Boeken over natuur

 • Matt Whyman boeken
  Matt Whyman - Het edele brein van een zwijn

  Vies, dik, lekker op de barbecue... Het is duidelijk: biggen, varkens en zwijnen zijn niet de meest glorieuze leden van het dierenrijk. En toch zijn varkens buitengewoon slim en sociaal. Ze houden van spelen, ze zijn lief en nieuwsgierig en ongelooflijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Gert Lindner boeken
  Gert Lindner - De complete schelpengids

  De meest voorkomende soorten op onze Europese stranden herkennen en determineren Met deze gids kun je voortaan alle schelpen die je vindt tijdens strandwandelingen in eigen land of op vakantie determineren. - Duidelijke foto's van de 150 mooiste soorten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Elli H. Radinger boeken
  Elli H. Radinger - Oude wijze honden

  Elli Radinger, auteur van De wijsheid van Wolven, laat zien wat onze trouwste metgezel, de hond, ons kan leren over het levenHonden zijn speciaal, ongeacht hun leeftijd. Maar door ons leven te delen met een oude hond en het geluk hem door de laatste jaren van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Paul Mentink boeken
  Paul Mentink - Mijn vogels

  Het begon met een goudvink tijdens een Duitse les in de tweede klas van de middelbare school. Na bijna een halve eeuw is Paul Mentink nog steeds niet uitgekeken op vogels in de vrije natuur. Hij is echter niet het type vogelaar dat stad en land afreist om een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,85
 • Andrea Wulf, Lillian Melcher boeken
  Andrea Wulf, Lillian Melcher - De avonturen van Alexander von Humboldt

  In ‘De avonturen van Alexander von Humboldt’ brengen Andrea Wulf en tekenaar Lillian Melcher de heldhaftige ontdekkingsreis naar Zuid-Amerika van Alexander von Humboldt (1769-1859) tot leven, een reis waarna onze kijk op de natuur nooit meer hetzelfde is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Sarah Devos boeken
  Sarah Devos - Het zeeboek

  Naar zee gaan, dat is altijd een beetje magie. En weet je wat zo’n dag aan zee nog specialer maakt? Ontdekken wat er allemaal leeft en verstopt zit op, onder en aan het strand! Dankzij Het zeeboek veranderen ‘kustvogels’ in tureluren, strandlopertjes en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Cees van Woerkum boeken
  Cees van Woerkum - In contact met de natuur

  Wat gebeurt er met ons als we de natuur intrekken, als we tussen hoge bomen wandelen, vogels zien overvliegen of mieren met strootjes zien slepen? Wat maakt dit contact zo bijzonder en ook zo anders dan het contact met mensen? En waarom vinden we de natuur… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Johanna Romberg boeken
  Johanna Romberg - De magie van vogels

  Laat je inspireren door het effect dat vogels kijken heeft op je leven! Vroeger werden ornithologen vaak gezien als schuchtere mensen die in camouflagekleding in een schuilhut postten om vogelsoorten te tellen. Tegenwoordig is vogels kijken een stuk hipper.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • John Farndon boeken
  John Farndon - Wilde dierenatlas voor kinderen

  Een verbluffende nieuwe atlas die de ongelooflijke wereld van de dieren en hun leefgebieden verkent. Ontdek de relaties tussen dieren en hun omgeving. Door de prachtige illustraties en bijzondere foto's krijg je inzicht in de dierenwereld en er worden veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Siegfried Woldhek boeken
  Siegfried Woldhek - Het dwarse vogelboek

  Mensen zijn gek op vogels. Zo ook meestertekenaar Siegfried Woldhek. In de jaren tachtig was hij directeur van Vogelbescherming. De laatste jaren heeft hij het karakter van het vogelen zien veranderen: de moderne vogelaar springt in de auto om een zeldzame… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Ad Tolhuijs boeken
  Ad Tolhuijs - 11-talig Handboek met de namen van alle Holarctische vogels

  Een uniek naslagwerk voor elke vogelaar, voor thuis en op reis. Dit boek omvat de actuele taxonomie en wetenschappelijke (Latijnse) namen van 31 vogelordes, 150 families en 3040 soorten van de uitgestrekte Holarctische regio als ook de officiële namen in 10… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Rüdiger Vaas boeken
  Rüdiger Vaas - Simpelweg Hawking

  In Simpelweg Hawking legt Rüdiger Vaas Stephen Hawkings fascinerende ideeën met veel humor en op toegankelijke wijze uit.Was er ooit een begin of is het heelal er altijd geweest? Kunnen we terugreizen in de tijd? Is er buitenaards leven? Hawking, Brits… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Peter Wohlleben boeken
  Peter Wohlleben - De tuin

