Boeken over informatief & professioneel

 • Anton Verhey boeken
  Anton Verhey - Op het slagveld van Napoleon

  Wie in Nederland aan de Napoleontische tijd denkt, denkt aan schilder Anton Verhey. Als geen ander heeft hij Napoleon, zijn leger en zijn veldslagen vastgelegd op het schilderdoek. Dit alles, zo getuigen ook eerdere publikaties bij uitgeverij Aspekt, waaronder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Desmond Morris boeken
  Desmond Morris - De kale aap

  De kale aap van Desmond Morris, een van de beroemdste en belangrijkste boeken van de twintigste eeuw, viert zijn vijftigste verjaardag. Morris heeft onschatbare invloed gehad op de manier waarop de mens naar zichzelf kijkt. Het idee dat de mens een diersoort… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Diederik Burgersdijk boeken
  Diederik Burgersdijk - De sluipwesp en de leliën

  Wat hebben Seneca en Het liedboek voor de kerken met elkaar gemeen? Wat vonden de evangelisten van keizer Augustus? Waarom was Napoleon zo’n fan van Caesar? Is de schepping goed? Dit boek bevat een keur aan studies die de samenhang tussen heidendom en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Stéphane Ostyn boeken
  Stéphane Ostyn - Medisch Frans voor artsen

  Dit boek wil de arts een waaier van vragen aanreiken die tijdens de algemene en gespecialiseerde anamnese aan de Franstalige patiënt kunnen worden voorgelegd. Met behulp van taalkundig juiste vragen kan de arts zich geheel toeleggen op de interpretatie van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Benjamin Carter Hett boeken
  Benjamin Carter Hett - De populist

  De populist laat zien hoe kwetsbaar een democratie is in handen van mensen die er niet respectvol mee omgaan. Hoe was het mogelijk dat een democratie zo volledig en zo snel uiteenviel als Duitsland in de jaren dertig? Hoe kon een democratisch gekozen regering… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Robert Gilmore boeken
  Robert Gilmore - Lie-groepen, fysica en meetkunde

  Lie-groepen beschrijven continue symmetrieën, zoals rotaties en translaties. Binnen de wiskunde verbinden ze de vakgebieden algebra en meetkunde en ze zijn onmisbaar in een natuurkundige beschrijving van de wereld. In het bijzonder spelen ze een grote rol in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • J.P. van der Laan-Boelens, Femke van der Laan boeken
  J.P. van der Laan-Boelens, Femke van der Laan - Lieve Eberhard, in antwoord op je vragen

  Dit boek is ontstaan uit een aantal vragen over de bezettingstijd die Eberhard van der Laan zijn moeder voorlegde. Zij schreef hierop een zeer persoonlijk en authentiek verslag over wat zij, haar man en hun vrienden in het verzet meemaakten. Haar verhaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Matthew Walker boeken
  Matthew Walker - Slaap

  Waarom slapen we? En waarom is gebrek aan slaap zo schadelijk? Tot voor kort had de wetenschap daar geen antwoord op, maar de laatste twintig jaar heeft een explosie aan nieuw onderzoek veel kunnen verhelderen omtrent een van onze meest fundamentele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Lilian Stolk boeken
  Lilian Stolk - Het zonderwoorden-boek

  *Bomvol weetjes die onmisbaar zijn in ons sociale verkeer* We denken er vaak niet over na, maar er komt nauwelijks meer een appje of bericht voorbij waar ze níét in staan: emoji. Een fascinerend fenomeen, want emoji zijn meer dan alleen lollige, boze of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Simone Van Dijk boeken
  Simone Van Dijk - Meester in de klas

  Meester in de klas gaat in op de vragen waar veel leerkrachten mee worstelen: Hoe houd ik mijn werk leuk? Hoe zorg ik dat alle leerlingen krijgen wat ze nodig hebben? Hoe vormen we een sterk team? Hoe vind ik mijn weg om te doen wat er van me gevraagd wordt,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Hendrik Vuye, Veerle Wouters boeken
  Hendrik Vuye, Veerle Wouters - Vlaanderen voltooid. Met of zonder Brussel?

  De grenzen van Vlaanderen liggen vast. De instellingen ook: er is een Vlaams Parlement en er is een Vlaamse regering. Vlaanderen mist wel nog een aantal belangrijke bevoegdheden. Hoe men deze bevoegdheidsoverdracht kan bewerkstelligen is besproken in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Erwin De Bisschop boeken
  Erwin De Bisschop - Een alcoholprobleem. Wat nu?

