Boeken over informatief & professioneel

 • Ronald Nijboer boeken
  Ronald Nijboer - Tabé Java, tabé Indië - De koloniale oorlog van mijn opa

  In 1945 melden duizenden Nederlandse jongens zich aan als oorlogsvrijwilliger om 'onze Rijksgenoten in Indië te bevrijden'. Evert-Jan Nijboer, een boerenzoon met weinig toekomstperspectief en veel idealen, geeft zich op. Hoopvol begint hij aan zijn avontuur,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Steven Lee Myers boeken
  Steven Lee Myers - De nieuwe tsaar

  Steven Lee Myers volgde Vladimir Poetin van begin af aan op de voet als correspondent in Moskou voor The New York Times. In deze schitterende biografie (de eerste complete in de westerse wereld) ontrafelt Myers op heldere en evenwichtige wijze hoe Poetin het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • P. Werkman, Rolf E. van der Woude boeken
  P. Werkman, Rolf E. van der Woude - Passage-reeks Wie in de politiek gaat, is weg?

  Deze bundel bevat tien geschreven portretten van protestantse politici. Onder hen bekende personen als Barend Biesheuvel, Hannie van Leeuwen en Aritius Talma, maar ook minder bekende als Arie Colijn (broer van minister-president Hendrikus Colijn) en Willem de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Ingrid Biesheuvel boeken
  Ingrid Biesheuvel - Wonderwezens

  Van Arachne tot zeemeermin, van antipoden tot zeeridders: ze worden allemaal door Ingrid Biesheuvel behandeld. In vijfentwintig teksten krijgen figuren uit de mythologie, wonderwezens en monsters een beknopte, feitelijke uitleg waarbij in iedere tekst… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Leon Bloy boeken
  Leon Bloy - De Ziel van Napoleon

  Napoleon als heraut van de Heilige Geest: dat zegt zijn profeet die de historische feiten tegen het licht houdt van de voorzienigheid. Hij komt om de zweep te leggen over het hypocriete Engeland, dat zijn ziel aan deMammon verkocht; het achterlijke Spanje, dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Adi Da boeken
  Adi Da - Niet-Twee Is Vrede

  Dit boek biedt een diepgaande diagnose van de hachelijke situatie waarin de mensheid zich momenteel bevindt. De visie van Adi Da, gebaseerd op het intrigerende principe van 'prior unity', is verstrekkend in zijn gevolgen. Hij roept op tot een nieuw bestuur van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Matthijs van Nieuwkerk boeken
  Matthijs van Nieuwkerk - Aznavour

  Twee jaar lang, iedere week een column. Over maar één man, Charles Aznavour, volgens Matthijs van Nieuwkerk 'de beste zanger die ooit geleefd heeft'. Als een toegewijde missionaris neemt hij ons mee naar het leven en werk van de Franse zanger. (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Nicole Montagne boeken
  Nicole Montagne - Op de vlucht

  17 september 1944. Operatie Market Garden begint. Bij Groesbeek, in de omgeving van Nijmegen, worden duizenden geallieerde parachutisten gedropt. Zo hopen de geallieerden het einde van de Tweede Wereldoorlog te bespoedigen. Het pakt anders uit: Market Garden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • J. Leighton boeken
  J. Leighton - Manet, Impressions of the Sea

  Sharks engender our most primal emotion: fear. Real danger is something we seldom experience in the modern world, protected by the comforts of civilization. Yet fear is deeply inscribed at the core of our being. Jean-Marie Ghislain overcame his fear of water… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Praktijkboek Passiefhuis

  Ook in de Nederlandse bouwsector is passiefhuis een begrip geworden en is synoniem met energiezuinige bouw. Het ontbreken van een praktisch Nederlandstalig handboek en de enorme ontwikkeling die passiefhuis de laatste jaren heeft doorgemaakt zijn dan ook de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  121,90
 • Monika Triest, Guido van Poucke boeken
  Monika Triest, Guido van Poucke - De oorlog na de Groote Oorlog

  De oorlog na de Groote OorlogAnti-Duitse repressie in België na WO IAan het begin van de twintigste eeuw waren de Duitse en Belgische economie sterk verstrengeld. Vele Duitse families en bedrijven waren hier thuis. De Duitsers in België waren volledig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Cassel Museé de Flandre boeken
  Cassel Museé de Flandre - Vlaanderen en de zee

  Vlaanderen en de zee. Van Pieter Bruegel de Oude tot de Fluwelen Brueghel biedt een nieuwe kijk op de manier waarop Vlaamse kunstenaars de zee voorstelden. De 16de- en 17de-eeuwse schilderijen en gravures die voor deze tentoonstelling werden uitgekozen, komen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Adrian Stahlecker boeken
  Adrian Stahlecker - De Bourbons de Parme

  In 1700 stierf Carlos II, laatste Spaanse koning van de Habsburg dynastie. Hij had geen nazaten en wees in zijn testament Felipe van Anjou, kleinzoon van Lodewijk XIV, als zijn opvolger aan. Na de successieoorlog en de Vrede van Utrecht werd Felipe V de eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Gerda Idema - Hospers boeken
  Gerda Idema - Hospers - Sprakeloosheid doorbroken, angst overwonnen - Gerda Idema-Hospers

