Boeken over columns, interviews

 • Neletta van Heuven boeken
  Neletta van Heuven - Is deze stoel vrij?

  Verrassende & scherpe columns nu gebundeld in 'Is deze stoel vrij?' Neletta van Heuven beschrijft lief en leed in Deventer horeca. Is deze stoel vrij? is de titel van de bundel verrassende en scherpe columns van Neletta van Heuven die op zaterdag 17 juni a.s.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,45
 • Maurice van Dijk boeken
  Maurice van Dijk - Over nachttreinen en zilveren lepels

  'Wat is je favoriete boek?', vroeg Maurice van Dijk aan zestien heel bekende, soms iets minder bekende Groningers. Arno van der Heyden, Rutger Kopland, Imca Marina, Reyer Boxem... Het bonte gezelschap wist er wel raad mee. Een keur aan antwoorden komt dan ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Jean-Paul Pluijgers boeken
  Jean-Paul Pluijgers - Losse stukjes

  Jean-Paul Pluijgers is in de IT werkzaam en houdt zich in zijn vrije tijd graag bezig met het schrijven van verhalen, columns, romans en voordrachten. Zo schrijft hij sinds januari 2009 columns voor FOK! Deze bloemlezing bevat een selectie uit de bijna 250… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,55
 • Sigrid Landman boeken
  Sigrid Landman - Een leven lang anders

  Na een persoonlijke crisis en een writer's block van anderhalf jaar is ze terug. Want schrijven is het beste medicijn voor Sigrid Landman (1968), spil in een autistisch gezin. Na vier boeken en zeventig lezingen zijn haar beste columns gebundeld. Over hormonen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Jan Jaap van Hoeckel boeken
  Jan Jaap van Hoeckel - Achter elk gelukkig leven staat een overvolle kliko

  Wat is geluk eigenlijk? Als je dat aan verschillende mensen vraagt, krijg je verschillende antwoorden. Dat maakt het wel heel lastig als je graag gelukkig wilt zijn. In het eerste gedeelte van dit boek 'Geluk, wat is 't?' rekent Jan Jaap van Hoeckel af met die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,45
 • J. Koorn boeken
  J. Koorn - Omdat ik het niet kan laten

  Het boek is samengesteld uit eerder gemaakte gedichten, rijmelarijen en kritieken veelal op de samenleving, maar ook zeer korte verhalen die hier weer niets mee van doen hebben, en enige humor. Een en ander afgewisseld met foto's en schilderijen van eigen hand… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • J. Koorn boeken
  J. Koorn - Tijdsbeeld

  Dit boek bevat kritische opmerkingen, meningen etc. van de schrijver over misstanden in de maatschappij, zoals ze, in de periode van 1984 tot en met begin 2011 zijn gepubliceerd in een krant en plaatselijke (lees: Almelo) internet-kranten. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,15
 • Steye Raviez boeken
  Steye Raviez - 'De beste mensenfotograaf die ik ken'

  'Zeergewaardeerde Kollega, Ik vind je de beste mensenfotograaf die ik ken, omdat je op je fotoos ook het innerlijk van de persoon uitbeeldt.' Dat schreef Gerard Reve in een van zijn brieven aan Steye Raviez. Met de woorden 'Kollega' en 'beste mensenfotograaf'… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Xandra Lammers boeken
  Xandra Lammers - Droomwijk in scherven

  In 2005 was Xandra Lammers, als een van de eerste bewoners van IJburgs grootste eiland, het 'stedelijke' Haveneiland,nog een echte IJburg-believer. Hieraan kwam abrupt een einde toen het IJburg-sprookje van de 'Wijk zonder Scheidslijnen' in de zomer van 2008… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Selma Schepel boeken
  Selma Schepel - De meest spraakmakende, controversiële, schokkende en nog altijd actuele columns van Selma Schepel

  De meest spraakmakende, controversiële, schokkende en nog altijd actuele columns van Selma Schepel, gepubliceerd in Trouw van 1993 tot 2000. Van jongs af aan was Selma altijd al met taal bezig. Bij haar eindexamen Nederlands, op het Vissering Atheneum te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Han Kuik boeken
  Han Kuik - Een plaats voor mooie gevoelens

  Soms kun je van die mooie intense gevoelens hebben. Bijvoorbeeld als je in de natuur bent en je beseft dat je een groots wonder aanschouwt. Of wanneer je net een contact met iemand hebt gehad dat je het gevoel gaf een stukje goddelijkheid in een mens te hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Dien de Haan, Piet de Jong, Aad Kamsteeg, André Lascaris boeken
  Dien de Haan, Piet de Jong, Aad Kamsteeg, André Lascaris - De late regen

  Sommige gelovigen zijn al zo'n 70 jaar met God samen op gegaan. Zij hebben periodes gekend van overgave en van twijfel, van zekerheid en van geestelijke droogte. In De late regen geven bekende christelijke schrijvers iets van hun lange ervaring door. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,85
 • Onno Aerden boeken
  Onno Aerden - Wereldse verhalen

