Boeken over natuur

 • Elli H. Radinger boeken
  Elli H. Radinger - Oude wijze honden

  Elli Radinger, auteur van De wijsheid van Wolven, laat zien wat onze trouwste metgezel, de hond, ons kan leren over het levenHonden zijn speciaal, ongeacht hun leeftijd. Maar door ons leven te delen met een oude hond en het geluk hem door de laatste jaren van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Lidewey van Noord boeken
  Lidewey van Noord - Terug naar de natuur

  Een pleidooi voor het aanhalen van onze banden met de natuur, met ons voedsel en met degenen die dat voedsel produceren: de boeren. Als kind had Lidewey van Noord een hechte band met de natuur. Ze wilde boerin worden, had een eigen moestuin, kende de namen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Colin Butcher boeken
  Colin Butcher - Molly & ik

  Toen oud-politieagent Colin Butcher zijn eigen dierendetectivebureau begon om vermiste en gestolen huisdieren op te sporen, besefte hij al snel dat hij een partner nodig had. En toen zag hij Molly, een onbeminde, ongewenste cocker spaniel, op de website van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Barbara de Beaufort, Aaldrik Pot boeken
  Barbara de Beaufort, Aaldrik Pot - Met huid en haar

  Aaldrik Pot en Barbara de Beaufort, auteurs van De onsterfelijke nachtegalen, bleven elkaar ook na het verschijnen van dit natuurdagboek brieven schrijven, vol van een groeiend verlangen om nog vaker en intenser buiten te zijn. Dit blijkt echter niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • John Lewis-Stempel boeken
  John Lewis-Stempel - Weideland

  In Weideland beschrijft John Lewis-Stempel een jaar uit het leven op en rond zijn landgoed in Herefordshire, West-Engeland. In subliem proza vertelt Lewis-Stempel over het voortschrijden van de seizoenen; zoals hij over vossen, wulpen, bosuilen, leeuweriken,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Jan Rodts boeken
  Jan Rodts - De slimste vogelgids

  Vogelgidsen kan je grosso modo in twee groepen verdelen: enerzijds zijn er de gidsen voor de diehards, waarin de ongeveer 530 vogelsoorten van Europa worden beschreven aan de hand van tekeningen, anderzijds die voor beginners, meestal geïllustreerd met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Mai Thi Nguyen-Kim boeken
  Mai Thi Nguyen-Kim - Een kwestie van chemie

  Wetenschapper en YouTube-ster Mai Thi Nguyen-Kim breekt op een vrolijke en toegankelijke manier alledaagse fenomenen af tot hun scheikundige elementen. Daarmee beantwoordt ze vragen als: - Hoe werkt de batterij van je smartphone, en hoe zorg je ervoor dat die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Paul Christiaan Bos boeken
  Paul Christiaan Bos - Ariane, het Maanuiltje

  In 2011 begon kunstenaar en schrijver Paul Christiaan Bos, geboren te Haarlem / Heemstede in 1956 en sinds vele jaren woonachtig in Fryslân, “The Owlery Project”, oftewel zijn Uilen Project, waarbij hij zijn intense observaties van uilen op het doek zet.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Merel Westrik, Martin Melchers boeken
  Merel Westrik, Martin Melchers - In de Bosjes

  Merel Westrik (RTL Nieuws, WIDM 2019) en Martin Melchers (stadsecoloog) vinden elkaar 'In de Bosjes' en in hun liefde voor de wilde natuur van Amsterdam. Ook al schelen ze vijfendertig jaar, ze storten zich eensgezind in moddersloten, struinen over landjes,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Dave Goulson boeken
  Dave Goulson - De tuinjungle

  In ‘De tuinjungle’ laat Dave Goulson ons kennismaken met al het kleine geteisem dat vlak bij ons, in tuinen, parken, tussen de stoeptegels en in de grond onder onze voeten leeft. Waar je ook bent, de kans is groot dat er nog geen stap bij je vandaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Paul Mentink boeken
  Paul Mentink - Mijn vogels

  Het begon met een goudvink tijdens een Duitse les in de tweede klas van de middelbare school. Na bijna een halve eeuw is Paul Mentink nog steeds niet uitgekeken op vogels in de vrije natuur. Hij is echter niet het type vogelaar dat stad en land afreist om een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,85
 • Sally Coulthard boeken
  Sally Coulthard - Het egeltjeshandboek

  Men zegt wel eens dat alles vroeger beter was. Vroeger waren de zomers warmer, de mensen vriendelijker en konden we jaarlijks op natuurijs schaatsen. Het is de vraag of dit echt zo is, maar wat wél opgaat is dat er vroeger veel meer egeltjes waren dan nu.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Matt Whyman boeken
  Matt Whyman - Het edele brein van een zwijn

