Boeken over vogels

 • Albert Beintema boeken
  Albert Beintema - De bergeend

  Dat Nederland verreweg het dichtst door bergeenden bevolkte land is, weet bijna niemand. Toch kent vrijwel iedereen deze grote, opvallend bonte eenden; zwart met wit op de rug, een glanzend groene kop met felrode snavel, en een witte borst en buik, met over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Dana Constandse, Anna Bakkum boeken
  Dana Constandse, Anna Bakkum - Vogelraadsels uit de boekenkast

  Dana Constandse (ook wel Dana Hokke), 1930-2018, dichter, schrijver, docent, didacticus en vogelobservator. Tussen 1990 en 2004 publiceerde Dana Constandse in Hollands Maandblad artikelen over raadsels, vogels en poëzie. Deze artikelen vormen de basis van dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00
 • Lars Gejl boeken
  Lars Gejl - Roofvogelgids

  De Roofvogelgids behandelt alle broedende roofvogels van Europa en is geïllustreerd met meer dan 520 nieuwe foto’s, gemaakt door Europese topfotografen. De Roofvogelgids bevat bovendien, en als eerste boek over roofvogels ooit, vergelijkingsplaten, waar op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Maureen Kemperink boeken
  Maureen Kemperink - Minigids Wad- en kustvogels

  Deze Minigids Wad- en kustvogels helpt je bij het herkennen van meer dan 80 vogelsoorten die je tegen kunt komen langs de kust boven zee, in de branding, op het strand, op het wad en in de duinen. Een handzame gids voor wandelingen en vogelkijktochten. Met… (Losbladig)

  Lees meer...
    6,95
 • Dick De Vos, Sam Gobin boeken
  Dick De Vos, Sam Gobin - Veldgids Vogeltrek

  Elk jaar is de vogeltrek weer een fascinerend fenomeen. Welke vogels zijn dat en hoe herken je ze? Deze gids helpt om trekvogels te herkennen aan hun trekroep en vliegbeeld. Van de imposante kraanvogels tot aan de kleinste zangvogels en van de meest algemene… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,95
 • Tim Birkhead boeken
  Tim Birkhead - De fantastische Mr. Willughby

  Tim Birkhead geeft Francis Willughby, de eerste ornitholoog en een echte gentleman-geleerde, in ‘De fantastische meneer Willughby’ de erkenning die hij verdient. In de 17de eeuw werd de basis gelegd voor de moderne wetenschap: alleen door middel van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • O.C. Hooymeijer boeken
  O.C. Hooymeijer - De nieuwe gids voor de niet-bestaande vogels van Europa

  Na het verschijnen in 2013 van De Kleine Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa is kunstenaar en amateurornitholoog O.C. Hooymeijer onverdroten doorgegaan met het speuren naar niet-bestaande vogels. Veldreizen naar het uiterste noorden van Rusland, tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Arie Pieters boeken
  Arie Pieters - In de voetsporen van Zwarte Veder

  Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor een regiokrant. Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Laurence Rose boeken
  Laurence Rose - Het lange voorjaar

  De Engelse bioloog Laurence Rose reist voor zijn boek ‘Het lange voorjaar’begin februari naar Noord-Afrika; hij heeft besloten het voorjaar op te halen en mee te nemen naar Europa. Via Spanje en Frankrijk trekt hij met de terugkerende vogels mee naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Matt Merritt boeken
  Matt Merritt - Fraaie Vogels

  Fraaie vogels van Matt Merritt is een uniek en prachtig vormgegeven vogelboek. Onmisbaar voor iedereen die van de natuur houdt. Dit luxueuze boek toont en beschrijft een verscheidenheid aan prachtige vogels. Zangvogels, watervogels, weidevogels, roofvogels,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Roy Brown, John Ferguson, Micheal Lawrence, David Lees boeken
  Roy Brown, John Ferguson, Micheal Lawrence, David Lees - Vogelsporen

  In Vogelsporen van Roy Brown e.a. vind je antwoord op de vraag: van welke vogel is de veer of eierschaal die ik heb gevonden? Veel vogels kun je herkennen aan de sporen die ze achterlaten. Ze verliezen veren en prooiresten en laten pootafdrukken en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Herman van Oosten boeken
  Herman van Oosten - De tapuit

  In ‘De tapuit’ beschrijft bioloog Herman van Oosten zijn onderzoek naar en bevindingen over een van zijn meest geliefde vogels. De tapuit dwingt van oudsher grote bewondering af: geen ander zangvogeltje legt namelijk zo’n grote afstand af tussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • De scharrelaar-2019/1

  Een literair tijdschrift over vogels en vogels kijken, dat was er nog niet. Ja, er zijn de bekende natuurglossy’s en ledenbladen. De adembenemende fotografie doet daar het meeste werk, en dat is mooi. De stukken zijn hoogst informatief. Maar in die visuele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Peter D. Ganzeboom boeken
  Peter D. Ganzeboom - De boomvalk...en ik

