Huib Modderkolk - Het is oorlog maar niemand die het ziet

Een platgelegde Rotterdamse haven. Nederlandse spionnen die digitaal toeslaan in Moskou. Artsen die ineens niet meer bij medische dossiers kunnen.

De moderne tijd biedt talloze voordelen: we werken sneller en zijn altijd en overal bereikbaar. Maar er zijn ook nieuwe gevaren. Zes jaar doet Huib Modderkolk nu onderzoek naar de schaduwkant van internet. Hij begon als buitenstaander, zonder enige voorkennis. Stukje bij beetje won hij het vertrouwen van bronnen.

Zo ontdekte hij dat iemand in Engeland privégesprekken tussen Nederlandse geliefden beluistert en dat een stiekem getrokken kabeltje in Beverwijk de dood van Iraanse demonstranten kan betekenen.

Iedere ontdekking roept nieuwe vragen op. Wie leest mee met onze appjes? Hoe ver reiken de tentakels van Nederlandse veiligheidsdiensten? Wat betekent het als staten internet gebruiken om te controleren en te saboteren? In dit boek laat Modderkolk zien hoe kwetsbaar een maatschappij is die steeds meer vertrouwt op techniek.


Het boek het is oorlog maar niemand die het ziet van Huib Modderkolk is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Huib Modderkolk boeken - Het is oorlog maar niemand die het ziet
ISBN 9789057599804
VERSCHENEN 08-09-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Podium b.v. Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,50
Bestel

Andere boeken van Huib Modderkolk