Henk Remmerswaal - De kunst van het ont-moeten

Prikkelende beschouwingen over kleine en grote levensvragen


De kunst van het ont-moeten

Met een voorwoord van Han van den Boogaard

‘Ik denk, dus ik ben in de war.’ (Tao van Poeh)

Toegespitst op vele facetten van het leven geeft Henk Remmerswaal in ruim 50 heldere beschouwingen en dialogen inzicht in de manier waarop onze gedachten ons angstig en gestrest maken. Op lichtvoetige wijze beschrijft hij hoe het denken ons dwingend, haast maniakaal voorschrijft hoe we moeten leven. Het zijn alleen onze ideeën over hoe het leven zou moeten zijn, die ons in de weg zitten. Problemen ontstaan doordat we altijd iets moeten: ‘Of er is iets dat weg moet, of er moet iets dat weg is.’ Slechts het vaak blinde geloof in deze gedachten houdt ons af van de ware vrijheid en het ware geluk.

Het denken is handig bij de praktische invulling van ons leven, maar ontoereikend voor een antwoord op de kleine en grote levensvragen. Henk geeft geen pasklare antwoorden, want die zijn er niet. Hij biedt wel vanuit zijn ervaringen met psychologische processen en inzicht in de non-duale levensfilosofie een uitweg uit het moet-denken: kijk met open en onbevooroordeelde aandacht naar het leven en ontdoe je geleidelijk van al het moeten. Stap uit je denken, stap in het leven en … ont-moet wat is. Wat dat oplevert?

• Minder stress, meer ontspanning

• Minder verwarring, meer helderheid

• Minder moeite, meer lichtheid

• Minder moeten, meer vrijheid

Henk Remmerswaal was eerder jurist, coach en trainer. Momenteel werkt hij als buschauffeur. Ook is hij beschikbaar voor ontmoetingen, zowel voor groepen als individueel. Meer informatie hierover is te vinden op zijn website: www.ontmoetingen.nu.


Het boek de kunst van het ont-moeten van Henk Remmerswaal is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Henk Remmerswaal boeken - De kunst van het ont-moeten
ISBN 9789088401268
PAGINA’S 240
VERSCHENEN 15-05-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Panta Rhei, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel