Boeken over informatief & professioneel

 • Silvie Warmerdam boeken
  Silvie Warmerdam - De ziel van het Theehuis sinds 1927

  De opening van het Theehuis is in 1927. Het gebouw vult zich in de loop van de decennia met verhalen van uitbaters, koks, medewerkers, gasten en bezoekers. Verhalen die zich in de harten van heel veel mensen nestelen. Het historische pand brandt op 26 februari… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Gordon Corera boeken
  Gordon Corera - Voor God en vaderland

  Inlichtingen over de militaire activiteiten van de nazi's waren van cruciaal belang voor de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarom dropte de Britse geheime dienst jarenlang duizenden postduiven in bezet Europa, van Denemarken tot Frankrijk.Met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Madelon Djajadiningrat boeken
  Madelon Djajadiningrat - De wereld van Hannah

  Hannah wordt aan het begin van de vorige eeuw in Rotterdam geboren. De start belooft niet veel goeds. Het gezin is arm, de moeder sterft vroeg. In het weeshuis waar Hannah en haar zusjes dan geplaatst worden, ontbreekt het de meisjes aan elke vorm van liefde.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,44
 • Faidra Filippidou boeken
  Faidra Filippidou - Energy performance progress of the Dutch non-profit housing stock: a longitudinal assessment

  This research seeks to provide insight into the energy performance progress, of the existing non-profit housing stock in the Netherlands, through the application of energy renovations. The non-profit housing stock comprises 30% of the housing market in the… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • F.L. Schuddeboom boeken
  F.L. Schuddeboom - Saxa Loquuntur

  Saxa Loquuntur ('de stenen spreken') is geschreven voor de gevorderde leerling Latijn die met school naar Rome gaat. Daarnaast is het ook zeer geschikt voor studenten, begeleiders van Romereizen en andere belangstellenden. Dit boek presenteert een bloemlezing… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Eddie Niesten boeken
  Eddie Niesten - 1968 voorbij: Van liever lief tot bittere woede

  Zeventien was Eddie Niesten, als hij in het iconische jaar 1968 naar Antwerpen trok, om aan de Tolkenschool te studeren. De kennismaking met de "grootstad" die snel zou veranderen. Maar zijn roots lagen aan de Nederlandse grens, bij Maastricht, waar hij al had… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Robbert Van Adrichem, Stephan Persoon boeken
  Robbert Van Adrichem, Stephan Persoon - Tribe guide

  Alsjeblieft! Je eigen persoonlijke tribe guide. Een inspirerend logboek dat je helpt om samen met anderen te groeien naar ambitie met impact. Dit boek gebruik je om te ontdekken waar je naartoe wilt groeien. Zowel zelf als samen met anderen. Denk hierbij aan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Ilse Vorstenbosch boeken
  Ilse Vorstenbosch - IN BEELD

  Het leven van Ilse Vorstenbosch wordt gekenmerkt door groei en tegenslag, door afscheid en veerkracht. Zij groeide op in een adoptie­gezin, maar werd, eenmaal volwassen, door vier eigen kinderen omarmd. Haar leven kreeg ook vorm door de speurtocht naar haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Jos Houweling boeken
  Jos Houweling - Amsterdam 744

  AMSTERDAM 744 - FOTOCOLLAGES VAN JOS HOUWELING Amsterdam bestaat 744 jaar en dat vieren wij met deze ontspannen kijk op de stad. Dit boek is een speels vervolg op het 700 CENTENBOEK, dat Jos Houweling in 1975 maakte ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • Laurence Steenbergen boeken
  Laurence Steenbergen - De kunst van exposeren

  Als je als kunstenaar gaat exposeren komen er veel vragen op je af. Hoe weet je wat je moet doen en waar vind je de juiste informatie? Auteur Laurence Steenbergen (zelf kunstenares) had bij haar eerste exposities het gevoel dat ze steeds hetzelfde wiel aan het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Martine van Rooijen boeken
  Martine van Rooijen - De vreselijke vriendinnen van mijn moeder

  Voorjaar 1975 stapte Margot het pas geopende vrouwenhuis binnen. Ze was opgevoed tot moeder en huisvrouw, dus trouwde ze, kreeg kinderen, sleet haar dagen tussen vier muren en raakte in een steeds groter isolement. Toentertijd moest haar dochter, Martine van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Martijn Heil boeken
  Martijn Heil - Ontwerp & Bouwgids

  De zesde editie van de Nationale Architectuurguide is een bron van inspiratie voor iedereen die in eigen beheer een huis wil laten (ver)bouwen en méér wil dan een standaardwoning. Ontwerp & Bouwgids.Deze zesde editie van de Nationale Architectuurguide is een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Koen Kleijn boeken
  Koen Kleijn - Markante Amsterdammers

  Een prachtig fullcolourboek met 40 markante Amsterdammers die het stadsbeeld bepaalden Amsterdammers staan bekend om hun branie, hun zelfverzekerdheid, hun typische gevoel voor humor, hun arrogantie, hun emoties en hun liefde voor hun stad. Uit de portretten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Leo Frijda boeken
  Leo Frijda - Tel me bij de amandelen

