Boeken over watersporten

 • Werner Toonk boeken
  Werner Toonk - Karma van staal

  Mooie dingen hoeven niet makkelijk te zijn. Dat is het motto waarmee Werner Toonk op 44-jarige leeftijd alles en iedereen achter zich laat om zijn jongensdroom te realiseren. Na jaren klussen, plannen maken en een solo-oefentocht naar de Shetlandeilanden zeilt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Duncan Wells boeken
  Duncan Wells - Handboek motorboot varen

  Handboek motorboot varen biedt alle kennis die je als motorbootvaarder nodig hebt om alleen of met z’n tweeën te gaan varen. Het boek behandelt stap voor stap alle voorkomende manoeuvres en handelingen en geeft uiterst bruikbare tips en oplossingen om deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Peter Bosman boeken
  Peter Bosman - Vaargids IJsselmeer, Markermeer en de Randmeren

  De nieuwe vaargids voor het IJsselmeer, Markermeer en de Randmeren Een vaargids en ontdekkingsgids, alles over routes, ondieptes en de mooiste tochten. Met actuele en historische achtergronden. Dit boek is bestemd voor watersporters die al op het IJsselmeer,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Bart Soons, Baan Vier, Carine Verbouwen, Peter Van Gerven, Reinout Van Schuylenbergh boeken
  Bart Soons, Baan Vier, Carine Verbouwen, Peter Van Gerven, Reinout Van Schuylenbergh - Combipakket Vaardig zwemmen

  Wist je dat er meer kinderen sterven in het water dan in het verkeer? Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het een van de grootste uitdagingen van de komende eeuw om kinderen op jongere leeftijd vertrouwd te maken met water. Waar ze vroeger van in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,05
 • Bart Soons, Baan Vier, Carine Verbauwen, Peter Van Gerven, Reinout Van Schuylenbergh boeken
  Bart Soons, Baan Vier, Carine Verbauwen, Peter Van Gerven, Reinout Van Schuylenbergh - Vaardig zwemmen

  Vaardig zwemmen, waterbestendige fiches hoort bij Het boek Vaardig zwemmen (apart of in combipakket te verkrijgen) en is in de eerste plaats een praktische gids voor de zwemlesgever, maar ook sportieve, betrokken ouders kunnen met dit overzichtelijke boek hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,45
 • Robin Knox-Johnston boeken
  Robin Knox-Johnston - Alleen op de wereldzeeën

  In juni 1968 vertrekt een klein zeilschip, de Suhaili, vanuit een haven in Engeland. Aan het roer staat de 29-jarige Brit Robin Knox-Johnston. Na ruim tien maanden op zee keert Knox-Johnston heelhuids terug in Engeland, in een schip dat nog maar amper blijft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Gerd-Jan Poortman, Joeri Zwarts boeken
  Gerd-Jan Poortman, Joeri Zwarts - Het spel met de Oceaan

  Sinds 1973 is de Volvo Ocean Race - voorheen de Whitbread Round The World Race - het allergrootste zeilevenement ter wereld. Een competitie die het uiterste vergt van de bemanningen en niet zonder gevaar is. Inmiddels verloren door de jaren heen zes zeilers,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Eelco Piena boeken
  Eelco Piena - Vaardig Varen - Ken je boot

  Ken je Boot behandelt de meeste voorkomende onderdelen van een boot en de termonologie die daarbij gebruikt wordt. Het geeft, kortom, de basiskennis die nodig is om met een boot te kunnen varen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Eelco Piena boeken
  Eelco Piena - Vaardig Varen - Ken je Zeilen

  Ken je Zeilen legt uit hoe je de zeilen op een zeilboot zo efficiënt mogelijk, onder verschillende omstandigheden, moet trimmen en welke hulpmiddelen je hierbij ter beschikking staan. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Eelco Piena boeken
  Eelco Piena - Vaardig Varen - Ken je vaarregels

  Ken je Vaarregels legt op makkelijke en heldere wijze de vaarregels uit. Het vertelt wat je wel en niet mag of wat je in bepaalde situaties moet doen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Eelco Piena boeken
  Eelco Piena - Vaardig Varen - Ken je veiligheid

  Ken je Veiligheid zet alle veiligheidszaken die komen kijken bij het varen op een rij. Kort en bondig uitgelegd met daar waar mogelijk voorzien van verhelderende foto's. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Richard Vooren boeken
  Richard Vooren - Leidraad voor het Vaarbewijs

  Dit cursusboek bevat de complete examenstof van het examen Klein Vaarbewijs 1 en 2. Het boek sluit aan op de exameneisen zoals die voor het Klein Vaarbewijs zijn vastgesteld. De schipper van een schip dat sneller kan varen dan 20 kilometer per uur of dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Madeleen Koldewe boeken
  Madeleen Koldewe - Ongrijpbaar zeilgevoel

