Boeken over sportbiografieën

 • Jan Dijkgraaf, Gerard den Elt boeken
  Jan Dijkgraaf, Gerard den Elt - Een vracht aan titels

  14 SEIZOENEN TVM SCHAATSPLOEG Toen TVM in 2000 startte met de sponsoring van de schaatsploeg, wist niemand dat de relatie tot in 2014 zou duren. En dat het een huwelijk met vele hoogtepunten en een enkele domper zou worden. In dit boek blikken Jan Dijkgraaf en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Aagje Vanwalleghem boeken
  Aagje Vanwalleghem - Veerkracht

  VEERKRACHT Aagje Vanwalleghem Hét boek voor iedereen die een droom heeft. Ben jij bereid om hard te werken, af te zien, doelen te stellen, pijn te verdragen en toch door te gaan? Alles voor dat gevoel van euforie? Aagje Vanwalleghem ging door een hel om haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Joop Nederpelt boeken
  Joop Nederpelt - De wind werd mijn vrind

  In 2011 bestaat het windsurfen precies 40 jaar.Joop Nederpelt is wereldwijd bekend, niet alleen om zijn wedstrijdresultaten, maar zijn uitvindingen worden nog steeds gebruikt in de Windsurfsport. In Nederland wordt hij vaak aangeduid als de goeroe en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • John van Ierland, Henk Baltussen boeken
  John van Ierland, Henk Baltussen - De jongens van Van Katwijk

  Biografie over Jan, Piet en Fons van Katwijk De jongens van Van Katwijk Jan, Piet en Fons uit Oploo De wielerbroers Jan, Piet en Fons van Katwijk zijn afkomstig uit het Oost-Brabantse dorp Oploo en bekend in de wijde omgeving. Opgeteld kregen de drie tijdens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Stefaan van Laere boeken
  Stefaan van Laere - Robert ‘Bertje’ Vermeire – kampioen van het volk

  Robert Vermeire was een van de meest succesrijke veldrijders die België ooit gekend heeft. En dat wil wat zeggen, want 'Bertje' moest opboksen tegen topcrossers als Erik en Roger De Vlaeminck, boezemvriend Albert Van Damme, Roland Liboton en concurrenten uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Stefaan Van Laere boeken
  Stefaan Van Laere - Albert Van Damme – de Leeuw van Laarne

  "Dé flandrien van de cross!" (oud-voorzitter van de Belgische wielerbond Laurent De Backer) "Zonder meer de coureur waarvoor ik het meest respect heb." (Roger De Vlaeminck) "Trainen, werken en koersen: dat was zijn leven." (Robert Vermeire) Zes Belgische,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Stefaan van Laere boeken
  Stefaan van Laere - Eddy Merckx en ik – herinneringen aan de Kannibaal

  De jeugd van auteur Stefaan Van Laere (°11 november 1963) werd gekleurd door de vele glansrijke prestaties van wielerkampioen Eddy Merckx (°17 juni 1945). In dit boek bundelt hij een aantal herinneringen aan de grootste renner aller tijden, die niet voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Carl Mureau boeken
  Carl Mureau - Bob

  Bob - Anders vertelt het levensverhaal van Bob de Jong (Leimuiden, 13 november 1976), misschien wel de beste langeafstandsschaatser ooit. Als specialist op de vijf en tien kilometer stond hij twintig jaar lang aan de wereldtop. Bob werd in 2006 olympisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Thys Delrue, Paul Van Den Bosch boeken
  Thys Delrue, Paul Van Den Bosch - Coach voor het leven

  DE MAN ACHTER SVEN NYS, MARC HERREMANS EN ANDERE TOPATLETEN: COACH PAUL VAN DEN BOSCH Coach voor het leven Paul Van den Bosch "Ik wilde naast de positieve ervaringen ook - en misschien vooral - de onzekerheid, de kwetsbaarheid en de eenzaamheid van een coach… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Carl Huybrechts boeken
  Carl Huybrechts - Roger De Vlaeminck mijn memoires onverbloemd

  In feite is Roger De Vlaeminck al bijna 30 jaar geen coureur meer. Maar in zijn hoofd is de koers nooit gedaan, blijft hij strijden, tegen zijn tegenstanders, voor zijn gelijk en zijn leven, eeuwig jong. 'Vlaeminck' wordt 65 eind augustus 2012, maar voor 'le… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Vincent de Vries boeken
  Vincent de Vries - Vechtlust

  Twaalfvoudig international Fernando Ricksen (Heerlen, 1976) is een vechter. Niet alleen op het veld, waar hij als speler van Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint Petersburg geen duel schuwde en bij menig knokpartij betrokken was, maar ook ernaast… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Philip Malcolm, Ben Johnson boeken
  Philip Malcolm, Ben Johnson - De Outsider

  Sprinter Ben Johnson won in de jaren 80 drie Olympische medailles en braak tweemaal het wereldrecord op de 100 meter. Op het WK in Rome in 1987 toonde de Jamaicaan dat hij, en niet Carl Lewis, de snelste man ter wereld was. Een jaar later was Johnson de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Tim Wellens, Paul van den Bosch, Wim Van Hoolst boeken
  Tim Wellens, Paul van den Bosch, Wim Van Hoolst - De ware weg naar de wielerdroom

