Boeken over watersporten

 • Eelco Piena boeken
  Eelco Piena - Vaardig Varen - Ken je boot

  Ken je Boot behandelt de meeste voorkomende onderdelen van een boot en de termonologie die daarbij gebruikt wordt. Het geeft, kortom, de basiskennis die nodig is om met een boot te kunnen varen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Eelco Piena boeken
  Eelco Piena - Vaardig Varen - Ken je Zeilen

  Ken je Zeilen legt uit hoe je de zeilen op een zeilboot zo efficiënt mogelijk, onder verschillende omstandigheden, moet trimmen en welke hulpmiddelen je hierbij ter beschikking staan. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Eelco Piena boeken
  Eelco Piena - Vaardig Varen - Ken je vaarregels

  Ken je Vaarregels legt op makkelijke en heldere wijze de vaarregels uit. Het vertelt wat je wel en niet mag of wat je in bepaalde situaties moet doen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Eelco Piena boeken
  Eelco Piena - Vaardig Varen - Ken je veiligheid

  Ken je Veiligheid zet alle veiligheidszaken die komen kijken bij het varen op een rij. Kort en bondig uitgelegd met daar waar mogelijk voorzien van verhelderende foto's. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Robin Knox-Johnston boeken
  Robin Knox-Johnston - Alleen op de wereldzeeën

  In juni 1968 vertrekt een klein zeilschip, de Suhaili, vanuit een haven in Engeland. Aan het roer staat de 29-jarige Brit Robin Knox-Johnston. Na ruim tien maanden op zee keert Knox-Johnston heelhuids terug in Engeland, in een schip dat nog maar amper blijft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Gerd-Jan Poortman, Joeri Zwarts boeken
  Gerd-Jan Poortman, Joeri Zwarts - Het spel met de Oceaan

  Sinds 1973 is de Volvo Ocean Race - voorheen de Whitbread Round The World Race - het allergrootste zeilevenement ter wereld. Een competitie die het uiterste vergt van de bemanningen en niet zonder gevaar is. Inmiddels verloren door de jaren heen zes zeilers,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dick Huges boeken
  Dick Huges - Boordboek Buitengaats zeemanschap

  'Het Boordboek Buitengaats zeemanschap' biedt praktische tips en adviezen om veilig op de Noordzee te zeilen. Inclusief 10 populaire zeilbestemmingen vanuit Nederland en België. Het boek richt zich op de beginnende zeezeiler. Het bevat praktische tips over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Madeleen Koldewe boeken
  Madeleen Koldewe - Ongrijpbaar zeilgevoel

  De snelheid zit er goed in. We naderen het Zuidgat voor de tweede keer. De spinnaker blijft staan. Het kan net, of toch niet? Iedereen in hoogste paraatheid. De spi moet direct naar binnen als de schipper het zegt. Op een haar na glijdt het blauwe zeil met 8… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,42
 • Wieke van Oordt boeken
  Wieke van Oordt - Vrouwen kunnen niet zeilen

  Zeilen is fantastisch. Toch kwam Wieke van Oordt nooit verder dan fokkemaat. En dat schuingaan vond ze ook maar eng. Jaren later gooit Wieke het roer om en neemt ze zeilles. Ze leert Zeils, komt erachter welke zeiltaboes er zijn, ontmoet rodebroeken-,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Bas Henrichs, Thom Hoff, Adelbert van Groeningen, Toni Rietveld boeken
  Bas Henrichs, Thom Hoff, Adelbert van Groeningen, Toni Rietveld - Klein Vaarbewijs I en II 2019-2020 Cursusboek

  Herdruk 2019-2020: Is de herdruk van 2018 met correcties. Cursusboek Klein Vaarbewijs 1 en 2 plus extra Voucher voor online examentraining. Nu met de examentraining online, met maar liefst 1200 proefexamenvragen voor je Klein Vaarbewijs 1 en 2 en met leerzame… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,99
 • Bas Henrichs, Thom Hoff, Adelbert van Groeningen, Toni Rietveld boeken
  Bas Henrichs, Thom Hoff, Adelbert van Groeningen, Toni Rietveld - Klein Vaarbewijs I en II 2019-2020 Cursusboek

  Herdruk 2019-2020: Is de herdruk van 2018 met correcties. Nu ook met gratis 200 proefexamenvragen online! Een Klein Vaarbewijs is verplicht voor het varen met een pleziervaartuig dat sneller kan varen dan 20 km per uur of een lengte heeft van 15 tot 25 meter.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Frank Koorneef boeken
  Frank Koorneef - Vaarwijzer Noord-Franse binnenwateren

  Ontdek de vaargebieden van Noord-Frankrijk met de 'Vaarwijzer Noord-Franse binnenwateren'. Inclusief vaarroute richting de Middellandse Zee. Een van de populairste bestemmingen voor Nederlandse en Belgische watersporters In Noord-Frankrijk ligt een zeer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,99
 • Toni Rietveld, Adelbert van Groeningen, Janneke Bos boeken
  Toni Rietveld, Adelbert van Groeningen, Janneke Bos - Kustnavigatie

