Herman Blom, Siep van der Werf - Migranten in de Nederlandse samenleving

De samenstelling van de Nederlandse bevolking verandert de komende decennia sterk. Door de voortgaande immigratie en geboorten neemt het aantal migranten in de maatschappij toe. De toename van het aantal en de omvang van de migrantengroepen maakt de Nederlandse maatschappij steeds diverser. Wat betekent deze ontwikkeling voor de Nederlandse maatschappij?

Migranten in de Nederlandse maatschappij geeft een overzicht van de ontwikkelingen rond migratie en de invloeden die migratie heeft op de maatschappij als geheel én op verschillende domeinen als onderwijs, arbeid, zorg en welzijn. Dit alles vanuit een unieke sociologische en kritische invalshoek. Het boek behandelt onder andere de problematiek rondom integratie en integratiebeleid, afgezet tegen de verschillende culturele en godsdienstige achtergronden van migranten. Het schetst de positie van migranten binnen het Nederlands recht, het onderwijs en op de arbeidsmarkt en gaat uitgebreid in op actuele thema's als discriminatie en racisme. Door de verschillende invalshoeken ontwikkelt de lezer een kritische en onderzoekende houding en kan daarmee een bijdrage leveren aan de maatschappelijk discussie rond het thema migratie.

Migranten in de Nederlandse maatschappij kan ingezet worden bij alle studies in het hoger onderwijs die aandacht hebben voor het onderwerp migratie. Te denken valt aan de sociale opleidingen en de opleidingen gezondheidszorg, HRM, lerarenopleiding en bestuurskunde.

Herman Blom is lector aan Stenden Hogeschool. Hij publiceert regelmatig op het gebied van interculturalisatie en interculturele verschillen. Siep van der Werf doceerde sociaaljuridische dienstverlening aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij schreef studieboeken over sociologie, de multiculturele maatschappij, arbeid en re-integratie en volkshuisvesting.


Het boek migranten in de nederlandse samenleving van Herman Blom, Siep van der Werf is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 34,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Herman Blom, Siep van der Werf boeken - Migranten in de Nederlandse samenleving
ISBN 9789046905524
VERSCHENEN 26-04-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Coutinho
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
34,50
Bestel

Andere boeken van Herman Blom, Siep van der Werf