  De titel van dit boek is ontleend aan een gedicht van Paul Celan waarvan de laatste twee regels in vertaling luiden: Maak me bitter. Tel me bij de amandelen. Die woorden verwijzen naar Pesach, de seideravond, de gezamenlijke viering van de geschiedenis van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Ineke Huysman, Roosje Peeters boeken
  Ineke Huysman, Roosje Peeters - Johan de Witt en Engeland

  Engeland, diplomatie en internationale betrekkingen staan vanwege Brexit momenteel volop in de belangstelling. In de tijd dat Johan de Witt (1625-1672) raadpensionaris is van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden is dit ook het geval. Gedurende een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Nils Büttner boeken
  Nils Büttner - Rembrandt

  ‘Rembrandt is zo diep mysterieus dat hij dingen zegt waarvoor geen woorden in welke taal dan ook zijn.’ Vincent van Gogh In Rembrandt neemt de bekende kunsthistoricus Nils Büttner de lezer mee naar de Gouden Eeuw. Büttner presenteert aan de hand van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Lars Hendrikman boeken
  Lars Hendrikman - Meester van Elsloo

  Aan het einde van de middeleeuwen bestond in het huidige provincie Nederlands Limburg en aangrenzende gebieden in Duitsland en België een levendige productie van houtsculptuur. De vraag ernaar was groot want de Luiks-Bourgondische oorlogen van de vijftiende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Adam Higginbotham boeken
  Adam Higginbotham - Nacht in Tsjernobyl

  ‘Nacht in Tsjernobyl’ van Adam Higginbotham is het definitieve verhaal van de grootste kernramp ooit, geschiedenis die leest als sciencefiction. In de vroege morgen van 26 april 1986 ontploft een van vier reactoren van de kerncentrale in Tsjernobyl.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Sjeng Scheijen boeken
  Sjeng Scheijen - De avant-gardisten

  Rusland, oktober 1917. De bolsjewieken grijpen de macht. Rusland en de wereld zullen nooit meer hetzelfde zijn. Vijf maanden na de revolutie benoemen de nieuwe machthebbers nu wereldberoemde kunstenaars als Kazimir Malevitsj, Vasili Kandinsky, Vladimir Tatlin… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • Din Pieters boeken
  Din Pieters - Het grote Nederlandse kunst boek

  Het grote Nederlandse kunst boek biedt een overzicht van zes eeuwen beeldende kunst in ons land. Werken van 300 Nederlandse schilders, beeldhouwers en fotografen worden erin afgebeeld en beschreven – van Jeroen Bosch tot Karel Appel, van Hendrick de Keyser… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Ingrid de Zwarte boeken
  Ingrid de Zwarte - De hongerwinter

  De Hongerwinter van 1944-1945 is een van de meest beruchte episodes in de Nederlandse geschiedenis. Op basis van uitgebreid onderzoek in binnen- en buitenland vertelt Ingrid de Zwarte in dit boek het verhaal van de Hongerwinter. Hoe is de hongersnood precies… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Dick Walda boeken
  Dick Walda - Koning der stations

  Auteur Dick Walda was een kwart eeuw bevriend met de kunstenaar en werd zijn onbezoldigd chauffeur, mantelzorger en praatpaal. In de tweede druk zijn bijna vergeten herinneringen opgenomen, genoteerd tijdens de ingewikkelde maar altijd boeiende vriendschap.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,50
 • Gregory Brans boeken
  Gregory Brans - Help! Mijn kind is misbruikt

  Help! Mijn kind is misbruikt. Nadat u te weten bent gekomen dat uw kind slachtoffer is geworden van (seksueel) misbruik komt er heel veel op u en uw kind af. Wat moet u doen? Wat moet u niet doen? Hoe gaat u met schuldgevoel om? Hoe kan u uw kind het best… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Zweder von Martels, Michel Goldsteen, Enea Silvio Piccolomini, Pius II boeken
  Zweder von Martels, Michel Goldsteen, Enea Silvio Piccolomini, Pius II - Enea Silvio Piccolomini - Pius II(1405-1464)

  De brieven en Gedenkschriften van Aeneas Silvius Piccolomini behoren tot de welsprekendste voorbeelden van de vroege, Latijnse renaissanceliteratuur. Mede dankzij zijn welsprekendheid belandde de humanist, als Pius II, op de pauselijke troon. Na de val van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,00
 • H.F.M. van de Griendt, E. Schutte boeken
  H.F.M. van de Griendt, E. Schutte - Conflictvaardig(er)

  Conflictvaardig(er) bevat meer dan 100 tips, quotes, inzichten en ideeën, alle ter inspiratie om conflicten eerder én beter op te lossen of zelfs te voorkomen. Aan de hand van drie thema's - communicatie, onderhandelen en conflicthantering - worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,75