Boeken over columns, interviews

 • Joost Overbeek boeken
  Joost Overbeek - Sneu

  Joost Overbeek is vormgever en oprichter van ontwerpstudio Overburen. Overburen werkt voor allerlei opdrachtgevers van Hard gras tot het Instituut voor Beeld en Geluid en van A'dam - E.V.A.tot Adriaan van Dis en Paul de Leeuw. Naast grafisch ontwerper is Joost… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,20
 • Jan Abrahamse, Menno Hoexum, Eddy van der Noord boeken
  Jan Abrahamse, Menno Hoexum, Eddy van der Noord - Schier door eilander ogen

  Een gevleugelde uitspraak van Jan Abrahamse, samen met ons de bedenker van dit boek met prachtige verhalen, in woord en beeld, van markante bewoners van Schiermonnikoog. Twee mensen zijn ons ontvallen tijdens het maken van dit boek: Jan Abrahamse en Dick Kool.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Henjo Hekman boeken
  Henjo Hekman - Drooggevallen verhalen

  Deze 'Drooggevallen verhalen' vormen een mix van badgast- en eilanderverhalen over Terschelling. Soms hilarisch, soms ingetogen; van Rock & Roll tot de kerkklok van Midsland en van poëtische momenten tot minder schone schijn. Verhalen die - hoe verschillend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Minne de Boer boeken
  Minne de Boer - Apostrofi

  In deze Giro d'Italia wordt Italië niet sportief doorkruist op de racefiets, maar taalkundig met woorden, in 41 columns. Van Sicilië tot de Veneto, van de villa van Berlusconi tot aan L'Aquila. Het landschap waarin gekoerst wordt is divers: van de klassieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Wreed schoon

  Volkssprookjes zijn reizigers. Ze doorkruisen ruimte en tijd, verbinden generaties en cultuurgroepen en nodigen uit tot spelen: zoek verschillen en gelijkenissen. Wreed schoon biedt een bont palet van niet-verkinderlijkte, ongecensureerde volkssprookjes uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Frans van Deijl boeken
  Frans van Deijl - Haarlem nergens anders!

  Het ParoolRecensie door Frank der NederlandenHaarlem, nergens anders id de titel van de gebundelde columns van stadschroniqueur Frans van Deijl. Hoe een Amsterdammer zijn hart verpandde aan een buitenwijk. (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Marion Hoogwegt boeken
  Marion Hoogwegt - Kus uit Spanje

  Het warme zuiden van Europa speekt vele Nederlanders tot de verbeelding. Menigeen droomt daarom over een emigratie naar Spanje. Terwijl de meeste mensen blijven twijfelen, gooide Marion Hoogwegt drie decennia geleden al het roer om voor een leven tussen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Jean-Paul Pluijgers boeken
  Jean-Paul Pluijgers - Losse stukjes

  Jean-Paul Pluijgers is in de IT werkzaam en houdt zich in zijn vrije tijd graag bezig met het schrijven van verhalen, columns, romans en voordrachten. Zo schrijft hij sinds januari 2009 columns voor FOK! Deze bloemlezing bevat een selectie uit de bijna 250… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,55
 • J. Koorn boeken
  J. Koorn - Omdat ik het niet kan laten

  Het boek is samengesteld uit eerder gemaakte gedichten, rijmelarijen en kritieken veelal op de samenleving, maar ook zeer korte verhalen die hier weer niets mee van doen hebben, en enige humor. Een en ander afgewisseld met foto's en schilderijen van eigen hand… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • J. Koorn boeken
  J. Koorn - Tijdsbeeld

  Dit boek bevat kritische opmerkingen, meningen etc. van de schrijver over misstanden in de maatschappij, zoals ze, in de periode van 1984 tot en met begin 2011 zijn gepubliceerd in een krant en plaatselijke (lees: Almelo) internet-kranten. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,15
 • Willem Vissers boeken
  Willem Vissers - Samuel

  Samuel is zestien jaar oud en de middelste van de drie zonen van Willem Vissers en zijn vrouw Bernique. Hij is geboren met het zeldzame Kleefstra-syndroom en is meervoudig gehandicapt. In Samuel schrijft Willem op openhartige, vaak ontroerende en soms ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Martijn Jas boeken
  Martijn Jas - Den Haag bevalt!

  In het boek Den Haag Bevalt! vertellen meer dan 30 bekende Hagenaars over de onlosmakelijke band die zij met hun geboortestad hebben. (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Martijn Jas, Pim Cluistra boeken
  Martijn Jas, Pim Cluistra - Haarlem bevalt!

  Haarlem Bevalt! is na Breda Bevalt!, Maastricht Bevalt!, Rotterdam Bevalt!, Utrecht Bevalt! en Amsterdam Bevalt! alweer het zesde boek in een reeks Bevalt!-boeken. In het boek Haarlem Bevalt! vertellen 26 bekende Nederlanders die in Haarlem zijn geboren over… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Martijn Jas boeken
  Martijn Jas - Maastricht bevalt!

