Hendrik Tollens - De overwintering der Hollanders op Nova Zembla

Generaties scholieren lazen tot in het begin van de twintigste eeuw verplicht De Overwintering der Hollanders op Nova Zembla. Ze leerden hele stukken ervan uit het hoofd, alsof het allemaal echt zo gebeurd was. Maar de dichter, Hendrik Tollens Cz. (1780-1856), had de historische reis van Barentsz en Heemskerck wel naar de wensen van zijn eigen tijd geboetseerd.

Ruud Poortier brengt De Overwintering naar onze tijd door de jongste literaire visie op het gedicht en de tijd rond 1819 toe te lichten. Zo leren we meer over de begintijd van ons Koninkrijk dan dat we wijzer worden over de echte overwintering.

Ruud Poortier promoveerde in 2014 op de nagedachtenis van Hendrik Tollens. In het Voorwoord schrijft Louwrens Hacquebord over zijn eigen ervaringen op Nova Zembla. Deze geïllustreerde uitgave doet recht aan het 200e geboortejaar van het dichtstuk.


Het boek de overwintering der hollanders op nova zembla van Hendrik Tollens is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Hendrik Tollens boeken - De overwintering der Hollanders op Nova Zembla
ISBN 9789491982606
PAGINA’S 82
VERSCHENEN 14-12-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Lalito
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,90
Bestel