Boeken over flora

 • Albert Vliegenthart boeken
  Albert Vliegenthart - Een tuin voor bijen en vlinders

  In Een tuin voor bijen en vlinders laat Albert Vliegenthart zien hoe je deze bedreigde diersoorten een handje kunt helpen. Wat kunnen wij doen voor behoud van de bijen? Dit inspirerende boek laat zien hoe je heel eenvoudig een steentje kunt bijdragen aan het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Maria Thun, Matthias Thun boeken
  Maria Thun, Matthias Thun - Maria Thuns Zaaikalender 2019

  Ieder jaar geeft Uitgeverij Christofoor een nieuwe Zaaikalender uit met de aanwijzingen van Maria en Matthias Thun. Voor 2019 staan er de optimale zaaidagen in, geschikte momenten om te snoeien, te spitten of te oogsten. Voor bijenhouders worden de gunstigste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Henny Ketelaar boeken
  Henny Ketelaar - Planten van hier

  Maar liefst 40% van onze wilde planten wordt bedreigd en van alle graslanden is nu nog maar zo'n 2% tot 3% bloemrijk. Allerhoogste tijd om te investeren in een duurzaam landschap. Maar hoe maken we onze leefomgeving duurzamer en bloemrijker? ‘Planten van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Jeannette van Ditzhuijzen boeken
  Jeannette van Ditzhuijzen - Tuinieren in de tropen

  Wie op een van de ABC-eilanden een tuin heeft, weet dat de planten en struiken er niet bepaald vanzelf groeien. Dat heeft alles te maken met het gebrek aan regenwater, de soms harde wind en de striemende zonnestralen. De columns die Jeannette van Ditzhuijzen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Elizabeth A. Dauncey, Sonny Larsson boeken
  Elizabeth A. Dauncey, Sonny Larsson - Dodelijke planten

  Planten kunnen niet weglopen als dieren ze willen opeten. Daarom hebben ze allerlei strategieën ontwikkeld om zichzelf te verdedigen. Een daarvan is de productie van giftige stoffen. Die stoffen zijn zeer divers qua samenstelling en werking. Dodelijke planten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Angelo Dorny boeken
  Angelo Dorny - De tuin op tafel

  Hoe kweek je de lekkerste tomaten? Welke gerechten kun je klaarmaken met je pas geoogste courgettes? Wanneer zaai, plant en oogst je wat? Alle antwoorden vind je in De Tuin op Tafel, waarin gepassioneerd moestuinier Angelo Dorny je meeneemt in zijn moestuin:… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Emma Sibley boeken
  Emma Sibley - De kleine gids voor kamerplanten

  Kamerplanten zijn momenteel erg in trek. Of het nu een kleine verzameling op de vensterbank is of één grote op zichzelf staande plant, ieder huis fleurt op van planten. Er zijn inmiddels ontzettend veel mooie en betaalbare kamerplanten te koop: 'Calathea'… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • John Pilbeam boeken
  John Pilbeam - Happy cactus

  Je cactus overleeft misschien, maar is hij blij? Als je net bent aangestoken door de cactussen- en vetplantenrage, wil je graag weten hoe je deze stekelige planten blij en gezond kunt houden. In de meer dan 100 portretten van populaire cactussen en vetplanten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Claire Takacs boeken
  Claire Takacs - Droomtuinen

  Voor Droomtuinen bezocht Claire Takacs over de hele wereld de 68 tuinen die zij het mooist vindt. Deze fotografeerde ze in het beste seizoen op hun hoogtepunt. Het boek is een persoonlijke reis, waarin Takacs beschrijft waar de ontwerpers hun inspiratie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Wim Lybaert boeken
  Wim Lybaert - Moestuinplanner 2019

  Tradities zijn er om in ere te worden gehouden. En dus zet Wim Lybaert je ook volgend jaar op weg om je persoonlijke moestuingeheugen bij elkaar te sprokkelen. Met de 'Moestuinplanner 2019' stel je je persoonlijke planning op en kun je dag na dag je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rita Galchus boeken
  Rita Galchus - Kiemen kweken

  Kiemen kweken is gemakkelijk en het resultaat is heerlijk! Rita Galchus laat je stap voor stap zien hoe je het doet. In dit boek vind je alles over de achtergronden, de werkwijze en benodigdheden, het kiezen, mengen en bewaren van zaden, de verzorging van je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Katie Smyth, Terri Chandler boeken
  Katie Smyth, Terri Chandler - Bloemschikken 2.0

  Er is niets mooiers dan de eerste narcissen in de lente, enorme pioenrozen vroeg in de zomer, het oranje blad aan beukentakken in de herfst of met mos begroeide twijgen in de winter. Welk jaargetijde het ook is, iets maken met het groen dat je tijdens een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Monique Simmonds, Melanie-Jayne Howes, Jason Irving boeken
  Monique Simmonds, Melanie-Jayne Howes, Jason Irving - Botanisch Handboek Medicinale Planten

