Boeken over informatief & professioneel

 • Mar Oomen boeken
  Mar Oomen - Missievaders

  In ‘Missievaders’ biedt Mar Oomen een bijzonder perspectief op een onderbelichte bladzijde uit de koloniale geschiedenis: de hoogtijdagen van de katholieke missie. In 1933 stapte de grootvader van Oomen met zijn gezin op een boot vol missionarissen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Buisman boeken
  Buisman - Duizend jaar weer wind en water in de Lage Landen VII

  Deel 7 - 1800-1825, veel extreem weer, Bataafs-Franse tijd, invasie in Zeeland, Napoleon en Willem I In 'Duizend jaar weer, wind, en water in de Lage Landen' geeft Jan Buisman een indrukwekkend en zeer gedetailleerd overzicht van het weer in de noordelijke en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Hennie Vaessen boeken
  Hennie Vaessen - De Slag om Arnhem September 1944

  In 1944 vindt een grote luchtlandingsoperatie om bruggen veilig te stellen plaats, zodat grondtroepen vanuit België via het noorden Duitsland kunnen binnenvallen. In Arnhem gaat het mis. (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Ronald Wilfred Jansen boeken
  Ronald Wilfred Jansen - FOTOGRAFIE IN HOOGEVEEN 1875-HEDEN

  Wanneer verschenen de eerste fotografen in Hoogeveen? Hoe werkten zij en met wat voor apparatuur? Welke onderwerpen kozen zij en wat is de oudste prentbriefkaart van Hoogeveen? Op deze en vele andere vragen geeft historicus, auteur en fotograaf Ronald Wilfred… (Harde kaft)

  Lees meer...
  98,95
 • The who in Nederland

  Na bijna 50 jaar heeft de Britse band The Who een rijke geschiedenis achter de rug. Hun liveshows zijn tot op de dag van vandaag ongeëvenaard en ze werden daarom ook de beste live band ooit genoemd. Dit boek richt zich op hun bezoeken aan Nederland. Vanaf hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Bob Schat boeken
  Bob Schat - Architectuurtips voor de zorginformatiearchitect

  Dit boek behandelt een groot aantal onderwerpen waarmee de zorginformatiearchitect te maken heeft. Het bundelt een groot aantal observaties, ervaringen en tips voor de zorginformatiearchitect.De positie van de patiënt of cliënt in de zorg verandert sterk en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,45
 • Corrie Greefkes boeken
  Corrie Greefkes - Vanuit ons oogpunt gezien

  Het boek “Vanuit ons oogpunt gezien” gaat over de zorg in het algemeen. Ik heb diverse mensen een interview afgenomen, die op welke manier dan ook voor iemand zorgen. Verhalen van mantelzorgers, vrijwilligers, chauffeurs, die voor de gehandicapte mens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Helga Boekestijn boeken
  Helga Boekestijn - BoomwhackerFun

  17 uitgewerkte activiteiten om te improviseren met boomwhackers. Zonder notatie en zonder andere hulpmiddelen. Voor spelers van 8 tot 108, voor grote en kleine groepen, voor binnen en buiten.Boomwhackers zijn vrolijk gekleurde plastic buizen waarmee je heel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Casimir Elsen boeken
  Casimir Elsen - Een vleugje NOSTALGIE

  Onder de vaste rubriek met als titel Een vleugje nostalgie ontstond in 2008 een reeks over brouwerijen die soms al tientallen jaren geleden gestopt waren met brouwen, maar waarvan de gebouwen, of delen ervan, nog steeds aanwezig zijn in het straatbeeld.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Nonja Peters, Geert Snoeijer boeken
  Nonja Peters, Geert Snoeijer - Depok, de droom van Cornelis Chastelein

  Depok, de droom van Cornelis Chastelein vertelt de vrijwel onbekende geschiedenis van een bijzondere indische gemeenschap, de Depokkers. Een verhaal dat 300 jaar geleden begint wanneer de hoge VOC-beambte Cornelis Chastelein (1657-1714) zijn landgoed Depok bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Mirjam Kooiman, Nathalie Maciesza, Renee Schuiten-Kniepstra boeken
  Mirjam Kooiman, Nathalie Maciesza, Renee Schuiten-Kniepstra - De kunstmeisjes

  De Kunstmeisjes - Mirjam Kooiman, Nathalie Maciesza en Renee Schuiten-Kniepstra - schrijven enthousiast en aanstekelijk over oude en moderne kunst – zowel voor de doorgewinterde kunstliefhebber als de beginnende enthousiasteling Gemiddeld kijken mensen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Paul Clayton boeken
  Paul Clayton - Brandend Lijf

  Brandend lijf Hoe chronische ontsteking ons ziek maakt en jijzelf dit vuur kunt doven Dankzij onderzoek weten we dat laaggradige chronische ontstekingen de bron vormen van bijna alle verouderingsziekten. Toch wordt deze kennis nog veel te weinig toegepast,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Greddy Huisman boeken
  Greddy Huisman - Zie hier mijn karakter

