Boeken over natuur

 • Gerrit Jan Zwier boeken
  Gerrit Jan Zwier - Zwiers Zwammengids

  Paddenstoelen roepen zowel romantische als demonische associaties op: 'droomgestalten van het herfstbos' worden ze wel genoemd, maar ook 'kinderen der duisternis'. De houding van de mycoloog, die met loep en microscoop aan de slag gaat, staat daar lijnrecht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Sara van Duijn boeken
  Sara van Duijn - Natuurlijk biologie

  Wij mensen zijn volledig afhankelijk van de natuur om ons heen. Die zorgt voor ons eten, voor de lucht die we inademen, het water dat we drinken… Al is de natuur nog zo belangrijk, toch weten we vaak vrij weinig van alle bijzondere dingen die om ons heen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Koos Dijksterhuis boeken
  Koos Dijksterhuis - Handboek voor natuurwandelingen

  In ‘Handboek voor natuurwandelingen’ laat ‘Koos Dijksterhuis’ je kennis maken met de meest uiteenlopende landschappen: duinen, stranden, heiden, bossen, akkers, heuvels, rivieren, meren en moerassen. Elk landschap heeft zijn eigen planten, bloemen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Detlef Singer boeken
  Detlef Singer - Welke vogel is dat?

  In deze fotogids worden alle reguliere Europese vogels behandeld: broedvogels, doortrekkers en wintergasten. Er zijn niet alleen foto's van de vaak opvallend gekleurde mannetjes, maar ook van de vaak minder uitbundig getekende vrouwtjes, jonge vogels en vogels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Freek Vonk boeken
  Freek Vonk - Freeks Wilde Avonturen - Evolutie

  Freeks Wilde Avonturen - Evolutie Evolutie is geen ding, evolutie is geen persoon, evolutie is slechts een woord dat we gebruiken om een heel groot en bijzonder fenomeen aan te duiden. Een fenomeen waar wij onze prachtige wereld met waanzinnige biodiversiteit… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Adnan Adil, Eerde Beulakker, Kester Freriks, Eeltsje Hettinga boeken
  Adnan Adil, Eerde Beulakker, Kester Freriks, Eeltsje Hettinga - Recreatieschap Marrekrite

  'Zwerven in Fryslân' is een prachtige uitgave waarin zes gebieden in de provincie Fryslân worden uitgelicht. Tweemaal gaat het over varen, tweemaal gaat het over fietsen en tweemaal gaat het over wandelen. Behalve ideeën voor een mooie tocht, treft u. naast… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Hans Nouwt boeken
  Hans Nouwt - Het Raafcraft Survival en Outdoor Handboek - Zwart/wit editie

  Door het alledaagse gemak zijn we minder zelfredzaam geworden. Haal iemand uit zijn vertrouwde omgeving en al snel wordt duidelijk hoe afhankelijk hij of zij is van de bestaande voorzieningen. De gemiddelde mens heeft nauwelijks besef van wat er allemaal nodig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Aaldrik Pot, Barbara de Beaufort boeken
  Aaldrik Pot, Barbara de Beaufort - De onsterfelijke nachtegalen - natuurdagboek

  Een natuurliefhebber hoeft nooit ver te reizen om iets te kunnen waarnemen. Ook rondom het eigen huis kun je je al verwonderen over alles wat vliegt, loopt en groeit. Aaldrik Pot woont op het zand in Norg en was benieuwd hoe die alledaagse verschuivingen in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Iconographia Zoologica boeken
  Iconographia Zoologica - Vogels notebook

  Een luxe notitieboek met fraaie afbeeldingen van vogels die zich in de literatuur een plek hebben verworven, afkomstig uit de schatkamer van de Iconographia Zoologica. De prachtige illustraties gaan elk vergezeld van een citaat uit de literatuur, waarin de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Karel Capek boeken
  Karel Capek - Het jaar van de tuinier

  Met een zeldzaam gevoel voor humor beschrijft de Tsjechische schrijver Karel ?apek het wel en wee van de tuinier in de loop van de twaalf maanden van het jaar. Rake observaties en komische situatieschetsen - leest u vooral de passage over het gevecht met de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Janneke Schenk boeken
  Janneke Schenk - Over de regenboog

  Regenbogen zijn indrukwekkende natuurverschijnselen. Maar waar komen de kleuren van een regenboog vandaan? Waarom heeft hij de vorm van een boog? Ziet een regenboog er altijd hetzelfde uit, en hoe groot is een regenboog eigenlijk? Zijn alle regenboogkleuren in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Hanne Tersmette boeken
  Hanne Tersmette - Gaan

  We komen er allemaal achter: een leven lang Netflix is ook niet alles. Het is tijd dat we er weer op uit gaan. Weg van de schermen, de buitenlucht in! Qualitytime voor jezelf en elkaar. Nederland is supermooi en eigenlijk ook heel spannend, want om wild of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Hans Moolenburgh Sr. boeken
  Hans Moolenburgh Sr. - Wandelen in verwondering

