Henk Akkermans, Emmy Bakker, Lex Besselink - Je maintiendrai

De waarde van onderhoud


De kunst van het onderhoud

Dit land ligt er keurig verzorgd bij. Dat is wat mensen van buiten Nederland

direct opvalt als ze in ons land arriveren. Strakke wegen, glimmende

kantoorgebouwen, verzorgde treinen, schoon water uit de kraan en elektriciteit

zonder onderbreking.

Dat gaat niet vanzelf. Honderdduizenden mensen in Nederland zijn bijna elke dag

bezig met onderhoud. Met zorg en gedrevenheid plegen zij onderhoud aan onze infrastructuur, transportmiddelen, installaties en machines. Buiten de onderhoudswereld zijn deze mensen doorgaans onzichtbaar en is het veelal onduidelijk wat de ingrijpende gevolgen kunnen zijn als het onderhoud niet goed is georganiseerd. Bruggen zouden kunnen instorten, fabrieken ontploffen, treinen ontsporen en grondgebieden overstromen.

Gewone dingen zijn niet zo gewoon zonder goed onderhoud.

Zonder goed onderhoud wordt in Nederland geen cent verdiend. Want wat moet je zonder wegen, bruggen, sluizen, havens, vliegvelden, dijken en leidingen? Het zijn onze publieke kapitaalgoederen. Op die basis draaien fabrieken en installaties en staan gebouwen, rijden treinen, varen schepen en landen vliegtuigen. De waarde van onderhoud is helder.

Je Maintiendrai, de waarde van onderhoud is voor iedereen die op ontdekkingstocht wil in deze verborgen, maar o zo fascinerende onderhoudswereld.

Ongeveer 300.000 mensen in het onderhoud dragen samen ruim 30 miljard euro bij aan het bruto binnenlands product. Na lezing van dit zeer toegankelijke boek is de kunst van het onderhoud niet langer zwarte magie, maar een vakkundige activiteit die er elke dag voor zorgt dat alles in ons land blijft functioneren.


Het boek je maintiendrai van Henk Akkermans, Emmy Bakker, Lex Besselink is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 21,80 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Henk Akkermans, Emmy Bakker, Lex Besselink boeken - Je maintiendrai
ISBN 9789462451650
PAGINA’S 144
VERSCHENEN 07-08-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER BIM Media
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
21,80
Bestel