  Hoor, zie en sta versteld! Ontdekkingstochten door de natuur beginnen in je eigen tuin, zo stelt Peter Wohlleben in dit fascinerende boek. Boven en onder de grond vinden duizenden kleine en grote fenomenen plaats, die vaak fascinerend en mooi zijn – als je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Willem Quist boeken
  Willem Quist - De kikker

  Dit derde deel van de ACTUA natuurboeken gaat vooral over de populaire groene kikkers. Eigenlijk zijn alle kikkers leuk, maar na een algemeen stuk over alle kikkers richt de schrijver zich toch op een groep van kikkers die opvalt doordat deze talrijk zijn. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Rüdiger Vaas boeken
  Rüdiger Vaas - Simpelweg Einstein

  Rüdiger Vaas legt in Simpelweg Einstein de geniale gedachten van deze grote denker zo beknopt mogelijk uit. Albert Einstein, het wondertalent van de twintigste eeuw, heeft honderd jaar geleden de wereld opnieuw uitgevonden. Zijn relativiteitstheorie is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Rolf Roos boeken
  Rolf Roos - Bloeiende duinen

  Duinen zijn onovertroffen veelzijdig en het rijkste ecosysteem van ons land. Het boek neemt de lezer mee op reis langs de kust. Van het Zwin in het zuiden tot Rottumeroog. Tijdens deze tocht door o.a. Zeeland, Holland en Friesland ontmoet je de natuur in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Dirk Hilbers boeken
  Dirk Hilbers - Wadden

  Een fraaie natuurgids boordevol informatie om de Waddennatuur te verkennen. Ontdek het Waddengebied, beroemd om zijn vogelwereld en uitgeroepen tot ‘mooiste natuurgebied van Nederland’. Deze langverwachte natuurgids neemt je mee door het hele gebied. Wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Karla Leeftink boeken
  Karla Leeftink - Reeën het jaar rond

  Reeën het jaar rond Reeën vind je overal. In Nederland zijn er inmiddels meer dan 100.000. Het is de kleinste hertensoort in ons land. Karla Leeftink – Huizinga ging enkele jaren lang met haar camera op pad om in mooie plaatjes te laten zien hoe een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Jasper de Ruiter, Marieke Dijksman boeken
  Jasper de Ruiter, Marieke Dijksman - Alle ouderen naar buiten

  Het natuuractiviteiten-doeboek voor ouderen om actief naar buiten te gaan. Kipknuffelen, moestuinieren, buiten gymnastieken, bloemen plukken, ouderen vinden het heerlijk om naar buiten te gaan. Maar meer dan een kwart van de ouderen komt niet meer buiten en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Anne Oosterbaan boeken
  Anne Oosterbaan - Onze Eik

  De eik is sterk verbonden met ons landschap en onze cultuur. De zomer- en wintereiken van ons land stammen af van eiken uit Zuid-Spanje en Italië. Ze kunnen wel duizend jaar oud worden! Dit boek beschrijft de ontwikkeling van een eik en welke dieren en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jolanda Linschooten boeken
  Jolanda Linschooten - Licht

  Jolanda Linschooten neemt je in haar schitterende fotoverhalenboek Licht mee op haar adembenemende reizen naar licht. Fotograaf, avonturier en auteur Jolanda Linschooten neemt je in haar schitterende fotoverhalenboek Licht mee op haar adembenemende reizen naar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Mike Deroover boeken
  Mike Deroover - Bushcraft

  Heb je altijd al eens in de natuur willen slapen in een zelfgemaakte shelter? Wil je leren hoe je vuur kan maken zonder aansteker of lucifer? Zin om een maaltijd bij elkaar te zoeken in het bos en die te bereiden op een houtvuur? Je eigen houten lepel kerven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Liam Drew boeken
  Liam Drew - Ik, zoogdier

  Liam Drew - Ik, zoogdier Ik, zoogdier van Liam Drew is een fascinerende en levendige geschiedenis van de evolutie van onze diersoort en een eerbetoon aan de wetenschappers die ons door de eeuwen heen hebben bestudeerd. Boordevol fun facts over wat de mens en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Henk van den Brink, Jans de Vries, Fré Strating, Aaldrik Pot boeken
  Henk van den Brink, Jans de Vries, Fré Strating, Aaldrik Pot - Bargerveen

  Tot zo’n drie eeuwen geleden vormden een flink deel van Drenthe, de zuidoostelijke helft van Groningen en een groot deel van het Emsland samen één uitgestrekt hoogveen: het Bourtangerveen. Maar wat in duizenden jaren was gegroeid, verdween in een paar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Susa Bobke boeken
  Susa Bobke - Wildspoor

  Susa Bobke is jaagster in de Allgäu, een van de mooiste natuurgebieden in Zuid-Duitsland. Op een dag in de lente, wanneer de velden gemaaid worden, vindt ze een reekalfje, ongeveer een week oud en zó mooi. De volgende ochtend is de moeder nog steeds niet op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99