Iebele Abel - Manifestaties van bewustzijn

Gesprekken over kunst, wetenschap en spiritualiteit


In gesprek met toonaangevende wetenschappers en denkers geeft kunstenaar Iebele Abel misschien wel een van de meest vooruitstrevende visies op kunst, wetenschap en spiritualiteit van deze tijd.

De Nederlandse kunstenaar Iebele Abel brengt de complexe wereld van het humaan bewustzijn tot uitdrukking in kunstwerken en installaties. Hiervoor gebruikt hij technieken uit de kwantumfysica en experimenteel psychologisch onderzoek. In Manifestaties van Bewustzijn gaan toonaangevende bewustzijnsonderzoekers met Iebele Abel in gesprek over de manier waarop zijn kunst is ontstaan. Stap voor stap wordt de lezer ingeleid in misschien wel een van de meest vooruitstrevende visies op kunst, wetenschap en spiritualiteit van deze tijd.

Manifestaties van Bewustzijn is een openhartig en grondig verslag van een artistiek-wetenschappelijk onderzoek dat ver buiten de gebaande paden treedt. Geavanceerde technieken worden ingezet om eeuwenoude filosofische vraagstukken over God, wereld en mens opnieuw aan de orde te stellen. Het resultaat is een avontuurlijke zoektocht waarin de beleving van spiritualiteit in onze technologische maatschappij centraal staat. Manifestaties van Bewustzijn geeft aan de hand van even fabelachtige als diepzinnige observaties een treffend, maar ook kritisch beeld van het begin van de 21ste eeuw: een tijdsgewricht waarin het materialistische wereldbeeld plaats lijkt te maken voor het idee dat creatief bewustzijn de drijvende kracht van ons universum is.

In deze full-color uitgave zijn alle relevante kunstwerken opgenomen. De tekst in de tweede druk is gedeeltelijk herzien op basis van de Amerikaanse uitgave Manifestations of Mind in Matter door ICRL Press/International Consciousness Research Laboratories, Princeton (USA).

Iebele Abel in gesprek met prof. dr. Dick Bierman, fysicus en bewustzijnsonderzoeker in Amsterdam en emeritus hoogleraar Bijzondere Ervaringen (Universiteit Utrecht); dr. Brenda Dunne, ontwikkelingspsycholoog en directeur van International Consciousness Research Laboratories, Princeton; prof. dr. Hans Gerding, hoogleraar filosofie (Leidse Universiteit); prof. dr. Robert Jahn, kwantumfysicus bij NASA en oprichter van Princeton Engineering Anomalies Research Laboratories (Princeton University); dr. Roger Nelson, cognitief psycholoog en initiatiefnemer van het Global Consciousness Project (Princeton University); Peter van Kan, meditatieleraar; Tijn Touber, muzikant en bestseller schrijver; dr. Roeland van Wijk, moleculair celbioloog, biofysicus aan het Institute of Biophysics, Duitsland.


Het boek manifestaties van bewustzijn van Iebele Abel is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 34,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Iebele Abel boeken - Manifestaties van bewustzijn
ISBN 9789080894099
PAGINA’S 164
VERSCHENEN 31-07-2018
DRUK 2e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Het Hogeland
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
34,95
Bestel

Andere boeken van Iebele Abel

 • Iebele Abel - Prediker in een adem
  Iebele Abel - Prediker in een adem

  Deze nieuwe vertolking van het boek Prediker is een prachtige verzameling korte teksten die stuk voor stuk je hart raken. Een mooi geschenk voor bijzondere gelegenheden, geschikt voor elke levensfase.Prediker in een adem is een vrije en diepzinnige vertolking van misschien wel…

  Lees meer...
  20,00
 • Iebele Abel - Body in Resonance
  Iebele Abel - Body in Resonance

  Body in resonance helpt je om snel en effectief energie op te doen, doordat het elektromagnetische veld om je lichaam wordt hersteld. Dit veld ? dat wordt opgewekt door de elektrische activiteiten van het lichaam ? is bij veel mensen beschadigd door langdurig contact met…

  Lees meer...
  14,90