  Recensie lezerRecensie van LezerSprakeloosheid doorbroken, angst overwonnen in de Veenkoloniën. Met veel interesse en plezier heb ik dit boek gelezen. De geschiedenis en ook alle feitelijke recentere cijfers geven naar mijn beeld een goed inzicht in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • H. Ronnes, R.H. Alma, N. Bijleveld boeken
  H. Ronnes, R.H. Alma, N. Bijleveld - Virtus 21 (2014)

  Inhoud: Ten geleide Artikelen: TADGH O'KEEFFE, Aula and camera. The architecture of public and private lives in medieval Irish castles FERRY GOUWENS, Johan van Reede van Renswoude. Een Utrechtse edelman en zijn politieke netwerk in de Republiek (1634-1682)… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Christophe Van Gerrewey boeken
  Christophe Van Gerrewey - Architectuur, een gebruiksaanwijzing. Theorie, kritiek en geschiedenis volgens Geert Bekaert

  Geert Bekaert (1928) is de meest productieve en gezaghebbende architectuurcriticus uit de twintigste eeuw in het Nederlandse taalgebied. Tegelijkertijd is hij een van de meest literaire publicisten. Tussen 2008 en 2012 werd, met steun van de Vlaamse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,00
 • Tarthang Tulku boeken
  Tarthang Tulku - Nyingma psychologie Open bewustzijn

  Voor de vele mensen die naar manieren zoeken om de kwaliteitvan hun leven te verbeteren, geeft Open bewustzijn een heldereuitleg van de waarde van meditatie en hoe je bij de beoefeningervan te werk moet gaan.Door meditatie te definiëren als een manier om ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Jo van Engelen, Hans van Bommel boeken
  Jo van Engelen, Hans van Bommel - De Verdieping

  In De Verdieping vergelijken bestuurder Van Engelen en IT'er Van Bommel het maken van gedetailleerde plannen in het bedrijfsleven met biljarten en fietsen; alle informatie van de plannenmakers zit verborgen in één stoot, terwijl natuurwetten bepalen dat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Henk de Smaele boeken
  Henk de Smaele - Overheid en economie

  Of we het willen of niet, 'overheid' en 'economie' zijn steeds nauw verstrengeld. Historici en economen richten in dit boek hun aandacht op delange en complexe geschiedenis van dit spanningsveld.Zij behandelen daarbij uiteenlopende episodes, van de oudheid tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Aruna-M Siewert boeken
  Aruna-M Siewert - Raadgever gezondheid - Natuurlijke antibiotica

  Tegen elke kwaal is een kruid gewassenMet geneeskrachtige planten helpt u uw immuunsysteem op een doeltreffende manier om ziekteverwekkers te bestrijden en bent u snel en blijvend weer gezond.Wat vindt u in dit boek?* Een overzicht van de geschiedenis en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Toon van Hal boeken
  Toon van Hal - Ankura. Basiswoordenlijst Oudgrieks

  Dit overzicht van meer dan tweeduizend frequent gebruikte woorden in Oudgriekse teksten is bedoeld voor studenten hoger onderwijs en docenten middelbaar onderwijs, alsook voor iedereen die oude kennis wil opfrissen.De verwerving van een beredeneerde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • J. Cumps boeken
  J. Cumps - An a to z of common errors

  An A to Z of Common Errors is a handy and concise reference book enabling users to check tricky problems in the fields of grammar, vocabulary, pronunciation and spelling both quickly and easily.The explanations are phrased in simple, everyday language and are… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,40
 • Goedele Vercnocke boeken
  Goedele Vercnocke - Liefde ontmaskert

  Liefde is de oorsprong van ons bestaan, de drijvende kracht van het leven. Waarom kunnen wij dan niet constant liefde voelen en gelukkig zijn? 'Volg je hart' is het advies vaak, maar hoe gaat dat dan? Wat komen wij op aarde doen, waarom is er lijden en worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Joanna De Vos boeken
  Joanna De Vos - Rops | Fabre. Facing Time (NL)

  "Als er één kunstwerk was dat ik moest stelen uit een museum, dan was het wel Pornocratès van Félicien Rops," zei Jan Fabre in een interview in 2011.Namen, partner van Mons 2015, nodigt Jan Fabre uit voor een postume ontmoeting met Félicien Rops: een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,00
 • Anita van Dissel, Maurits Ebben, Karwan Fatah-Black boeken
  Anita van Dissel, Maurits Ebben, Karwan Fatah-Black - Reizen door het maritieme verleden van Nederland

  Aan het einde van de zestiende eeuw zwermden Nederlandse zeevaarders naar alle windstreken uit. Schepen en hun bemanning voeren langs de kusten van Europa, over de Atlantische Oceaan naar de Nieuwe Wereld en voorbij Kaap Hoorn of Kaap de Goede Hoop naar Azië.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95