  ‘Ik ben hartstochtelijk van aard, laat me snel meeslepen in woede, alles irriteert me dan. Ik ben ongeduldig, onbeheerst, extreem in vreugde en verdriet.’ Dit schrijft Belle van Ittersum (1783-1809) als meisje over zichzelf in haar dagboek. Tot twee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Edward De Maesschalck boeken
  Edward De Maesschalck - Het strijdtoneel van Europa (1648-1815)

  In de geschiedschrijving van de Zuidelijke Nederlanden, het latere België, blijft de periode sinds de afscheiding van Nederland (1648) tot aan de Slag bij Waterloo (1815) doorgaans onderbelicht. Rampen en oorlog teisterden het land, dat machteloos… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,99
 • Stefaan Van Laere, Frans & Jozef Craeninckx boeken
  Stefaan Van Laere, Frans & Jozef Craeninckx - Het drama van Meensel-Kiezegem '44

  Heruitgave van Een klein dorp, een zware tol. Meensel-Kiezegem, een landelijk dorpje in het Brabantse Hageland. Bij het begin van de Tweede Wereldoorlog viel het dorpsleven even stil, maar na een tijd ging het gewone leven min of meer door... tot die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Kevin Beaver boeken
  Kevin Beaver - Hacken voor Dummies

  Denk als een hacker om een hacker te slim af te zijn. Beveiligingsexpert Kevin Beaver laat zien wat hackers motiveert en waar ze naar op zoek zijn. Hij laat je kennismaken met de geheimen van kwetsbaarheids- en penetratietesten, en de best practices op het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,99
 • Marieke Smit boeken
  Marieke Smit - In deugd en wijsheid groeien

  De stichting van de eerste katholieke middelbare scholen voor meisjes is relatief laat te noemen. De eerste katholieke hbs voor meisjes startte in 1914, het eerste katholieke gymnasium voor meisjes in 1915. Meisjes hadden in Nederland toen al bijna een halve… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Elma Drayer boeken
  Elma Drayer - Witte schuld

  In ‘Witte schuld’ bespreekt Elma Drayer identiteitspolitiek in de mediawereld, literatuur, kunst en politiek. ‘In het huidig racismedebat zie ik te veel dat me te weinig bevalt en ik zou niet weten waarom ik daar als witte vrouw beleefd over zou moeten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Frank Libertas boeken
  Frank Libertas - Paarelketting

  In Jenevercity verkeert burgemeester Paarelketting in zwaar weer en wordt beticht van vriendjespolitiek, machtsmisbruik en het scheppen van een angstcultuur. De democratisch gekozen zwaargewichten van de gemeenteraad laten het integriteitsbureau U vraagt en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Frank Libertas boeken
  Frank Libertas - Remmers in Vaste Dienst

  Frank rolde tijdens de economische crisis van de jaren 80 in een beleidsfunctie bij de directie Economische Zaken van de gemeente Rotterdam met destijds 33.000 ambtenaren. Na een start als een kat in een vreemd pakhuis werd hij al snel topambtenaar. Hij zette… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,96
 • Frank Libertas boeken
  Frank Libertas - De Geschiedenis van Kiev-Rus

  In deze kroniek vernoemd naar de 3 broers die Kiev zouden hebben gesticht wordt de geschiedenis van deze bijzondere stad geschetst vanaf de oude Steentijd tot heden. Dit grensland bevindt zich thans op een breukvlak en heeft alles in zich om een succes te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - SCEPSIS OVER SCEPSIS

  Scepsis is een voorbehoud tegenover de aanvaarding van kennis, de acceptatie van feiten en een terughoudende instelling tegenover waarheid. Beweringen, hypothesen, dogma’s, geloof en veronderstellingen verdienen scepsis. Maar verdient wetenschappelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,47
 • Ronald Wilfred Jansen boeken
  Ronald Wilfred Jansen - Groeten uit Arnhem

  Ronald Wilfred Jansen zocht tal van oude foto's en prentbriefkaarten van Arnhem op in het Gelders Archief en maakte vervolgens van elke oude foto en prentbriefkaart een recente foto vanaf dezelfde plek, waar ooit een andere fotograaf werd 'gegrepen' door een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  104,95
 • Will van Sebille boeken
  Will van Sebille - De muze zit aan

  Hoewel schrijven een individueel proces is, heeft vrijwel iedere schrijverbehoefte aan reacties. Als een tekst af is maar soms al tijdens het schrijven. Een schrijfgroep biedt daarvoor ideale mogelijkheden. Alle onderdelen van het schrijven kunnen worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • H.A. Hoetink boeken
  H.A. Hoetink - Taaleidoscoop

  Taal zit in ons bloed, in de lucht, in alles wat je doet en denkt. Taal is wat ons mens maakt, het verwoordt ons. In veel opzichten zou, in plaats van homo sapiens, een betere benaming voor de mens zijn: homo narrator. De verhalende mens. Wat ons kenmerkt en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50