Boeken over natuur

 • Febe Sillani, Paola Grimaldi boeken
  Febe Sillani, Paola Grimaldi - Dieren atlas

  Klaar voor een grote reis, van het ene land naar het andere, op zoek naar demeest bijzondere dieren van onze planeet? In hun eigen habitat van gletsjers,savannes, woestijnen, bossen en weiden zul je ontdekken dat de papegaaiduiker zijn kleurrijke snavel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Amen Fischer, Maria Fischer boeken
  Amen Fischer, Maria Fischer - Natuurlijke nestkasten - tuinvogels, bijenhotel

  Maak zelf een vogel- of bijenhuisje van natuurlijke, zelf gevonden materialen, waar vogels, vleermuizen of bijen graag in willen wonen. Dit boek geeft volop inspiratie! Waar vind je natuurlijke materialen, hoe bouw je het perfecte vogelhuisje of bijenhotel en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Nicolette Berendsen boeken
  Nicolette Berendsen - IN NAAM DER KONINGIN, een ABC voor de Bij

  WAARSCHUWING! Dit boek heeft een bestuivende, Bijvriendelijke werking! Het gaat niet alleen over de honing-bij. Ook de wilde Bij zal volop voorbij vliegen. Het lezen van A tot Z betekent definitief afscheid nemen van je status als "Bijenleek". Ben je al een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Adnan Adil, Eerde Beulakker, Kester Freriks, Eeltsje Hettinga boeken
  Adnan Adil, Eerde Beulakker, Kester Freriks, Eeltsje Hettinga - Recreatieschap Marrekrite

  'Zwerven in Fryslân' is een prachtige uitgave waarin zes gebieden in de provincie Fryslân worden uitgelicht. Tweemaal gaat het over varen, tweemaal gaat het over fietsen en tweemaal gaat het over wandelen. Behalve ideeën voor een mooie tocht, treft u. naast… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Remco Daalder boeken
  Remco Daalder - Natuurlijk Amsterdam 2017

  Stadsecoloog Remco Daalder stippelt 18 wandelingen uit in en rond Amsterdam. Ga op zoek naar de krooneendendisco, ontdek de pinguïn van de grachtengordel en lees waarom meerkoeten een voorkeur voor blauw hebben (en sommige voor rood). De stad zal nooit meer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Janneke Schenk boeken
  Janneke Schenk - Over de regenboog

  Regenbogen zijn indrukwekkende natuurverschijnselen. Maar waar komen de kleuren van een regenboog vandaan? Waarom heeft hij de vorm van een boog? Ziet een regenboog er altijd hetzelfde uit, en hoe groot is een regenboog eigenlijk? Zijn alle regenboogkleuren in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Hans Moolenburgh Sr. boeken
  Hans Moolenburgh Sr. - Wandelen in verwondering

  Al zijn leven lang is de natuur voor Hans Moolenburgh een bron van inspiratie, wijsheid en verwondering. In dit boek schrijft hij over zijn wandelingen en overpeinzingen - deelt hij de kennis die hij in zijn lange leven en bijna zestig jaar praktijk als arts… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rosamund Young boeken
  Rosamund Young - Het geheime leven van de koe

  Het geheime leven van de koe van Rosamund Young is een hartverwarmend kijkje achter de schermen van een traditionele boerderij, en een pleidooi voor een bewustere omgang met de dieren die ons van vlees en zuivel voorzien. Op haar biologische Kite’s Nest Farm… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Mathilde Maijer boeken
  Mathilde Maijer - wildplukken

  Wildplukkers plukken eetbare planten in het wild en sprokkelaars nemen dat een beetje ruim. Een sprokkelaar plukt bladeren en vruchten in het veld, hamstert noten in het bos, oogst melde in de moestuin van een kennis en kweeappeltjes in het park, gooit slakken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,41
 • Cebine Nieuwenhuize, Jan Verschure boeken
  Cebine Nieuwenhuize, Jan Verschure - Nachtboek

  De nacht is mysterieus, magisch en vol geheimzinnige dieren. Illustrator Cebine Nieuwenhuize is altijd al gefascineerd geweest door de nacht. Ze maakte dit Nachtboek vol informatie en leuke weetjes over nachtelijke flora en fauna. Met prachtige tekeningen van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Jelle Reumer boeken
  Jelle Reumer - Natuur als misverstand

  Wat is natuur? Waarom richten we het landschap in zoals we doen? De Vereniging Natuurmonumenten speelt in Nederland een belangrijke rol als eigenaar en beheerder van grote gebieden met historische, nieuwe en namaaknatuur, zoals het tot natuureiland… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Thomas van der Es, Stef den Ridder boeken
  Thomas van der Es, Stef den Ridder - De nieuwe Biesbosch - natuur & landschappen

  Een prachtig lees- en kijkboek over een wilde, oer-Hollandse Delta. In de afgelopen eeuwen werd de Biesbosch langzaam polderland. Nu krijgen de rivieren weer de ruimte en mag de natuur haar gang gaan - en dat pal onder een uitpuilende Randstad. Biddende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Bert Jansen boeken
  Bert Jansen - Basisgids slakken - natuurgids

