur van het gewest Zeeland werd in de late middeleeuwen en in de zestiende eeuw voornamelijk gedragen door de vergaderingen van de Staten. In dit orgaan overlegden afgevaardigden van de geestelijkheid, de adel en de steden met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  120,00
 • Bronnen voor de geschiedenis der dagvaarten van de Staten van Zeeland 1318 - 1572

  Band 3: Teksten 1536-1572 en indicesHet bestuur van het gewest Zeeland werd in de late middeleeuwen en in de zestiende eeuw voornamelijk gedragen door de vergaderingen van de Staten. In dit orgaan overlegden afgevaardigden van de geestelijkheid, de adel en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Bronnen voor de geschiedenis der dagvaarten van de Staten van Zeeland 1318 - 1572

  Band 3: Teksten 1536-1572 en indicesHet bestuur van het gewest Zeeland werd in de late middeleeuwen en in de zestiende eeuw voornamelijk gedragen door de vergaderingen van de Staten. In dit orgaan overlegden afgevaardigden van de geestelijkheid, de adel en de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  120,00
 • Willem Schouten, Jan Schouten boeken
  Willem Schouten, Jan Schouten - Enjoy your life F*ck the stress

  Ken je dat gevoel? Dat je van voren niet weet dat je van achteren leeft? Dat je bed je beste vriend is en je eigenlijk nergens meer echt zin in hebt? Je wilt er natuurlijk niet aan maar het lijkt erop dat de sluipschutter ook jou in het vizier heeft: stress!… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Robert Jan Blom boeken
  Robert Jan Blom - De pest en andere geheimzinnige ziekten

  Af en toe schrikt de wereld op van een ziekte, die óf niet eerder voorkwam, óf zich bij zeldzaamheid manifesteert. Soms kan zo’n ‘nieuwe ziekte’ enorme gevolgen hebben in de wereld, zowel voor de volksgezondheid als voor de sociale en economische orde.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Louise Gunning-Schepers boeken
  Louise Gunning-Schepers - Heel de mens

  Heel de mens behandelt tien actuele dilemma's in de zorg en in de samenleving, die zijn ontstaan door technische en andere innovaties. Hoever kunnen we gaan als het gaat over het genetisch aanpassen van embryo's? Of in de aanpak van obesitas bij kinderen?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Wim Daniëls boeken
  Wim Daniëls - De mulo

  Van 1857 tot 1968 kende Nederland de mulo, het meer uitgebreid lager onderwijs. Het is een onderwijstype geweest waar vooral arbeiderskinderen en kinderen van kleine middenstanders – jongens en zeker ook meisjes – veel baat bij hebben gehad. Vaak kregen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Gijsbert de Reuver, Stephan Sanders boeken
  Gijsbert de Reuver, Stephan Sanders - Gevaarlijke gekken?

  Iedereen komt ze weleens tegen in eigen kring of kent ze uit ondervinding: de bully op het schoolplein, de gewelddadige levenspartner, de maniakale manager, de tirannieke geestelijk leider, de crimineel. In het dagelijks spraakgebruik bestempelen we ze zonder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Maarten Raven, Ben van den Bercken boeken
  Maarten Raven, Ben van den Bercken - Goden van Egypte, van A tot Seth

  In het boekje 'Goden van Egypte - van A tot Seth' vind je in een oogwenk informatie over tientallen Egyptische goden of godinnen. Het behandelt de goden in de tentoonstelling 'Goden van Egypte', maar biedt ook handvaten bij een bezoek aan elke andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Heidi Aalbrecht, Pyter Wagenaar boeken
  Heidi Aalbrecht, Pyter Wagenaar - Van Dale Voornamenboek

  Elke naam heeft een eigen verhaal We hebben allemaal een voornaam, maar welke geschiedenis gaat er eigenlijk schuil achter onze namen? Wat betekent een voornaam precies, waar komt deze oorspronkelijk vandaan en hoe of wanneer is een bepaalde naam in de mode… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Piet Boyens boeken
  Piet Boyens - De Nieuwe Morgen

  In het Europa van ruim honderd jaar geleden is de beeldende kunst volop in beweging. Na jaren van betrekkelijke rust maakt zij zich op voor een schuimende dageraad. Zestig Vlaamse meesterwerken uit deze periode begeleiden de lezer op een boeiend traject in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Catherine Merridale boeken
  Catherine Merridale - Lenin in de trein

  Gebaseerd op vele jaren research, een levendige beschrijving hoe de Russische Revolutie begon In 1917 leek er nog lang geen einde te komen aan wo-1 en de Duitste regering kwam op het idee om verwarring te zaaien in Rusland door de revolutionaire extremist… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Henk 't Jong boeken
  Henk 't Jong - De dageraad van Holland

