Herman van Rompuy - Anti-memoires

Wij zijn het product van zoveel toevalligheden. Wat is gegeven en wat is vrijheid? Als er al wijsheid is, dan is het dat we gebruik maken van dat toeval op onze weg.

Het leven is een compromis, een ‘enerzijds, anderzijds’. Evenwicht tussen macht en overheid, tussen individu en collectiviteit, tussen openheid en eigenheid. Maar willen burgers of kiezers vandaag evenwicht? Misschien komt er een dag dat velen het beu zijn dat men bestendig op hun onderbuik mikt en dat men nood heeft aan iets meer. De jaren dertig bij ons kenden de heerschappij van het ‘buikgevoel’ en waren gevaarlijk, ook zonder migratie. De angst is een stroom die gevoed wordt door vele rivieren. De Europese cultuur heeft een kuur nodig waarin angst omgezet wordt in hoop. Beeld u in dat er geen ‘vreemdelingen’ meer zijn, dat we gezellig onder ‘Ariërs’ zijn. Zullen we dan gelukkig zijn?

Herman van Rompuy is een denker-politicus. Gezegend met een analytische geest wist hij Europa door de ergste storm ooit te loodsen. Nu hij zeventig is geworden, schenkt hij ons zijn Anti-memoires. Het is een boek dat te denken geeft. Op elke pagina, een stroom van gedachten die je moet laten bezinken. Met ‘rustige vastheid’ kijkt Herman van Rompuy naar wat voorbij is, naar het nu en naar wat komen gaat. Hier is een echte staatsman aan het woord.


Het boek anti-memoires van Herman van Rompuy is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Herman van Rompuy boeken - Anti-memoires
ISBN 9789462988590
PAGINA’S 140
VERSCHENEN 10-10-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Amsterdam University Press
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,99
Bestel

Andere boeken van Herman van Rompuy