  Peter Ganzeboom (1962), de zelfbenoemde Peterdestadsvogelaar, is een bevlogen vogelaar uit Spijkenisse. Peter probeert zoveel mogelijk tijd in de buitenlucht door te brengen. Buitenspelen noemt hij het. Van alle vogels is de boomvalk zijn favoriet. Vele uren… (Harde kaft)

  Lees meer...
  31,55
 • Daniela Strauss boeken
  Daniela Strauss - Tuinvogels op ware grootte

  Alles wat je wilt weten over tuinvogels - met foto's op ware grootte.Van het goudhaantje tot de wilde eend en van het koolmeesje tot de ekster. Met dit boek in de hand wordt het heel gemakkelijk verschillende soorten vogels in je tuin te herkennen. Verwarring… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Frédéric Jiguet, Aurélien Audevard boeken
  Frédéric Jiguet, Aurélien Audevard - Zeldzame vogels van Europa

  Zeldzame vogels van Europa is de eerste complete fotogids over alle dwaalgasten in Europa: met 2000 foto's van ruim 460 (zeer) zeldzame vogelsoorten van Europa en een groot deel van de Western Palearctic. Per soort biedt deze gids een heldere beschrijving met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Jen Green boeken
  Jen Green - Minibijbel Vogels in de tuin

  Minibijbel Vogels in de tuin Lees wat u tuinvogels moet voeren - van zaden, graan en pinda's tot fruit en vetbollen - en hoe u vogels aantrekt door keuze van de juiste planten, bomen en struiken, en het maken van vijvers en heggen waar vogels zich thuis voelen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Siebren Siebenga, Harry Wijnandts boeken
  Siebren Siebenga, Harry Wijnandts - Lokvogels

  Lokvogels uit Noord-Nederland Siebren Siebenga en Harry Wijnandts Lokvogels werden vroeger veelvuldig gebruikt, met name bij de jacht op waterwild. Het gebruik van lokvogels is niet een typisch Nederlands verschijnsel. Overal waar mensen op dieren jagen om aan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • O.C. Hooymeijer boeken
  O.C. Hooymeijer - De kleine gids voor de niet-bestaande vogels van Europa

  Kunstenaar en amateurornitholoog O.C. Hooymeijer begeeft zich met het uitgeven van deze 'Kleine Gids voor de niet-bestaande vogels van Europa' op een voor hem nieuw terrein. Jarenlang veldwerk en onderzoek gingen vooraf aan het uiteindelijke resultaat: de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • Theunis Piersma boeken
  Theunis Piersma - Reisvogels

  Reisvogels onderscheidt zich van alle andere vogelboeken door de combinatie van tekst van de trekvogelecoloog en waddenonderzoeker prof. dr. Theunis Piersma en de sublieme foto's van de bekende vogelfotograaf Jan van de Kam. Door de wetenschappelijke blik van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Oldrich Mikulica, Tomáš Grim, Karl Schulze-Hagen, Bård G. Stokke boeken
  Oldrich Mikulica, Tomáš Grim, Karl Schulze-Hagen, Bård G. Stokke - Koekoek

  'Koekoek' is een topper onder de vogelboeken. Het blijft een fascinerend fenomeen: het koekoeksjong, parasiet in andermans nest. Vier Europese koekoek-experts verzamelden hierover verhalen, achtergronden en de nieuwste feiten. Het boek bevat spectaculaire… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Nozeman, Sepp boeken
  Nozeman, Sepp - Nederlandsche vogelen

  Na het overweldigende succes van de facsimile-editie op ware grootte, verschijnt nu de verkleinde versie van Nederlandsche Vogelen op 70%. Nederlandsche Vogelen is het eerste standaardwerk over de avifauna van Nederland en is een van de mooiste en duurste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,00
 • Kerstin Viering, Roland Knauer boeken
  Kerstin Viering, Roland Knauer - Uilen en roofvogels van Europa

  Uilen, roofvogels en valken zijn symbolen van wijsheid, kracht en onverschrokkenheid: van hun elegante vlucht, hun bedrevenheid in de jacht en hun trotse karakter gaat een bijzondere fascinatie uit. Daardoor zijn ze de onbetwiste koningen van het luchtruim.Met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Sake P. Roodbergen boeken
  Sake P. Roodbergen - De kievit

  In ‘De kievit’ van Sake P. Roodbergen, onderdeel van de Vogelserie, staat een iconische Nederlandse vogel centraal. De kievit is als voorbode van de lente bijzonder populair. In dit boek beschrijft Roodbergen, een van de grootste kenners van onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Kees Camphuysen boeken
  Kees Camphuysen - De zilvermeeuw

  In De zilvermeeuw vertelt Kees Camphuysen over een vogel die bij veel mensen weerstand oproept. Weerstand gevoed door vooroordelen. Als soort is de zilvermeeuw misschien opportunistisch, maar veel individuen blijken heel traditioneel. Aan de hand van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99