Henry Baudet - Het Paradijs op aarde

Gedachten over de verhouding van de Europese tot de buiten-Europese mens


'Het paradijs op aarde' is een van de weinige 'vergeten' klassieke teksten die nog in heel veel notenapparaten blijft terugkomen zonder dat het tot een boekencanon behoort zoals bijvoorbeeld wel het geval is met de werken van Johan Huizinga.

De reden kan zijn dat dit juweeltje gewoonweg nergens bij onder te brengen is. Het valt onder geen enkel genre of discipline. Het is een van die zeldzame vrije oefeningen waarin wetenschap, literatuur en filosofie samenkomen maar ook weer worden ontstegen.

Prof. dr. Henri Baudet (1919-1998), was hoogleraar geschiedenis aan de universiteiten van Groningen en Delft. Zijn leven lang heeft hij zich beziggehouden met de betekenis van de modernisering op de Europese mens - en de plaats van de Europese wereld in de mondiale geschiedenis.

'Het Paradijs op Aarde' behoort tot zijn bekendste werken. De Engelse vertaling werd jarenlang als standaardwerk gebruikt op o.a. de universiteit van Yale in de Verenigde Staten.

Via de uitgever

Recensie

Henri Baudet publiceerde in 1959 een prachtig essay onder de titel 'Het paradijs op aarde - gedachten over de verhouding van de europese tot de buiten-europese mens'. De Europese mens wordt volgens Henri Baudet gekenmerkt door zijn permanente zoektocht naar het paradijs op aarde, waarin hij ook nobele wilden hoopt aan te treffen.

- Meindert Fennema

Henri Baudet heeft in zijn prachtige, vergeten boek 'Het paradijs op aarde' over het in de zestiende en zeventiende eeuw zo geliefde genre geschreven: de utopie.

- Huub Oosterhuis

Een juweel....

- Derk Cools


Het boek het paradijs op aarde van Henry Baudet is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Henry Baudet boeken - Het Paradijs op aarde
ISBN 9789492161222
PAGINA’S 180
VERSCHENEN 20-06-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij De Blauwe Tijger
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,50
Bestel