Ineke van Lier - Limo

De leukste dag van de week


Voorleesboek met vrolijke foto's van de hond Limo.

Limo houdt van koekjes. En van verstoppertje spelen.

Iedere dag doet Limo iets leuks, met een vriend, met Jasmijn of met Momo, zijn baasje. Hij gaat naar de kapper en helpt met de was. Maar welke dag vindt hij het leukst? Maandag? Of donderdag? Lees maar mee!

Dit eenvoudige boek over de lieve hond Limo is bijzonder bedoeld voor kinderen die Nederlands leren, maar is ook heel fijn om thuis voor te lezen.

Over Limo

Limo is een Australische Labradoodle, die is opgeleid als leeshond. Met zijn baasje bezoekt hij scholen en AZC’s, waar hij luistert naar kinderen die hem een verhaal voorlezen. Kinderen die moeite hebben met lezen, raken vaak gespannen als ze moeten lezen in aanwezigheid van een volwassene. Maar voorlezen aan een leeshond is een heel ander verhaal! Daar zijn geen ouders of leerkracht bij aanwezig, alleen de begeleider van de hond, maar zij houdt zich op de achtergrond. De hond luistert alleen maar en geeft geen commentaar. Zijn aanwezigheid werkt kalmerend, en als hij een pootje geeft of een lik over de hand voelt dat als een beloning. Hierdoor krijgen kinderen meer zelfvertrouwen in het lezen en wordt lezen een plezierige bezigheid.

Limo geniet enorm van de aanwezigheid en de aandacht van kinderen en gaat met plezier mee naar school. Wil je Limo met zijn baasje Monique en schrijfster Ineke uitnodigen bij jou op school of in het AZC? Neem dan contact op met Ineke van Lier: inekevanlier@gmail.com en www.inekevanlier.nl.

Lees meer over Limo: www.moniquevanslooten.nl

Limo is ook op Facebook! Kijk op zijn pagina: Lezen met Limo.Ineke van Lier boeken - Limo
ISBN 9789490824228
PAGINA’S 42
VERSCHENEN 29-03-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Arcos Publishers
Levertijd: ongeveer 5-7 werkdagen
17,95
Bestel