Boeken over natuur

 • Nicolette Berendsen boeken
  Nicolette Berendsen - IN NAAM DER KONINGIN, een ABC voor de Bij

  WAARSCHUWING! Dit boek heeft een bestuivende, Bijvriendelijke werking! Het gaat niet alleen over de honing-bij. Ook de wilde Bij zal volop voorbij vliegen. Het lezen van A tot Z betekent definitief afscheid nemen van je status als "Bijenleek". Ben je al een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Rosamund Young boeken
  Rosamund Young - Het geheime leven van de koe

  Op de biologische boerderij van Rosamund Young in Engeland mogen de koeien (en varkens, en kippen, en schapen) letterlijk gaan en staan waar ze willen. Bij hun pasgeboren kalf blijven, of deze aan oma toevertrouwen? In de wei onder de kersenboom grazen, of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Adnan Adil, Eerde Beulakker, Kester Freriks, Eeltsje Hettinga boeken
  Adnan Adil, Eerde Beulakker, Kester Freriks, Eeltsje Hettinga - Recreatieschap Marrekrite

  'Zwerven in Fryslân' is een prachtige uitgave waarin zes gebieden in de provincie Fryslân worden uitgelicht. Tweemaal gaat het over varen, tweemaal gaat het over fietsen en tweemaal gaat het over wandelen. Behalve ideeën voor een mooie tocht, treft u. naast… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Inkijk in de natuur

  Altijd al willen weten of er iets leeft op Antarctica? Of waarom sommige planten mooie bloemen hebben of heel bijzonder gebouwde bloemen? Heb je je weleens afgevraagd hoe de aarde er vroeger uitzag en hoe gebergten zijn ontstaan? Of er levende fossielen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,00
 • Bert Jansen boeken
  Bert Jansen - Basisgids slakken - natuurgids

  Ruim 100 soorten landslakken - huisjes- en naaktslakken - gemakkelijk herkennen met deze praktische fotogids. 'Basisgids slakken' is gericht op identificatie in het veld. Een handige 'soortenwijzer' en 'matenwijzer' zetten je meteen op het goede spoor en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Cebine Nieuwenhuize, Jan Verschure boeken
  Cebine Nieuwenhuize, Jan Verschure - Nachtboek

  De nacht is mysterieus, magisch en vol geheimzinnige dieren. Illustrator Cebine Nieuwenhuize is altijd al gefascineerd geweest door de nacht. Ze maakte dit Nachtboek vol informatie en leuke weetjes over nachtelijke flora en fauna. Met prachtige tekeningen van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Auke Visser boeken
  Auke Visser - Speuren & vinden - natuurgids zoekkaartenboek

  Speuren & vinden - Ontdek Nederland in 35 zoekkaarten. Ideaal voor wandelingen en speurtochten: ontdek Nederland in 35 zoekkaarten. Leuk voor jong en oud! Dit zoekkaartenboek helpt jou om planten en dieren te ontdekken in je tuin of onderweg. Trek de natuur in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Janneke Schenk boeken
  Janneke Schenk - Over de regenboog

  Regenbogen zijn indrukwekkende natuurverschijnselen. Maar waar komen de kleuren van een regenboog vandaan? Waarom heeft hij de vorm van een boog? Ziet een regenboog er altijd hetzelfde uit, en hoe groot is een regenboog eigenlijk? Zijn alle regenboogkleuren in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Remco Daalder boeken
  Remco Daalder - Natuurlijk Amsterdam 2017

  Stadsecoloog Remco Daalder stippelt 18 wandelingen uit in en rond Amsterdam. Ga op zoek naar de krooneendendisco, ontdek de pinguïn van de grachtengordel en lees waarom meerkoeten een voorkeur voor blauw hebben (en sommige voor rood). De stad zal nooit meer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Marcel van Kammen boeken
  Marcel van Kammen - Jong grut

  Of het nu het door hun vertederende uiterlijk komt of door hun avontuurlijke gedrag, jonge dieren zijn zeer fotogeniek. Ze zijn donzig, klein, met ruime jasjes waar ze nog in moeten groeien. Ze zijn speels, avontuurlijk en vertederend, maar ook kwetsbaar. Deze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hans Moolenburgh Sr. boeken
  Hans Moolenburgh Sr. - Wandelen in verwondering

  Al zijn leven lang is de natuur voor Hans Moolenburgh een bron van inspiratie, wijsheid en verwondering. In dit boek schrijft hij over zijn wandelingen en overpeinzingen - deelt hij de kennis die hij in zijn lange leven en bijna zestig jaar praktijk als arts… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • James Honeyborne, Mark Brownlow boeken
  James Honeyborne, Mark Brownlow - De blauwe planeet II

  De wonderen van de onderwaterwereld.Dit boek, met unieke foto's van topkwaliteit, laat je een kijkje nemen in de verborgen diepten van alle oceanen. De wetenschap heeft na het grote succes van de documentatieserie The Blue Planet van 2001 niet stilgestaan en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Thomas van der Es, Stef den Ridder boeken
  Thomas van der Es, Stef den Ridder - De nieuwe Biesbosch - natuur & landschappen

