Ilana Hammerman - Een vrouw alleen

Wanneer de man en de zus van Ilana Hammerman kort na elkaar overlijden besluit ze een wereldreis te maken. Als oudere vrouw alleen ontdekt ze dat er voor haar geen barrières bestaan, ze kan gaan en staan waar ze wil en niemand houdt haar tegen. Met deze vrijheid in gedachten keert ze terug naar Israël, om daar naar de bezette gebieden te reizen. Ze wil het bijna elke dag leven onder die bezetting meemaken, er met de mensen praten en hen helpen waar ze kan. Zo smokkelt ze in haar oude auto Palestijnse kinderen voorbij de checkpoints en de bezettingsmuurzodat ze voor het eerst naar het strand kunnen. Ze merkt daarbij dat ze een vreemde positie inneemt: ze is in staat om de repressieve en vaak surreële regels naar haar hand te zetten, maar tegelijkertijd maakt ze impliciet onderdeel uit van de bezetting.

Een vrouw alleen is een pijnlijk eerlijk en prachtig geschreven verslag van de Israëlische bezetting – een blik in een bestaan datvoor alle partijen onhoudbaar is.


Het boek een vrouw alleen van Ilana Hammerman is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 21,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ilana Hammerman boeken - Een vrouw alleen
ISBN 9789403119304
PAGINA’S 304
VERSCHENEN 10-01-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER De Bezige Bij
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
21,99
Bestel

Andere boeken van Ilana Hammerman