Boeken over insecten

 • Pieter van Breugel boeken
  Pieter van Breugel - Basisgids Wilde bijen

  Een rijke basisgids voor iedereen die wilde bijen wil leren (her) kennen. Deze uitgave brengt 133 soorten wilde bijen bijeen in een handzame gids. Met gedetailleerde foto's voor snelle herkenning.In Nederland komen zo’n 350 soorten bijen voor, waarvan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Claude Lebas, Christophe Galkowski, Rumsaïs Blatrix, Philippe Wegnez boeken
  Claude Lebas, Christophe Galkowski, Rumsaïs Blatrix, Philippe Wegnez - Veldgids Mieren van Europa

  Deze veldgids presenteert meer dan 400 soorten mieren uit West-Europa: beschrijving, verspreiding, mogelijke verwarring met andere soorten, habitat en biologie. Nooit eerder is in welke vorm dan ook een dergelijk verzamelwerk gepubliceerd. Een uitgebreide… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Heiko Bellmann boeken
  Heiko Bellmann - Welk insect is dat? ANWB Insectengids

  De ANWB-Insectengids Welk insect is dat? is ideaal om mee te nemen als je op pad gaat in de natuur. De belangrijke rol van insecten in de natuur en de achteruitgang van soorten staan volop in de belangstelling – maar wie herkent eigenlijk deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jan Katsman boeken
  Jan Katsman - Libellen van Nederland

  Deze nieuwe fotogids over alle juffers en libellen van Nederland bevat een determinatiesleutel van 10 pagina’s op basis van foto’s om 71 soorten op naam te brengen. Elke soort is op 2 blz. afgebeeld.Deze nieuwe fotogids over alle libellen van Nederland… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Charlotte Milner boeken
  Charlotte Milner - Bijenboek

  Het gonst van de bijen! Wat doen ze de hele dag? Waarom zijn bijen belangrijk? Ontdek waarom bijen onze hulp nodig hebben en wat jij kunt doen. (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Sander Bot, Frank Van de Meutter boeken
  Sander Bot, Frank Van de Meutter - Veldgids Zweefvliegen

  De Veldgids Zweefvliegen is de eerste Nederlandstalige veldgids waarmee alle soorten van Nederland en België op naam kunnen worden gebracht aan de hand van gedetailleerde macrofoto's en daardoor een uniek boek in zijn soort. Zweefvliegen behoren al lang tot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Vincent Albouy, Denis Richard boeken
  Vincent Albouy, Denis Richard - Veldgids Kevers van Europa

  Deze veldgids beschrijft ruim 800 soorten kevers van Europa. Samen illustreren ze de enorme diversiteit aan Europese kevers, hun leefgebieden en hun aanpassingen en gewoonten. De soorten zijn overzichtelijk ingedeeld naar familie. Van elke soort is een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  38,95
 • Floor Korte boeken
  Floor Korte - Een jaar in de moestuin

  Een jaar in de moestuin – Journal van Floor Korte is een inspirerend journal met weetjes, handige tips, overzichten en lijstjes, maar ook ruimte voor je eigen ervaringen met het kweken van groente, fruit en kruiden. Het bevat ruitjespapier voor het maken van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Eva Englert, Friedrich-Karl Tiesler boeken
  Eva Englert, Friedrich-Karl Tiesler - Koninginnenteelt

  De koningin is de belangrijkste bij in de kast. De eigenschappen van de koningin bepalen het karakter en de productiviteit van het bijenvolk. Het telen van koninginnen is daarom een van de meest fascinerende aspecten van de bijenhouderij. Door zelf koninginnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • IVN Westerveld boeken
  IVN Westerveld - Zet de berm in bloei voor de bij

  Bloeiende en zoemende bermen: hoe krijgen we ze terug? 'Zet de berm in bloei voor de bij!' is een praktische handleiding voor iedereen die wilde bijen, hommels en de honingbij een handje wil helpen. Dit boek biedt volop inspiratie met informatie over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Stephanie Bruneau boeken
  Stephanie Bruneau - De veelzijdige honingbij

  Hoe en waarom maken bijen honing? Wat is koninginnengelei eigenlijk? Helpt het eten van bijenstuifmeel echt tegen seizoenallergieën? De veelzijdige honingbij geeft antwoord op deze en andere vragen. Leer hoe je eenvoudig en heerlijk stuifmeel en propolis… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Monica Wesseling boeken
  Monica Wesseling - Van hommel tot hooiwagen

  In Van hommel tot hooiwagen schetst Monica Wesseling, een gepassioneerd natuurjournaliste, 25 prachtige portretten van insecten.In Van hommel toy hooiwagen schetst Monica Wesseling, een gepassioneerd natuurjournaliste, 25 prachtige portretten van insecten. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Karsten Massei boeken
  Karsten Massei - De geschenken van de bijen