  Henk ’t Jong neemt ons in ‘De dageraad van Holland’ mee naar de hoogtijdagen van het ridderschap. In de twaalfde en dertiende eeuw bestond het huidige Nederland uit onder andere vier grote vorstendommen: Brabant, Holland (met Zeeland), Gelre en het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Bram Bakker boeken
  Bram Bakker - De dokter als patiënt

  Bram Bakker is 54 jaar en leidt een druk leven als psychiater en publicist van onder meer kritische stukken over zijn vak. Ook daarnaast is zijn leven best hectisch. Maar alles loopt, en op het oog zijn er geen grote, onoplosbare problemen in zijn leven. Dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Paul Dijstelberge boeken
  Paul Dijstelberge - Wat is een boek?

  Niets is zo vanzelfsprekend en alomtegenwoordig als een boek. Je vindt ze overal. Vraag iemand om een boek te beschrijven en hij zal je nauwkeurig vertellen wat een boek is en hoe het eruitziet. Een boek heeft een titelblad en een inhoudsopgave, de pagina’s… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Nienke Denekamp boeken
  Nienke Denekamp - De Grote Gauguin Atlas

  In De grote Gauguin Atlas volgen we Gauguin niet alleen naar al die plekken op de wereldbol waar hij zijn meesterwerken maakte. We gaan ook mee naar de tijd waarin hij leefde. Een tijd waarin het twee maanden duurde om per boot van Marseille naar Tahiti te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Pieter Loncke, Thomas Raemdonck, Geert Capoen boeken
  Pieter Loncke, Thomas Raemdonck, Geert Capoen - Het respectboek voor de zorg

  De relatie tussen hulpverlener en zorgvrager is in de zorg cruciaal. Om met gevoelens van onmacht om te gaan en herstel echt te bevorderen, is er nood aan onvoorwaardelijk vertrouwen. Maar terwijl het werk van de hulpverlener vandaag steeds meer in cijfers,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Sophie De Schaepdrijver boeken
  Sophie De Schaepdrijver - Gabrielle Petit

  Ze was de eerste arbeidersvrouw in Europa die een standbeeld kreeg. Haar leven werd tweemaal verfilmd in Hollywood. Toch is Gabrielle Petit in de vergetelheid geraakt. De internationaal gerenommeerde historica Sophie De Schaepdrijver vertelt het boeiende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Ernest Hosten, Léon Bocquet boeken
  Ernest Hosten, Léon Bocquet - Diksmuide 1914

  21 oktober 1914, Ernest Hosten ontvlucht het verwoeste Diksmuide en vervoegt zijn gezin in Frankrijk. In september 1915 vindt hij werk als archivaris in de Archives Nationales de Paris en begint, samen met Léon Bocquet, te schrijven aan 'L'Agonie de Dixmude',… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Tjerk Lammers, Peter Koelewijn boeken
  Tjerk Lammers, Peter Koelewijn - PEER

  In PEER vertelt Peter Koelewijn zijn levensverhaal. Over hoe hij opgroeide in de viswinkel van zijn ouders in het Eindhoven van tijdens en vlak na de oorlog. Over zijn eerste liefdes en de liedjes die hij daarover schreef. Over zijn successen met Kom Van Dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Denis Doeland boeken
  Denis Doeland - Digitaal Vermogen

  Digitaal Vermogen, de kracht, macht en potentie van elke organisatie, een handleiding om een business te hacken. Het helpt organisaties om de bedrijfswaarde te vergroten door juist gebruik van data.Digitaal Vermogen, de kracht, macht en potentie van elke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Liliane Vertessen

  NL/F/ Eng editie. Artiste rare sur la scène artistique, Liliane Vertessen a développé une œuvre inclassable dans laquelle, loin du narcissique selfie, elle use de son corps comme d'un matériau, à l'égal d'une danseuse, en offrant la troublante empreinte… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Karl Ove Knausgård boeken
  Karl Ove Knausgård - Zoveel verlangen op zo'n klein oppervlak

  Karl Ove Knausgård wijdde zich in 2017 aan het werk van de Noorse schilder Edvard Munch. In Oslo organiseerde hij een tentoonstelling waarvoor hij tientallen minder bekende meesterwerken van hem uitkoos, en die op geheel eigen wijze interpreteerde en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Loes Botman, Ton Lemaire, Annelijn Steenbruggen boeken
  Loes Botman, Ton Lemaire, Annelijn Steenbruggen - Stille levens / Still lives

  Al 25 jaar tekent Loes Botman (Nijmegen 1968) met pastelkrijt. Met dit zachte materiaal, dat puur pigment is, geeft zij op een zeer eigen intuïtieve manier vorm aan het leven om ons heen. Haar lijnvoering en vrije kleurgebruik verraden haar vakmanschap en een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95