  In Maastricht Bevalt! vertellen zevenentwintig bekende Nederlanders over de onlosmakelijke band die ze met hun geboortestad hebben. In gesprekken met auteur Martijn Jas (1966) halen ze dierbare herinneringen op en geven ze hun mening over het Maastricht van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Martijn Jas, Pim Cluistra boeken
  Martijn Jas, Pim Cluistra - Rotterdam bevalt!

  In Rotterdam Bevalt! vertellen 30 bekende Nederlanders over de onlosmakelijke band die ze met hun geboortestad hebben. In gesprekken met auteur Martijn Jas (1966) halen ze dierbare herinneringen op en geven ze hun mening over het Rotterdam van toen en nu. Vier… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Martijn Jas boeken
  Martijn Jas - Utrecht bevalt!

  In Utrecht Bevalt! halen 26 bekende Nederlanders die in Nederland zijn geboren herinneringen op. Onder anderen Herman van Veen, majoor Bosshardt, Dick Bruna, Henk Westbroek, Rita Verdonk, Philip Freriks, Claudia de Breij, Dirkje Kuik, Manon Uphoff, Marcel van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Martijn Jas, Pim Cluistra boeken
  Martijn Jas, Pim Cluistra - Amsterdam bevalt!

  In het boek Amsterdam Bevalt! vertellen 30 bekende Nederlanders die in Amsterdam zijn geboren over de onlosmakelijke band die zij met hun geboortestad hebben. In interviews met Martijn Jas (vier verhalen zijn geschreven door Pim Cluistra) halen ze dierbare… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Martijn Jas boeken
  Martijn Jas - Groningen bevalt!

  33 geboren Groningers vertellen over hun band met Stad en Ommeland. Met o.a.: Bert Visscher, Egbert-Jan Weeber, Bauke Mollema, Sharon Dijksma, Freek de Jonge, Jacques d'Ancoca, Imca Marina, Marianne Timmer, Arjen Lubach, Ben Woldring, Klaas Knot, Frits Sissing… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Hanna Bervoets boeken
  Hanna Bervoets - En alweer bleven we ongedeerd

  'En alweer bleven we ongedeerd' is de derde en laatste bundeling columns van Hanna Bervoets uit Volkskrant Magazine.In strakke overpeinzingen beschrijft Bervoets alledaagse rituelen en herkenbare sociale situaties op geheel eigen wijze. Soms kritisch, vaak… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Linda Duits boeken
  Linda Duits - Seks op z'n Duits

  Linda Duits schrijft op een tegendraadse manier over seks en relaties in het studentenleven en de wereld daarbuiten. Zijn studenten echt zo losbandig of juist op zoek naar knusse liefde? Moeten we vrezen voor de komst van seksrobots? Kun je op basis van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Machteld Bruijel boeken
  Machteld Bruijel - Zachter!

  Bonje met de buren! Is op te lossen! Door Zachter! met elkaar om te gaan!Gedoe met je buren. Wie kent het niet? Burenfricties zijn hier de aanleiding om alle soorten en maten mensen uit te nodigen om met elkaar in gesprek te gaan. Hand- met Hoofdgeschoolden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,45
 • Rik Van Puymbroeck boeken
  Rik Van Puymbroeck - Ergens onderweg

  'Ergens onderweg' zong De Mens en dat zijn we allemaal: ergens in de wereld, onderweg in het leven. Voor de krant De Morgen zocht journalist Rik Van Puymbroeck de voorbije jaren interessante mensen op met vragen over leven en werk. Soms thuis, vaker op reis of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rob Hoogland boeken
  Rob Hoogland - De grote Hoogland

  Rob Hoogland (1950) begon zijn journalistieke carrière als sportverslaggever bij het Noordhollands Dagblad en belandde via een tussenstop bij het Haarlems Dagblad in 1976 bij De Telegraaf. Daarvoor schreef hij sinds 1989 tot nu toe circa 7000 columns, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Nick Trachet boeken
  Nick Trachet - Exotisch en dichtbij

  Wetenschapper Nick Trachet schrijft al jaren bijzonder gesmaakte columns voor 'Brussel Deze Week'. Een boek van zijn hand kon niet uitblijven. Mix een gedegen wetenschappelijke kennis met de meest toegankelijke schrijfstijl en een ongezouten mening over wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan Wierenga boeken
  Jan Wierenga - Ogenblik

  Ruim tien jaar publiceerde jan Wierenga zijn column 'Ogenblik' op pagina 2 van het Dagblad van het Noorden. Nu hij met pensioen gaat, verdienen deze columns een bloemlezing. Te midden van het nieuws van de dag vormen de columns aangename rustpunten. Ze eren de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50