Boeken over sportbiografieën

 • Bryant Abath boeken
  Bryant Abath - Defense and alley-oop!

  Defense-and-alley-oop is een overzicht van 10 jaar topbasketbal in Amsterdam hoe ik, Bryant Abath, het als supporter heb beleefd. Goede tijden met topspelers, kampioenschappen, Europese prestaties zoals het behalen van de kwartfinale van de EuroChallenge Cup,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Bryant Abath boeken
  Bryant Abath - De terugkeer

  In "De Terugkeer" wordt het Amsterdamse basketbal vanaf 2011 beschreven, dat na een jaar van afwezigheid terugkeerde in de eredivisie, en ook in de Apollohal. Naast het heren basketbal wordt ook het team van CTO Amsterdam in de vrouwencompetitie gevolgd. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Carl Huybrechts boeken
  Carl Huybrechts - Rik De Saedeleer

  VRT-coryfee Rik De Saedeleer was tussen 1958 en 1998 veruit de meest populaire en meest belangrijke voetbaljournalist van het land. Op zijn 87 blikt De Saedeleer terug op een rijke carrière met karrenvrachten scherpe inzichten en boeiende verhalen, van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Geert Langendorff boeken
  Geert Langendorff - Different cook

  Zongebruind en met een aura van onoverwinnelijkheid arriveerde Louis van Gaal na het wk in Brazilië bij Manchester United, de grootste club ter wereld. Zijn opdracht was simpel: na een desastreus jaar moest hij een positief hoofdstuk toevoegen aan de rijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Ben Johnson, Philip Malcolm boeken
  Ben Johnson, Philip Malcolm - De outsider

  Ben Johnson was eind jaren tachtig de snelste man van de wereld. Zijn faam bereikte een hoogtepunt op het moment dat hij de gouden plak won op de 100 meter sprint in 1988. Maar even later was kwam er een abrupt eind aan zijn heldenstatus, toen hij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Igor Wijnker boeken
  Igor Wijnker - Bezeten

  D biografie over Nederlands beste n meest controversi le sportcoachVoor sommigen is basketbalcoach Ton Boot een visionair en een goeroe, voor anderen een autistische, botte extremist. Maar zelfs zijn grootste criticasters beamen dat hij een topcoach is,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • David Sharp boeken
  David Sharp - Chris Froome

  In 2012 werd Chris Froome, als helper van Wiggins, nog tweede in de Tour de France terwijl hij misschien eigenlijk zelf had kunnen winnen. Hij was de beste klimmer. In 2013 werd Froome de eerste in Afrika geboren renner die de gele trui won. Froomes weg naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • John Carlin boeken
  John Carlin - Oscar Pistorius (POD)

  In 'Oscar Pistorius. Het ware verhaal' schetst journalist John Carlin de opmerkelijke sportcarrière van Pistorius, de Blade Runner, en het verloop van de geruchtmakende rechtszaak. Pistorius is veroordeeld voor de dood van zijn vriendin, het model Reeva… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Mascha van Damme boeken
  Mascha van Damme - Admirals Amsterdam

  In 1995 was het eindelijk zo ver: American football stak de oceaan over om Europa warm te krijgen voor de sport. De National Football League (NFL) introduceerde professioneel American football en alles wat daarbij hoort. De Amsterdam Admirals en de gehele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jauma Pujol-Galceran, Manel Serras boeken
  Jauma Pujol-Galceran, Manel Serras - Nadal

  Iedere tennisgeneratie kent haar rivaliserende supertalenten. Tennissers die aan de top staan en op de grote toernooien het publiek in vervoering brengen met het beste tennisspel op dat moment denkbaar.Wie herinnert zich niet de heroïsche strijd tussen Björn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Eva Wiklund boeken
  Eva Wiklund - Er is geen grens

  Na een aantal medische missers raakt de sportieve Anders Olsson vanaf zijn middel naar beneden verlamd. Ook raakt hij de helft van zijn longcapaciteit kwijt. Vijf jaar lang brengt hij bijna al zijn tijd in bed door. Verslaafd aan medicijnen en morfine. Dit is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Charles Rozendal boeken
  Charles Rozendal - Ballen uit de broek

  Meer dan vijfentwintig jaar samen uitkomend in één voetbalelftal. Soms aangevuld met vers bloed. Het elftal groeide uit naar meer dan twintig spelers. Niemand die afscheid wilde nemen. Voetbal werd bijzaak. De randverschijnselen gingen hoogtij vieren. Alle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Pieter van Os, Friso van Oort boeken
  Pieter van Os, Friso van Oort - Johan Cruijff, De Amerikaanse jaren

  Zou hij het nog kunnen? Heel Nederland vroeg het zich af op 6 december 1981, de dag dat Johan Cruijff zijn rentree maakte in de vaderlandse voetbalcompetitie. Het antwoord gaf hij in de twintigste minuut, met een prachtige lob over keeper Edward Metgod. Er was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Leon Verdonschot boeken
  Leon Verdonschot - Rico

