Ilse Marrevee - Antroposofie ontmoet

Wat betekent antroposofie, het gedachtegoed van Rudolf Steiner (1861-1925), voor een arts, rechter, boer, hulpverlener, orthopedagoog, docent kunst, historicus, verpleegkundige, planoloog?

Wat betekent antroposofie, het gedachtegoed van Rudolf Steiner (1861-1925), voor een arts, rechter, boer, hulpverlener, orthopedagoog, docent kunst, historicus, verpleegkundige, planoloog? Karel Post Uiterweer, Janneke den Herder-van Kappen, Klaas Kuiken, Annelies Daniëls-Kuijper, Karel Freeve, Derk Klein Bramel, Frank Loef, Ria Klein Bramel-de Boer, Hugo Versteeg, Attie Lichthart, Karel Overbeek en Jean-Luc Pylyser geven in Antroposofie ontmoet een openhartig en verhelderend inzicht in hun belevings- en gedachtewereld.

Vrijescholen winnen aan populariteit. Biologisch-dynamische landbouw is 'gewoner' geworden. Maar het achterliggende gedachtegoed, de antroposofie van grondlegger Rudolf Steiner (1861-1925), blijft voor menigeen een onbekend en ontoegankelijk terrein. Auteur en niet-antroposoof Ilse Marrevee ging op onderzoek uit en sprak jarenlang met een aantal antroposofen met als leidende vraag wat antroposofie voor hen betekent in hun leven en denken. Hoe zien zij zichzelf, de mens, het kind, de wereld, de geschiedenis, de toekomst, de kosmos, ziekte, de dood, het leven?

De mens is het centrale doel van de schepping.

Hugo Versteeg

Als je werkelijk vrij bent, dan doorzie je dat vrijheid en verantwoordelijkheid samenvallen.

Karel Post Uiterweer

Dat dit leven een leven is in het kader van een lange reeks, is voor mij een zekerheid.

Annelies Daniëls-Kuijper

Mijn toegang tot de antroposofie is Christus. Christus als leidend beginsel die een hele belangrijke rol speelt voor deze tijd. Als degene die ons voorleeft, voorgeleefd heeft.

Klaas Kuiken

Je kunt tien zaadjes op tafel leggen en dan weet je dat ongeveer acht ervan in staat zijn te ontkiemen en de andere niet. Terwijl je totaal geen verschil ziet. Wat is nu dat mysterie waardoor het ene wel dat vermogen in zich heeft en het andere niet?

Derk Klein Bramel

Ilse Marrevee (1962) studeerde theoretische psychologie en Franse taal- en letterkunde. Eerder schreef zij Curaçao Geschiedenissen.

Wat betekent antroposofie voor een arts, rechter, boer, hulpverlener, orthopedagoog, docent kunst, historicus, verpleegkundige, planoloog? Ieder voor zich geven ze in 'Antroposofïe ontmoet' een openhartig, authentiek, doorleefd en verhelderend inzicht in hun belevings- en gedachtewereld. Het is uiterst waardevolle lectuur voor iedereen binnen en buiten de antroposofie die wil weten hoe mensen omgaan met het gedachtegoed van Rudolf Steiner (1861-1925). Nederlandse Bibliotheek Dienst NBD Biblion

In stukjes van tien à vijftien bladzijden geeft ieder van hen een openhartig, authentiek, doorleefd en verhelderend inzicht in hoe het is om als antroposoof le leven en werken. Hugo Verbrugh www.desteronline.nl/antroposofie-in-rotterdam/

Haar indringende vragen over wat de verhouding tot de antroposofie nu écht voor mij betekent, maakte het vaak nodig mijn eigen 'vanzelfsprekendheden' nog weer eens heel kritisch tegen het licht te houden. Hugo Versteeg www.desteronline.nl/antroposofie-in-rotterdam/

Schrijfster houdt 'antroposofisch bolwerk' onder de loep De Stentor, Zutphen

Aandacht voor Antroposofie ontmoet Aan de tafel van 5 Kro-Ncrv 14 oktober 2015: Ilse Marrevee is op onderzoek uitgegaan en heeft twaalf mensen gevraagd wat antroposofie voor hen betekent. De interviews zijn opgetekend in het boek Antroposofie ontmoet.