  Het gebruik van alcohol is nauwelijks weg te denken uit onze samenleving, het is als het ware ingebed in onze levensstijl. Overmatig alcoholgebruik is dan ook één van de grotere problemen in de gezondheidszorg. In dit boek heeft de auteur samengebracht wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Nick Lane boeken
  Nick Lane - De belangrijkste vraag van het leven

  Overal om ons heen is leven. We komen het tegen in simpele vormen, zoals bacteriën, of in complexe vormen - paardenbloemen, spreeuwen, mensen. Maar waarom bestaat die tweedeling eigenlijk? Na het begin van het leven, 4 miljard jaar geleden, duurde het 2,5… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Joop Ouwehand, T.J.G. Papa, A.C. Taal, E. Post boeken
  Joop Ouwehand, T.J.G. Papa, A.C. Taal, E. Post - Toegepaste Energietechniek

  Deze vijfde druk van Toegepaste energietechniek is geheel herzien en geactualiseerd. Het boek biedt een inleiding in de wereld van de energietechnische systemen. Na twee algemene hoofdstukken over energietechniek en verbrandingstechniek wordt achtereenvolgens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,95
 • Kees Nieuwenhuijsen boeken
  Kees Nieuwenhuijsen - De Slag bij Vlaardingen, 1018

  Graaf Dirk III van West-Frisia hief zonder toestemming van zijn leenheer tol op de Merwede. De keizer gebood hem daarmee te stoppen maar daar piekerde hij niet over. Dirk III overwon het veel sterkere leger van keizer Hendrik II in de Slag b? Vlaardingen. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jean-Marc van Tol boeken
  Jean-Marc van Tol - Musch (gebonden)

  Het is 1650. Achter de pracht en praal van de Gouden Eeuw zijn ontluisterende intriges rond stadhouder Willem ii gaande. Spin in het web is Cornelis Musch, griffier der Staten-Generaal, een ambtenaar die er heimelijk in is geslaagd de machtigste man van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Martien E. Brinkman boeken
  Martien E. Brinkman - Dichtbij het onuitsprekelijke

  Martien E. Brinkman leest in dit boek gedichten van veertien bekende Nederlandse dichters en laat zien hoe breed het palet aan associaties is dat door het onuitsprekelijke wordt opgeroepen. Ze dichten over ervaringen en gevoelens die voortkomen uit verlangen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jurryt van de Vooren boeken
  Jurryt van de Vooren - Amsterdam 1928

  Hoewel de Tweede Kamer niet wilde meebetalen aan het 'heidensch' sportfestijn, werden de eerste en enige Olympische Spelen in Nederland, mede dankzij een grote publieksactie, een enorm succes. Tijdens een bijeenkomst in het Olympisch Stadion, enkele maanden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jan ten Hove boeken
  Jan ten Hove - Arnichem buitenplaats aan de Vecht

  Arnichem ligt idyllisch aan de oever van de Overijsselse Vecht in Haerst, onder de rook van Zwolle. De geschiedenis van de buitenplaats gaat terug tot circa 1400. Het huis heeft in zijn lange bestaan een bonte parade van bezitters en bewoners zien passeren. In… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Will Englund boeken
  Will Englund - Maart 1917

  'Wij zijn geen provincialen meer', zei de Amerikaanse president Woodrow Wilson op 5 maart 1917. Het was de vooravond van Amerika's deelname aan de Eerste Wereldoorlog, en de Russische autocratische macht was net in elkaar gestort. Het bleek een sleutelmoment… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Johan Op de Beeck boeken
  Johan Op de Beeck - Het hart van Napoleon

  Langs de ophefmakende weg die Napoleon zich door de geschiedenis gebaand heeft, loopt nog een ander, meer verscholen pad. Daarop bevinden zich de vrouwen die een eindweegs de keizer vergezelden, in de marge van zijn wonderlijke bestaan.Meest legendarisch is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Drs. J.J.E. Blok MA boeken
  Drs. J.J.E. Blok MA - Welvaart van de Alblasserwaard 1740 – 1800

  Voor u ligt een stukje economische geschiedenis, anders gezegd de welvaartsontwikkeling in de Alblasserwaard en de betekenis van Dordrecht daarin gedurende de periode 1740 tot 1800. Op basis van archiefmateriaal is onderzocht hoe de prijzen van kaas, boter en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ed Lute boeken
  Ed Lute - Tweehonderd jaar Broederschap (1817-2017)

  De Zaanse Vrijmetselaarsloge 'Anna Paulowna' bestaat tweehonderd jaar. Opgericht in 1817 is het een van de oudste verenigingen in de Zaanstreek. Anders dan in het verleden wordt er de laatste tijd gelukkig steeds minder geheimzinnig gedaan over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Aart Vos boeken
  Aart Vos - Als ik in Vught ben probeer dan eens te schrijven

  In 2012 is begonnen met het leggen van gedenksteentjes, de zogenaamde Stolpersteine, voor de omgekomen joodse inwoners in Zaltbommel, Rossum en Herwijnen. Maar wie waren de slachtoffers? In dit boek wordt gepoogd elke naam een gezicht te geven. Wie waren de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Onno Boonstra, Paul van Lunteren boeken
  Onno Boonstra, Paul van Lunteren - De Markt van Arnhem. 800 jaar wonen, werken, besturen en bezoeken

  Al meer dan 800 jaar is de Markt van Arnhem het kloppend hart van de stad. Het is het bestuurscentrum van waaruit de stad, het kwartier Veluwe, het gewest, het departement en de provincie Gelderland werd geleid. Het is tevens de plaats waar rechterlijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00