Ilse Laurijssen - Verdeeld tussen arbeid en gezin

Een panelstudie naar de context en dynamiek van de keuze voor deeltijds werk


n een maatschappij waarin het aantal tweeverdienersgezinnen nog steeds toeneemt, is de afstemming van betaald werk op het privéleven uitgegroeid tot een maatschappelijk probleem. Gezinnen kunnen verschillende strategieën volgen om de combinatie van werk en gezin haalbaar te maken. Een veel gebruikte manier om een betere werk-gezin-balans te realiseren is deeltijds werken.

Deze doctoraatsstudie onderzoekt de context en dynamiek van de keuze voor deeltijds werk door jongvolwassen vrouwen in Vlaanderen. Draagt deeltijdwerk werkelijk bij tot een verbetering van de werk-gezinbalans of spreekt de vermindering van de arbeids-tijd vooral personen met een specifiek profiel aan?

De studie analyseert de combinatiedruk bij deeltijds werkenden, de rol van kwalitatieve kenmerken van de betaalde baan en persoonlijke houdingen ten aanzien van betaald werk bij de keuze voor deeltijds werk.

Ilse Laurijssen (1976) studeerde Sociologie aan de Universiteit Gent (1998). In 2000 startte zij als onderzoeker bij de Vakgroep Sociologie in de Onderzoeksgroep TOR van de Vrije Universiteit Brussel. Sindsdien participeert zij in de interuniversitaire Studiegroep van ONderwijs naar ARbeidsmarkt (SONAR). Haar voornaamste onderzoeksdomein is de transitie van school naar werk bij jongvolwassenen.


Het boek verdeeld tussen arbeid en gezin van Ilse Laurijssen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 26,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ilse Laurijssen boeken - Verdeeld tussen arbeid en gezin
ISBN 9789057181894
PAGINA’S 305
VERSCHENEN 25-07-2013
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER VUBPRESS
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
26,00
Bestel