Recensie(s)

De schrijver (1962) studeerde theoretische psychologie en Franse taal- en letterkunde. Eerder schreef zij 'Curaçao geschiedenissen' (2004). In 2007 kreeg zij werk in Zutphen. Daar ontdekte ze dat in die stad een opmerkelijk groot aantal antroposofen woonden. Ze leerde een aantal daarvan kennen en raakte geïnteresseerd. In dit boekje laat zij twaalf van hen, allemaal geboren tussen 1938 en 1962, hun verhaal doen. Wat betekent antroposofie voor een arts, rechter, boer, hulpverlener, orthopedagoog, docent kunst, historicus, verpleegkundige, planoloog? Ieder voor zich geven ze in 'Antroposofïe ontmoet' een openhartig, authentiek, doorleefd en verhelderend inzicht in hun belevings- en gedachtewereld. Het is uiterst waardevolle lectuur voor iedereen binnen en buiten de antroposofie die wil weten hoe mensen omgaan met het gedachtegoed van Rudolf Steiner (1861-1925). Het boekje verdient niet alleen ruime verspreiding maar ook een tweede, alsdan uitgebreide editie, met een gedegen aanvulling van hoe elk van die twaalf verhalen tot stand is gekomen en hoe elk van de twaalf personen nu, na dit allemaal bekend gemaakt te hebben, verder gaat in de antroposofie. En de schrijver zelf zou daarin iets meer over zichzelf mogen vertellen.

Dr. H.S. Verbrugh

Dynamisch Perspectief

Recensie

(...) een verbazingwekkend veelzijdig beeld ontstaat. De diversiteit van de antroposofie blijkt uit de uiteenlopende herinneringen, ervaringen, interesses, gedachten en visies van twaalf mensen uit Zutphen. Dynamisch Perspectief

de Stentor

Recensie

Schrijfster houdt ‘antroposofisch bolwerk’ onder de loep De Stentor, Zutphen

Kro-Ncrv

Recensie

Aandacht voor Antroposofie ontmoet Aan de tafel van 5 Kro-Ncrv 14 oktober 2015: Ilse Marrevee is op onderzoek uitgegaan en heeft twaalf mensen gevraagd wat antroposofie voor hen betekent. De interviews zijn opgetekend in het boek Antroposofie ontmoet.

Nederlandse Bibliotheek Dienst NBD Biblion

Recensie

De schrijver (1962) studeerde theoretische psychologie en Franse taal- en letterkunde. Eerder schreef zij 'Curaçao geschiedenissen' (2004). In 2007 kreeg zij werk in Zutphen. Daar ontdekte ze dat in die stad een opmerkelijk groot aantal antroposofen woonden. Ze leerde een aantal daarvan kennen en raakte geïnteresseerd. In dit boekje laat zij twaalf van hen, allemaal geboren tussen 1938 en 1962, hun verhaal doen. Wat betekent antroposofie voor een arts, rechter, boer, hulpverlener, orthopedagoog, docent kunst, historicus, verpleegkundige, planoloog? Ieder voor zich geven ze in 'Antroposofïe ontmoet' een openhartig, authentiek, doorleefd en verhelderend inzicht in hun belevings- en gedachtewereld. Het is uiterst waardevolle lectuur voor iedereen binnen en buiten de antroposofie die wil weten hoe mensen omgaan met het gedachtegoed van Rudolf Steiner (1861-1925).

www.desteronline.nl

Recensie

Haar indringende vragen over wat de verhouding tot de antroposofie nu écht voor mij betekent, maakte het vaak nodig mijn eigen ‘vanzelfsprekendheden’ nog weer eens heel kritisch tegen het licht te houden. Hugo Versteeg

NBD Biblion

Recensie door NBD Biblion

Ieder voor zich geven ze in 'Antroposofïe ontmoet' een openhartig, authentiek, doorleefd en verhelderend inzicht in hun belevings- en gedachtewereld. Het is uiterst waardevolle lectuur voor iedereen binnen en buiten de antroposofie die wil weten hoe mensen omgaan met het gedachtegoed van Rudolf Steiner(1861-1925). Nederlandse Bibliotheek Dienst NBD Biblion

Bewustzijn online

Recensie door Bewustzijnonline

De goed geschreven levensverhalen zijn een plezier om te lezen. Daarnaast verwoorden de geïnterviewden op geheel eigen wijze toch vaak complexe antroposofische inzichten. Bewustzijnonline


Het boek antroposofie ontmoet van Ilse Marrevee is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ilse Marrevee boeken - Antroposofie ontmoet
ISBN 9789082252200
PAGINA’S 136
VERSCHENEN 24-06-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Elisabeth Publishing
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,90
Bestel