Ineke Casier, Alison Woodward, Elke van den Brandt, Machteld De Metsenaere - Bitches, babes & business

Het bedrijfsleven door een genderbril


Moeten vrouwen de vamp spelen of hun scherpe klauwen slijpen om de top in de bedrijfswereld te bereiken? Of is dit een verouderd beeld van vrouwen in het bedrijfsleven? In deze negende editie van de boekenreeks Tweespraak Vrouwenstudies werpen we een blik op vrouwen in het bedrijfsleven vandaag.

Recent onderzoek wijst uit dat vrouwen in de hogere posities van bedrijven nog steeds witte raven zijn. Emeritus hoogleraar Anneke van Doorne-Huiskes geeft een aantal antwoorden op de vraag waarom er zo weinig vrouwen in de hogere echelons van bedrijven zijn, gebaseerd op recent onderzoek en op haar praktijk als adviseur over de doorstroming van vrouwen naar hoge functies.

Een van de demotiverende factoren voor vrouwen is het blijvende verschil in verloning van mannen- en vrouwenarbeid. Econoom Nick Deschacht, sociologe Anneleen Baerts en prof. dr. Marie-Anne Guerry schrijven over 'de loonkloof en het glazen plafond in België'. Omdat de loonkloof vele facetten heeft, volgt nog een tweede bijdrage hierover door Sem Vandekerckhove en Tom Vandenbrande.

Naar de rol van gender in de wereld van de bedrijfsrevisoren is tot nog toe weinig onderzoek verricht, hoewel vrouwen vandaag voor de helft van de instroom in het beroep zorgen. Drs. Kris Hardies en de professoren Diane Breesch en Joël Branson voeren onderzoek naar de rol die gender speelt in het werk van auditploegen.

De bundel besluit met een samenvatting van een panelgesprek tussen onderzoekers en experts vanuit het werkveld (Ria Verheyen, Cristina Vicini, Fientje Moerman, Annemie Roets, Sara De Clerck en Diane Breesch). Het belang van vrouwennetwerken en het doorbreken van het glazen plafond was het onderwerp van discussie.

Dit nummer bevat ook informatie over de leden en de activiteiten van het RHEA - Centrum voor Gender & Diversiteit van de Vrije Universiteit Brussel.


Het boek bitches, babes & business van Ineke Casier, Alison Woodward, Elke van den Brandt, Machteld De Metsenaere is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ineke Casier, Alison Woodward, Elke van den Brandt, Machteld De Metsenaere boeken - Bitches, babes & business
ISBN 9789054878933
PAGINA’S 154
VERSCHENEN 01-12-2011
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Academic & Scientific publishers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,00
Bestel