Boeken over sport en spel

 • Albert Buisman, Nanda van der Wiel boeken
  Albert Buisman, Nanda van der Wiel - Sportieve recreatie

  Sportieve recreatie kan omschreven worden als actief, ongedwongen bewegen gericht op plezier en voldoening van het bewegen zelf. Dit kan individueel en in groepsverband, met of zonder competitie-element.Plezier en voldoening zijn hier ervaringsaspecten, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Guido Bindels boeken
  Guido Bindels - Tourglorie

  Als journalist bij de Haagsche Courant en later bij het AD Rotterdams Dagblad volgde Guido Bindels ruim dertig jaar lang onder andere de Ronde van Frankrijk. Hij schreef niet alleen actuele verhalen, maar dook ook regelmatig in de rijke historie van het meer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gemma Drohm boeken
  Gemma Drohm - De kinderen aan boord vaargids

  De kinderen aan boord vaargids is een boek met tips en praktijkverhalen over varen met kinderen en bevat een selectie van de leukste havens om te bezoeken met kinderen.Het leuke van een hobby als zeilen of motorbootvaren is dat je er samen met het hele gezin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Paul Verweel, Marlies Wolterbeek boeken
  Paul Verweel, Marlies Wolterbeek - De alledaagse kracht van de sport

  Er wordt enthousiast, fanatiek en vol verve gevoetbald. Rake trappen worden uitgedeeld, zowel tegen de bal als tegen elkaars schenen. Ook de Turkse Berat gaat volledig op in het spelletje en weet te scoren. Hierop juicht hij luid dat het 2-2 is. Op zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Diederik Samwel boeken
  Diederik Samwel - Suriname en de lange weg naar het WK

  De voetballers van het Surinaams elftal hebben nog een lange weg te gaan naar het WK. Tussen wedstrijd en training door moeten ze bijvoorbeeld gebakken leguaan met uitjes klaarmaken. Hun geblesseerde knie in boskruiden verpakken. Of nog even op een neer naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Hans Beckers, Maurits van Tubergen Lotgering boeken
  Hans Beckers, Maurits van Tubergen Lotgering - Sportimpuls Aan de slag met badminton

  De badmintonsport is al menig jaar een Olympische sport en wordt op grote schaal beoefend binnen honderden verenigingen. Maar ook binnen het onderwijs neemt badminton een belangrijke plek in. Met de juiste materialen, die vele scholen al in bezit hebben,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Michael Herrmann boeken
  Michael Herrmann - Groene stroom aan boord

  Waar moet je op letten als je je zeiljacht wilt voorzien van groene stroom? Stap voor stap, van planning tot inbouw, beschrijft Michael Herrmann hoe je dit het beste kunt aanpakken. De vele illustraties en foto¿s verduidelijken zijn uitleg. Groene stroom aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Kees van der Waerden boeken
  Kees van der Waerden - Toen football voetbal werd

  Dit populair wetenschappelijk werk bevat talrijke interessante wetenswaardigheden over de ontstaansgeschiedenis van het voetbal in Nederland. De lezer wordt meegenomen naar de bronnen van de vaderlandse voetbalbeschaving en maakt kennis met bijzondere… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • VDB in memoriam

  Wielrenner Frank Vandenbroucke overleed op 12 oktober 2009 in Senegal. Een merkwaardige dood, geheel in de lijn van het uitzonderlijke leven van deze klasbak rond wie het nooit stil was.Een jaar nadien is het tijd voor een huldeboek aan VDB, geschreven door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Piet Schipper boeken
  Piet Schipper - Effectief trainen, hard schaatsen

  Schaatsboek. Een schaatser wil zo lang mogelijk een bepaalde snelheid volhouden. Of dat nu een sprint is, een 1500 meter of een marathon of een Elfstedentocht. Daarvoor is een goede conditie nodig en een als het kan perfecte techniek. In Efficiënt Trainen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Edwin Struis boeken
  Edwin Struis - Vijftig tinten struis

  Droogkomische belevenissen in de voetballerij Een drummende oud-international, een voetbalhatende voetbalvrouw, de beste speler van de wereld... op z'n reis door de internationale voetbalwereld treft Edwin Struis de meest uiteenlopende personen. Met humor en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Albert van Keimpema boeken
  Albert van Keimpema - Heerenveen in de aanval

  Heerenveen in de aanval beschrijft de roemrijke spitsenhistorie van Heerenveen. In dit boek zijn portretten opgetekend van de 25 beste en meest productieve midvoors. In woord, maar ook met veel uniek beeld. Heerenveen heeft een neus voor talentvolle aanvallers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Patrick Boor, Jelmer Geerds boeken
  Patrick Boor, Jelmer Geerds - Puur Topklasse

  'Zaterdagmiddag. Met vrienden twee uur in de auto van Hardenberg naar Barendrecht. Koffie in de kantine. Ouwehoeren over voetbal met supporters van de tegenstander. Koukleumen, mopperen, tieren en juichen langs de lijn. Met 2-1 op je kloten krijgen, vervolgens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Nico Verbeek boeken
  Nico Verbeek - Eigen doelpunt

