Henk Jongerius - Liturgische gezangen voor de Advent en de Kersttijd in het A -, B -, en C- jaar

Huissens graduale


Deze uitgave vormt een uitstekend hulpmiddel om de liturgie rond Advent en Kerst tot één zingend gebeuren te maken, zoals zij dat vanouds was. De traditionele onderdelen zijn: de Openingslitanie met Kyrie en Lofzang, de Acclamaties rondom de lezing van de Heilige Schrift, het Heilig, het Lam Gods en de Acclamatie bij de voorbede. Hieraan zijn toegevoegd de Antwoordpsalmen, die bij de woorddienst de lezingen met elkaar verbinden. Henk Jongerius bewerkte de oorspronkelijke teksten voor het Nederlandse taalgebied.

De muziek is van de Franse dominicaan André Gouzes. Zijn vertrouwdheid met de Gregoriaanse en Oosterse traditie biedt hem de mogelijkheid om de verschillende tijden van het kerkelijk jaar een eigen muzikale kleur te geven. Hierdoor ontstaat een zeer meditatieve wijze van zingen, waarin de tekst nadrukkelijk tot zijn recht komt en het zingen en vieren een biddend en verstillend karakter krijgt.

Deze muziek is zeer toegankelijk voor koren die hiermee op een meerstemmige wijze de gemeenschap in het zingen kunnen ondersteunen en stimuleren.

Henk Jongerius is dominicaan en dichter van vele liturgische liederen en teksten. Hij is cantor van het klooster in Huissen en meditatieleraar. Van zijn hand verschenen vele liedbundels en boeken.

André Gouzes is dominicaan en componist, werkzaam in het Zuid-Franse Sylvanès. Zijn liturgische muziek wordt in meer dan tachtig landen gezongen. De cd In uw vrede bevat zijn liturgische muziek bij het afscheid van een overledene en bestaat uit een Vesper, uit een Dagsluiting als avondwake, en uit gezangen voor de viering van de uitvaart.


Het boek liturgische gezangen voor de advent en de kersttijd in het a -, b -, en c- jaar van Henk Jongerius is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Henk Jongerius boeken - Liturgische gezangen voor de Advent en de Kersttijd in het A -, B -, en C- jaar
ISBN 9789490708573
PAGINA’S 48
VERSCHENEN 25-10-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Skandalon Uitgeverij B.V.
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,00
Bestel

Andere boeken van Henk Jongerius

 • Henk Jongerius - Van de andere kant
  Henk Jongerius - Van de andere kant

  'Van de andere kant' bevat eenselectie uit de essays en meditaties van Henk Jongerius, geschreven vanuit de eigen traditie en spiritualiteit van de dominicanen. De dominicaner monnik Henk Jongerius (liturgist, publicist, cantor) viert in 2016 zijn vijftigjarig priesterjubileum.…

  Lees meer...
  19,00
 • Henk Jongerius - Verheven tijdsverspilling - liturgie vieren
  Henk Jongerius - Verheven tijdsverspilling - liturgie vieren

  In 'Verheven tijdverspilling' zijn de artikelen gebundeld die Henk Jongerius schreef over liturgie en die gepubliceerd werden in diverse liturgische tijdschriften. De dominicaner monnik Henk Jongerius (liturgist, publicist, cantor) viert in 2016 zijn vijftigjarig priesterjubileum…

  Lees meer...
  19,00
 • Henk Jongerius - Voor wie gedenken
  Henk Jongerius - Voor wie gedenken

  De liedbundel 'Voor wie gedenken' bevat alle liederen die de dominicaner monnik Henk Jongerius in de loop der jaren heeft geschreven. Henk Jongerius (liturgist, publicist, cantor) viert in 2016 zijn vijftigjarig priesterjubileum. Een aanleiding om eens uitvoeriger stil te staan…

  Lees meer...
  25,00
 • Henk Jongerius, Jan Raas - Jaargetijden
  Henk Jongerius, Jan Raas - Jaargetijden

  Nieuwe liederen van Henk Jongerius voor de kerstkring (Advent en Kersttijd) en de paaskring (Veertigdagentijd, Paastijd, Hemelvaart en Pinksteren). De evangelietekst van deze zondag klinkt erin door. Met composities van Jan Raas, uitgevoerd door Capella Phos Hilaron. De…

  Lees meer...
  22,50