  De snelheid zit er goed in. We naderen het Zuidgat voor de tweede keer. De spinnaker blijft staan. Het kan net, of toch niet? Iedereen in hoogste paraatheid. De spi moet direct naar binnen als de schipper het zegt. Op een haar na glijdt het blauwe zeil met 8… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,42
 • Fred Licht, Klaas Jan Hoeve boeken
  Fred Licht, Klaas Jan Hoeve - Zeemanschap is denksport

  Het is met zeemanschap net als met vakmanschap: we herkennen het onmiddellijk als de eigenschap erg ontbreekt of zich juist zeer duidelijk voordoet. Zodra iemand onder lastige omstandigheden de boot keurig op de plek manoeuvreert is dat goed zeemanschap, en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,99
 • Olav Cox boeken
  Olav Cox - Ritme van de oceaan

  Olav Cox en zijn vrouw Erna kozen in 2000 voor een reis rond de wereld samen met hun vijf maanden oude dochter Vera. Ze verruilden het huis voor hun kleine zeiljacht Ritme. Ze voeren de zon achterna, op zoek naar een globaler beeld van de wereld dan het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Gemma Drohm boeken
  Gemma Drohm - De kinderen aan boord vaargids

  De kinderen aan boord vaargids is een boek met tips en praktijkverhalen over varen met kinderen en bevat een selectie van de leukste havens om te bezoeken met kinderen.Het leuke van een hobby als zeilen of motorbootvaren is dat je er samen met het hele gezin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Alan Watts boeken
  Alan Watts - Zelf wind voorspellen

  Zelf Wind Voorspellen is een handig naslagboek bestemd voor iedereen die buiten werkt of recreëert, zoals zeilers in een open boot, toer- of wedstrijdzeilers, motorbootvaarders, wandelaars, vissers, boeren of piloten. Het boekje is al enkele malen herdrukt in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Peter Nielsen boeken
  Peter Nielsen - Zeilkracht

  Ooit gemerkt dat boeken over zeiltrim geschreven lijken te zijn door wedstrijdzeilers voor wedstrijdzeilers? Dit boek is anders. Zeilkracht door Yachting Monthly richt zich op de toerzeilers met toerjachten; mensen die niet zozeer geïnteresseerd zijn in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Jim Collis, Amanda van Santen boeken
  Jim Collis, Amanda van Santen - Windsurfen voor beginners

  windsurfen voor beginners is een praktische gids voor iedereen die snel wil leren windsurfen. Het boek behandelt de basis van het windsurfen, zoals de plank optuigen en tewaterlaten, overstag gaan en gijpen, alle zeilkoersen en opkruisen, aan- en afvaren, uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Lisette Vos boeken
  Lisette Vos - Samen de boot in

  Vind je het leuk om met je (groot)ouders te gaan varen, maar verveel je je al snel aan boord? Met dit boek hoeft dat niet meer!Ga je mee op ontdekkingsreis? Gooi de trossen los!Vind je het leuk om met je (groot)ouders te gaan varen, maar verveel je je al snel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Dick Huges boeken
  Dick Huges - Boordboek Buitengaats zeemanschap

  'Het Boordboek Buitengaats zeemanschap' biedt praktische tips en adviezen om veilig op de Noordzee te zeilen. Inclusief 10 populaire zeilbestemmingen vanuit Nederland en België. Het boek richt zich op de beginnende zeezeiler. Het bevat praktische tips over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • B. Hoekendijk boeken
  B. Hoekendijk - De overtocht naar Normandie en de Kanaaleilanden

  Elke Nederlandse zeezeiler wil vroeg of laat een keertje naar de Kanaaleilanden. Het is zo voor de hand liggend. De route erheen is hetzij via Zuid-Engeland, dan wel via Noord-Frankrijk langs de Normandische kust. De Kanaaleilanden maken hun belofte waar als… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • B. Hoekendijk boeken
  B. Hoekendijk - Vrijheid en eenvoud

  Om een 'jaartje er tussenuit te gaan', 'nieuwe ideeën op te doen voor de komende periode', 'te genieten van nieuwe gezondheid na een zware hartoperatie', 'te ontdekken hoe het geloof in God in de praktijk een rol speelt', en nog vele andere motieven, vertrok… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Ivar Dedekam boeken
  Ivar Dedekam - Handboek Navigatie

  Navigatie is na de introductie van de GPS een stuk eenvoudiger geworden. Maar toch moet je als zeiler of motorbootschipper kennis hebben van de basisprincipes omdat nu eenmaal de apparatuur kan falen en je dan op je eigen ervaring de haven moet kunnen bereiken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • B. Hoekendijk boeken
  B. Hoekendijk - De magie van de eilanden

  De bekende zeezeiler en watersportjournalist Ben Hoekendijk zeilt ditmaal naar de noordelijke eilanden, op zoek naar avontuur, de mensen, de lokale cultuur en de ruige landschappen. Een soloreis die hem de inspiratie geeft te schrijven wat dit solozeilen nu… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99