Boeken over informatief & professioneel

 • H.F.M. van de Griendt, E. Schutte boeken
  H.F.M. van de Griendt, E. Schutte - Conflictvaardig(er)

  Conflictvaardig(er) bevat meer dan 100 tips, quotes, inzichten en ideeën, alle ter inspiratie om conflicten eerder én beter op te lossen of zelfs te voorkomen. Aan de hand van drie thema's - communicatie, onderhandelen en conflicthantering - worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,75
 • Zweder von Martels, Michel Goldsteen, Enea Silvio Piccolomini, Pius II boeken
  Zweder von Martels, Michel Goldsteen, Enea Silvio Piccolomini, Pius II - Enea Silvio Piccolomini - Pius II(1405-1464)

  De brieven en Gedenkschriften van Aeneas Silvius Piccolomini behoren tot de welsprekendste voorbeelden van de vroege, Latijnse renaissanceliteratuur. Mede dankzij zijn welsprekendheid belandde de humanist, als Pius II, op de pauselijke troon. Na de val van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,00
 • Peter Lintelo boeken
  Peter Lintelo - Odilia

  Over Odilia van Oldenbarnevelt (1556- 1628) is maar weinig bekend. Er zijn wat overervingsakten, een scheidingsakte en er zijn inboedelbeschrijvingen. We weten dat zij in 1591 in het huwelijk trad met Gerrit Gerritsz. van Raetsvelt, een huwelijk dat kinderloos… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,15
 • Hendrik de Vries boeken
  Hendrik de Vries - Brieven aan S. Vestdijk

  Dichter Hendrik de Vries (1896-1989) schreef in 1935 een brief aan S. Vestdijk (1898-1973). Van hun correspondentie, die tot 1942 doorging, zijn alleen acht brieven van De Vries bewaard gebleven. Vestdijks aandeel schemert niettemin door de antwoorden heen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Hannelore Demonie boeken
  Hannelore Demonie - Klein geluk

  Wat heb je nodig om je lijf en hoofd sterker te maken? Als we de self-care industrie mogen geloven een mix van intense work-outs, smakeloze diëten en complexe meditatie-oefeningen, het liefst gestuurd vanuit een betalende app. Overbodig en vaak onhaalbaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Ninke Stukker, Arie Verhagen boeken
  Ninke Stukker, Arie Verhagen - Stijl, taal en tekst

  Dit boek demonstreert uitvoerig hoe taalkundige inzichten behulpzaam zijn bij het beschrijven van stijlpatronen en het doorgronden van de resulterende teksteffecten.Hoe kun je op wetenschappelijke wijze iets zeggen over de stijl van een literaire tekst? Hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Sarah van Camp boeken
  Sarah van Camp - Japanse taal en cultuur voor beginners

  Nihongo is gericht op het ontwikkelen van taalvaardigheid in het Japans, vooral in functie van reizen naar Japan of werken met Japanners. In recente jaren is het toerisme vanuit België en Nederland naar Japan exponentieel gestegen. Een goed moment dus om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Erwin De Bisscop boeken
  Erwin De Bisscop - An Alcohol Problem? What now?

  It is hard to imagine our society without the use of alcohol; it is, and has always been, embedded in our lifestyle. Excessive alcohol consumption is therefore one of our major health care problems. In this book the author has brought together what has been… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Christiane Stallaert boeken
  Christiane Stallaert - Naar eigen beeld en gelijkenis

  In een wereld van groeiende mobiliteit en diversiteit staat de sociale cohesie onder druk. Dit boek schetst een indringend beeld van de excessen waartoe het streven naar een homogene natiestaat kan leiden. In Europese context en ook op wereldvlak staan het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Bas de Groot boeken
  Bas de Groot - Joodse soldaten in Duitse dienst 1814-1945

  Joodse Soldaten in Duitse Dienst 1814-1945 behandelt de moeizame strijd van de Duits-Joodse gemeenschappen om na de toekenning van burgerrechten in 1812 het recht te verkrijgen om als dienstplichtig militair te dienen. Niet alleen als soldaat of onderofficier,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Eva Wolf boeken
  Eva Wolf - Toeval bestaat niet

  Wat voor nut heeft het om hard te lopen als je niet op de juiste weg bent? Een dagboek, waarin Eva Wolf haar weg beschrijft naar een gezondheid die veel meer inhoudt dan de afwezigheid van ziekte. Na een leven lang ‘hard lopen’ bleek Eva aan het Chronisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Arne Zuidhoek boeken
  Arne Zuidhoek - De watergeuzen: partizanen of piraten?

