Huguette Jurriaanse, Felicia Dekkers - Pelgrimeren met de H Birgitta van Zweden

Reizen om stil te staan


Huguette Jurriaanse & Felicia Dekkers

Pelgrimeren met de H. Birgitta van Zweden

Reizen om stíl te staan

Birgitta Birgersdotter was een rijke edelvrouw, echtgenote en moeder, maar ook zeer religieus bevlogen. Na de dood van haar man krijgt ze visioenen, o.a. met de opdracht om een klooster te stichten. Dat klooster zal een bijzondere opzet krijgen, zoals precies in het visioen wordt beschreven, namelijk een drieslag: voor vrouwen, mannen en pelgrims. Ze reist naar Rome om hiervoor toestemming aan de paus te vragen. De rest van haar leven woont ze in Rome, helpt armen en zieken en leeft ze samen met een groep gelijkgestemden, wachtend op die toestemming. Pas na haar dood wordt het birgittijnse klooster in Vadstena opgericht en ingewijd. In Nederland zijn er Birgittijnse kloosters in Uden en Weert.

In deze reisgids staan het levensverhaal van Birgitta, enkele van haar visioenen, vele (kunst)afbeeldingen en meditatieve teksten. Ook tips voor wandelroutes die met de birgittijnse spiritualiteit te maken hebben.

Huguette Jurriaanse, pianiste en theologe, houdt zich al jaren bezig met wetenschappelijk onderzoek naar de spiritualiteit van de heilige Birgitta van Zweden.

Felicia Dekkers studeerde Nederlands met kunstgeschiedenis en later theologie. Haar uitgangspunt is steeds hoe kunst en literatuur de ervaring van zingeving kunnen verdiepen.


Het boek pelgrimeren met de h birgitta van zweden van Huguette Jurriaanse, Felicia Dekkers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Huguette Jurriaanse, Felicia Dekkers boeken - Pelgrimeren met de H Birgitta van Zweden
ISBN 9789089723246
PAGINA’S 144
VERSCHENEN 14-05-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Abdij Van Berne, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,90
Bestel