  Bijen zijn wezens van de overgang. Ze staan tussen de werelden in. Wat over hun wezen kan worden waargenomen onder aardse omstandigheden, is slechts een deel van het geheel. Ze doen hun werk niet alleen voor de aarde. Ze doen het ook voor de ziel van de mens.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Jacqueline Freeman boeken
  Jacqueline Freeman - Het lied van de bij

  De meest vreugdevolle uiting van een bijenvolk is ‘het lied van de zwerm’, dat laat zien dat het bijenvolk floreert en dat de bijen zich verheugen in hun overvloed. Dit boek laat je kennismaken met de wereld van de honingbijen en laat je de wijsheid zien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • David Cramp boeken
  David Cramp - Bijen houden

  Een complete gids over het houden van bijen en hun dagelijkse verzorging. Een gids die je helpt van begin tot eind: van het kiezen en kopen van je bijen, in de bijenkast plaatsen, de kast gedurende het jaar onderhouden, tot aan het oogsten van de honing.… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Christophe Brochard, Ewoud van der Ploeg boeken
  Christophe Brochard, Ewoud van der Ploeg - Fotogids larven van libellen

  Een complete fotogids voor de herkenning van libellenlarven. Beschrijft 80 soorten larven van libellen en waterjuffers van Noordwest-Europa. Met heldere soortbeschrijvingen, achtergrondinformatie over de ecologie van libellen, het zoeken, vangen en uitkweken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Alma Huisken boeken
  Alma Huisken - Dichter bij de bij

  Dichter bij de bij is het fascinerende bijenboek van Alma Huisken, groenauteur, bio-tuinier en -imker. Als je ook maar iets voor bijen voelt zit je met dit boek helemaal goed: het is een bruisende bron van kennis en wijsheid over het bijenleven. Of je nu imker… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Maria Sibylla Merian, Marieke van Delft boeken
  Maria Sibylla Merian, Marieke van Delft - Maria Sibylla Merian. Metamorphosis insectorum Surinamensium

  Het meesterwerk van Maria Sibylla Merian, een van de grootste vrouwelijke wetenschappers en kunstenaars uit de 17de eeuw Metamorphosis Insectorum Surinamensium (gepubliceerd in 1705) was het werk van een zeer ondernemende en zelfstandige vrouw Maria Sibylla… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Bart Knols boeken
  Bart Knols - Mug

  De fascinerende wereld van volksvijand nummer 1 Jeukende bulten en slapeloze nachten. Muggen drijven menigeen tot wanhoop. En met het speeksel dat ze tijdens een bloedmaaltijd injecteren, kunnen ze levensbedreigende ziekten overbrengen. Het veranderende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Bart Knols boeken
  Bart Knols - Tropenkoorts in je achtertuin

  Malaria, gele koorts en knokkelkoorts hadden drie eeuwen nodig om vanuit Afrika succesvol voet aan de grond te krijgen op het westelijk halfrond. Sinds de eeuwwisseling zijn daar drie virusziekten bijgekomen: westnijl-, chikungunya- en recentelijk het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Caroline Elfferich boeken
  Caroline Elfferich - Basisgids Spinnen

  De ideale basisgids voor beginners en amateurs. De meeste spinnengidsen richten zich op determinatiekenmerken die voor de leek nauwelijks te onderscheiden zijn. Dit boek is anders: het is een praktische gids voor de gewone natuurliefhebber die graag de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Maureen Kemperink boeken
  Maureen Kemperink - Bijen & Hommels

  Een schot in de roos voor elke natuur- en tuinliefhebber. Deze zakgids bevat leuke wetenswaardigheden over bijen en hommels, tips voor herkenning en wat je zelf voor ze kunt doen. Welke dieren kun je waar en in welke maand zien? Rijk geïllustreerd. Wist je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jürgen Tautz boeken
  Jürgen Tautz - Honingbijen

  Presenteert actuele kennis van honingbijen en baanbrekende inzichten in hun leven en gedrag. De vele unieke foto's geven een fascinerend beeld van deze evolutionair gezien zo succesvolle insecten. Honingbijen hebben de mens altijd geboeid. Als leverancier van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Maureen Kemperink boeken
  Maureen Kemperink - Minigids Bijen en Hommels

  Deze handige uitvouwkaart helpt je in een oogopslag algemene soorten hommels en bijen herkennen. Deze kaart past in elke rugzak, handig voor onderweg of voor een wandeling in je tuin. In Nederland leven circa 360 soorten bijen. In deze gids staan er 67… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,95
 • Krystyna Mayer boeken
  Krystyna Mayer - Insecten

  De ideale begeleiders voor onderweg: handig, duurzaam en goedkoop! Deze handige pocketgidsen zijn in schot in de roos voor elke natuurliefhebber. De boekjes geven beknopte informatie over kenmerken, leefwijze, habitat en verspreiding en zijn voorzien van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99