  ‘De watergeuzen: partizanen of piraten?’ van Arne Zuidhoek vertelt de geschiedenis van de indrukwekkende vrijheidsstrijders. Als de Spaanse overheerser in 1567 de Raad van Beroerten instelt, vinden veel calvinisten uit de Republiek een uitweg naar zee. Er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Clare Hunter boeken
  Clare Hunter - Levensdraden

  Voor de moeders van verdwenen jongeren in Argentinië was het in de jaren zeventig moeilijk om te protesteren. Maar elke donderdag liepen ze langs de overheidsgebouwen met hoofddoeken waarop ze hun namen hadden geborduurd. Zo voerden ze actie, met naald en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jules Mulder boeken
  Jules Mulder - Pedofielen en misbruikplegers

  In de media en op straat gaan veel ideeën rond over pedofielen: ze zijn gevaarlijk, ze plegen delicten en zijn een voortdurend gevaar voor onze kinderen. Maar wat is pedofilie eigenlijk en wat klopt er van deze vooroordelen? Wie van hen plegen seksueel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Mirjam Foekema boeken
  Mirjam Foekema - Pareltjes uit de ouderenzorg

  Dag in, dag uit wordt er door verzorgend en verplegend personeel met veel passie voor onze ouderen gezorgd. Soms gebeurt dit in hun eigen woonomgeving, soms in een instelling zoals het verzorgingshuis, verpleeghuis of woonzorgcentrum. In de huidige tijd staat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Drs. Wim Jurg boeken
  Drs. Wim Jurg - Leertherapie

  Dit boek is een korte inleiding in leertherapie als onderdeel van de opleiding tot pastoraal therapeut. Bijzondere aandacht krijgt de TGI (Thema Gerichte Interactie) als raamwerk voor het geven van leertherapie. De auteur van dit boek is psychotherapeut en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,66
 • Hans Feijten boeken
  Hans Feijten - Postje Klarendal

  Postje Klarendal Een Arnhemse medische post in oorlogstijd Postje Klarendal was een EHBO-post in de Arnhemse wijk Klarendal, waar vrijwilligers zich bekommerden om slachtoffers tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. De hulpverleners kwamen zelfs met hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Bert Van der Veer boeken
  Bert Van der Veer - Mister Veronica

  MR VERONICA is de fascinerende biografie over Rob Out, die van Veronica een imposant mediabedrijf wist te maken.De fascinerende biografie over een populaire dj, die van Veronica een imposant mediabedrijf wist te maken. Rob Out was een populaire diskjockey met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ronald Wilfred Jansen boeken
  Ronald Wilfred Jansen - Amsterdam toen en nu

  Het fotoboek laat de markante plekken in de historische binnenstad van Amsterdam zien die herinneren aan het leven van Vincent van Gogh. Het is een sensatie om aan de hand van oude foto's en brieffragmenten de sporen van Vincent in Amsterdam te volgen. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  64,95
 • Armin Stein boeken
  Armin Stein - Albrecht Dürer

  Albrecht Dürer (Neurenberg, 21 mei 1471 - 6 april 1528) was een Duits kunstschilder, tekenaar, maker van houtsneden en koper-gravures, kunsttheoreticus en humanist uit de Noordelijke renaissance. De opkomst van de prentdrukkunst, die parallel loopt aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Abel Janssens, Melissa Veth boeken
  Abel Janssens, Melissa Veth - Het communisme in Nederland, vergane glorie of springlevend?

  Als opdracht voor het vak Nederlands, niveau HAVO 3, moesten wij, Abel Janssens en Melissa Veth, een werkstuk schrijven over een zelfverzonnen onderwerp. Wij hadden gekozen voor ‘Wat is de invloed van het communisme in Nederland’. Maar alleen wat tekst op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Dirk-Jan De Kooter boeken
  Dirk-Jan De Kooter - Hoe Houwaert zijn naam verborg in het Wilhelmus

  Rondom het Wilhelmus hangt een dikke mist. De wording van dit overbekende lied is geheel in nevelen gehuld. Wie was de auteur? En wat voor leven had hij? Het vormt al eeuwenlang een raadsel. Middels een vernieuwende auteursherkenningsmethode komt nu een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Fleur de Beaufort, Patrick van Schie boeken
  Fleur de Beaufort, Patrick van Schie - De liberale strijd voor vrouwenkiesrecht

  De strijd voor vrouwenkiesrecht wordt vaak gekoppeld aan het feminisme in het algemeen en daarmee geplaatst aan de linkerzijde van het politieke spectrum. Toch speelden juist liberalen een belangrijke rol in de eerste feministische golf. Klassiek-liberale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Mar Oomen boeken
  Mar Oomen - Missievaders

  In ‘Missievaders’ biedt Mar Oomen een bijzonder perspectief op een onderbelichte bladzijde uit de koloniale geschiedenis: de hoogtijdagen van de katholieke missie. In 1933 stapte de grootvader van Oomen met zijn gezin op een boot vol missionarissen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Buisman boeken
  Buisman - Duizend jaar weer wind en water in de Lage Landen VII

  Deel 7 - 1800-1825, veel extreem weer, Bataafs-Franse tijd, invasie in Zeeland, Napoleon en Willem I In 'Duizend jaar weer, wind, en water in de Lage Landen' geeft Jan Buisman een indrukwekkend en zeer gedetailleerd overzicht van het weer in de noordelijke en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,50