  Al zijn leven lang is de natuur voor Hans Moolenburgh een bron van inspiratie, wijsheid en verwondering. In dit boek schrijft hij over zijn wandelingen en overpeinzingen - deelt hij de kennis die hij in zijn lange leven en bijna zestig jaar praktijk als arts… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rosamund Young boeken
  Rosamund Young - Het geheime leven van de koe

  Het geheime leven van de koe van Rosamund Young is een hartverwarmend kijkje achter de schermen van een traditionele boerderij, en een pleidooi voor een bewustere omgang met de dieren die ons van vlees en zuivel voorzien. Op haar biologische Kite’s Nest Farm… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Amen Fischer, Maria Fischer boeken
  Amen Fischer, Maria Fischer - Natuurlijke nestkasten - tuinvogels, bijenhotel

  Maak zelf een vogel- of bijenhuisje van natuurlijke, zelf gevonden materialen, waar vogels, vleermuizen of bijen graag in willen wonen. Dit boek geeft volop inspiratie! Waar vind je natuurlijke materialen, hoe bouw je het perfecte vogelhuisje of bijenhotel en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Febe Sillani, Paola Grimaldi boeken
  Febe Sillani, Paola Grimaldi - Dieren atlas

  Klaar voor een grote reis, van het ene land naar het andere, op zoek naar demeest bijzondere dieren van onze planeet? In hun eigen habitat van gletsjers,savannes, woestijnen, bossen en weiden zul je ontdekken dat de papegaaiduiker zijn kleurrijke snavel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Auke Visser boeken
  Auke Visser - Speuren & vinden - natuurgids zoekkaartenboek

  Speuren & vinden - Ontdek Nederland in 35 zoekkaarten. Ideaal voor wandelingen en speurtochten: ontdek Nederland in 35 zoekkaarten. Leuk voor jong en oud! Dit zoekkaartenboek helpt jou om planten en dieren te ontdekken in je tuin of onderweg. Trek de natuur in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bert Jansen boeken
  Bert Jansen - Basisgids slakken - natuurgids

  Ruim 100 soorten landslakken - huisjes- en naaktslakken - gemakkelijk herkennen met deze praktische fotogids. 'Basisgids slakken' is gericht op identificatie in het veld. Een handige 'soortenwijzer' en 'matenwijzer' zetten je meteen op het goede spoor en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Axel Wiewel boeken
  Axel Wiewel - De schoonheid van het Dwingelderveld

  De schoonheid van het Dwingelderveld is vooral een liefdesverklaring aan dit Nationaal Park. Een makkelijk leesbaar verhaal over dit 3700 hectare grote gebied in het zuidwesten van Drenthe. Een verhaal voor lezers die verliefd zijn op de bossen, de vennen, het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Remco Daalder boeken
  Remco Daalder - Natuurlijk Amsterdam 2017

  Stadsecoloog Remco Daalder stippelt 18 wandelingen uit in en rond Amsterdam. Ga op zoek naar de krooneendendisco, ontdek de pinguïn van de grachtengordel en lees waarom meerkoeten een voorkeur voor blauw hebben (en sommige voor rood). De stad zal nooit meer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Nicolette Berendsen boeken
  Nicolette Berendsen - IN NAAM DER KONINGIN, een ABC voor de Bij

  WAARSCHUWING! Dit boek heeft een bestuivende, Bijvriendelijke werking! Het gaat niet alleen over de honing-bij. Ook de wilde Bij zal volop voorbij vliegen. Het lezen van A tot Z betekent definitief afscheid nemen van je status als "Bijenleek". Ben je al een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Thomas van der Es, Stef den Ridder boeken
  Thomas van der Es, Stef den Ridder - De nieuwe Biesbosch - natuur & landschappen

  Een prachtig lees- en kijkboek over een wilde, oer-Hollandse Delta. In de afgelopen eeuwen werd de Biesbosch langzaam polderland. Nu krijgen de rivieren weer de ruimte en mag de natuur haar gang gaan - en dat pal onder een uitpuilende Randstad. Biddende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Jean-Pierre Geelen, Saskia van Loenen boeken
  Jean-Pierre Geelen, Saskia van Loenen - Spotvogels

  Columnisten Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen delen een passie voor het kijken naar vogels én vogelaars. Zij bestoken elkaar in dit boek met enthousiaste verhalen over hun persoonlijke belevenissen, hun teleurstellingen, wensvogels, de gekte en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Jelle Reumer boeken
  Jelle Reumer - Natuur als misverstand

  Wat is natuur? Waarom richten we het landschap in zoals we doen? De Vereniging Natuurmonumenten speelt in Nederland een belangrijke rol als eigenaar en beheerder van grote gebieden met historische, nieuwe en namaaknatuur, zoals het tot natuureiland… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Chris Dusauchoit boeken
  Chris Dusauchoit - Honden zoals ze echt zijn

  Chris Dusauchoit is dol op honden. Precies daarom schudt hij vaak het hoofd als hij hoort en leest wat mensen, en zelfs zogezegde hondenkenners en -fluisteraars over honden zeggen. Vlaanderens dierenvriend nummer 1 beslootdaarom een boek te schrijven waarin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99