  Sinds 2012 schrijft Onno Aerden als Man van de Wereld wekelijks een column in het zaterdagse magazine FD Persoonlijk van het Financieele Dagblad. Zijn observerende stijl, vol van subtiele hints en oprechte verwondering, leverde in korte tijd een trouwe schare… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Homme Idzerda boeken
  Homme Idzerda - Tien jaar verwondering

  Met de kennis van nu is alles makkelijk te verklaren. Hoe anders is het als je er middenin zit. Wat als je gedurende tien jaar met een frisse blik je visie aan het papier toevertrouwt. Als je dan met de kennis van nu terugkijkt op wat je jaren eerder hebt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Onno van de Weteringh boeken
  Onno van de Weteringh - Omkijken

  'Omkijken' is een boek met de beste blogs van het afgelopen jaar uit het leven van Onno van de Weteringh. De verhalen beschrijven zijn leven in een periode, waarin zowel aan een succesvolle loopbaan als aan een intens huwelijk in korte tijd vanuit eigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Maurits Koelewijn boeken
  Maurits Koelewijn - Koffie

  De Amsterdamse koffiecultuur is de laatste jaren enorm veranderd. Waar je tien jaar geleden hooguit een bakkie leut haalde bij tante Leen of ome Willem, struikel je anno nu over de leuke en eigenzinnige koffiebarretjes. Allemaal hebben zij hun eigen sfeer en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Bob Smalhout boeken
  Bob Smalhout - Moderne leegte

  Wie de columns van professor Bob Smalhout op inhoud sorteert, ontdekt dat zijn achterliggende drijfveer bestaat uit een mengsel van verontwaardiging en diepe zorg over hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen. Al jarenlang fulmineert hij tegen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Martijn Jas, Pim Cluistra boeken
  Martijn Jas, Pim Cluistra - Haarlem bevalt!

  Haarlem Bevalt! is na Breda Bevalt!, Maastricht Bevalt!, Rotterdam Bevalt!, Utrecht Bevalt! en Amsterdam Bevalt! alweer het zesde boek in een reeks Bevalt!-boeken. In het boek Haarlem Bevalt! vertellen 26 bekende Nederlanders die in Haarlem zijn geboren over… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Martijn Jas boeken
  Martijn Jas - Maastricht bevalt!

  In Maastricht Bevalt! vertellen zevenentwintig bekende Nederlanders over de onlosmakelijke band die ze met hun geboortestad hebben. In gesprekken met auteur Martijn Jas (1966) halen ze dierbare herinneringen op en geven ze hun mening over het Maastricht van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Martijn Jas, Pim Cluistra boeken
  Martijn Jas, Pim Cluistra - Rotterdam bevalt!

  In Rotterdam Bevalt! vertellen 30 bekende Nederlanders over de onlosmakelijke band die ze met hun geboortestad hebben. In gesprekken met auteur Martijn Jas (1966) halen ze dierbare herinneringen op en geven ze hun mening over het Rotterdam van toen en nu. Vier… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Martijn Jas boeken
  Martijn Jas - Utrecht bevalt!

  In Utrecht Bevalt! halen 26 bekende Nederlanders die in Nederland zijn geboren herinneringen op. Onder anderen Herman van Veen, majoor Bosshardt, Dick Bruna, Henk Westbroek, Rita Verdonk, Philip Freriks, Claudia de Breij, Dirkje Kuik, Manon Uphoff, Marcel van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Martijn Jas, Pim Cluistra boeken
  Martijn Jas, Pim Cluistra - Amsterdam bevalt!

  In het boek Amsterdam Bevalt! vertellen 30 bekende Nederlanders die in Amsterdam zijn geboren over de onlosmakelijke band die zij met hun geboortestad hebben. In interviews met Martijn Jas (vier verhalen zijn geschreven door Pim Cluistra) halen ze dierbare… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Herman Franke boeken
  Herman Franke - Waarom vrouwen betere lezers zijn

  'Literatuur moet stekels hebben. Zij moet schuren en schrijnen. De inzet van de schrijver is misschien nog wel belangrijker dan het resultaat. Literatuur is goed voor de seks, kan troost bieden en een medicijn zijn tegen psychische klachten.' Herman Franke had… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Radboud Bergevoet boeken
  Radboud Bergevoet - Naakte chefs

  Ze hebben Nederland op de culinaire wereldkaart gezet, maar de tol die ze daarvoor betalen is hoog. Anders dan de tv en de bladen vaak laten zien, is het leven van de grootste koks van ons land geen glitter en glamour. Het unieke boek Naakte Chefs is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Nick Trachet boeken
  Nick Trachet - Exotisch en dichtbij

  Wetenschapper Nick Trachet schrijft al jaren bijzonder gesmaakte columns voor 'Brussel Deze Week'. Een boek van zijn hand kon niet uitblijven. Mix een gedegen wetenschappelijke kennis met de meest toegankelijke schrijfstijl en een ongezouten mening over wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95