  Ruim 100 soorten landslakken - huisjes- en naaktslakken - gemakkelijk herkennen met deze praktische fotogids. 'Basisgids slakken' is gericht op identificatie in het veld. Een handige 'soortenwijzer' en 'matenwijzer' zetten je meteen op het goede spoor en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Chris Dusauchoit boeken
  Chris Dusauchoit - Honden zoals ze echt zijn

  Chris Dusauchoit is dol op honden. Precies daarom schudt hij vaak het hoofd als hij hoort en leest wat mensen, en zelfs zogezegde hondenkenners en -fluisteraars over honden zeggen. Vlaanderens dierenvriend nummer 1 beslootdaarom een boek te schrijven waarin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Auke Visser boeken
  Auke Visser - Speuren & vinden - natuurgids zoekkaartenboek

  Speuren & vinden - Ontdek Nederland in 35 zoekkaarten. Ideaal voor wandelingen en speurtochten: ontdek Nederland in 35 zoekkaarten. Leuk voor jong en oud! Dit zoekkaartenboek helpt jou om planten en dieren te ontdekken in je tuin of onderweg. Trek de natuur in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • James Honeyborne, Mark Brownlow boeken
  James Honeyborne, Mark Brownlow - De blauwe planeet II

  De wonderen van de onderwaterwereld.Dit boek, met unieke foto's van topkwaliteit, laat je een kijkje nemen in de verborgen diepten van alle oceanen. De wetenschap heeft na het grote succes van de documentatieserie The Blue Planet van 2001 niet stilgestaan en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Sarah Devos boeken
  Sarah Devos - Het bosboek

  Een wandeling in het bos: iedereen geniet ervan, maar we doen het veel te weinig! Gek toch? Want al na een halfuurtje in het groen voel je je vrolijker en energieker. Toch hebben we er vaak geen idee van wat er allemaal leeft in het bos.Dankzij Het bosboek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Axel Wiewel boeken
  Axel Wiewel - De schoonheid van het Dwingelderveld

  De schoonheid van het Dwingelderveld is vooral een liefdesverklaring aan dit Nationaal Park. Een makkelijk leesbaar verhaal over dit 3700 hectare grote gebied in het zuidwesten van Drenthe. Een verhaal voor lezers die verliefd zijn op de bossen, de vennen, het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Wim Huijser, Marie-José van Beckhoven boeken
  Wim Huijser, Marie-José van Beckhoven - 50 nieuwe klompenpaden

  50 nieuwe Klompenpaden Klompenpaden zijn rondwandelingen door het agrarisch cultuurlandschap van Gelderland en Utrecht. '50 nieuwe Klompenpaden' verschijnt bij de opening van het honderdste Klompenpad en is een vervolg op '50 Klompenpaden' uit 2015. Ook in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hans De Blauwe, Misjel Decleer boeken
  Hans De Blauwe, Misjel Decleer - Strandvondsten - een praktische veldgids

  Strandvondsten is een onmisbare gids voor de nieuwsgierige strandwandelaar. Aan de hand van teksten van zeekenner Hans De Blauwe en foto's van natuurfotograaf Misjel Decleer verneem je alles over je vondsten tijdens een wandeling aan het Noordzeestrand. Je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Peter Wohlleben boeken
  Peter Wohlleben - Het bos

  In deze handleiding neemt de populaire boswachter Peter Wohlleben ons mee op een ontdekkingsreis door de verborgen wereld van bomen en het bos. Op entertainende wijze vertelt hij hoe we verschillende bomen en hun eigenschappen kunnen onderscheiden. Daarnaast… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Frans Bosscher, Martine Bakker, Ria Dubbeldam boeken
  Frans Bosscher, Martine Bakker, Ria Dubbeldam - Het Waterloopbos

  Het Waterloopbos Aan de rand van de Noordoostpolder ligt een bos met een bijzonder verhaal: het Waterloopbos. Van 1954 tot 1996 was hier het Waterloopkundig Laboratorium gevestigd. Het lab ontwikkelde en testte er honderden schaalmodellen: van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Anneke Blokker, Auke Brouwer, Remco Daalder, Geert Timmermans boeken
  Anneke Blokker, Auke Brouwer, Remco Daalder, Geert Timmermans - Het amsterdamse beestenboek

  In deze gids met veel foto's en kaartjes wijzen de stadsecologen je de weg naar ruim 60 Amsterdamse dieren. Want als je eenmaal weet op welke plekken je moet zoeken en waar je op moet letten, ontdek je een ongekend dierenuniversum, gewoon midden in stad. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Tom Tolman boeken
  Tom Tolman - Dagvlinders

  Dagvlinders van Tolman en Lewington is hét standaardwerk over vlinders. De gids bevat ruim 450 soorten vlinders van Europa en Noordwest-Afrika, met informatie over naamgeving, voorkomen, vliegtijd, uiterlijk en variatie, biotoop, gedrag, levensloop en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Hans van Grinsven, Kees Kooman boeken
  Hans van Grinsven, Kees Kooman - Dit is uw land

  De verborgen schade van een welvaartswonder Kunnen we gezonde voeding en een leefbaar platteland overlaten aan de vrije markt? Hoe is het mogelijk dat Nederland, mondiaal in bezit van nog geen half procent van alle beschikbare landbouwgrond, de tweede… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50