Heinz Grill - Harmonie in het ademen

Verdieping van de yoga-oefeningsweg


In het yogaboek Harmonie in het ademen staat de ademhaling en zijn diepere betekenis centraal.

Het boek draagt bij tot een omvattend begrip van de ademhaling en leidt de lezer in de zielsgeestelijke samenhangen van het leven binnen.

Het boek begint met enkele meditatieve gedachten ter verdieping of het ontwikkelen van een alomvattende levenszin. Daarna wordt de ademhaling beschreven in relatie tot lichaam, ziel en geest en wordt de vrije ademscholing uitvoering uitgelegd.

Bij de zogenaamde vrije ademschool worden tal van lichaamsoefeningen beschreven waarin men de ademhaling in een directe samenhang tot het leven leert te ervaren. De oefeningen worden

tevens in hun diepere zin verklaard. Enkele zijn zelfs compleet nieuw. In het laatste gedeelte wordt aandacht geschonken aan de ademscholing door middel van pranayama. De uitvoering, de uitwerking, de betekenis en ook de gevaren worden grondig beschreven.

Afsluitend geeft de schrijver nog enkele gedachten over de geestelijke ontwikkeling of scholingsweg en het belang van de opmerkzaamheid, het gewaarworden en de innerlijke deelname, alsook hoe men dit een plaats kan geven in het dagdagelijkse leven. Hierbij wijst hij tevens op de rol

van de in het boek beschreven oefeningen.

Het boek is zowel voor beginners ter kennismaking, alsook voor gevorderden ter verdieping geschikt. Het boek is niet alleen aan te raden voor de yogaliefhebber maar is door zijn thema ook goed aan te bevelen voor mensen uit de gezondheids- en therapeutische sector.

Er worden vijftien korte oefeningsreeksen en vele praktische aanwijzingen gegeven die door ruim vijftig foto's en enkele tekeningen ondersteund worden. Het is een echt basisboek!

NBD Biblion

Recensie door Dhr. R. Booms

In het stelsel van de klassieke yoga neemt de beheersing van de levenskracht, pranayama, een sleutelpositie in. Prana is de allesdoordringende energie, die het organische leven in stand houdt. Ademhaling is het uiterlijke facet daarvan. In voorliggend yogawerkboek wordt niet uitgegaan van de in de Westerse wereld bekende hathayoga, maar van de yoga van de toewijding, bhaktiyoga, en de yoga van het inzicht, jnanayoga. Overgave aan het Goddelijk principe en inzicht in wetmatigheden door meditatie leidt tot zelfverwerkelijking. De schrijver ziet de vrije ademoefening als kosmisch ritme waarin verscheidene yogahoudingen, asana's, centraal staan. De oefeningen leiden tot ordening van de innerlijke verhoudingen van lichaam, geest en ziel. Aan de hand van het getoonde fotomateriaal, de illustraties en de instructies kunnen de houdingen zonder leraar worden uitgevoerd. Bij pranayama ligt dit anders. Prana werkt krachtig in op het fijnstoffelijke energiesysteem. Het vormt de verbinding tussen het astrale en het fysieke lichaam. Deze oefeningen komen het best tot zijn recht onder begeleiding. Een poster met in woord en beeld een kosmisch gebed besluit dit zorgvuldige werkboek.

(Biblion recensie, Ruud Booms.)


Het boek harmonie in het ademen van Heinz Grill is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Heinz Grill boeken - Harmonie in het ademen
ISBN 9789080352612
PAGINA’S 147
VERSCHENEN 17-12-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Aurum
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,00
Bestel

Andere boeken van Heinz Grill