  Hoe kan een jonge wielrenner zijn droom realiseren? Samen met coaches Paul Van Den Bosch en Wim Van Hoolst neemt Tim Wellens beginnende renners onder de arm en toont hen de weg naar een carrière bij de profs. Ze geven tips voor de ideale training, voeding en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Marco Rizzo, Lelio Bonaccorso boeken
  Marco Rizzo, Lelio Bonaccorso - Marco Pantani

  Marco Pantani, de 'Piraat' van het Italiaanse wielrennen, gaf de geest in een hotelkamer, in de totale eenzaamheid die al jaren zijn deel was, sedert die noodlottige junidag in 1999, wanneer een dopingtest hem uitsloot uit de Giro d'Italia, en het begin vormde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Carl Huybrechts boeken
  Carl Huybrechts - Rik De Saedeleer

  VRT-coryfee Rik De Saedeleer was tussen 1958 en 1998 veruit de meest populaire en meest belangrijke voetbaljournalist van het land. Op zijn 87 blikt De Saedeleer terug op een rijke carrière met karrenvrachten scherpe inzichten en boeiende verhalen, van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Eddy Veerman boeken
  Eddy Veerman - Esther Vergeer

  Zelden werd een sport mondiaal zo beheerst door één persoon. Tien jaar lang was Esther Vergeer onverslaanbaar, en won zij alles wat er te winnen viel. Ze groeide uit tot een rolmodel, binnen en buiten de tennisbaan. Ze is spontaan én onzeker, ze kent haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hugo Camps boeken
  Hugo Camps - Voetballers

  Aan de vooravond van het Europees kampioenschap in Polen en Oekraïne bundelt Elsevier alle interviews die Hugo Camps de afgelopen 25 jaar maakte met voetballers en voetbaltrainers. Over de glorie van het EK '88, de Europese successen van Nederlandse clubs en… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Alex Schalken boeken
  Alex Schalken - Werkijs

  Herinneringen verteld en opgeschreven door een hoogbejaarde jongen. Deze jongen, Henk Schueler werd op 28 mei 1928 geboren in Barneveld. Hij groeide op in een katholiek gezin aan de Jan van Schaffelaarstraat, waar zijn vader zich later als woninginrichter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Foppe de Haan, Tjeu Seeverens, Harry Walstra boeken
  Foppe de Haan, Tjeu Seeverens, Harry Walstra - Foppes Gouden Doel

  In Foppe's Gouden Doel doet Foppe de Haan in de vorm van een persoonlijk dagboek uitgebreid verslag van zijn roots, (voetbal)leven en successen als trainer. Met Heerenveen én Jong Oranje. Prestaties die hem tot één van de meest besproken en geliefde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Fred van Slogteren boeken
  Fred van Slogteren - Als je de tour niet hebt gereden, dan

  De geschiedenis van Nederland in de Tour de FranceWaarom hebben er niet vanaf het begin Nederlandse renners aan de Tour deelgenomen? Hoe goed waren ze? Zijn ze er allemaal rijk van geworden? Wat is nou eigenlijk afzien? Hoe zat het met doping? De antwoorden op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Mark Hilberts boeken
  Mark Hilberts - Vrouwen in de Elfstedenwedstrijdtocht 1985, 1986, 1997

  De Elfstedentocht is voor velen het meest tot de verbeelding sprekende sportevenement van Nederland. Desondanks startten pas in 1985 voor het eerst vrouwen in de Elfstedenwedstrijdtocht!In een tijd van modernisering en emancipatie bleef de Vereniging Friesche… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Stefaan van Laere boeken
  Stefaan van Laere - Fred Hamerlinck

  Auteur Stefaan Van Laere heeft een boon voor de wielersport. Na eerdere boeken over Frank Vandenbroucke, Eddy Merckx en de veldrijders Albert Van Damme, Freddy 'Meesterke' De Meester en Robert 'Bertje' Vermeire dook hij opnieuw in de archieven. In het boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Yoeri van den Busken boeken
  Yoeri van den Busken - De Kist

  In 2013 begon de cultivering van Simon Kistemaker serieus gestalte te krijgen. Naarmate de voetbalwereld steeds zakelijker en wetenschappelijker werd, groeide bij veel mensen de heimwee naar de motivatiekunstenaar met de knoet in de hand en het hart op de tong… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Geert Langendorff boeken
  Geert Langendorff - Different cook

  Zongebruind en met een aura van onoverwinnelijkheid arriveerde Louis van Gaal na het wk in Brazilië bij Manchester United, de grootste club ter wereld. Zijn opdracht was simpel: na een desastreus jaar moest hij een positief hoofdstuk toevoegen aan de rijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Guido Bindels boeken
  Guido Bindels - Teun van Vliet

  Het grote litteken op zijn buik herinnert aan de chronische darmontsteking die hem bijna het leven kostte. De ritssluiting op zijn hoofd is van zijn eerste hersentumor. Ook overleefd. Zelfs volledig genezen verklaard. Tot er een tweede volgde. De ergste in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95