Henk de Roest - Een huis voor de ziel

Gedachten over de kerk voor binnen en buiten


Steeds meer mensen buiten de kerken beseffen dat het nodig is zich te bezinnen op onze christelijke traditie als een kostbare bron van zorgzaam samenleven. De geloofsgemeenschap zélf dient steeds opnieuw de weg naar binnen te gaan om vanuit het geheim van het geloof te leven. Voor de toekomst van kerk en maatschappij is het daarom nodig dat er ruimten zijn waar wordt bewaard, doorgelicht en toegeëigend wat in de Bijbel wordt verteld en geschilderd.

Tegelijkertijd ontdekken kerken hoe vernieuwing en nieuwe creativiteit alleen mogelijk zijn wanneer ze zich radicaal openen voor buitenstaanders. Een huis voor de ziel gaat daarom ook in op de betekenis van verbindingen van kerken met niet-kerkelijke instellingen, verenigingen, organisaties.

Henk de Roest is als hoogleraar praktische theologie verbonden aan de Protestantse Theologische Universiteit, vestiging Leiden. Hij is schrijver van En de wind steekt op! Kleine ecclesiologie van de hoop, waarvan in 2008 de derde druk verscheen.


Het boek een huis voor de ziel van Henk de Roest is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Henk de Roest boeken - Een huis voor de ziel
ISBN 9789021142128
PAGINA’S 349
VERSCHENEN 09-03-2010
DRUK 2e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Meinema
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,95
Bestel

Andere boeken van Henk de Roest