Boeken over natuur

 • Ewald Gerhardt boeken
  Ewald Gerhardt - De grote paddenstoelengids

  Dit is de paddenstoelengids bij uitstek! Maar liefst 1000 soorten staan beschreven en in kleur afgebeeld. Bovendien worden nog eens 200 soorten met hun voornaamste kenmerken vermeld. Alle paddenstoelen zijn in groepen gerangschikt, elk met hun eigen symbool… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Wim van den Bossche boeken
  Wim van den Bossche - Dieren in nesten in je tuin

  Dieren in Nesten van Chris Dusauchoit gaat dit jaar iets heel speciaals doen: het superpopulaire tv- programma gaat het publiek oproepen om van Vlaanderen één groot, diervriendelijk natuurgebied te maken. Dit boek geeft je massa’s nuttige tips waardoor je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Willy de Koning boeken
  Willy de Koning - Avonden aan de waterkant

  Avonden aan de waterkant - dagboek van een beverliefhebber. Vijf jaar geleden raakte Willy de Koning verslingerd aan bevers. Na één waarneming in de Biesbosch was ze verkocht. Ze heeft geluk, want ook in haar eigen Limburgse woonomgeving komen bevers voor.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Frans Rochette boeken
  Frans Rochette - Leven met parasieten

  Parasieten bij mens en dierLeven met parasieten geeft Frans Rochette een excursie in parasietenland, een rondleiding in de wondere wereld van wormen en andere parasieten. Hij neemt het op voor deze allerkleinsten in het grote dierenrijk en laat zien dat ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jaap Dirkmaat boeken
  Jaap Dirkmaat - Mooi Europa

  Mooi Europa Dit boek neemt u mee langs enkele van de mooiste Europese cultuurlandschappen. Prachtige heggenlandschappen in de Franse Charolais en het Engelse Devon, kenmerkende terrassenlandschappen in Duitsland en Frankrijk en bijzondere slotenlandschappen in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • E. de Leeuw boeken
  E. de Leeuw - Een melodie van de wind

  De schrijver van dit boek is al vanaf zijn vroegste jeugd een liefhebber van de natuur. Naast zijn werk als technisch tekenaar/projectleider legde hij een warme belangstelling voor onder andere weidevogels en vogelbescherming aan de dag. Hij is werkzaam voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dirk Slagter boeken
  Dirk Slagter - Winterflora bomen en struiken

  In de winter de natuur in? Met de WINTERFLORA BOMEN EN STRUIKEN breng je in de winter 110 soorten, vormen en geslachten van bomen, struiken, klim- en slingerplanten vlot op naam. Met voor zichzelf sprekende illustraties van de soorten. Een Flora die door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Liesbeth Sluiter, Joop Schaminee boeken
  Liesbeth Sluiter, Joop Schaminee - Kroonjuwelen van de Kaap

  Een prachtig lees- en kijkboek voor iedereen met interesse in natuur en cultuur, geschiedenis, Zuid-Afrika, verre natuurreizen en Fair Trade. Een beeldende reportage over de fascinerende wereld van de Kaap. Behandelt niet alleen de spectaculaire natuur van het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Frank Berendse boeken
  Frank Berendse - Natuur in Nederland

  In een prachtige uitgave alles wat je wilt weten over de natuur in Nederland: wilde planten en dieren, landschappen, ontstaansgeschiedenis, landgebruik en wandelmogelijkheden.Beschrijft kleurrijk 10 karakteristieke Nederlandse landschappen, van de Drentse… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Alastair Fothergill, Vanessa Berlowitz boeken
  Alastair Fothergill, Vanessa Berlowitz - Frozen planet

  De oneindige schoonheid van onze bevroren planeet Frozen Planet is het wonderlijke verslag van het leven in de ijzige uithoeken van de aarde en toont ons natuurverschijnselen die we nooit eerder gezien hebben. De bijzondere levens van pooldieren worden op de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Hans Peeters, Jeroen Stel boeken
  Hans Peeters, Jeroen Stel - Natuur is om de hoek

  Natuur is dichterbij dan je denkt! Een boek voor en door natuurliefhebbers. Overal en altijd valt er te genieten van en in de natuur. Natuurfotograaf Jeroen Stel heeft een scherp oog voor dieren die in het wild leven. Of het nu gaat om parende ijsvogels, een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Tim Birkhead boeken
  Tim Birkhead - De zintuigen van vogels

  Hoe zou het zijn om een zwaluw te zijn en met honderd kilometer per uur door de lucht te vliegen? Of een flamingo die de regen kan waarnemen die kilometers verderop valt? En wat voelt een jan-van-gent die na de lange winter zijn partner terugziet? De zintuigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Rolf Roos, Nico van der Wel boeken
  Rolf Roos, Nico van der Wel - Duinen en mensen Texel

