Imelda de Smet-Kessels - De eenvoud van balans met Bach Bloesems

De eenvoud van balans met Bach bloesems

"Behandel de mens, niet enkel zijn ziekte"

Edward Bach (1886 - 1936) was arts, bacterioloog en homeopaat. Hij kwam in aanraking met de geneeswijze van Hippocrates en later met Dr. Samuel Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie. Dr. Bach zag dat harmonie ontstaat wanneer je als mens leeft volgens de manier die bij je eigenheid hoort. De oorzaak van ziekte is een conflict tussen ziel en verstand. Deze disharmonie vormde de basis voor ziekte. Zorgen, angst, trots, egoïsme, haat, onzekerheid, onwetendheid en hebzucht kunnen een mens uit evenwicht brengen. Tijdens zijn wandelingen in de natuur vond hij de bloesems van planten en bomen die levens- en geneeskracht in zich dragen om mensen terug te brengen naar hun eigen gezondheid en harmonie.

Imelda de Smet-Kessels is echtgenote, moeder en oma. Ze bestudeerde de natuurgeneeswijze tijdens de opvoeding van haar kinderen. Na een droom op haar 40e jaar begon ze met paardrijden en kreeg ze een eigen paard.

Ze ontdekte de belichaamde spiritualiteit van haar paard, dat compleet aanwezig is in onze materiële wereld, maar ook geworteld leeft in de wereld van de Ziel. Als we met paarden werken ''rijden'' we dan ook in twee werelden. Dat maakt het zo bijzonder en zo leerzaam. We komen dan in contact met onze angsten, met intuïtie, bewustzijn, kracht en vooral met wie we écht zijn. Om zowel te behoren tot iets dat groter is dan wijzelf - iets meer betekenisvol, iets blijvends, duurzamer bezitten paarden die wijsheid. Deze gaat zo diep, dat het bijna niet in woorden valt uit te drukken. Het paard belichaamt een natuurlijke dienstbaarheid.

"Imelda heeft met deze nieuwe uitgave het veel gelezen naslagwerk

"De Eenvoud van de Bach Bloesems" van Koos van Ravesteijn nieuw leven ingeblazen."

Marina Numan, plantaardige voedingsexpert, columniste, schrijver van o.a.

Het Wereld Dieet


Het boek de eenvoud van balans met bach bloesems van Imelda de Smet-Kessels is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 10,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Imelda de Smet-Kessels boeken - De eenvoud van balans met Bach Bloesems
ISBN 9789492460202
PAGINA’S 90
VERSCHENEN 10-07-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Tao Publishers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
10,00
Bestel