Herman Hümmels - Zelfhandhaving

Bestaan begrijpen 2a


‘Het bestaan’ begrijpen is een onmogelijke opgave. Maar je kunt er wel een model van maken: je kunt er een mening over hebben. ‘De evolutie’ is zo’n model. In het boek ‘Bestaan begrijpen’ begon de schrijver met het formuleren van wat basis-ideeën. Hij vervolgde met twee boeken: ‘Zelfhandhaving en ‘Menswaardige maatschappij’. Samen vormen ze een 3-eenheid, maar ze zijn heel goed afzonderlijk te lezen.

In dit boek (‘Zelfhandhaving’) wordt dieper ingegaan op het proces van verleden, heden en toekomst. De dialectiek van het nu en het niet-nu speelt een cruciale rol. Daarbij is elk systeem uit op zelfhandhaving. Ook een mens kan als een systeem opgevat worden. Menselijk gedrag kan goed begrepen en in model gebracht worden wanneer behoeftebevrediging als uitgangspunt genomen wordt. Het historisch-bewustzijn dat mensen onderscheidt van dieren maakt het verantwoordelijk zijn voor het eigen gedrag mogelijk.

Dit boek beschrijft wat aan humaan gedrag ten grondslag ligt. Het is een persoonlijk statement en niet gebaseerd op wat anderen geschreven hebben. Het is geschreven met als bijbedoeling een opstap te maken naar een menswaardige maatschappij.


Het boek zelfhandhaving van Herman Hümmels is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 28,38 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Herman Hümmels boeken - Zelfhandhaving
ISBN 9789402191196
PAGINA’S 348
VERSCHENEN 10-07-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Brave New Books
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
28,38
Bestel

Andere boeken van Herman Hümmels