  Schrijver Leon Verdonschot volgde de wereldkampioen kickboksen een jaar lang intensief. Tijdens trainingen, in voorbereiding naar wedstrijden, tijdens presentaties en workshops, thuis en in zijn vrije tijd. Hij sprak vele (jeugd)vrienden, familieleden,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Bert Nederlof boeken
  Bert Nederlof - Rob Rensenbrink

  Het slangenmens "Ik heb op die Brugse tribune mijn ogen uitgekeken en niet alleen op die hattrick. Nooit speelde een voetballer zo goed als Rensenbrink toen. Ook Rensenbrink niet. En Moulijn. En Keizer. Frêle Robby ging als een storm met balgevoel over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Luca Caioli boeken
  Luca Caioli - Messi

  'Lekker boekje voor de voetballiefhebber. ****' - FHM 'Het lijkt voorbarig om nu al te komen met een biografie van een 23-jarige wiens sportcarriere nog niet eens op zijn hoogtepunt is, maar bij iemand die geldt als 'reserve-Jezus', zoals Tom Egbers de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Johan Cruijff boeken
  Johan Cruijff - Johan Cruijff - Mijn verhaal

  Voetbalkunstenaar Johan Cruijff is een icoon. Hij was misschien wel de beste speler aller tijden. De invloed van zijn speelstijl en voetbalfilosofie was en is groot. Hij is een held, een voorbeeld, een leermeester. Zowel voor- als tegenstanders luisterden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Eddy Veerman boeken
  Eddy Veerman - Lucky Shot

  Van oorlogsdrama naar Paralympische droom "Het leger in?" Hester van de Kuilen gruwt bij de gedachte. "Ik heb je niet gebaard om jezelf overhoop te laten schieten." Maar zoon Marc moet en zal als militair op missie. Naar oorlogsgebied in Afghanistan. 12… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Pieter Winsemius boeken
  Pieter Winsemius - Toeval is logisch

  Toeval is logisch. Het is een van de gevleugelde uitspraken van Johan Cruijff. Pieter Winsemius selecteerde de tachtig `beste en voorzag ze van een uitleg. Het is zíjn uitleg en soms is het de vraag of Johan het zo wel bedoelde. Dit is de tweede coproductie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Edith Bosch, Jasper Boks boeken
  Edith Bosch, Jasper Boks - Expeditie Edith

  Expeditie Edith is het inspirerende levensverhaal van judoka Edith Bosch, een van de succesvolste Nederlandse sporters. Bosch won drie medailles op de Olympische Spelen, werd wereldkampioen in 2005, en vier keer Europees kampioen. Na haar judo-carrière won ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Gerard Braspenning boeken
  Gerard Braspenning - Björn

  Bij het Europees kampioenschap in 2016 is het 'team Kuipers' het enige Nederlandse team dat afreist naar Frankrijk. Die eer heeft toparbiter Kuipers de danken aan zijn onberispelijke staat van dienst en zijn krachtige optreden op de nationale en internationale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Zlatan Ibrahimovic boeken
  Zlatan Ibrahimovic - Ik, Zlatan DL

  Zlatan Ibrahimovi vertelt zijn levensverhaal: over zijn getroubleerde jeugd in een immigrantenwijk in Malmö, waar hij opgroeide voor galg en rad. Over de trainer van FC Malmö, die zijn unieke talent zag en hem redde van een leven vol diefstal, drugs en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Guus van Holland boeken
  Guus van Holland - Thuis bij Muhammad Ali

  Indringende ontmoetingen tussen een Nederlandse fotograaf en 's werelds beste bokserFotograaf Guus Dubbelman drong door tot de privésfeer van de beste bokser aller tijden Muhammad Ali, die in 2016 op 74-jarige leeftijd overleed. Al vóór hun eerste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Léon de Kort boeken
  Léon de Kort - Tom Dumoulin, argeloos als een vlinder (Biografietsje)

  Misschien moeten we hem de kopman van een nieuwe Gouden Generatie noemen. Of is dat te veel eer? Overdrijf maar liever niet bij Tom Dumoulin. Hoewel deze Limburgse twintiger als profwielrenner momenteel op topsnelheid de wereld verovert met de ene na de andere… (Harde kaft)

  Lees meer...
    4,95
 • Guillem Balagué boeken
  Guillem Balagué - Messi

  Lionel Messi is de beste voetballer ter wereld. Hij won al vijf gouden ballen. In 2004 maakte de Argentijn zijn debuut voor FC Barcelona en sindsdien behaalt hij overwinning op overwinning. Het kleine voetbalgenie Messi heeft al veel voetbalrecords verbroken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00