  Botanisch handboek medicinale planten: geneeskrachtige planten, huismiddeltjes en recepten. Een fraai geïllustreerd boek voor liefhebbers van planten, tuinieren en natuurlijk genezen.Dit prachtig geïllustreerde boek beschrijft een keur aan medicinale planten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Gynelle Leon boeken
  Gynelle Leon - Prick

  Cactussen en vetplanten vinden hun weg terug naar de woonkamer en zijn een ware hit op Instagram. Door hun verrassende vormen en uiteenlopende kleuren zijn ze de perfecte kamerplant voor ieder interieur: of je nu groot woont en meerdere potten decoratief bij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Peter Knippels boeken
  Peter Knippels - Handboek kweken van bollen in kamer en kas

  Er zijn boekenkasten en websites vol geschreven over het kweken van bloembollen. Alles lijkt gezegd te zijn, maar dat is niet zo. Peter miste een praktisch naslagwerk over het kweken van bloembollen in een kas of op de vensterbank in Noordwest-Europa. Omdat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,66
 • Rob Van der Linden boeken
  Rob Van der Linden - In het Groen

  De wereld om ons heen draait maar door. En het lijkt wel of dit steeds sneller en sneller gaat.. Iedereen heeft het druk. Veel mensen beseffen hierdoor niet hoe mooi eigenlijk alles is dat rondom ons leeft en groeit. We lopen langs zoveel boeiends zonder het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,57
 • Romke van de Kaa boeken
  Romke van de Kaa - Alles kan wachten

  In ‘Alles kan wachten’ biedt Romke van de Kaa verfrissende relativering voor tuinliefhebbers. Tuinieren, vindt hij, hoort een genoegen te zijn en geen vermoeiende strijd. Want hoewel de tuinbladen ons allerlei klussen voorhouden die juist ’s winters… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Peter Bulsing boeken
  Peter Bulsing - De (Be)leefbare tuin

  De (Be)Leefbare Tuin pleit voor bewust en succesvol tuinieren met respect voor- en kennis van uw leefomgeving. Op basis van zijn uitgebreide ervaring, wetenschappelijke inzichten en beproefde methoden biedt de auteur u op eigenzinnige en heel persoonlijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Arie van den Bremer boeken
  Arie van den Bremer - Basisgids composieten

  Een handzame gids, boordevol foto's, waarmee beginners en gevorderden snel composieten kunnen determineren. Veel kennis en ervaring zijn er niet voor nodig; de zoeksleutel gebruikt kenmerken als kleur, grootte van de bloem, de lengte van de stengel en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Beautiful Horses 2019 Wandkalender

  Beautiful Horses - Wild und schön Format von 33 x 64 cmPraktische SpiralbindungInternationales KalendariumLackiertes Deckblatt Kraftvoll, dynamisch und anmutig - so zeigen sich die Pferde in diesem wunderschönen Kalender. Diese treuen Partner des Menschen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,95
 • Jason Chongue boeken
  Jason Chongue - Thuis in planten

  Kamerplanten zijn niet meer weg te denken in het interieur van de huidige, jonge generatie. Met winkels als 'Wildernis', 'Plantaardig', 'Stek', 'Bleshyou' maar ook 'Sissy Boy' tover je je huis om tot een heuze mini urban jungle. Maar welke planten zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Suze Peters, Lotte Stekelenburg boeken
  Suze Peters, Lotte Stekelenburg - Plaagdierboek

  Steeds meer mensen voelen de noodzaak om niet meer naar gif te grijpen om belagers in de tuin te lijf te gaan. Maar als je geen chemisch poeder of verdelgende spray meer wilt gebruiken; wat dan wel? Hoe tuinier je zonder gif? Dat staat in dit onmisbare vervolg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Karlien Dijkstra, Renske Ek, Willem Zieleman boeken
  Karlien Dijkstra, Renske Ek, Willem Zieleman - Tuinen van Paleis Het Loo

  Paleis Het Loo, gelegen aan de rand van Apeldoorn, is aan het eind van de 17de eeuw gebouwd als jacht- en zomerpaleis voor de Oranjes. De barokke tuinen zijn het symbool voor vorstelijke pracht en praal; ze speelden daarom een belangrijke rol in het sociale en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • At Home Publishers boeken
  At Home Publishers - De tuinbijbel

  Een tuin is een kunstwerk dat nooit af is, maar telkens weer bekeken en beleefd wordt op een andere manier, in andere omstandigheden.Daarom is het belangrijk om tijdig en lang genoeg stil te staan bij de aanleg en de inrichting ervan, en op voorhand rekening… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,99
 • Kim Leysen, Dorien Knockaert boeken
  Kim Leysen, Dorien Knockaert - De Moestuin van Mme Zsazsa

  D/2014/0034/005Slim tuinieren, ongecompliceerd koken, tijd overhouden om in de zon te zitten tussen de courgettes en de kolen: dat is de filosofie in de Moestuin van Mme Zsazsa. Welkom. Het begon met een stuk grond, waar Kim Leysen een woonwagen neerzette en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99