I. Vorst - Joods oud en nieuw

Joods Oud & Nieuw

Drie bloemlezingen

In dit boek vind u 3 bloemlezingen over de Joodse feestdagencyclus. Deze 3 Joodse feesten in het najaar - aan het begin van de herfst - sluiten het jaar af en luiden het nieuwe jaar in. Deze 3 feesten - Rosj Hasjana, Jom Kipoer en Soekot tot en met Simchat Tora - vertegenwoordigen elk een ander aspekt: Op Rosj Hasjana (Nieuwjaar) staat het aanvaarden van G'ds Bestaan en heerschappij centraal. Op Jim Kipoer (Grote Verzoendag) - he bewust worden en blijven dat G'd, 'op Zijn manier' belonend en/of bestraffend, reageert op onze levenswijze en de keuzen die we maken. Op Soekot - Loofhuttenfeest - en het daaropvolgende Simchat Tora (Vreugde der Wet) uiten we onze vreugde om G'ds Tora en de vervulling van G'ds geboden, die geen droge plicht, maar een onuitputtelijke bron van inspiratie zijn. Tegelijkertijd is Soekot een feest waarin de bede voor regen en een voorspoedig agradisch jaar centraal staat. Het is daarmee een universeel feest voor de gehele mensheid - Joods en niet-Joods.

Opnieuw na VORST ONTDOOIT etc. een lezenswaardige zwart op wit creatie van de bruggenbouwende rabbijn Ies Vorst.

Zijn wens - 'moge het lezen van Joods Oud & Nieuw bijdragen aan de verdere groei van het 'Oude' Jodendom, dat na ruim 3300 jaar nog steeds als NIEUW beleefd kan worden'.


Het boek joods oud en nieuw van I. Vorst is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 16,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


I. Vorst boeken - Joods oud en nieuw
ISBN 9789064460708
PAGINA’S 140
VERSCHENEN 18-09-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Stichting Amphora Books
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
16,00
Bestel