  Alles wat een zeiler of een motorbootvaarder moet weten over navigatie is te vinden in 'Kustnavigatie'; dit standaardwerk wordt daarom door veel vaaropleidingen gebruikt. Het boek is niet alleen een klassieker in de watersport, maar ook hét leerboek voor het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,99
 • Lisette Vos boeken
  Lisette Vos - Samen de boot in

  Vind je het leuk om met je (groot)ouders te gaan varen, maar verveel je je al snel aan boord? Met dit boek hoeft dat niet meer!Ga je mee op ontdekkingsreis? Gooi de trossen los!Vind je het leuk om met je (groot)ouders te gaan varen, maar verveel je je al snel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Jon Brakelé boeken
  Jon Brakelé - Schaapachtigheden

  De leerzame belevenissen van een echtpaar met twee jonge kinderen dat in een onbezonnen bui een zeilboot koopt - het Swarte Schaep - en er door schade en er door schade en schande mee leert omgaan, zonder om te gaan. Daarbij maken ze alles mee dat beginnende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • C. van Staal boeken
  C. van Staal - Hoe hard het woei en hoe groot de liefde was

  Na Jan de Hartog zijn zeeverhalen in het Nederlands schaars geworden. Nederland heeft nu eenmaal, in tegenstelling tot Amerika en Engeland, waar het genre grote oplagen haalt, een krappe cultuur van avonturenverhalen. Je kunt je afvragen of dat voortkomt uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Dick Huges boeken
  Dick Huges - Boordboek zelfredzaam zeemanschap

  Natuurlijk vaart elke schipper met de gemakken van de moderne electronica zoals GPS, kaartplotter, stuurautomaat, boordcomputer en meer. Maar wat doe je als je een lege accu hebt bij motorproblemen, een uitgeputte geheugenbatterij van de GPS,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Zwaardboten

  ZiN is een nieuwe zeil- en surfinstructiemethodiek. Bij ZiN draait alles om inzicht en begrip. Je leert sneller en beter zeilen, omdat je leert begrijpen wat je aan het doen bent op het water. De ZiN methode begint bij datgene wat je al beheerst en gaat verder… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Filip Roelandt, Peter van Gerven, Bart Soons, Reinout van Schuylenbergh boeken
  Filip Roelandt, Peter van Gerven, Bart Soons, Reinout van Schuylenbergh - Een leerlijn zwemmen. Een theoretische beschouwing

  Elk kind leert zwemmen. Welke zwemslag het daarbij als eerste leert, is niet de belangrijkste vraag. Leer kinderen een techniek kiezen waarbij ze zich veilig en goed voelen. De motorische ontwikkeling en veiligheid in en rond het water staan voorop.Het louter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,20
 • Das große Maritim-Wörterbuch in 6 Sprachen

  Dieses für Segler, Sportbootfahrer und Schiffsführer unerlässliche Standardwerk macht Schluss mit Fremdsprachenproblemen auf See und im Hafen, denn es bietet fundierte Kenntnis über die wichtigsten maritimen Begriffe in sechs Sprachen: Englisch,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,95
 • J. Peter Hoefnagels boeken
  J. Peter Hoefnagels - Het kleine zeilboek

  Het Kleine Zeilboek is hét cursusboek voor de beginnende zeiler. Lees hier meer!Het Kleine ZeilboekHet kleine Zeilboek is het broertje van Het Zeilboek. Het is een cursusboek voor de beginnende zeiler, geschikt voor CWO I en II, dat zich beperkt tot de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,99
 • Frank Koorneef boeken
  Frank Koorneef - Met staande mast door Nederland

  Met staande mast door Nederland: een nieuw vaarrouteboek In 'Met staande mast door Nederland' beschrijft Frank Koorneef het verrassende en avontuurlijke vaargebied voor zeilschepen met staande mast. Voor menig zeiler die over de Nederlandse binnenwateren vaart… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Bijbel voor bootreparatie

  Een complete reparatiehandleiding voor motor- en zeilbotenDit boek is een belangrijke gids voor iedereen die reparaties wil gaan uitvoeren aan zijn of haar boot. Het beschrijft de meest voorkomende soorten schade en biedt stap-voor-stap uitleg voor de aanpak… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,99
 • B. Hoekendijk boeken
  B. Hoekendijk - De overtocht naar Normandie en de Kanaaleilanden

  Elke Nederlandse zeezeiler wil vroeg of laat een keertje naar de Kanaaleilanden. Het is zo voor de hand liggend. De route erheen is hetzij via Zuid-Engeland, dan wel via Noord-Frankrijk langs de Normandische kust. De Kanaaleilanden maken hun belofte waar als… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Fridtjof Gunkel boeken
  Fridtjof Gunkel - Handig aan boord

  De beste tips en trucs van zeilers verzameld in één boek - een ideale verzameling kennis, ervaring en zeemanschap, rechtstreeks uit de praktijk van het zeilen. Alle tips zijn bedacht en uitgewerkt door medezeilers en inzichtelijk geïllustreerd, zodat ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99