Henk van Kalken - Parallellum

‘Tril jij ook zo?’ Haar stem klonk nu alsof ze dronken was.

Het trillen werd intenser en zijn gedachten zweefden los en zonder enig verband. Er verschenen ook weer kleuren, in een schakering die alles overtrof wat hij ooit gezien had. Hij gaf zich over aan de behoefte om te slapen, maar werd door een geluid een lucide droom ingetrokken – tenminste, zo voelde het. Het deed hem nog het meest denken aan het gezang van een leeg wijnglas, terwijl je met een natte vinger over de rand gaat. Het golvende geluid verliep naar een hoge, haast gillende toon, terwijl de trillingen een frequentie bereikten die pijnlijk aanvoelden. Een glas zou daarbij barsten. De pijn nam toe en werd bijna ondraaglijk.

Sportschooleigenaar Mees Blocker heeft het moeilijk, omdat Lotta, zijn vriendin, de relatie verbroken heeft. Hij wil haar terugkrijgen, maar weet niet hoe hij dat moet aanpakken.

Als zijn neef Peter tijdens een familiereünie een andere neef vermoordt, wordt Mees door de politie gehoord als getuige. Peter lijkt na zijn daad van de aardbodem verdwenen te zijn. Er wordt in de buurt van het misdrijf alleen een zwart sieraad gevonden.

Mees ontdekt dat hij hiermee naar een parallelle wereld kan reizen. Hij zoekt contact met Lotta en weet haar belangstelling te wekken. Ze gaan samen op onderzoek uit en krijgen daarbij hulp van hun wijze vriend Theo.

In Parallellum lopen ze neef Peter tegen het lijf en ze ontmoeten de Androgyn, een half verlicht, bovenaards wezen dat hen wijze levenslessen geeft.

Een spannend verhaal vol liefde, vriendschap, spiritualiteit en vreemde belevenissen. Deel één van een tweeluik.


Het boek parallellum van Henk van Kalken is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 18,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Henk van Kalken boeken - Parallellum
ISBN 9789491777806
PAGINA’S 255
VERSCHENEN 14-08-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Eigenzinnig
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
18,95
Bestel

Andere boeken van Henk van Kalken

 • Henk van Kalken - Alles en niets
  Henk van Kalken - Alles en niets

  Het is zo’n dag waarvan je zou willen dat-ie nooit meer voorbij ging. Half maart, vroeg voorjaarslicht verwarmt voorzichtig huis en tuin. De vogels beginnen er zingend en tsjilpend serieus in te geloven. Als ik langs de molen fiets draait deze in de lentewind met zo’n…

  Lees meer...
    9,95
 • Henk van Kalken - Laudanum
  Henk van Kalken - Laudanum

  'Door de kierende luiken, waarvan er één scheef hing, ontsnapten de klanken als de geur van subtiele, kringelende wierook, zinnenprikkelend en zacht doordringend. Derk sloot zijn ogen en nam deze klanken in zich op, niet als afzonderlijk gespeelde noten, maar als een soepele,…

  Lees meer...
  18,99
 • Henk van Kalken - De steenrode jas
  Henk van Kalken - De steenrode jas

  Dit grotendeels autobiografisch verhaal neemt de lezer mee naar de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het jongetje Hennie, krijgt te maken met huiselijk geweld, voogdij en uithuisplaatsing in kindertehuizen. Hierdoor komt hij van de regen in de drup. Door de structuur van de…

  Lees meer...
  17,99