  Vies, dik, lekker op de barbecue... Het is duidelijk: biggen, varkens en zwijnen zijn niet de meest glorieuze leden van het dierenrijk. En toch zijn varkens buitengewoon slim en sociaal. Ze houden van spelen, ze zijn lief en nieuwsgierig en ongelooflijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Sarah Devos boeken
  Sarah Devos - Het zeeboek

  Naar zee gaan, dat is altijd een beetje magie. En weet je wat zo’n dag aan zee nog specialer maakt? Ontdekken wat er allemaal leeft en verstopt zit op, onder en aan het strand! Dankzij Het zeeboek veranderen ‘kustvogels’ in tureluren, strandlopertjes en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Andrea Wulf, Lillian Melcher boeken
  Andrea Wulf, Lillian Melcher - De avonturen van Alexander von Humboldt

  In ‘De avonturen van Alexander von Humboldt’ brengen Andrea Wulf en tekenaar Lillian Melcher de heldhaftige ontdekkingsreis naar Zuid-Amerika van Alexander von Humboldt (1769-1859) tot leven, een reis waarna onze kijk op de natuur nooit meer hetzelfde is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Gert Lindner boeken
  Gert Lindner - De complete schelpengids

  De meest voorkomende soorten op onze Europese stranden herkennen en determineren Met deze gids kun je voortaan alle schelpen die je vindt tijdens strandwandelingen in eigen land of op vakantie determineren. - Duidelijke foto's van de 150 mooiste soorten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Ad Tolhuijs boeken
  Ad Tolhuijs - 11-talig handboek met de namen van alle Holarctische vogels

  Een uniek naslagwerk voor elke vogelaar - voor thuis en op reis! De officiële namen en actuele taxonomie van 3040 vogelsoorten van de uitgestrekte Holarctische regio in 11 talen.Een uniek naslagwerk voor elke professionele ornitholoog en amateurvogelaar -… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Johanna Romberg boeken
  Johanna Romberg - De magie van vogels

  Laat je inspireren door het effect dat vogels kijken heeft op je leven! Vroeger werden ornithologen vaak gezien als schuchtere mensen die in camouflagekleding in een schuilhut postten om vogelsoorten te tellen. Tegenwoordig is vogels kijken een stuk hipper.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Cees van Woerkum boeken
  Cees van Woerkum - In contact met de natuur

  Wat gebeurt er met ons als we de natuur intrekken, als we tussen hoge bomen wandelen, vogels zien overvliegen of mieren met strootjes zien slepen? Wat maakt dit contact zo bijzonder en ook zo anders dan het contact met mensen? En waarom vinden we de natuur… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Siegfried Woldhek boeken
  Siegfried Woldhek - Het dwarse vogelboek

  Mensen zijn gek op vogels. Zo ook meestertekenaar Siegfried Woldhek. In de jaren tachtig was hij directeur van Vogelbescherming. De laatste jaren heeft hij het karakter van het vogelen zien veranderen: de moderne vogelaar springt in de auto om een zeldzame… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Peter Wohlleben boeken
  Peter Wohlleben - De tuin

  Hoor, zie en sta versteld! Ontdekkingstochten door de natuur beginnen in je eigen tuin, zo stelt Peter Wohlleben in dit fascinerende boek. Boven en onder de grond vinden duizenden kleine en grote fenomenen plaats, die vaak fascinerend en mooi zijn – als je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Rolf Roos boeken
  Rolf Roos - Bloeiende duinen

  Duinen zijn onovertroffen veelzijdig en het rijkste ecosysteem van ons land. Het boek neemt de lezer mee op reis langs de kust. Van het Zwin in het zuiden tot Rottumeroog. Tijdens deze tocht door o.a. Zeeland, Holland en Friesland ontmoet je de natuur in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Rüdiger Vaas boeken
  Rüdiger Vaas - Simpelweg Hawking

  In Simpelweg Hawking legt Rüdiger Vaas Stephen Hawkings fascinerende ideeën met veel humor en op toegankelijke wijze uit.Was er ooit een begin of is het heelal er altijd geweest? Kunnen we terugreizen in de tijd? Is er buitenaards leven? Hawking, Brits… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Rüdiger Vaas boeken
  Rüdiger Vaas - Simpelweg Einstein

  Rüdiger Vaas legt in Simpelweg Einstein de geniale gedachten van deze grote denker zo beknopt mogelijk uit. Albert Einstein, het wondertalent van de twintigste eeuw, heeft honderd jaar geleden de wereld opnieuw uitgevonden. Zijn relativiteitstheorie is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • John Farndon boeken
  John Farndon - Wilde dierenatlas voor kinderen

  Een verbluffende nieuwe atlas die de ongelooflijke wereld van de dieren en hun leefgebieden verkent. Ontdek de relaties tussen dieren en hun omgeving. Door de prachtige illustraties en bijzondere foto's krijg je inzicht in de dierenwereld en er worden veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50