  Het Colombiaanse elftal is een van de grote favorieten op het WK van 1994. Maar de wedstrijd tegen gastland Verenigde Staten gaat met 1-2 verloren, mede door een eigen doelpunt van verdediger Andrés Escobar. Terug in Medellín wordt hij vermoord. Met de moord… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bob van den Bos boeken
  Bob van den Bos - Sport en politiek

  President Poetin wordt alom beschouwd als een ondemocratisch heerser. Toch was hij de gastheer bij het afgelopen feest van de mondiale sportverbroedering: de Olympische Winterspelen in Sotsji. Hoe is hem dat gelukt? Hoe verweven zijn sport en politiek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Bert Wagendorp, John Kroon, Peter Ouwekerk, Mart Smeets boeken
  Bert Wagendorp, John Kroon, Peter Ouwekerk, Mart Smeets - De Muur 44

  Van de redactie Lezers, Jubilea en kroonjaren - niet iedereen heeft er iets mee. Of iemand nu 97 wordt of 100; of een wielerkoers nu 49 jaar geleden werd gesticht of 50. Het zijn de slingers voor het geheugen. O ja... zo hé... al zó lang...? Wat maakt het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Bert Wagendorp, John Kroon, Peter Ouwekerk, Mart Smeets boeken
  Bert Wagendorp, John Kroon, Peter Ouwekerk, Mart Smeets - De Muur 45

  Lezers, Wij hadden Edwin Winkels gevraagd of hij een verhaal wilde schrijven over het Spaanse wielrennen ná de bezem. Immers: reële gele kansen voor Alberto Contador. Onze man in Spanje kwam met een interessante conclusie: het Spaanse wielrennen is op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Bert Wagendorp boeken
  Bert Wagendorp - De Muur46

  Van de redactie Lezers, Op de dag dat wij voor deze Muur de bijdrage van Thijs Zonneveld ontvingen, over een te vroeg met leven gestopte wielervriend, kwam er ook een bericht uit België. Igor Decraene is niet meer. De achttienjarige wereldkampioen tijdrijden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Marije den Breems, Morene Dekker boeken
  Marije den Breems, Morene Dekker - SUP in Nederland

  Steeds meer mensen worden besmet met het sup-virus. Ontstaan als variant op golfsurfen is stand-up paddling, oftewel sup, de snelst groeiende vorm van surfen. Het is een fantastische manier om Nederland vanaf het water te ontdekken. Staand op een langwerpig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Patrick Baas boeken
  Patrick Baas - Kobudo, de wapenkunsten van Ryukyu en Japan

  De misvatting dat karateka altijd met 'lege handen' vochten, of zoudenbehoren te vechten, is een wetenschappelijk achterhaalde illusie. Karateen kobudo zijn als broer en zus altijd al onafscheidelijk geweest. In zijnnieuwste, rijkelijk geïllustreerde uitgave;… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • De werper uit het graan

  De werper uit het graan is een bloemlezing van bijzondere sportverhalen. De auteurs zijn Virginia Woolf, Arthur Conan Doyle, Ring Lardner, Louis Couperus, Zane Grey en F. Scott Fitzgerald.Max Dohle stelde eerder succesvolle bundels samen over schaatsen. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Frank Raes boeken
  Frank Raes - Kompany en de gouden generatie

  Frank Raes, het tv-gezicht van Extra Time, schrijft al vele jaren voetbalcolumns voor Het Nieuwsblad en De Standaard. Deze nieuwe bundeling bevat zowel de dromen van deze eeuwige voetbalromanticus als de scherpe observaties van een ironische journalist. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Klaas Dijkstra boeken
  Klaas Dijkstra - Killers - topschutters van het Friese amateurvoetbal

  Het boek 'Killers- topschutters van het Friese amateurvoetbal' is een ode aan de aanvaller. Met mooie, openhartige verhalen; zonder opsmuk, zonder dedain geschreven. In dit boek is geen plaats voor Marco van Basten en Johan Cruijff; dit boek behoort toe aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Lisanne Thomas boeken
  Lisanne Thomas - De kracht van dressuur

  Dressuur rijden kan op verschillende manieren en om uiteenlopende redenen. Maar wat is nu eigenlijk de kracht van dressuur voor je paard? In dit boek lees je niet alleen wat rijtechnische oefeningen, van een eenvoudige volte tot de Levade, doen voor je paard,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Mark Vanlombeek, Robert Janssens boeken
  Mark Vanlombeek, Robert Janssens - Rik Van Looy 80

  Rik Van Looy wordt in december 2013 80 jaar. Van Looy was een van de allergrootste wielrenners die de wereld ooit zag. Twee wereldtitels, twaalf klassieke zeges, 40 etappezeges in de grote ronden... geen wonder dat hij de Keizer van Herentals werd genoemd. Of… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95