Boeken over informatief & professioneel

 • Fred van Lieburg boeken
  Fred van Lieburg - Synodestad

  Synodestad gaat over Dordrecht in de jaren 1618 en 1619, toen daar de eerste Europese topconferentie in Nederland plaatsvond. Meer dan honderd politici, professoren en predikanten uit binnen- en buitenland kwamen bijeen in de oudste stad van Holland om de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Wolter Blankert boeken
  Wolter Blankert - Europa kan barsten

  Dit boek geeft een indringend beeld van de ontwikkelingen die spelen binnen de Europese Unie aan de vooravond van de parlementsverkiezingen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ronald Wilfred Jansen boeken
  Ronald Wilfred Jansen - Groeten uit Arnhem

  Ronald Wilfred Jansen zocht tal van oude foto's en prentbriefkaarten van Arnhem op in het Gelders Archief en maakte vervolgens van elke oude foto en prentbriefkaart een recente foto vanaf dezelfde plek, waar ooit een andere fotograaf werd 'gegrepen' door een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  104,95
 • Will van Sebille boeken
  Will van Sebille - De muze zit aan

  Hoewel schrijven een individueel proces is, heeft vrijwel iedere schrijverbehoefte aan reacties. Als een tekst af is maar soms al tijdens het schrijven. Een schrijfgroep biedt daarvoor ideale mogelijkheden. Alle onderdelen van het schrijven kunnen worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • H.A. Hoetink boeken
  H.A. Hoetink - Taaleidoscoop

  Taal zit in ons bloed, in de lucht, in alles wat je doet en denkt. Taal is wat ons mens maakt, het verwoordt ons. In veel opzichten zou, in plaats van homo sapiens, een betere benaming voor de mens zijn: homo narrator. De verhalende mens. Wat ons kenmerkt en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • H.A. Hoetink boeken
  H.A. Hoetink - Voer voor alfabeten

  Taal vind je overal, in alle soorten en maten. In een sollicitatiebrief, op een pak rijst, bij het afrekenen aan de kassa, op spandoeken, in een openingsspeech, op de achterkant van een boek... Taal lijkt zo vanzelfsprekend dat je bijna zou vergeten dat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Dat klopt!

  Hands-on tips om duidelijk, efficiënt en klantgericht te schrijven. 24 pagina's vol goede voorbeelden van mails, socialmediaberichten, brieven, rapportages, onderwerpregels en beginzinnen. Speelse lay-out waardoor heel toegankelijk. Inspirerend, actueel en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Bert Jansen boeken
  Bert Jansen - "Chacun son Marcel"?

  Vaak verguisd, door velen bewonderd, hoe je het ook wendt of keert, Marcel Duchamp is zonder twijfel de meest invloedrijke kunstenaar van de twintigste eeuw. Zijn principe van het readymade kunstwerk, een industrieel object dat de kunstenaar met zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Mike Harmsen boeken
  Mike Harmsen - Broeders in oorlog – vijanden in vrede

  1584, Willem van Oranje is vermoord! De kogels van Balthasar Gerards hebben hun werk gedaan. Wat zou er nu gebeuren met Oranje’s arme volk? De Opstand tegen de Spaanse tirannie lijkt gedoemd, want de hertog van Parma boekt overwinning na overwinning voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Marnix Pauwels boeken
  Marnix Pauwels - Wakker

  'Hoe meer mensen wakker worden en inzien dat gedachten 100% van de tijd bepalen hoe we ons voelen, hoe meer begrip we voor elkaar krijgen: Ontdek waarom geen enkele omstandigheid je emoties veroorzaakt, maar dat het 'slechts' je gedachten zijn die je innerlijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Orlando Figes boeken
  Orlando Figes - Tragedie van een volk

  Klassieker, zowel een literair meesterwerk als een historisch standaardwerk. Tragedie van een volk is het eerste alomvattende werk over de Russische Revolutie in één boek. Orlando Figes laat ons de Revolutie begrijpen als een menselijk samenspel van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Nathalie Charlier, Stefaan Nijs, Marc Sabbe boeken
  Nathalie Charlier, Stefaan Nijs, Marc Sabbe - Eerste hulp

  Als zorgverlener wil je op eender welk moment optimale eerste hulp kunnen bieden. De juiste reactie maakt immers vaak het verschil tussen leven en dood. Daarom wil je er zeker van zijn dat je acties berusten op evidentie, de best practices volgen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,00
 • Eric Bos, Justin Kroesen, Ernst van de Wetering, René Paas, Constant Vecht, Hans van Rossum, Marieke van Vlierden, Rob Bruil, Andries Bierling, Henk Helmantel boeken
  Eric Bos, Justin Kroesen, Ernst van de Wetering, René Paas, Constant Vecht, Hans van Rossum, Marieke van Vlierden, Rob Bruil, Andries Bierling, Henk Helmantel - Museum Helmantel

