Hilda Amsing, Nelleke Bakker, Mineke van Essen, Sanne Parlevliet - Images of education

Cultuuroverdracht in historisch perspectief


Kinderen zijn van alle tijden, opvoeden en onderwijzen gebeurt overal. Maar wie goed kijkt, ziet verschillen. Afbeeldingen en teksten uit het verleden tonen die. In deze bundel staan ze centraal: images of education, letterlijk en figuurlijk. Wat zeggen prenten uit de Gouden Eeuw of kindbeelden in historische jeugdboeken ons? Hoe keken negentiende-eeuwers aan tegen chaos in de klas? Wanneer werd verlegenheid een probleem? Was de twintigste eeuw eigenlijk wel de “eeuw van het kind”? En waar schoot de opvoeding tekort?

Voor wie de eigen images of education tegen het licht wil houden, geeft dit boek een caleidoscoop van onderwerpen en benaderingen die vandaag in de internationale geschiedschrijving van opvoeding en onderwijs de toon zetten. Reflectie op de actualiteit is daarbij nooit ver weg. Het verleden plaatst hedendaagse kwesties in een nieuw, vaak verrassend licht.

Dit boek verscheen bij het afscheid van Jeroen J.H. Dekker als hoogleraar historische en theoretische pedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Teksten in Nederlands en Engels


Het boek images of education van Hilda Amsing, Nelleke Bakker, Mineke van Essen, Sanne Parlevliet is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Hilda Amsing, Nelleke Bakker, Mineke van Essen, Sanne Parlevliet boeken - Images of education
ISBN 9789054523734
PAGINA’S 320
VERSCHENEN 27-12-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Passage
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,50
Bestel