  Een prachtig lees- en kijkboek over een wilde, oer-Hollandse Delta. In de afgelopen eeuwen werd de Biesbosch langzaam polderland. Nu krijgen de rivieren weer de ruimte en mag de natuur haar gang gaan - en dat pal onder een uitpuilende Randstad. Biddende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Sarah Devos boeken
  Sarah Devos - Het bosboek

  Een wandeling in het bos: iedereen geniet ervan, maar we doen het veel te weinig! Gek toch? Want al na een halfuurtje in het groen voel je je vrolijker en energieker. Toch hebben we er vaak geen idee van wat er allemaal leeft in het bos.Dankzij Het bosboek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Hans De Blauwe, Misjel Decleer boeken
  Hans De Blauwe, Misjel Decleer - Strandvondsten - een praktische veldgids

  Strandvondsten is een onmisbare gids voor de nieuwsgierige strandwandelaar. Aan de hand van teksten van zeekenner Hans De Blauwe en foto's van natuurfotograaf Misjel Decleer verneem je alles over je vondsten tijdens een wandeling aan het Noordzeestrand. Je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Tom Tolman boeken
  Tom Tolman - Dagvlinders

  Dagvlinders van Tolman en Lewington is hét standaardwerk over vlinders. De gids bevat ruim 450 soorten vlinders van Europa en Noordwest-Afrika, met informatie over naamgeving, voorkomen, vliegtijd, uiterlijk en variatie, biotoop, gedrag, levensloop en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Axel Wiewel boeken
  Axel Wiewel - De schoonheid van het Dwingelderveld

  De schoonheid van het Dwingelderveld is vooral een liefdesverklaring aan dit Nationaal Park. Een makkelijk leesbaar verhaal over dit 3700 hectare grote gebied in het zuidwesten van Drenthe. Een verhaal voor lezers die verliefd zijn op de bossen, de vennen, het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Peter Wohlleben boeken
  Peter Wohlleben - Het bos

  In deze handleiding neemt de populaire boswachter Peter Wohlleben ons mee op een ontdekkingsreis door de verborgen wereld van bomen en het bos. Op entertainende wijze vertelt hij hoe we verschillende bomen en hun eigenschappen kunnen onderscheiden. Daarnaast… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Sara van Duijn boeken
  Sara van Duijn - Alles is biologie

  Waar denk je aan bij biologie? Geitenwollen sokken, gehurkt in poep wroeten, uren door de jungle lopen met een muggennet op het hoofd en een verrekijker, in een lab naar cellen kijken. Is dat biologie? Ja, zeker, maar: eigenlijk is alles biologie. Sara van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Paul Christiaan Bos boeken
  Paul Christiaan Bos - De Uilen Tuin

  Paul Christiaan Bos, kunstenaar en schrijver, bouwde met hulp van biologen een grote, zo natuurlijk mogelijke Uilenburcht. Sindsdien leiden twee Uilen, Coppernickle en Feline, daar ongestoord hun leven. Vanaf het begin observeert hij ze elke dag urenlang… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Frans Bosscher, Martine Bakker, Ria Dubbeldam boeken
  Frans Bosscher, Martine Bakker, Ria Dubbeldam - Het Waterloopbos

  Het Waterloopbos Aan de rand van de Noordoostpolder ligt een bos met een bijzonder verhaal: het Waterloopbos. Van 1954 tot 1996 was hier het Waterloopkundig Laboratorium gevestigd. Het lab ontwikkelde en testte er honderden schaalmodellen: van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Wim Huijser, Marie-José van Beckhoven boeken
  Wim Huijser, Marie-José van Beckhoven - 50 nieuwe klompenpaden

  50 nieuwe Klompenpaden Klompenpaden zijn rondwandelingen door het agrarisch cultuurlandschap van Gelderland en Utrecht. '50 nieuwe Klompenpaden' verschijnt bij de opening van het honderdste Klompenpad en is een vervolg op '50 Klompenpaden' uit 2015. Ook in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hans van Grinsven, Kees Kooman boeken
  Hans van Grinsven, Kees Kooman - Dit is uw land

  De verborgen schade van een welvaartswonder Kunnen we gezonde voeding en een leefbaar platteland overlaten aan de vrije markt? Hoe is het mogelijk dat Nederland, mondiaal in bezit van nog geen half procent van alle beschikbare landbouwgrond, de tweede… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Andrea Wulf boeken
  Andrea Wulf - De uitvinder van de natuur

  Andrea Wulf beschrijft in ‘De uitvinder van de natuur’ de gedurfde expedities van de moedige ontdekkingsreiziger en bekendste wetenschapper van zijn tijd, Alexander von Humboldt, en geeft op toegankelijke wijze inzicht in zijn baanbrekende onderzoek naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Harry Stegeman boeken
  Harry Stegeman - Langs de Nederrijn - natuur en cultuur rivierenland

  Een prachtig lees- en kijkboek over natuur en cultuur tussen Wageningen en Wijk bij Duurstede en een aantrekkelijk portret van het karakteristieke rivierenland: Veluwezoom, Gelderse Vallei, Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijngebied en de Betuwe. Met suggesties… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95