Huub Beurskens - Gedurig nader

Gedurig nader ontleent zijn titel aan een stichtelijk embleem van Jan Luyken uit 1711. Maar in plaats van bij het besef van de vergankelijkheid van onze dagen alvast afstand te nemen van de 'ijdelheid' van het aardse leven, probeert de dichter juist voortdurend nader te komen tot dat ene en enige leven op aarde, dat daarbij door geen God maar meer dan eens door de mens zelf verstoord en vernield wordt. Het liefst zou hij tot in lengte van dagen kraaiend willen schommelen en daarbij de aarde zien draaien. Dat begeerde plezier is in elk geval te vinden in de taal van de gedichten in deze bundel, want die is gedurig in beweging, in allerlei vormen, nu eens zacht vloeiend, dan staccato, zwenkend of golvend, waarbij wat gezegd wil zijn niet zozeer beoogd is, maar veeleer als terloops ontstaat.

Huub Beurskens ontving voor zijn poëzie onder meer de Herman Gorterprijs, de Jan Campertprijs en de VSB Poëzieprijs. Zijn in 2017 verschenen roman Eindeloos eiland stond op de shortlist van de ECI Literatuurprijs.


Het boek gedurig nader van Huub Beurskens is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 16,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Huub Beurskens boeken - Gedurig nader
ISBN 9789492313461
PAGINA’S 56
VERSCHENEN 25-01-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Koppernik BV
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
16,50
Bestel

Andere boeken van Huub Beurskens