Henri Oosthout - Klein filosofisch lexicon

Een nieuw, zeer toegankelijk geschreven lexicon van filosofische hoofdbegrippen en vaktermen en tegelijkertijd een inleiding tot het filosofische en kritische denken.

De lemma's in 'Klein filosofisch lexicon' verschaffen korte en overzichtelijke informatie omtrent betekenis, geschiedenis en gebruik van filosofische vaktermen en wijzen op de belangrijkste vragen die rond deze begrippen rijzen. Daarnaast belicht dit lexicon de filosofische kant van uitdrukkingen die buiten het filosofische vakgebied gangbaar zijn ('discours', 'materie') en die dikwijls tot het alledaagse spraakgebruik horen ('bewustzijn', 'ruimte').

De zakelijke informatie word bij een aantal lemma's afgewisseld door langere paragrafen van een meer beschouwelijk aard. Dit alles onderhoudend geschreven, zonder jargon, lichtvoetig maar verantwoord: een lexicon dat behalve tot naslag ook tot lezen uitnodigt.

Henri Oosthout is classicus, filosoof en wiskundige. De meest recente uitgaven van zijn hand zijn 'Het schandaal van de filosofie'(2010), 'Van de afgrond en de troost' (2012) en 'Over muziek' (2012).


Het boek klein filosofisch lexicon van Henri Oosthout is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 23,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Henri Oosthout boeken - Klein filosofisch lexicon
ISBN 9789086871179
PAGINA’S 200
VERSCHENEN 11-04-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Klement, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
23,99
Bestel

Andere boeken van Henri Oosthout