  Een boek over ons grootste en meest uitzonderlijke Waddeneiland. Zeer rijk en full color, vol nimmer gepubliceerde kaarten en foto's. Van 't Horntje tot De Cocksdorp De duinen van Texel hebben een fascinerende geschiedenis. Een landschap vol schakeringen. Van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • Christien Mouw boeken
  Christien Mouw - Van lammertijd tot lammertijd

  'Herderin, daar moet je voor geschapen zijn' is weleens gezegd tegen Christien Mouw, herderin van de schaapskudde van Elspeet. Dat is zeker waar, maar wie dit boek leest, zal veel gaan begrijpen. Het leven met de schapen, de natuur en de seizoenen is voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Vladimir Megre boeken
  Vladimir Megre - Anastasia

  De boekenserie De rinkelende dennen van Rusland over de Siberische Anastasia heeft miljoenen lezers overal ter wereld een andere kijk op hun leven gegeven, hen geïnspireerd om hun scheppingskracht te benutten in overeenstemming met de natuur en hen op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,40
 • Krystyna Mayer boeken
  Krystyna Mayer - Strand en kust

  De ideale begeleiders voor onderweg: handig, duurzaam en goedkoop! Dit is alweer de tweede serie in deze reeks! Deze handige pocketgidsen zijn in schot in de roos voor elke natuurliefhebber. De boekjes geven beknopte informatie over kenmerken, leefwijze,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Els Baars boeken
  Els Baars - Waarom de koolmees een stropdas draagt

  Hoe is de witte raaf zwart geworden? Waarom steekt de bij maar een keer? Wat maakt dat de beuk zo eenzaam is? En hoe komt het dat sneeuw wit is?Natuursprookjes zijn heerlijk, aldus auteur Els Baars. Iedereen wordt er blij van: de luisteraars én de verteller.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Michael Bright boeken
  Michael Bright - Afrika

  Oog in oog met het onbekende. Een unieke expeditie naar de meest extreme gebieden van dit mysterieuze continent. Nergens ter wereld is het ruiger, ongerepter, gevaarlijker - en tegelijkertijd ook adembenemend mooi - dan in dit mysterieuze continent. Dit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Jan Paul Schutten, Nienke Denekamp boeken
  Jan Paul Schutten, Nienke Denekamp - Ik hou van Artis

  Onder het motto Natura Artis Magistra is in Artis de natuur al 175 jaar de leermeesteres van de wetenschap en de kunst. Dit motto vormt dan ook de paraplu van het boek waaronder mensen van allerlei pluimage geportretteerd worden. Ze hebben allen een ding met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Claus Keidel boeken
  Claus Keidel - Het weer begrijpen en voorspellen

  Het weer is ongetwijfeld het populairste gespreksonderwerp van de dag. Het heeft dan ook veel invloed op ons dagelijks leven. Wat trek ik aan vandaag? Neem ik de fiets of toch maar de auto? Moet de paraplu mee als ik ga wandelen, of liever een zonnebril? Deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Jan Nijman boeken
  Jan Nijman - Veldgids voor het platteland

  Wat zijn dat voor gele bloemen op die akker? Welk koeienras graast daar in de wei? Wat doet de boer met die landbouwmachine? Wanneer wordt eigenlijk het graan of de maïs geoogst? Het lijkt allemaal zo gewoon, maar het Nederlandse platteland kent zo"n grote… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Wilhelm Eisenreich boeken
  Wilhelm Eisenreich - De dieren en plantengids voor onderweg

  In deze geheel geactualiseerde uitgave vindt u ongeveer 800 dieren- en plantensoorten met ruim 1200 natuurgetrouwe kleurenfoto’s. De gids beschrijft hun kenmerken, leefgebieden, leefwijze, ontwikkeling, voortplanting en nog veel meer kenmerkende zaken. Ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Harm Jan Kerssies boeken
  Harm Jan Kerssies - Weidevogel bescherming in de praktijk

  Weidevogel bescherming in de praktijk. In een boek vol verhalen en fotoâ s schetst de schrijver een beeld van de weidevogel bescherming in Noord-Oost Overijssel. Vanuit zijn ervaringen ontstaat een beeld van hoe het ervoor staat met kievit, grutto en wulpEen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Michael Boyny boeken
  19,95
 • Salomon Kroonenberg boeken
  Salomon Kroonenberg - De menselijke maat

  Hoe lang duurt duurzaamheid? Hoe eeuwig zingen de bossen? Wanneer komt de volgende ijstijd? Kunnen er nog grotere vloedgolven optreden dan die van Tweede Kerstdag 2004? Het zijn allemaal vragen die ons dwingen ver in de tijd vooruit te kijken. En niet alleen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00