  Museum Helmantel - Schoonheid en traditie - De kunstverzameling van Stichting Museum Helmantel is een van de belangrijkste en meest waardevolle van Nederland. Deze collectie van zeldzame ingetogenheid en hoge kwaliteit is het tastbare en zichtbare resultaat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Géraldine Schwarz boeken
  Géraldine Schwarz - De geheugenlozen

  ‘De geheugenlozen’ van Géraldine Schwarz is een krachtig pleidooi om het verleden onder ogen te zien en zo inzicht te krijgen in de opkomst van het populisme. Géraldine Schwarz ontdekt op een dag dat haar Duitse grootvader in 1938 voordelig een joods… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Bas Eickhout boeken
  Bas Eickhout - Klimaatmanifest

  ‘De oplossingen zijn er, maar klimaatactie blijft uit. Het is hoog tijd voor een doorbraak.’ – Bas Eickhout ‘Bas Eickhout is al jarenlang de meest toonaangevende politicus in Europa in de strijd tegen klimaatverandering.’ – Jesse Klaver We worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Döndü Mens Yilmaz boeken
  Döndü Mens Yilmaz - Natuurlijke schoonheid uit eigen keuken

  Dit is een boek waarbij je al etend mooier wordt. Alles is puur natuur. Misschien wil je er wat bij eten. Een handjevol noten, pinda’s, hazelnoten, walnoten, wat honing. Een kopje Turkse koffie erbij ... Alle recepten zijn gebaseerd op etenswaren uit je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Richard Wagner boeken
  Richard Wagner - Geschriften uit de nalatenschap, open brieven en herinneringen

  Vijftig jaar schrijverschap in één band. In dit negende deel van de reeks Prozageschriften van Richard Wagner zijn de teksten bijeengebracht die grotendeels ontleend zijn aan de postuum uitgegeven banden van Wagners verzamelde werken. Deze teksten geven in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Klaas van Harn, Peter Holewijn boeken
  Klaas van Harn, Peter Holewijn - Waarschijnlijkheidsrekening

  In de waarschijnlijkheidsrekening (kansrekening) worden toevalsverschijnselen onderzocht door er wiskundige modellen voor op te stellen en ze zo toegankelijk te maken voor een wiskundige analyse. Daarbij gaat het niet alleen om een verantwoorde numerieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Herlinde Jacobs boeken
  Herlinde Jacobs - Fibromyalgie anders bekeken

  Fibromyalgie is een stressgerelateerde aandoening die gekenmerkt wordt door een reeks verschillende klachten, waarvan chronische pijn de belangrijkste is.Dr. Herlinde Jacobs is revalidatiearts en begeleidde vele honderden mensen met fibromyalgie. In 2011… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Judith Schuyf boeken
  Judith Schuyf - Heidense heiligdommen

  Judith Schuyf gidst de lezer in ‘Heidense heiligdommen’ langs de zichtbare overblijfselen van een verloren, heidens verleden. Onze streken kenden in de pre-christelijke periode veel heilige bomen, waterbronnen, stenen, heuvels en kuilen. Ze verwezen naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jaap R. Bruijn, Louwrens Hacquebord boeken
  Jaap R. Bruijn, Louwrens Hacquebord - Een zee van traan

  Er is sinds de publicatie van de driedelige Geschiedenis van de oude Nederlandse walvisvaart van de Zuid-Afrikaanse economisch historicus C. de Jong (1972, 1978 en 1979) veel verder onderzoek gedaan naar allerlei facetten van het Nederlandse walvisvangst… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Vos Marjoleine de, Justin Kroesen, Eelco Van Es boeken
  Vos Marjoleine de, Justin Kroesen, Eelco Van Es - Ode aan de oude Groninger kerken

  Bij het 50-jarig bestaan in 2019 van Stichting Oude Groninger Kerken – binnen Europa de meest prominente en professionele organisatie van religieus erfgoedbeheer – verschijnt voor het eerst een compleet overzicht van haar bezit. Marjoleine de Vos en Justin… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,50
 • J.W. Buisman boeken
  J.W. Buisman - Onweer

  Hoe reageren mensen op de gevolgen van natuurgeweld? Van oudsher werden bijvoorbeeld donder en bliksem gezien als Gods strafwerktuigen. De uitvinding van de bliksemafleider door Benjamin Franklin in 1752 bracht hierin echter verandering. Welke gevolgen hadden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Patrick van 't Hek boeken
  Patrick van 't Hek - Acceptatietesten met gebruikers

  Nieuw ontwikkelde software moet worden getest. Door een 'gebruikersacceptatietest' uit te voeren kan worden bepaald of de gebruiker met de ontwikkelde software om kan gaan. Een slecht uitgevoerde gebruikersacceptatietest vergroot het risico op een inadequaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Luc Alofs boeken
  Luc Alofs - Koloniale mythen en Benedenwindse feiten

  De geschiedschrijving van de zogenaamd Spaanse periode van de Benedenwindse eilanden Curaçao, Aruba en Bonaire (ca. 1499-1634/6) wordt nog steeds gedomineerd door koloniale mythes over inheemse bewoners en Spaanse encomenderos. Inheemse bewoners worden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  75,00